Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 37

• 78 296
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
 За Ема и за Барба няма повече какво да кажа.
А много искам Бенсон да започне ремонт и да показва, а ми се ще и да покаже и сега нещичко. Много я бива!

# 151
  • Варна
Joint compound  би трябвало да е смес за запълване на фуги и неравности по гипскартона.
Фугопълнител е на български Simple Smile има най различни.

# 152
  • Canada
За фугираща смес бях чувала, фугопълнител е нещо ново за мен Simple Smile

# 153
  • Варна
Да може и да е буквален превод, но така се предлага например от Кнауф или Ригипс за гипсокартон, а има и за бетон и т.н. Има и фуго уплътнител   Joy Сика имат голямо разнообразие

# 154
Barbabeau, пък аз да си кажа, че по време на срещата те обсъждахме  Whistling. Колко си сръчна и креативна и какви хубави пейзажи се виждат от твоята къща. Чак сега обаче виждам каква е гледката ти от балкона. Фантастична!
Оо, мерси! Много мили комплименти от толкова ценни съфорумки. Simple Smile

# 155
Момичета, едва ви изчетох. Дълго време ме нямаше, защото тичах по задачи, а след това " зазимих" обекта и отлетях. Има снимки на кухнята, но нещо не мога да се преборя да ги кача в снимка.бг. Уж ги качих, уж са подходящ формат и размер, но не се вижда цък- язък.
аутре пак ще се поборя малко в свободен стил и ако не стане, ще викам за помощ.
Ема, това, което правиш и постигаш е повод за истинско вдъхновение. Само ти си знаеш, колко нерви и време ти е костувало.
Таня, не успях да отворя албума, за съжаление.
Кармелина поздрави за къщата и успех в реализацията на мечтите!
Пластър е гипс, но в линковете за тухличките се говори за french plaster, което би трябвало да се преведе като пресечен гипс според българската терминология, който не стяга много бързо и е по-пластичен.

# 156
  • На брега
Благодаря ви за разясненията! И аз не знаех за фугопълнителя, а бавно стягащия гипс да не говорим Laughing! Лепилото за плочки и циментовата шпакловка са с подобни характеристики, но нищо не пречи да пробвам и с готова фугираща смес.
Скрит текст:
Идеята, всъщност е, че с тази смес се покрива цялата стена. Не се попълват само фугите, а се нанася и тънък филм върху самите тухли. Днес пробвах да направя шпакловка на един участък с тази смес. Потвърждавам, че за да излезе релефа на тухлите и фугите, отнемам с четка от още влажната мазилка. Не виждам как бих могла да шкуря на ръка всяка фуга и шупла по тухлата, така, че да придам релеф и дълбочина...
Barbabeau, и аз гледах клипче за нанасянето на шилак с парцалче. Пипкава и мераклийска работа.
Таня, щом столовете няма да се крият между масата и стената, и ще им се разкрива цялата прелест, можеш спокойно да избираш и някакви по-фамозни модели.
mumbas, може да не ги качваш, като снимки, а само, като линк към изображение.
Аз намалявам изображение и директно тук, чрез иконата за снимка горе. Като добавя размера на желаното оразмеряване с ширина или височина, пр:

[iмg width=400]снимката[/img]

# 157
Barbabeau, пък аз да си кажа, че по време на срещата те обсъждахме  Whistling. Колко си сръчна и креативна...............
.....много интелигентна, знаеща, с чудесен вкус и хубаво чувство за хумор Simple Smile........... То в тази тема сме все така  Crazy, но гледката и любимият ми син скрин, е, те вече са си за завиждане!

# 158
Уф, боядисвах 6 часа единия гардероб и още имам 7 големи и 3 малки чекмеджета за утре. Пипкава работа ... Crazy

# 159
Питаш ли ме мен, за 1 месец успях 13 врати да биядисам, а имам още поне толкова.

# 160
Питаш ли ме мен, за 1 месец успях 13 врати да биядисам, а имам още поне толкова.
Махни я тази работа  ooooh!   Hug
До вратите и стените още не съм стигнала.

# 161
О, да, казахме по някоя и друга дума за всеки на срещата, но все добри неща Simple Smile
Барба, всички искаме да се запознаем с теб, и да живеем на твоята тераса Heart Eyes

Карамелена, никога не съм слагала пътеки/черги на стълбите, но пръчките ми харесват и затова си ги държа, не ги демонтирам.

Аз изчезвам да си поливам градината (кога ли ще си имам поливна система?!), но преди това няколко вдъхновения:

Страхотно аранжиране на стайни цветя!

Бяло, семпло и толкова красиво Heart Eyes

В духа на заглавната снимка. Ех, море, ех, безкрай....

А за това,каквото и да кажа ще е малко Heart Eyes

И нали си знаете, че вие сте моето вдъхновение Hug

# 162
  • София
Rozamunda, аз имам тента на балкона не помня от колко години вече. Нямала съм никакви проблеми с механизма. Нашата е от тези които с лостче се прибират, като го въртиш. Плата поизсветля и това е само.
Благодаря на карамелена и tanya_st за споделеното мнение   bouquet
Дано това лято да успея да осъществя балконския си проект. Иска ми се да има много цветя, но изложението е югозападно, слънцето следобяд е направо изгарящо и в комбинация с моите, клонящи към нула цветарски умения, не знам какво ще се получи  Thinking
mumbas, чакаме кухнята.

# 163
Стефчо, Ема,  Simple Smile Hug

Rozamunda, аз имам тента на балкона не помня от колко години вече. Нямала съм никакви проблеми с механизма. Нашата е от тези които с лостче се прибират, като го въртиш. Плата поизсветля и това е само.
И ние имаме тента с ръчно разгъване. На 18 години е, югозападно изложение, никога не сме имали проблеми с механизма, но платът не е вечен. Миналата година с мъжа ми успяхме сами да свалим стария плат, занесохме го при шивачи на тенти и поръчахме нов, после сами си го монтирахме. Искаха доста пари за монтажа, а той е елементарно лесен, ако мястото е достъпно и не се налага да висиш навън.  Peace

# 164
Този път успях да кача снимките в албум. http://mumbas.snimka.bg/architecture/mebeli.873231.35717126 Плочките на кухнята не са поставени - останаха за следващата ваканция. Сега залягам в окопа и очаквам въпроси, упреци и коментари.

Общи условия

Активация на акаунт