Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 151 848
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Привет Мишелин!
Относно осъзнаването при мен мисля че е от годините, преди пак обичах да правя и ремонтирам, но не и да реновирам, да майсторя, да сътворя от нищо нещо..
Та в отговор на твоя въпрос. За какво ще се ползва стаята? /дали диван или легла/Ако е за спане преправяш леглата, можеш да смениш краката, и шкури, бороконтакт /за всеки случай/ и лак на водна основа сходен цвят като на гардероба, над едното легло можеш да сложиш такива лавици като на снимката /но не в един ред/, а над другото легло снимки или картини в различни рамки. Друг вариант на таблите можеш да сложиш дунапрен и да тапицираш с подходяща дамаска и много възглавници /хем за спане, хем за сядане/ Стените не знам какво ще ги правиш, можеш да ги освежиш /ако искаш де/ можеш също да направиш от стиропорни фризове рамки и вътре да залепиш тапет, да стане като картина или над едното легло три такива продълговати рамки пак с тапет вътре.
Това ми идва в главата като гледам снимката, пък и гледам едно предаване дизайнери за милиони...сори за интериора. Направи го както искаш

# 616
    Мишелин, точно такива легла боядисахме в лилаво с щерките /тайно от мъжете м семейството, които искаха да ги хвърлим/ и после те ахнаха. Дори още нямахме шлайф, позашкурихме съвсем леко, после на тънък слой бороконтакт и след час - боя на Леко Аквис /тогава и с боите не бях особено запозната/, и то оцветена от нас с оцветител от Бриколаж /марка не помня/. С мече ги минахме, дали не беше и дунапренено /и от мечета още не разбирахме/, но по-добре е с друго.

# 617
Боядисай си ги леглата, пък ако не ви харесат, тогава ги сменете. Подозирам обаче, че ще ви станат любимата мебел. Пък и такава дебела дървесина трудно се намира сега.

# 618
Мишелин,
мисля, че имахме абсолютно същия комплект - моделът е 69 година (младоженската спалня на родителите ми). Ако гръбчетата са падащи (панти + райберчета) значи това е моделът.

# 619
  • В градината...
Мишелин, в едно грешиш много. Ако купите нови, те няма да сa същите. Сегашното ПДЧ е боклук - рехава вафла. Пробвай да видиш само колко тежи една плоскост в сравнение със старите.
Действай смело и боядисвай. Смени и  краката.
Аз си поръчах много симпатични, струговани от gold_work.

# 620
  • Варна
И аз замислям подобен ремонт. Ще търся подобна визия:

или пък така:

Тапицираш с тънък лист дунапрен, дамаска и такер. За матраците ушиваш калъфи, подреждаш възглавници и воала: нов диван Simple Smile
На първо време бих боядисала в подходящ цвят основите. За мен подходящ цвят е бяло, но мнения много. Или пък бих ги покрила с дамаска. С един такер това става за норматив. Весита беше показала едни прекрасни мебели покрити точно с фолио с цвят дъб сонома, но за мен това е трудно - нямам толкова търпение и сръчност Simple Smile

# 621
Привет на всички! Може ли някой да ми препоръча тапицер за София който да ходи по домовете,че дивана вече не прилича на такъв.Благодаря ви!

# 622
  • Бургас
Здравейте, най-накрая се реших да залепя тапет върху мозайката в банята. Искам да ви попитам лепилото С200 да разреждам ли с вода или да го нанеса директно - върху тапета или на пода? Колко време да изчакам преди да положа лака (мисля да използвам полиуретанов)? Фугите между пода и стената ще запечатам със силикон, но преди или след лака?
Благодаря ви  Hug

Наскоро обнових две стари легла. В началото си мислех да ги направя с фолио сонома, за да паснат на "новия" шкаф Simple Smile, но в последствие ги тапицирах и придобиха визията на ъглов диван. Сега мисля за възглавници, но явно няма да са дунапренови, че се оказа скъпа инвестиция, най-вероятно ще са от кълцан дунапрен 65/65, такива намерих готови Simple Smile Ще покажа снимка тия дни.

Последна редакция: сб, 12 дек 2015, 11:38 от vessita

# 623
  • Бургас
Весита, тапета трябва добре да се напои, намажи мозайката и опаковата страна на тапета, когато го положиш отгоре пак мини с лепило да се напои и да залепне. За фугите не знам дали лака ще хване силикона, според мен силикона след лака. И давай снимки. Пълнеж за възглавници може и стари чорапогащници, но трябват доста

# 624
  • София
Здравейте, най-накрая се реших да залепя тапет върху мозайката в банята.
Страхотна идея, чакам резултата с нетърпение  Peace
Ние под гадния ламинат също имаме мозайка. Мислех и аз да лепя върху нея, но после ми хрумна да боядисам мозайката с нещо - (прозрачен цвят да го нарека), така че да се виждат отдолу различните оттенъци на сивото. Пък ако не ми хареса, тогава ще лепя хартия по посочения от теб начин.

# 625
Само имайте предвид, че полиуретановият лак пожълтява с времето и ако са светли цветове отдолу не стои добре.
Полиакрилният лак не пожълтява!

# 626
Някой пробвал ли се е в претапицирането на диван? Прекалено трудно ли е?

Идеи с какво може да се боядиса релефен гранитогрес?

# 627
  • Бургас
Още обмислям идеята за хартиения под. Ровейки се из интернет попаднах на това, което малко ми секна ентусиазма.

# 628
vessita, с цел да излезе по-евтино ли мислиш да го правиш?

# 629
  • В градината...
Съвсем логично е да стане така. И при паркета лакът пострадва, но циклиш и лакираш пак. А тук опция кой знае каква нямаш.

Общи условия

Активация на акаунт