Анонимен - ползвате ли тази функция?

• 21 737
  • 437
  •   1
Отговори
# 75
Хм... ако прочета анонимно  "мнение за място, което си посетил, за училище/детска градина, които посещават децата ти, за местоработата си или дейността си" , точно пък никога няма да сметна това ми ти анонимно мнение за истинно, точно, обективно. По-скоро ще видя в него манипулация, скрита реклама или откровена лъжа.

# 76
Не, не ползвам тази функция. Не ми се е налагало да напиша нещо, което да е тайно, поне засега.
Ако се използва по предназначение, да речем за здравословен проблем, за който не искаш да се знае или за семеен такъв , ОК, но ако е за лична вендета, зад анонимността да плюеш някой, на когото нямаш смелост да кажеш какво мисли, не ми допада.
Против съм заключването на хронологията, големи хора сме, всеки да си носи отговорност за приказките, който се окака да си почива, докато го позабравят и така.

# 77
  • София
Наистина е голяма смехория в някои теми. Случайно отворих темата за тайните и анонимен след анонимен. То, наистина трябва всички да си сложим по един анонимен, и тогава да видите... "и тогава предвиждам такъв живооооот, че само си викам даноооооо..."  Wink

# 78
  • София
Но има хора, които я ползват без всякаква логика - примерно в темата "Подарък за интимна колежка" има доста анонимни отговори.

А в темата "Въпроси всякакви" вече половината от питащите са анонимни. Въпросите са им мнооого тайни и разкриващи лична информация: "От къде да си купя офис стол?", "От къде да си купя обици с кристал Сваровски?", "Колко струва билет за концерта на ..."
Дразнят ме и заради такива гласувах за премахване на опцията.

# 79
Не я ползвам.
Ако нещо е толкова лично, че да ме идентифицира или злепостави, или толкова провокативно, че да предизвика скандали, просто не го пиша. Или го пиша, но с ясното съзнание, че ще си понеса последствията от написаното.

Странно ми е, когато човек живее във форума с трите си имена, професия, купища снимки в цял ръст, профил и анфас от младежките си години до прага на климактериума, изведнъж да реши да скрие какво ще готви за вечеря  Joy Но щом човек така ги чувства нещата, няма лошо.

Подкрепям тези мнения:

Хм... ако прочета анонимно  "мнение за място, което си посетил, за училище/детска градина, които посещават децата ти, за местоработата си или дейността си" , точно пък никога няма да сметна това ми ти анонимно мнение за истинно, точно, обективно. По-скоро ще видя в него манипулация, скрита реклама или откровена лъжа.

Против съм заключването на хронологията, големи хора сме, всеки да си носи отговорност за приказките, който се окака да си почива, докато го позабравят и така.

# 80
...изведнъж да реши да скрие какво ще готви за вечеря  Joy

Защо не? Ако е активна участничка в някоя от темите за диети, а реши да кръшне от режима, нали останалите ще я изядат с парцалите (особено както са озверели от глад)?  Laughing
Друг е въпросът на кого му пука какво ще готви някой си анонимен. Явно много хора имат нужда да пишат за себе си, дори и анонимно.

Нека да си я има опцията, не ми пречи. Яд ме е само, че се използва за глупости, а не само при нужда.
От друга страна, може би това се дължи на ентусиазма от появата на тази възможност или по-скоро на радостта, че най-накрая някой е разбрал как го правят другите. Като се наиграят, ще престанат да злоупотребяват, поне така си мисля аз.  Simple Smile

# 81
Интересно, че почти всички против опцията забиват в посока кенефно-лайняни причини за ползване на опцията анонимен.

# 82
  • София
Интересно, че почти всички против опцията забиват в посока кенефно-лайняни причини за ползване на опцията анонимен.
     Аз не съм забивала.Само казах,че ми е неприятно, все едно пиша с бяло петно или черна дупка.Друго си е, като знаеш,че пишеш с някой с име, дори и да не го познаваш на живо и лично, просто си е отделен човек.А как да отговоря на един анонимен:Анонимен , така и така..., излиза,че все едно пиша на всички анонимни.

Аз не разбрах защо, сега решиха няколко анонимни да отварят очите на другите за тази функция.Сега форума ще се напълни с анонимни.Ще трябва да се правя,че не ги забелязвам и че, не съществуват.

# 83
  • София
ми, те, повечето такива причини са именно такива! Аз разбирам, че всеки си има имидж, но дори за сериозни неща какъв е смисълът да пишеш като анонимен? За да напишеш колко ти се клеца с мъжа на прияталката или с новия колега, пък не върви да си разваляш имиджа? Или за да излееш кофата с помия върху свекървата и половината рода, включително своята родна майка? А за здравословните проблеми не знам, но аз не бих се отнесла много сериозно към потребител, който като анонимен пише, защото веднага ми светва, че може да е пързалка. Всъщност, все ми е едно за тая опция, така или иначе не приемам сериозно написаното от анонимни. В крайна сметка, ако някой иска да се изповяда и никой да не го знае кой е, има си приятели за тази работа, свещеници, психотерапевти.

# 84

Стана ми много смешно и темата за тайните. Няколко потребители пишеха за здравословни проблеми и то сериозни (което не е смешно) и един потребител, който явно не е бил на ясно с функцията отговори на поредната анонимна, че явно страда от хипохондрия  Joy.

А ако един анонимен пита, друг анонимен му отговаря, излиза като да си говори сам.  Mr. Green

# 85
  • Испания
...Има ли значение за теб
дали ще задам въпрос с ника си или като анонимен потребител?

Да, има.

# 86
  • София
А ако един анонимен пита, друг анонимен му отговаря, излиза като да си говори сам.  Mr. Green

И няма начин да знаеш, дали наистина не е така. Joy Пише си - отговаря си, малко на лудост ми прилича.Ама не са те лудите, а нас искат да подлудят. Joy

# 87
Няма лошо да я има функцията и Касита обясни защо. В крайна сметка, всички уж четем с разбиране и можем да отсеем агресивните постове и или да ги игнорираме или да ги докладваме.

# 88
  • На топло
Най-жалки са Анонимните, които се крият за да
1) ръсят гадости против други потребители
2) разказват разпалено креватните си блянове по други мъже, а реално, вкъщи са по-ниски и от тревата, не смеят да гъкнат и да променят скапания си живот.

# 89
  • София
Не, никога не съм я ползвала, тя е за шушумигите.
Първоначално гласувах да се премахне, но всъщност ми е все едно. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт