Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 856
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
vessita може би търси готови вратички?
http://opus-44.com/products.html
Скрит текст:

http://www.modeks.eu/?%C2%F0%E0%F2%E8%F7%EA%E8_%EE%F2_%CC%C4%D4

# 556
Гледах, гледах и реших да попитам тук.
Искам да махна дървените табли на легло тип русенско и да остане само пружината. Да ама ми трябват крака и се чудя откъде се взимат, поръчват? Много по-добре ще стане, а и такава кувертюра му купих. Леглото е за спешни случай, ако някой познат закъса. Не се ползва постоянно.

Просто живея под наем и за това не ми се купува нещо по-така.
Искам да остане само пружината с "краката", едно, че е много разбито, друго и за пестене на място.

Хубав ден Ви пожелавам!

# 557
Гледах, гледах и реших да попитам тук.
Искам да махна дървените табли на легло тип русенско и да остане само пружината.

С ножовка режеш на нивото на пружината ,тръбата е куха
ако е този модел който знам, Hug

# 558
Мерси, Силве!
Идеята ми е да оставя само пружината и да й сложа крачета. Че й опира в един контакт и не се затваря вратата.
Как ли ще се намерят тези крачета, трябва да има някъде?!

# 559
купувала съм крака за подматрачна рамка и даже имам излишни такива , но на самата рамка можеха да се монтират, за пружина ще трябва някой да направи дупки къде да се завинтят.

# 560
На селото ни са останали 8 много хубави масивни стола.Искам да се опитам да ги реставрирам (до колкото мога аз да се справя с такова нещо) Ще разглеждам тепърва идеи и снимки. Ако имам въпроси се надявам да помагате  Simple Smile Облегалката на единия е доста хлабава, не знам как мога да я оправя Simple Smile на това село почти никой не ходи, трябва сама да я оправя някак. Купих 2 болта за дърво, дано успея, ето такива са http://itt.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B … D0%BE%D0%B2%D0%B5 Не измерих  дълбочината е и се притеснявам да не са много дълги  Thinking

Какъв лак бихте ми препоръчали (марка)? Благодаря

# 561
Благодаря Ви за съветите, момичета!
Занесах се се до Икея и купих удължител, за повдигане, на легла. Е нема такъв ужас със стандартите на Икея.
Но стана хубавичко!

Приятен ден Hug

# 562
Здравейте,
Много се възхищавам на всичко, което показвате. Hands Clap
Може ли да ме посъветвате за много здраво лепило за дърво? Счупи ми се едната седалка на кухненския ъгъл. Мисля защото се катеря по нея доста да бърша прах и сигурно без да се усетя скачам. Виждам, че до счупеното дървото е лепено с някакво лепило и въобще не е мръднало, а съм успяла да счупя там, където не е лепено.
Предварително благодаря за съветите!

# 563
Момичета, имам такъв бюфет http://img05.olx.bg/images_prodavalnikcom/78498430_6_585x461_nam … lonen-byufet-.jpg и ми е много скъп и много сантиментален спомен. Не искам да се разделям с него. Същевременно, правим основен ремонт на жилището и ще сменим почти всички мебели. ЩЕ трябва да го преобразя. Някой правил ли е нещо подобно, събирам идеи точно за такъв бюфет. Решила съм да го шкуря, може би и байц ще има. Ще сложа порцеланови дръжки на вратите. Друго? Стаята ще е в свели тонове, златисто бежови азвеси, светло бежови канапета...

# 564
Точно над мен виси един прекрасен бюфет и искам, но все не намирам време да го преобразя.

Ето преобразеното легло (беше от онези гадни, стари русенските. Има и един на възглавницата, който позира Wink)
Скрит текст:

# 565
  • Бургас
Момичета, имам такъв бюфет http://img05.olx.bg/images_prodavalnikcom/78498430_6_585x461_nam … lonen-byufet-.jpg и ми е много скъп и много сантиментален спомен. Не искам да се разделям с него. Същевременно, правим основен ремонт на жилището и ще сменим почти всички мебели. ЩЕ трябва да го преобразя. Някой правил ли е нещо подобно, събирам идеи точно за такъв бюфет. Решила съм да го шкуря, може би и байц ще има. Ще сложа порцеланови дръжки на вратите. Друго? Стаята ще е в свели тонове, златисто бежови азвеси, светло бежови канапета...

Поне от малко уважение към колежките в групата да беше прочела нещо. Събираш идеи за реновиране или интериор?
 Jerry F махни завивката че не се вижда как си го ремонтирала

# 566
Здравейте майсторки!!!
От известно време попаднах на темата и сега съм почнала да чета от начало и съм стигнала до 11, като паралелно следя и сегашната. Благодарение на всички вас успях да си преправя трапезарните столове и маса. Благодаря ви, че ви има и че не съм сама в амбицията си, че мога да се справя с нещо, което уж е мъжка работа bouquet !!! Ще кача и снимки, когато успея да снимам. Правих ги с бял байц на водна основа от homemax, после масло осмо като на Биби, но безцветно. Разкошно е наистина това масло!!!
Имам въпрос към Doris: В 11 тема от 2011 година споменаваш химик от Русе, който приготвя смес за избелване на дървесина. Дали пазиш координатите му...и в крайна сметка успя ли да пробваш ефекта? Много ще съм благодарна. Искам да пробвам да избеля паркета в хола ни, но е буков и нещо не ми харесва как става с бялото осмо. Тя и консултантката на Осмо ме предупреди, че бука е особен и не става красив като се ползват цветни масла, ама аз не й повярвах  #Cussing out а така искам бял дървен омаслен под...

# 567
  • Бургас
Добре дошла в групата Kruhan, ще се радваме да се похвалиш и покажеш!

# 568
  • В градината...
Крухан, да те "успокоя"  ooooh! букът няма избелване. В нашата спалня паркетът е такъв и също пробвах с бяло осмо. Става едно нищо. Какъвто и начин да избереш за избелване, става розово. Букът си розовее. В крайна сметка го направихме орех и не съжалявам.

# 569
  • Варна
Kruhan достраша ме, човека започна да обяснява с какви очила, защитни дрехи и ръкавици да работя, а аз исках да изсветля таван вагонна шарка. Хвърлих го прпарата, беше стоял известно време в пластмасово шише и беше протекло, притесних се да не е разядено от химикала.

Общи условия

Активация на акаунт