Анонимен - ползвате ли тази функция?

• 21 666
  • 437
  •   1
Отговори
# 300
По тази логика само стотината ветерани във форума имат глас тук. Всички останали хиляди потребители да гният и да бягат далеч от форума. Много колегиално.

# 301
По тази логика само стотината ветерани във форума имат глас тук. Всички останали хиляди потребители да гният и да бягат далеч от форума. Много колегиално.

Нещо такова всъщност. Трябва да си Мамасита, за да може с първите ти пет мнения с успех да те отразят.
Или поне що се отнася до Клюкарника. Ако пишеш в "тихите" подфоруми, нещата са различни.

# 302
Това в нелепо, но наистина е тенденция. Виждам как вип мамите игнорират новите потребители. Ако форумът съществуваше само за тях, отдавна щеше да бъде премахната секцията регистрация. Уви, там си е.

# 303
Ил да си никой и да те нападнат за бакпулвера Grinning

# 304

Нещо такова всъщност. Трябва да си Мамасита, за да може с първите ти пет мнения с успех да те отразят.
Или поне що се отнася до Клюкарника. Ако пишеш в "тихите" подфоруми, нещата са различни.

Бъркаш. Мамасита си пишеше тихо и кротко из не-популярните форуми, докато Бу не я номинира за чувство за хумор на едни годишни номинации. Едва тогава хората се метнаха на търсачката, за да видят за кого става въпрос. И от светлините на прожекторите и всефорумския интерес избуя, та се оля...

# 305
  • Ямбол
Веднага давам контра пример. Борил е сравнително нов и дори пише повече само в една тема. Но не е игнориран, колкото и да ни се иска понякога.
Няма обаче никакъв шанс да бъде отразен като Анонимен, ако влезе и каже - не сте интересни с тези манджи.

И още нещо - анонимният е с предимство да познава историята и хронологията на мненията на останалите, докато той е просто никой, затова и няма смисъл да му се отговаря, докато не излезе на светло. Поне такава е моята гледна точка.

# 306
Не бъркам. Говоря за новия профил на Мамасита.
А Мамасита в първоначалния ѝ вид я познавам от първите ѝ форумски изяви. Тогава и двете плувахме на вълна кърмене и захранване.

Лиляна, мога и като анонимна да вляза и да ви накарам да подскочите, ако го направя това влизане с бутонките, не с цвичките. Ако съм с ник МаманаМимииПеши, анимиран аватар и мило отношение, с мнения от типа "правих салатка, милото закъсня, дечицата си играйкат", никой, ама никой в Искам да кажа няма да ми каже нищо.

# 307
  • Ямбол
...
Лиляна, мога и като анонимна да вляза и да ви накарам да подскочите, ако го направя това влизане с бутонките, не с цвичките. Ако съм с ник МаманаМимииПеши, анимиран аватар и мило отношение, с мнения от типа "правих салатка, милото закъсня, дечицата си играйкат", никой, ама никой в Искам да кажа няма да ми каже нищо.
Но, това не си ти, а ще се направиш на някаква, за да предизвикаш определен ефект.
Същото е и с новаците - някои са интересни, умни и имаме общи теми, докато други са скучни, не в моя диапазон и изобщо с различно мислене. На едните бих им обърнала същото внимание, както стана с Белла например, но на други просто няма какво да им кажа.

# 308
Е, той Борил да не би да е Борил.

# 309
Теми от типа на искам да кажа, спамочатове и прочие са голям залък за повечето потребители. Там никой не отразява новаците. Що се отнася до Борил, начинът му на разсъждение не ми е приятен, игнорирам го, защото не ми допада, не ме вълнува, че има име и картина.

# 310
Много е интересно общуването между хората по принцип, не само във форум. Изискват се умения инякои ги имат, а други не чак толкова. Навлизането в някаква група, пък било и виртуална изисква да имаш гръбнак и чувство за хумор. Някои от новите потребители ги нямат и се фръцват доста бързо, други намират начин да се изявят и да са на място или да излязат от дадена ситуация.

Както казах, не ме дразни функцията и смятам, че постепенно ползването и ще се регламентира, дори и неформално. Както Касита каза, ако имам хемороиди и искам да попитам нещо, може и да не желая да го правя през профила си, а и аз имам само един, за разлика от доста други потребители. Ползвах я веднъж, в леко тъжна тема и понеже по принцип не обичам да се жалвам писах като анонимен, а и беше да я пробвам.

Изключително грозно ми се стори поведението на тези, които са имали възможност да виждат профилите на "Анонимните" и са ги чели, без да уведомят модераторите и пишещите.

Що се отнася до лични нападки и обиди, не ги харесвам, а съм била свидетел на много грозни такива през годините, за това и модераторите виждат профилите и ако се намесват адекватно проблемът ще се минимизира. Който иска да пише анонимно, трябеа да си даде сметка, че определен брой хора ще го  виждат, а и не се знае, дали след 2 месеца, Коте21, с която са приятели и се познават няма да стане модератор.

# 311
На какъв принцип хората от колектива стават част от него? Нямам претенции, но ми е интересно. Друго, което се сещам, няколко пъти съм гледала кои са част от колектива, но така и не ги запомних. Повечето не ги срещам из масовите теми.

# 312
  • На топло
Въпрос към последните Анонимни (или последния Анонимен) писали по-горе!
Какво в този конкретен случай налага писането като Анонимен???
Да пишете някакви голени тайни, не мисля!  да се страхувате, че някой ще се обиди или ще се подиграва - пълна глупост!
Не можете ли в един най-обикновен диалог да изкажете мнението си и да застанете зад него с истинския си ник?
Чакам отговор

# 313
Анонимността е нечистоплътна под всякаква форма, дори и под форма на дращене по форуми, дори и с добри намерения, желание за дискретност и т.н.

Касита, интересна си ми, уважавам те, разбирам и доводите ти в подкрепа на опцията "Анонимен". Но ти не си масовия съфорумец, който при наличие на анонимност би се разпищолил виртуално, би загърбил задръжки, морал, дискретност, обективност. Което и се вижда в масовия случай на писания на анонимници напоследък.

Не ми пречат анонимните писания, но не ги чета, а ако ги прочета- не им вярвам. Повтарям се.

# 314

А защо някой трябва да ѝ казва нещо? Имала нужда да пише, написала. Пука им на останалите за нея.
Между другото, ако популярен потребител напише същото, може да му кажат нещо, но не защото на някого му пука за него, салатката и милото му, а защото се познават и от тях се очаква именно да му обърнат внимание.
Както не поздравяваш всички наред по улиците, а само познатите си и се заговаряш с тях: "Как си, какво правиш?", ама не защото чак толкова те интересува, ами просто така, от учтивост, същото е и във форума. Първо трябва да те поопознаят, пък тогава да започнат и да те поздравяват.
Може и по друг начин да се каже - първо работиш за име, после името работи за теб. В преносен смисъл, разбира се. Вече се даде пример с Мамасита.

Между другото, сетих се за още една причина за лавината от анонимници с безлични постове, която ни залива. Ако някоя сива мишка напише нещо с ника си, едва ли ще я отразят. Но ако се скрие зад Анонимен, целият форум ще започне да гадае кое ли старо куче е и защо се крие. И ето ти сивата мишка под блясъка на прожекторите, макар и анонимно.
Психария, нали?

Общи условия

Активация на акаунт