Инвитро в Истанбул - тема 13

• 91 382
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета Hug След второ неуспешно инвитро ,решихме да пробваме в Турция,нямам мн.време да чета темите назад,затова ще съм благодарна на някой ,който вече е минал по този път да ми пише на лични,горе-долу какви пари трябва да отделим,и как сте се справили с езиковата бариера?Ние мислим за средата на октомври да запазим час,кога и как става запазването на часове?
Аз съм с аденомиоза ,и не знам дали ще се преборим за детенце,но Луси ми вдъхна надежда Praynig
Оффф ,имам още мн.въпроси ,но засега спирам да ви досаждам Blush

# 76
  • Живее на Луната
Милена, като за начало избери клиника и планирай посещения за първичен преглед/и. Тук напоследък повечето момичета избират да посетят и двете клиники (Мемориал и Бахчеджи) и след това да изберат къде ще направят опит. След като сте обсъдили с избрания от теб лекар как ще действате, можем да ти дадем прогнози и за цена. Започни да събираш всички изследвания и епикризи от проведени опити инвитро. И недей да отлагаш нещата във времето, а действай  Peace дано Турция донесе късмет и на теб!

# 77
  • София
Искате да кажете, че в Бахчеджи не е задължителна спермограмата при тях при първичен преглед, ако имаме правени в Бг.

# 78
  • София
Да, maka .  Ние занесохме шест спермограми от Надежда, направени в период от 15 месеца и казаха, че не е нужно да се прави нова при тях.
миле-на , добре дошла тук. Аз също съм нова в темата. Записах се тук веднага след неуспешен опит в началото на май месец, а на 20.06 вече бях на преглед в Бахчеджи. Изобщо не губи време за първичен преглед, не отлагай. Късмет  Hug

# 79
Благодаря ви момичета Hug
Избрах си  Бахчеджи,поне за засега,лятото ми е мн.трудно да се откъсна от работа а и мъж ми се прибира началото на октомври месец затова сме оставили за тогава.задължително ли е да нося цветна снимка, аз имам правена лапароскопия ,толкова мн.въпроси имам ........

# 80
  • При вещиците
Милена, успех и не губи време.
Е, Мака, никой няма да те върне и от Мемориал без СГ. На първичния преди година, ние дадохме спермограма от БГ. После като започнахме процедурата през януари, направихме СГ за да са наясно хората с какво работят.

# 81
Искате да кажете, че в Бахчеджи не е задължителна спермограмата при тях при първичен преглед, ако имаме правени в Бг.

Точно така.

# 82
Ние отидохме без направена спермограма в Бг. с ясната нагласа че ще я направи там,д-р Карлъкая в последствие не поиска да се направи спермограма,може би защото той има едно дете.
Моят съвет е да не се прави нищо в Бг. освен кръвни изследвания.На прегледа д—ра ми каза че може и там и сега да си направя цветна снимка,но аз не в Бг. ще я направя.В понеделник ходих и естествено тотал щета,щях да умра от болка,два часа ми трябваха да се съвзема.Имала съм запушен или трудно проходим цервикален канал,единствения вариант преди цикъл под упойка да се направи дилатация Shocked
Писах на Бахтегюл,после се сетих и за Хюсние,така тя обясни на др.Карлъкая ,отговора беше да не правя нищо преди пункция,тъй като може да ми се намали резерва,и така много много се успокох.

Последна редакция: ср, 08 юли 2015, 11:09 от snow22

# 83
  • Живее на Луната
миле-на, занеси каквото имаш. Диск с лапароскопия ми звучи съвсем достатъчно, ако имаш правена светна снимка занеси и нея. Доктор Карликая ще разгледа това което имаш и ще ти каже какво иска. Той е много добър оператор, преди моята моята лапароскопия доста рових в интернет и намерих много материали, които е писал за лапароскопии и т.н. Според мен си се ориентирала много правилно към него  Peace И още нещо - ако нямате проблем при мъжа ти, можеш да отидеш и сама на първичен преглед със всички документи и изследвания. В нашия случай беше така и мъжа е общо взето за подкрепа, но все пак е хубаво и той да чуе и види, за да вземете заедно решение после.

# 84
  • София
Мерси момичета, ние имаме 4-5 спермограми включително и SDI тест, предполагам ще са достатъчни, иначе и аз взех окончателно решение, там да направя цветна снимка преди прегледа.

# 85
Момичета, на първия преглед в "Мемориал" трябва ли да напомняме и ако да, на кого, че първичният преглед за български двойки е безплатен? Питам, защото все пак това е важно. Аз контактувам с Елис, писала съм й, че сме българи.
Сноу, прощавай за намесването, но наличието на деца от предишни партньори не е основание да не се направи изследване и при двата пола. Може би, когато започнете процедурата.
Успехи!

# 86
Здравейте на всички!Знам,че тук не е мястото където да си задам въпроса,но понеже виждам,че има текуща активност и реших да пиша тук.Въпросът ми е следният през Януари ТСХ ми беше в норма,реших да си пусна този месец профилактично и установявам,че пак е над нормата ТСХ-5,79.Възможно ли е резултата да се е променил в следствие на несериозно приемане на Еутирокс 25 мг,под несериозно приемане имам в предвид всеки ден съм си го вземала но в различни части от деня.Да уточня също,че съм с хипотироидизъм.Благодаря предварително!

# 87
  • София
Ами, аз също пия и знам, че се пие половин час преди храна, аз го взимам сутрин, нямам представа сигурно може и през деня, незнам.
Може дозата да ти е ниска, въпреки, че като цяло зимата е по-висок този хормон , а не лятото и обикновено тогава дозата на еутирокса е по-висока.
Не изключвай и грешка в лабораторията, може да повториш изследването, но пък от друга страна може и когато си го изследвала януари, тогава да е имало грешка.

# 88
имайки в предвид моето високо ФСХ и нисък АМХ,факта че той има едно дете може би заради това прецени на този етап че спермограма не му е необходима,аз опити в БГ.нямам,на прегледа носех епикризи от две операции и хормонални изследвания,може би в хода на процедурата ще се направи и спермограма.

# 89
Да и на мен ми го предписаха и ми казаха да го пия сутрин на гладно,но нещо не ми спори много с хапчето и забравям доста често .. и си мислех,че може би като не го вземам както е предписано и губи своето действие,в началото го спазвах и беше всичко ОК,но после като спрях да спазвам и ..

Общи условия

Активация на акаунт