Инвитро в Истанбул - тема 13

• 91 382
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Engelfee, колко ти е естрадиола и при колко фоликула? При мен при 10-12 е винаги около 10 000. Нищо че половината фукита са празни обикновено. Винаги след стимулация имам вода в коремната кухина. Оставам с впечатление, че в Мемориал бягат доста и от лека хипер, така ли е наистина?
Елис вчера ми каза, че естрадиолът е в норма. Затова си бих само 250 овитрел, а не лукрин. Не попитах колко е, но от предишни стимулации и разговори с лекари знам, че ако при пункция или след пункция (вече не си спомням точно) е над 5.000, трансферът е почти обречен. Имам около 30 фоликула. Ще видим утре след пункцията как е. А и другите хормони все пак също играят роля. Тъй като ни е последна стимулация, и много ми е притеснено. Преди бях по-спокойна.

# 586
Момичета, аз от 2013г  плащам по 200$ на година за замразените ембриони.
Спомням си, когато ние започнахме процедура 2013г, бяха гражданските протести. Кадрите по нашите телевизии, бяха доста страшни, но в крайна сметка това, което ние видяхме не беше обезпокоително! Така, че не се паникьосвайте допълнително, а и предполагам, ако е много сериозен проблема, от нашето консулство ще предупредят да не се пътува!
Успех  Peace

# 587
Добре съм , слагаме Гонала вечер и утре съм на преглед. Дано не си внушавам , но леко взе да ми се подува корема, имам лоши спомени от предния път бях станала като балон и се получи хиперстимулацията. Сега дозите са доста по малки , дано утре всичко е наред. Някой може ли да сподели каква е упойката при пункцията , лека венозна или от техния газ дето всичко те боли после?

Упойката е венозна и много лека. Доктора ми обясни, че упойката няма да ме преспи, ще бъда в съзнание, но няма да помня нищо. После мъжът ми ми обясни, че като са ме върнали в стаята съм била будна, говорила съм, изпълнявала съм "команди", но аз нищо не помня. Събудих се на  петнадесетата минута и нямах никакви болки. След това даже си пътувахме с градския транспорт и обратно до БГ.

# 588
Благодаря за успокоителните думи ! Хиперстимулацията е налице при мен, казаха че не е страшно просто дискомфорта от подуването е по голям. Няма да има свеж трансфер със сигурност, ще се замрази всичко и след 2цикъла пак ще се идва. Засега това е от мен, Севда и Елис бяха пак много мили и любезни както винаги и плътно с мен. Успех момичета !

# 589
Момичета много ми е спешно дайте ми навигация за смартфон която да работи в Истанбул, може и на английск.С гармин сме и ни направи луди, google мапс въобще не ни позиционира....с една дума ад едвам се придвижваме...

# 590
Ние се оправяме чудесно с Here. Без проблем ни закара и до Мемориал и до Echomar . Приложението е безплатно.
Надявам се да помогнах

# 591
ние ползвахме sygic

# 592
Момичета, тъй като някой назад питаше къде да отседне да ви дам малко инфо.
Ние при престоя си отседнахме в апартамента на Бахтегюл.
Възхитена съм от посрещането и отношението както на нея така и на цялото й семейство. Помагаха ни за всичко като се започне от това, че ни взеха с кола от болницата и ни заведоха до апартамента.
Апартамента е на оживено място с много магазинчета и има всичко на една крачка разстояние.
За мащабите на Истанбул си е направо близо до болницата - пътува се с метробус около 20 - 25 мин. и после с малко автобусче около 5-6 мин. Тя дава и истанбулкарт -това е електронна карта с която се пътува в целия им транспорт и е по-евтино.
Има и много лесна връзка с метрото, което ходи както до летище Ататюрк така и до автогара Байрампаша. Близо до жилището минава и трамвая, който отива до централната част и най-важните забележителности на града -Св.София, Топ капъ, Синята джамия, моста Галата, Долма Бахче.
С  подкрепата на Бахтегюл ние бяхме спокойни и добре ориентирани през целия си престой, за което й благодаря и тук още веднъж  smile3525

# 593
Момичета, въпрос. Знам, че е коментирано назад по темите, но малко се шашкам да не объркам нещо. Ето го набора от иследвания за първичния преглед- Prolactin (should be doen fasting in the morning up to 9.30) TSH
sT4
Total Blood Count
HIV 1+2ab
Hbs Ag
Anti HCV
Rubella IgG
Вие на кой ден от цикъла ги пуснахте вие?Днес ми е втори ден на мен, мислех утре да ги пускам.

# 594
Мисля, че за тези изследвания няма значение деня, освен за АМХ-гинеколожката ми е казвала да го пускам сутрин от 2 до 5 ден. Аз да попитам в Мемориал дават ли ти копия на кръвните изследвания и на хормоните-на хартия или чрез онлайн достъп? И на турски ли са или английски?

# 595
Дават на латински са - те са медицински названия и ги дават или поне даваха на хартиен носител.

# 596
Линда,
ТСХ се пуска на чист ден без кафе, а за АМХ няма значение деня. Изчакай да ти свърши и отиди да си ги пуснеш. Успех!

# 597
Момичета, въпрос. Знам, че е коментирано назад по темите, но малко се шашкам да не объркам нещо. Ето го набора от иследвания за първичния преглед- Prolactin (should be doen fasting in the morning up to 9.30) TSH
sT4
Total Blood Count
HIV 1+2ab
Hbs Ag
Anti HCV
Rubella IgG
Вие на кой ден от цикъла ги пуснахте вие?Днес ми е втори ден на мен, мислех утре да ги пускам.

За Пролактина внимавай за следното - никакъв секс предната вечер и минимално докосване на гърдите преди изследването. Преди да ти вземат кръв трябва да си в покой /седнала/ поне 15-тина - 20-тина минутки. В противен случай може да даде фалшиво високи стойности.
Total Blood Count - това е пълна кръвна картина - сутринта на гладно, може вода, но не прекалено.

# 598
Благодаря за бързите отговори-сега ползвахме Yandex navigator.Родихме се вчера се измъчихме с тези навигации подгответе се предварително.Тази ми я казаха от хотела и е страхотна.

# 599
Да ви се отчета и аз.Първичен преглед мина-по принцип имам правена лапаро и хистеро в Надежда на епикризата от премахнатия полип пише че са открити атипични клетки, които в Надежда, Стаменов(няма да крия имена) ми каза че съвсем навреме било махнат полипа и да не се притеснявам.Но професор Кахраман каза, че това, че не е изследвано не е добре и препоръча Пробен кюретаж за патологично изследване.Има и миомен възел , който Бг доктора въобще не си направи труда да ми го спомене(както и да е).Решихме че макар и скъпо повече не мога да се оставям в ръцете на БГ доктори.Днес мина и операцията.Това, което не ми хареса е, че няма wifi, почти никой не говори английски,само професорката  и доцентката, иначе кординаторка ни пое Севда и съм доволна, много отговорно си вършат работата всичките.Малко ми се вижда старичко, но ако сравнявам с Надежда,  все пак едната болница е на 2г другата е от 97 г.но е важно ръцете, които те пипат не толкова че леглото имаше малко олющено.Паркинг не се плаща само и единствено ако си в процедура.Паркинга е под самата болница и е пълен, но има момчета и винаги ти намират място, първия ден платихме за почти цял ден-15 лири.Чистичко и уредено приеха ме в 12.30 в 14.30 започна операцията по план, не виждаш конвейр от други пациентки като в Надежда.Преди да ме свалят в операционната мина анестезиолог, минаха сестрите за кръв.Слагат успокоително като те вземат за операционната и вече ти  е все тая.Всичко беше около час.След като ме разбудиха си ме качиха в стаята,където си беше мъжа ми, т.е. стаята беше изцяло за нас.Цена 1100 евро, постоянно те обгрижват,пулс, кръвно и темп се мериха през 10 мин.Когато ме стабилизараха ми дадоха да ям и на съпруга ми също.Мога да кажа, че за пръв път излизам от болница и не ползвам чичо Гугъл, за да ми обяснява каквото и да било.За сега това стискайте палци за изследванията доста се притеснявам, за сега се насочиха изцяло в тази посока и със сигурност ще съм по някакъв къс протокол, но решиха да не ме ангажират излишно с инфо докато не се видят резултатите  Praynig

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 23:54 от Molssi

Общи условия

Активация на акаунт