Зоополиция

• 27 835
  • 599
  •   1
Отговори
# 120
  • София
да попитам пак нещо , преди време домашно куче ме нападна, след това нападна и друг човек и собственика го умъртви, казус кой е виновен и т.н. да ми разясните колко  вида полицаи  трябваше да има

Ако имаше зоополиция, кучето щеше да бъде отнето от собственика още при първото провинение. Щеше да се отчете това дали може отново да се интегрира в семейна среда и нямаше да се стига до второ нападение...

Ех, как не сме се сетили, да го дадат тоя дзвер на някое семейство с дечица, да го обичкат и няма да хапе повече.

Ако не си запозната има училища за кучета. Там кучето се учи на добро поведение и дисциплина, а стопанинът се учи как да възпитава и да коригира кучето. Нашето куче ходи на такова училище и мога да кажа, че е по-умно от доста хора....така като гледам/чета.

Още малко и на курсове за компютърна грамотност ще го изпратите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 121
  • Варна
А, значи за животно не трябва. За болно дете може, за парцалче също, за почивчица в чужбина, за ресторант - ноу проблем. Обаче за животно - хАпсолютно безобразно и недопустимо. Ясно. Ти колко пари дари за благотворителност напоследък, бе мацко, че смееш да се разпореждаш с чуждите? Веднъж било достатъчно! Измила си си съвестта и сега вече правиш сметка на чуждите пари? Ей тва е нагло според мен! В момента в чантата ми има две платежни, чакат да ги занеса до банката - едното за болно коте, другото за болно момиче! Така съм решила, така съм направила. Ти коя си, че ще ми казваш кое е редно?

# 122
Защото парфюмите не хапят хората по улиците  ooooh! ooooh! ooooh!
А, значи да си купя парфюм за 200 лева е ОК, обаче да преведа 10 за лечение на болно животно е безобразие . Това ли искаш да ми кажеш? Да знам да събирам за кремчета и ресторанти вече, щом е по-благородно и по-нормално.

Всеки разбира отговорите така, както си иска.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Да дадеш 200 лева за парфюм е по-добре от това да храниш гладните кучета на улицата. А тия 10 лева може да се дадат пак благотворително за болно дете  ooooh! ooooh! ooooh!

Ако трябва да помогна на човек като теб със сигурност бих предпочела да изхвърля парите в кофата за смет!

# 123
  • На земята, която е всъщност звезда.
Скрит текст:
...
А защо не помагаш на някое дете от дом, вместо на котката под балкона  Thinking Thinking Thinking Проблемът с бездомните животни не трябва да се решава с насилие, но първо трябва да се реши проблемът с хората, пък после да се пристъпва към този с животните  ooooh! ooooh! ooooh!

Извинявай, но ми е интересно ти задаваш ли този въпрос на хора, които харчат много пари за обувки, дрехи и заведения? Например, питаш ли в темите за козметика "Вие защо си купувате крем за 200 лв., а не дадете тези пари за болната Х"?  Thinking Thinking Thinking

The Siren of Titan, реалният живот е този, който живееш. Ако прекарваш 11,5 месеца в годината в София, Пловдив или др. голям град, реалният живот е този, който се живее там, а не в селото Х.  

Защото парфюмите не хапят хората по улиците  ooooh! ooooh! ooooh!

Да, може да не хапят, но парите за тях могат да отидат за болни деца, нали? Да си купят реплика за 20 лв. и останалите да дадат за човек. Та, въпросът ми е, защо не размахваш назидателно пръст по този повод, ако наистина те е грижа за болните деца, а?   Thinking

# 124
  • София
Защото парфюмите не хапят хората по улиците  ooooh! ooooh! ooooh!
А, значи да си купя парфюм за 200 лева е ОК, обаче да преведа 10 за лечение на болно животно е безобразие . Това ли искаш да ми кажеш? Да знам да събирам за кремчета и ресторанти вече, щом е по-благородно и по-нормално.

Всеки разбира отговорите така, както си иска.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Да дадеш 200 лева за парфюм е по-добре от това да храниш гладните кучета на улицата. А тия 10 лева може да се дадат пак благотворително за болно дете  ooooh! ooooh! ooooh!

Ако трябва да помогна на човек като теб със сигурност бих предпочела да изхвърля парите в кофата за смет!

Голям залък лапни, голяма дума не казвай  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 125
Вместо в кофата, по - хубаво си купи спирт за 200 лева!

# 126
  • Ямбол
Темата започна да се изкривява.
Всеки си разпределя свободното време и  финансите, така както иска. Тия глупости с кремчета и деца сираци са нямам думи! Изобщо нямат място в темата.
Грижата за животните, е грижа и за хората. Всичко е свързано.
Няма смисъл от ирония, жлъч и злоба.
Бъдете добри!  Simple Smile

# 127
да попитам пак нещо , преди време домашно куче ме нападна, след това нападна и друг човек и собственика го умъртви, казус кой е виновен и т.н. да ми разясните колко  вида полицаи  трябваше да има

Ако имаше зоополиция, кучето щеше да бъде отнето от собственика още при първото провинение. Щеше да се отчете това дали може отново да се интегрира в семейна среда и нямаше да се стига до второ нападение...

Ех, как не сме се сетили, да го дадат тоя дзвер на някое семейство с дечица, да го обичкат и няма да хапе повече.

Ако не си запозната има училища за кучета. Там кучето се учи на добро поведение и дисциплина, а стопанинът се учи как да възпитава и да коригира кучето. Нашето куче ходи на такова училище и мога да кажа, че е по-умно от доста хора....така като гледам/чета.

Още малко и на курсове за компютърна грамотност ще го изпратите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Отговорен стопанин на куче съм и правя всичко, което трябва. Ходи на училище, чипирано е, данък плащам и почиствам след него в парка!

# 128
  • София
Това че си отговорен стопанин, не те прави отговорен "хранител" на бездомните кучета  ooooh! ooooh!

# 129
Темата си плаче за ключ.

# 130
Ама си една на хиляда!

# 131
  • Варна
Тия глупости с кремчета и деца сираци са нямам думи! Изобщо нямат място в темата.

Имат, защото се осъждат хората, отделящи средства за животните с мотива, че същите могат да се отделят за хората. Още повече могат да се отделят парите за гевезелъци, нали? Щото докато един се вее по почивки или си разхожда новите парцали друг умира от глад или от болест. Обаче никой не се впечатлява от това. Ама дадеш ли 1 лев за храна на някое куче веднага ставаш безотговорен, щото не си го дарил на дете. Егати логиката.

# 132
За мен ставаш безотговорен, ако заради твоите дарения се поддържа популация от помияри, които застрашават деца пряко или непряко, чрез зарази и паразити.

# 133
  • София
„Величието на една нация и нейният морален прогрес си личи по отношението й към животните.” Ганди
Да кажа и децата и възрастните хора.
Какво сте се запънали срещу тази необходима стъпка, защото съм сигурна, че и полицаите се оправдават точно така: имаме други по-важни случаи. На тези зоополицаи това ще им е работата. Вече е друг въпрос как ще се справят. А и нестава дума за наливане на още пари от бюджета, а структурни промени.
Ама се разтягат едни локуми за парфюми, сираци, самотни злобни лелки Peace

# 134
Индия щото е цъфнала и вързала.

Общи условия

Активация на акаунт