Слънце пече, много е добре! С януарче на море! (56)

• 78 779
  • 500
  •   1
Отговори
# 285
Емили, Еления   Hug Hug Hug
Ами средно, Калин е на пеницилин, направи яка инфекция на двете уши. Сняг и студ има, но като видях прогнозата за петък ще е направо пролет  Heart Eyes Heart Eyes

# 286
  • sofia
Тъкмо кацаме в Германия, времето е супееер. От - 15 на 10 градуса.

# 287
Здравейте момичета, многооо отдавна не съм се вясвала тук. Днес реших да проверя дали все още има тема и с радост видях в темата познати прякори  Laughing Има ли някъде снимки на вече порасналите Януарчета да ги разгледам?

# 288
Ох Зайка, гадно с тоя пеницилин. Дано вече всичко е отшумяло.  Hug

Люба,  Heart Eyes

Как сте всички останали?

Сами вече казва и проблемното Ч в началото на думите. Как се радвах като го чух.

# 289
е, Емили, а честито! Simple Smile
Дара още се бори с "р"-то, но пък почти е казала "л" навсякъде.

Обаче аз имам нова говорна драма - Нико не казва нищо на 1,4 г. или иначе казано старата песен на нов глас Simple Smile)))

еления, миш, а добре завърнали се! Simple Smile
нямаме актуални снимки, следим се във фейсбук Simple Smile

# 290
При нас пък двамата са на двата полюса - Дария проговори много рано и правилно, малкият още никакъв го няма. На 2,7 е, а почти не говори. Хубавото е, че прави изречения с бедния си речник, но са му много малко думите. Например "Мама, алу. Да-дън нан бу-бу.". Означава "Мамо, ето ти телефона. Ако играя с него, дядо няма да ме вози с колата."  ooooh!

Дария прави някакъв спазъм. През деня ѝ няма нищо, през нощта не може да диша. Според лекарката било вирусно, чакам и малкият да се включи.

# 291
Елч, може да питаш дали в градината ви има логопед и да запишеш Дара там. В нашата няма и водя Калоян отделно.

Дейзи, при нас беше подобно положението. Калоян много грешно казваше думите, а Деница пък ги казва доста вярно.  Примерно Калоян казваше на дупе буко, а Деница казва дупи или дупие.

# 292
Елч  Hug Сами не казва "р". Вече само това остана.
Всички ще проговорят, но когато става по-бавно си е изпитание за родителите. Ние много пъти ходихме на логопед. И последния път ни казаха да изчакаме да навърши 5, защото повечето звуци се изчистват до тогава. И наистина стана така. Само "р"-то остана.

# 293
нещо хич не ми се ходи по логопеди, да не говорим, че нямам и кога, защото започвам работа Sad
ако се забави още малко нико ще започна да го водя де Sad

# 294
  • София
Здравейте момичета:)  Heart Eyes
И аз не съм писала отдавна, но двамата младежи са ми взели направо акъла, хахха.
Много се радвам, че в темичката виждам и еления, миш:) Идвайте по-често момичета! Heart Eyes

Елч, първо да си кажа че ви гледах по телевизията, страхотни сладури сте!
Относно говоренето, Алекс почти не говори, на неговата възраст батко му говореше мнооого. Но до 2 г няма да се шашкам. Вики пък размества разни букви чат-пат, та се чудя дали него да не го водя на логопед.

# 295
а, какче, мерси! то малко инцидентно стана със снимането, та не бяхме в най-големия си блясък. а и аз пак съм дебела, та ме е срам, даже не си го качих на стената Simple Smile

# 296
Eлч, къде са ви давали? Дара нали също късно проговори. Аз си спомням, че казваше, че на психолог ще я водиш, но не си спомням колко големи бяха тогава. А както всички казват, момчетата били по-бавни от момичетата. При нас не е само от пола, абсолютно различни са като темперамент.

# 297
дейзи, по бтв новините ни даваха.

дара проговори на 2,5 г. на 2 г. я водих на психолог, който каза, че с изключение на говора се развива абсолютно нормално, даже по-напред от връстниците си и няма място за притеснение. тогава обяснението беше, че си служи много с лявата ръка, което развивало дясната част на мозъка, а лявата е тази, която отговаря за говора.

иначе нашият педиатър каза, че има значение това, че дара също е проговорила късно, но все пак. той не казва нищо! даже "мама", нито една дума! с дара съм си записала на 2 г., че тя е казвала само 8 думи и то супер елементарни тип "мама", "тата" и т.н.

моите двамата много си приличат като развитие и темперамент с тази разлика, че Нико е по-благ, Дара от бебе си беше упорита, целеустремена, постоянна, ината, мноооого ината, докато Нико е винаги доволен от света, нахилен и абсолютен непукист. ако му кажеш "не" - не, отива другаде и дори не се ядосва, усмихва ти се мило и пак е доволен Simple Smile но и двамата са спокойни като цяло, няма много стрес с тях, късно се обърнаха, късно им растат зъбите, късно проговарят, никакви изненади. земни зодии Wink

# 298
  • Пазарджик
Привет  Hug
Нещо темата ни съвсем замря

При нас нищо ново,все едно и също

# 299
аз започнах работа от миналата седмица и още не знам къде се намирам. не мога да се организирам, все се притеснявам за дребните, затова как ще се справя след толкова време в нас и отделно за нищо не ми стига времето, а как се уморявам - заспвам в 21 ч. Simple Smile)) но и ставам в 4 ч., за да се готвя за упражненията де Sad абсолютна лудница, ама ще вляза в час - преносно и буквално Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт