Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 262
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Момичета, къде в Пловдив купувате хубави бои. Ориентирала съм се към Сократес по ваши препоръки. Ще боядисвам стари секции - три различни повърхности, с бяло. Много са и ще ми трябва количество. Също ще ми трябва и Боро контакт, а в Бриколаж ми казаха, че не работят с Боро.

# 46
Скоро, само да ми мине мързела, и в темата ще имаме практическо доказателство как се държат тапетите върху под и по-специално стълби.
Стълбите не се ползват често, водят до мазе и свързват перално, мазе и тоалетна. Направени са от цимент преди повече от 50 години. Има чупнато, неравности - ще е амбициозна задача.
Тапетите, които съм избрала, са плътни и гланцирани отгоре. Няма да ги късам и правя на топка, а ще полагам като цял лист с Ц200. Ще реша впоследствие "Бороконтакт" или "Бетонконтакт" да ползвам и дали въобще. Дано успея да загладя повърхностите и неравностите с обикновена домашна шлайфмашина.
Хем ми се иска, хем не ми стиска.  Mr. Green

# 47
  • Бургас
Идеята за тапетите на пода много ми допадна  smile3508 Другият месец, живот и здраве, ще има къде да творя. Ще имам и цял куп стари мебели над които да се развихря. Ще търся вашите съвети и ще споделям резултатите Simple Smile

# 48
Момичета, имам въпрос, който не е точно по темата, но ще се радвам ако дадете съвет.
Ще си правим градинско обзавеждане от палети. Но след като почистим и изгладим дървото се чудя с какво да обработим - масло, лак, боя  newsm78  Другата питанка е дали трябва да грундираме с нещо преди нанасяне на лак или боя. За маслото знам, че се нанася направо върху дървото.
Мебелите ще са една част под навес и друга под чадъри. Но все пак ще ги мокри дъжд, особено тези под чадърите. Най-вероятно и ще зимуват навън, ако не намерим къде да ги прибираме зимата.

Та това е питанката, с какво да мацотим дървото. Ще се радвам ако дадете предложения, дори и за марките масла, лакове или бои.

Благодаря ви предварително     bouquet

# 49
  • София
Според мен трябва да се грундира първо и после с яхтен лак. Той е точно за такива случаи при подлагане на дървото на непрекъснато мокрене.

# 50
  • Бургас
Момичета, имам въпрос, който не е точно по темата, но ще се радвам ако дадете съвет.
Ще си правим градинско обзавеждане от палети. Но след като почистим и изгладим дървото се чудя с какво да обработим - масло, лак, боя  newsm78  Другата питанка е дали трябва да грундираме с нещо преди нанасяне на лак или боя. За маслото знам, че се нанася направо върху дървото.
Мебелите ще са една част под навес и друга под чадъри. Но все пак ще ги мокри дъжд, особено тези под чадърите. Най-вероятно и ще зимуват навън, ако не намерим къде да ги прибираме зимата.

Та това е питанката, с какво да мацотим дървото. Ще се радвам ако дадете предложения, дори и за марките масла, лакове или бои.

Направо слагай яхтен лак няколко ръце. Палетите имат доста играчка докато се боядисват. Имам пейка навън вече  две години мината няколко ръце яхтен лак.
Деси Слава запълни дупките - каменит или нещо друго,и гледай хубаво да ги напоиш с лепило /мачкаме хартията с лепилото да може да залепне/ отгоре можеш да сложиш бороконтакт със слюда /да не се пързаля/
Нефертари на Сократес, ще ти трябва доста боя защото тя покрива на трета, четвърта ръка /тъмна повърхност/. От бриколажа съм си купувала боро /бургас/ не може да нямат.
Данидор запромяна на цвета може да се използва определен цвят лак, трябва да се пробва, може и друг цвят хартия ако има.

Айде майсторици, стига сте мързелували давайте снимки да гледаме  Grinning

# 51
  • София
Аз съм грундирала повърхностите преди това, за да отиде по-малко лак при боядисването. Все пак качествения яхтен лак е по-скъп.

# 52
Здравейте момичета,
цопвам във вашата уютна тема с въпрос за цените на маслата на Осмо в България? В момента съм в Германия и разглеждах по тукашните магазини, но искам да сравня, за да знам дали да мъкна от тук. Сдобихме се с едни мебели, които ще се опитам да преправя, като се приберем. Благодаря ви предварително.   bouquet

# 53
Здравейте!
Нахлувам в темичката ви с питане - чакаме бебе и някои запазени неща ще ползваме от зълва ми. Вчера видях шкафа за повиване, а по-късно ще видя и креватчето, и ми се иска да ги преправя/попроменя, за да си е за нашето дете Simple Smile
Обаче бих искала с някакви самозалепващи се материали, нямам възможност да боядисвам и ползвам лепило заради миризмата. Чудя се дали в Икеа, Джъмбо или Практикер бих намерила нещо подходящо, с което бих могла да облепям newsm78 Дори, ако имате някакви лесни идеи тип "Направи си сам" биха ми били от полза.

Шкафът е подобен на този, като също бих сменила дръжките.

Благодаря предварително!

# 54
  • София
Таткото да ги боядиса с боя на водна основа. Миризмата не е трайна и не би трябвало да има проблем.
Иначе мебелно фолио с детски мотиви има във всички по-големи магазини.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 22 юли 2015, 10:49 от Спунк

# 55
  • гр.Варна
Има боя ,която е специално за детски мебели.

# 56
Благодаря ви! Спунк, първите две снимки много ми харесаха Heart Eyes

# 57
  • София
Има боя ,която е специално за детски мебели.
Ползвахме тази на Лакпром. Покривността ѝ е много добра, но много бързо се изтрива. Задължително трябва да се лакира отгоре, така че в крайна сметка пак се стига до обикновен продукт.

# 58
  • гр.Варна

Споделям моя опит, с трайност вече 7 години.Първо минах 2 ръце импрегнант за дърво и след това 2 ръце лак за дърво, за външна употреба.Вече 7 год. няма промяна в цвета ,въпреки че са изложени на външни условия целогодишно.

# 59
  • София
Благодаря ви! Спунк, първите две снимки много ми харесаха Heart Eyes
Laughing И аз харесвам точки и точици. Ей така се правят, трябва хубаво да прилепиш шаблона, за да не влезе боя под него.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт