Инвитро в Истанбул - тема 13

• 91 382
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, аз с молба - ако някой е в Истанбул и има възможност да ми вземе Гонал Ф, който ми трябва за събота, моля да ми пише Praynig Бях си купила, но този път доктора ме изненада с двойна доза и няма да ми стигне  ooooh! Благодаря предварително и желая успех на всички   bouquet

# 691
Момичета, аз с молба - ако някой е в Истанбул и има възможност да ми вземе Гонал Ф, който ми трябва за събота, моля да ми пише Praynig Бях си купила, но този път доктора ме изненада с двойна доза и няма да ми стигне  ooooh! Благодаря предварително и желая успех на всички   bouquet

Имам останал - от 600 съм ползвала веднъж 150 и още малко, да речем остават 400. Подарявам го. В София съм.

# 692
Карлита, писах ти на лични  Hug Благодаря ти  bouquet

# 693
Здравейте момичета, днес ми излязоха повечето изследвания Пролактина е 22,32 какво ще кажете?

# 694
  • София
Аз ще кажа да напишеш референтните стойности  Laughing

# 695
Какви са препоръките на Д-р Каликая след трансфер? Казва ли че трябва да си седите в къщи и да пазите леглото, може ли да ходите на работа? При вас как беше?

# 696
  • Живее на Луната
На мен само в деня на трансфера ми казаха да не пътувам и да си почивам, от там нататък съвсем нормален начин на живот без излишни натоварвания. Аз дори 3-4 дена след трансфер си бях и на работа.

# 697
Защото едната ми тръба е доказано прекъсната при предишно лапаро и е ясно, че болка ще има. Да, четох че много момичета не ги е боляло, но нямам идея те със или без проблеми с тръбите са. Търпя на болка, особено ако ще продължи за 10- 15 мин. въпроса е да не е кошмар, както казваш ти.
Linda, аз съм с две прекъснати тръби, имам и две корекции по матката.ЦС правих в Мемориал преди около 1 година. Направи ми я доц. Айлин и ме предупреди, че т.к нямам тръби може да изпитам по-силна болка и да и кажа ако стане непоносимо. Вярно е, че имам висок праг на търпимост към болка, но не беше кой знае какво като усещане, а и продължи 2-3 мин.Имам правени още 4 ЦС в Бг и повече ме е боляло
Предложиха ми упойка, но аз отказах, т.к имам много и реших да си спестя още една.
Ако дилемата ти е заради болката, мисля, че няма нужда от упойка.Някъде бях чела, че може тръбите да правят спазъм по време на ЦС и затова в някои клиники не правят без упойка, но това е тук в Бг...
Успех!
Благодаря за инфото. Най- вероятно ако я правя там снимката ще се престраша да е без упойка, но ако е в Бг ще е със Simple Smile)

# 698
Момичета моля за идеи и помощ... Пети аборт, 19-ти ден след трансфер получих обилно кървене, а само преди 5 дни д-р Сигридов видя нашата точица, на мястото си, добре кръвоснабдена... По негова препоръка направих имунологични изследвания при доц. Русев и двамата ми казаха, че им се е искало да направим едно вливане на интралипид и преди трансфера. Но както и да е с големи надежди направихме първото след положителния тест. И си мисля вече всичко е наред, всичко е контролирано... Проф. Кахраман прекъсна дясната тръба заради хидросалпингс, направихме вливане, матката е ок след хистеро+лапаро, лигавицата беше сравнително добра като за мен... Веднага отидох при д-р Сигридов като изкървях, той дори ме изчака в последния си работен ден преди отпуската, беше 19.30 вечерта... Нямаше я точицата, всичко бях изхвърлила... Обяснението на тукашните лекари е че след всяка бременност и аборт матката става много агресивна и действа по default, сравняват го като ужилване от пчела. Доктора ме съветва да направя един опит като хората, с вливане преди и след със стриктни контроли на имунология, протробиново време  и тн. Турците от своя страна отричат това като причина... И сега си казвам НАКЪДЕ, има ли още път да вървя... Аборт след аборт се нижат като броеница и унищожават сякаш доброто в мен... Не съм ли достойна, къде сбърках, кого нараних... Хиляди въпроси а път няма... Записах час за д-р Конова, да видя и тя какво ще каже, но мен ме е страх... Чуствам се като стъкленица всяка бременност, всяка поредна намаля деня след трансфер... Първа - аборт 26 ден след трансфер, Втора - аборт 24 ден след трансфер, Трета - аборт 21 ден след трансфер, Четвърта - аборт 20 ден след трансфер, Пета - аборт 19 ден след трансфер. Каква е тази закономерност, къде бъркаме всички и лекари и ние... И на баячки ходих магии да ми развалят, моля се Господ да се смили, моля се от все сърце, но вече май сили нямам...

# 699
Манди, съжалявам, много съжалявам за това, което ти се случва  Hug  
Мога да кажа моето мнение, без да твърдя и претендирам, че съм на 100% права.
Пак подчертавам, лично мое мнение - не мисля, че имунологията е причината за абортите.
Правила ли си изследвания за тромбофилии? Правила ли си изследвания за токсоплазмоза и листерия? Направи си списък и резултати от всички изследвания, които сте правили като двойка. И тогава ще има върху какво да се разсъждава.

# 700
mendi7  Hug Heart Eyes

какво казаха от Турция за поредния ти аборт?

Сигридов е спасил безброй бременности и от една страна можеш да му се довериш, но лично аз не вярвам в имунологията - все си мисля че колкото повече се ръчка там, толкова става по зле. знам ли, не ти е лесно Thinking
Дано намериш сили да продължиш по правилния за теб път Praynig Praynig Praynig

# 701
mendi7  съжалявам за това което ти се случва  hug
а ДНК анализ правили ли сте?

# 702
Менди, в Геника също предлагат пакет срещу повтарящи се спонтанни аборти, май не са популярните изследвания. Дано това ти се случва за последен път  Praynig

Препоръчителен панел при повтарящи се спонтанни аборти, прееклампсия и ендометриоза
250 лв.
Панелът включва изброените полиморфизми:
1. VEGFA (936 C>T)
2. VEGFA (-1154 G>A)
3. TAFI (+505 A>G)
4. ANXA5 (М1/М2 хаплотип)

# 703
  • Пловдив
Mendi7, искрено съжалявам за това, което преживяваш!
Аз имам множество вливания на най-различни препарати, заради много високи стойности на ТАТ и МАТ и висок % на така нашумелите по едно време НК-клетки. Интралипида влошаваше нещата - НК клетките се повишаваха.Вливанията на Имуновенин понижаваха стойностите...Та, може да питаш при консултациите дали Интралипида е подходящ и достатъчен. ..Правила съм заедно с вливанията и терапия с кортикостероиди, но резултата е 9 трансфера и 1 аборт в 7г.с.Тогава започнах да търся инфо за активните имунизации и попаднах на статия, в която пишеше, че при много малък процент от двойките с репродуктивни проблеми причината е имунологията. Този доц.Русев мисля, че е наясно с активната имунизация, но ако се прави такава май най - добре да е в Германия.
В Мемориал забременях от 1-ви опит и без тези терапии.Не успях до края, но поради други причини...
И аз мисля като момичетата, че май не е добра идея да се задълбочава в тази посока...
Незнам дали да не пробваш с по високи дози от прогестероновите препарати(Кринон ген мисля, че беше само 80 или 90мг прогестерон)след ЕТ+аспирин+фраксипарин, които са си стандартните.Дори ако може да се помисли и за включване още преди ЕТ на лекарства против контракции на матката.
Дано бързо намерите пътя!

# 704
За 12 г имам един куп изследвания... Имам и тромбофилия, контролирана е с клексан... Имам аденомиоза и тънка лигавица, но след хистеро и поставяне на спирала нещата са ок и правим трансфер... Проф. Кахраман е на мнение, че причината е ендометриален фактор/тънка лигавица/, от друга страна 2009 г първия аборт не съм имала такъв проблем...

Общи условия

Активация на акаунт