Момче с баща чужденец

• 3 803
  • 48
  •   1
Отговори
Здравейте мами
Много голям проблем се оказа името на детето ни. Съпруга ми е толкова изнервен, че дори не говори с родителите си. Баща му има две внучки кръстени на него, а майка му няма. Моите родители са против това деца да се кръщават на някого. Аз и брат ми носим имена, които те са преценили, че им харесват. Без драми и излишни приказки. Румънските ми роднини обаче... са огън и жупел. Мъжа ми се изнервя от ситуацията, а не от факта, че не желая да кръстя детето Даниел или Александър. Мислите ли, че не е редно така да се противопоставям на семейството му? В крайна сметка нито аз говоря румънски, нито те английски и няма да могат да ми кажат нищо хихихи
Фамилията ни е Олегуано и очаквам вашите предложения. За момента съм се спряла на Едуард, Ноа или Мартин.
Може би трябва да спомена, че пътуваме доста из Европа и планираме да живеем в Англия.

# 1
  • Телиш/Плевен
Детето е ваше и трябва вие да изберете името. Който иска да се сърди - да се сърди. Ако вие прецените да кръстите на някого - добре. Но да ви натиска някой... Stop

По въпроса за името - мисля, че Едуард страхотно си подхожда с фамилията. Heart Eyes

# 2
Кое е името на майка му? Даниел или Александър? Не ти харесват имената или искаш да се противопоставиш?

# 3
Кое е името на майка му? Даниел или Александър? Не ти харесват имената или искаш да се противопоставиш?

Баща му е Даниел, а майка му Александра. Не харесвам имената. Simple Smile

# 4
И Едуард, и Ноа са много хубави Peace

Може нещо с А да избереш - Антон, Андрей...

# 5
Не знаех, че и в Румъния го има този проблем  Laughing Струваше ми се чисто българска история. А номерът с буквата дали минава там или това вече си е само наша измислица?

Лично на мен Даниел и Александър ми харесват повече от почти всички други имена на света. Всъщност без почти  Laughing Така че според мен просто няма да намериш по-хубави имена.

# 6
Ноа харесвам много, но след като и двамата сте балканци, не ви ли се иска името на детето да е нещо по-познато по нашите земи? Британците едва ли ще ги изненадате с име.
Аз съм против налагането твърдо на мнение на старите, но пък и влошаване на отношенията от самото начало пак намирам за излишно. Но вероятно защото натиск за име върху мен не е оказван, а името Александра ми харесва. То е масово в България, даже и там вече май не е толкова масово, но нали няма да сте в България.

Не знаех, че и в Румъния го има този проблем  Laughing Струваше ми се чисто българска история. А номерът с буквата дали минава там или това вече си е само наша измислица?
Е, има го и на други места, но предимно по аристокрацията май.

# 7
Ноа харесвам много, но след като и двамата сте балканци, не ви ли се иска името на детето да е нещо по-познато по нашите земи? Британците едва ли ще ги изненадате с име.
Аз съм против налагането твърдо на мнение на старите, но пък и влошаване на отношенията от самото начало пак намирам за излишно. Но вероятно защото натиск за име върху мен не е оказван, а името Александра ми харесва. То е масово в България, даже и там вече май не е толкова масово, но нали няма да сте в България.

Не знаех, че и в Румъния го има този проблем  Laughing Струваше ми се чисто българска история. А номерът с буквата дали минава там или това вече си е само наша измислица?
Е, има го и на други места, но предимно по аристокрацията май.

Аз се казвам Вирджиния , а той Филип. Искаше ми се и детето да е този тон. Той е категоричен, че не иска Александър, имаме си двама кръщелника Алекс.

# 8
Т.е. съпругът ти също не иска да е майка му, така ли? Тогава той да се оправя с родителите си. Останах с впечатлението, че той няма претенции към името. А нали в първия пост каза, че няма никой на свекървата, а сега имало кръщелници.
Иначе и Мартин ми харесва, и Даниел...

# 9
Т.е. съпругът ти също не иска да е майка му, така ли? Тогава той да се оправя с родителите си. Останах с впечатлението, че той няма претенции към името. А нали в първия пост каза, че няма никой на свекървата, а сега имало кръщелници.
Иначе и Мартин ми харесва, и Даниел...
Моя грешка, кръстници сме на две момченца с това  име.

# 10
  • София
На мен ми звучат по-добре предложенията на родата. Не ме кефи нито едно от идеите на авторката, а Ноа направо ме хвърля в оркестъра, Едуард е твърде английско. Мартин по бива, ама пак не звучи с фамилията.

# 11
От теб зависи традицията да бъде нарушена. Винаги съм за това родителите да избират името, а не някой да им нарежда.

# 12
# 13
Мартин с ударение на а-то.

# 14
До Вирджиния и Филип най - добре стои Мартин. Но според мен хубаво е да измислиш и други варианти. Симон, Адам ?

Общи условия

Активация на акаунт