Нямам желание за секс, откакто родих :(

• 18 433
  • 151
  •   1
Отговори
# 75
Трещерица , по-лесно ти беше когато ходеше на работа ? Как ти беше подредено 'лесното' ежедневие без баби и гледачка и с деца ,които са болни, не са на у-ще по цял ден ,а законът не позволява да са сами у дома?  Thinking

Да, по-лесно ми беше. Децата цял ден са на градина. Когато са болни, може и таткото да вземе болничен, за разлика от майчинството. Може и да ги заведе и вземе от градина. Всъщност , ти какъв опит имаш или просто си говориш?

# 76
Трещерица , по-лесно ти беше когато ходеше на работа ? Как ти беше подредено 'лесното' ежедневие без баби и гледачка и с деца ,които са болни, не са на у-ще по цял ден ,а законът не позволява да са сами у дома?  Thinking

Да, по-лесно ми беше. Децата цял ден са на градина. Когато са болни, може и таткото да вземе болничен, за разлика от майчинството. Може и да ги заведе и вземе от градина.

Не говоря за градина . Прочети ми поста ,че говоря за деца в у-ще ,които не са на градина по цял ден ... Whistling

# 77
  • Sofia
Трещерица , по-лесно ти беше когато ходеше на работа ? Как ти беше подредено 'лесното' ежедневие без баби и гледачка и с деца ,които са болни, не са на у-ще по цял ден ,а законът не позволява да са сами у дома?  Thinking

Да, по-лесно ми беше. Децата цял ден са на градина. Когато са болни, може и таткото да вземе болничен, за разлика от майчинството. Може и да ги заведе и вземе от градина. Всъщност , ти какъв опит имаш или просто си говориш?

И на мен ми беше в пъти по-лесно!!!  Peace  Напълно съм съгласна с Трещерица. Моят син е на почти 11 години, ходи на ясла от 2-годишен, аз се върнах на работа. Оттогава работя на пълно работно време, а той - съответно на ясли, градина и училище, за по цял ден. Проблеми с детето си НЕ съм имала през целия този период! Той е много здрав и рядко боледува. Аз съм на работа, а не затворена у дома или забита по паркове и градинки само с други майки с бебета и малки дечица. Той - сред свои по цял ден, аз сред свои по цял ден. Вечерите и уикендите бяха посветени на занимания с детето ми и цялото семейство, и така всичко беше просто супер! Синът ми е общителен, бързо свикна да ходи на ясли, не плачеше след втората седмица и пак казвам, много е здрав и щастлив. ... Но периодът на майчинството ми ИЗОБЩО не беше безоблачен и лек!!! Особено ПЪРВАТА година яко се уморявах и изживях много тежко доста неща. Втората година беше доста по-добра от първата. И така всяка следваща година - все по-лека и лесна, и приятна от предната. Дано и занапред бъде така! Не твърдя, че при всички е такова положението. Споделям ЛИЧНИЯ си опит. Просто може да се каже, че моето бебенце беше трудно, но като като дете се гледа изключително лесно. А знам и за обратни случаи - като бебета са спокойни и се гледат лесно, но като поотраснат и стават трудни за отглеждане и възпитание. ... А сега ме очакват и бурните тийн-години, ще видя те пък какво ще ми поднесат като предизвикателство.

# 78

И на мен ми беше в пъти по-лесно!!!  Peace  Напълно съм съгласна с Трещерица. Моят син е на почти 11 години, ходи на ясла от 2-годишен, аз се върнах на работа. Оттогава работя на пълно работно време, а той - съответно на ясли, градина и училище, за по цял ден. Проблеми с детето си НЕ съм имала през целия този период! Той е много здрав и рядко боледува. Аз съм на работа, а не затворена у дома или забита по паркове и градинки само с други майки с бебета и малки дечица. Той - сред свои по цял ден, аз сред свои по цял ден. Вечерите и уикендите бяха посветени на занимания с детето ми и цялото семейство, и така всичко беше просто супер! Синът ми е общителен, бързо свикна да ходи на ясли, не плачеше след втората седмица и пак казвам, много е здрав и щастлив. ... Но периодът на майчинството ми ИЗОБЩО не беше безоблачен и лек!!! Особено ПЪРВАТА година яко се уморявах и изживях много тежко доста неща. Втората година беше доста по-добра от първата. И така всяка следваща година - все по-лека и лесна, и приятна от предната. Не твърдя, че при всички е така. Споделям ЛИЧНИЯ си опит.

Къде дете е на у-ще по цял ден?
Когато се разчита на ДГ или детегледачка по цял ден ,както и на баба за отглеждане е по-лесно, съгласна съм .Но тук не говорим за такъв вариант ,а за самостоятелно и качествено отглеждане на дете/деца.

И такава грижа с минимално време за детето за по час-два на ден , няма как да е еталон за всички.
Същото е с отсъстващия баща ; когато от малък не е ангажиран с детето и отглеждането му е много трудно изведнъж да стане. И секса  е най-малкият проблем в такива случаи на дистанционно отглеждане .

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 21:16 от Анонимен

# 79
  • Sofia
Как къде?!  Shocked  В повечето училища в София /за другите градове не знам как е/ се предлага занималня за учениците в първите класове /съответно преди или след редовните часове в училище/!  Peace От първи клас ходи редовно на занималня и наистина е по цял ден на училище. Не отглеждам дистанционно детето си!!!  Peace  А и никъде не съм казала, че съм еталон. Споделих личен опит. Просто и аз, и баща му работим на пълно работно време. Аз - откакто синът ми навърши 2 години. Преди това си бях в майчинство, разбира се. Честно, не те разбирам. От личен опит ли говориш или...? От какво си учудена и възмутена? Хората сме различни, честно. На едни родители им е по-трудно да бъдат такива на бебета и съвсем мънички деца, и да, може да им е трудно да се организират, когато са недоспали, притеснени, когато около тях непрекъснато се плаче и т.н., и т.н. И съответно им става по-лесно, когато децата поотраснат, спират да плачат, стават малки човечета, общуването се издига на едно по-високо ниво... тогава качеството прекарано време става от много по-ключово значение и важност, отколкото количеството. И като човек, и като майка, и като детски психолог ти го казвам: хората сме различни и не е хубаво да се генерализира.

# 80

Когато се разчита на ДГ или детегледачка по цял ден ,както и на баба за отглеждане е по-лесно, съгласна съм .Но тук не говорим за такъв вариант ,а за самостоятелно и качествено отглеждане на дете/деца.

Е, ние не говорим за качествено. Това само ти можеш да го постигнеш. Ние ги отглеждаме как да е.

# 81
  • София
П.С. Недейте да смятате, че работата на мъжа, с която изхранва вас и децата ви докато вие сте в отпуск по майчинство е по-маловажна от вашата работа в отглеждането на децата. Той също е изморен и под стрес в новата си роля и отговорности. И все пак, той все още ви желае! А това е най-важното.

Донякъде си права, но точно с това не мога да се съглася.
Ако въпросният съпруг непрекъснато преследва жена си с претенции за секс и на всичко отгоре я изнудва, че ще си хване любовница, определено не се изморява чак толкова на работа.

Ако това е вярно, което силно ме съмнява Wink, то този съпруг е нимфоман. И това е било видно още преди брака и децата. Е, кой е виновен на тази жена, че си е взела подобен екземпляр? newsm78 Чак такива супермени не са толкова често срещани. Peace

Обаче от друга страна...секс веднъж месечно (има подобно изказване назад)?! Thinking

# 82

Е, ние не говорим за качествено. Това само ти можеш да го постигнеш. Ние ги отглеждаме как да е.
То си личи   Stop

Как къде?!  Shocked  В повечето училища в София /за другите градове не знам как е/ се предлага занималня за учениците в първите класове /съответно преди или след редовните часове в училище/!  Peace От първи клас ходи редовно на занималня и наистина е по цял ден на училище. Не отглеждам дистанционно детето си!!!  Peace  А и никъде не съм казала, че съм еталон. Споделих личен опит. Просто и аз, и баща му работим на пълно работно време. Аз - откакто синът ми навърши 2 години. Преди това си бях в майчинство, разбира се. Честно, не те разбирам. От личен опит ли говориш или...? От какво си учудена и възмутена? Хората сме различни, честно. На едни родители им е по-трудно да бъдат такива на бебета и съвсем мънички деца, и да, може да им е трудно да се организират, когато са недоспали, притеснени, когато около тях непрекъснато се плаче и т.н., и т.н. И съответно им става по-лесно, когато децата поотраснат, спират да плачат, стават малки човечета, общуването се издига на едно по-високо ниво... тогава качеството прекарано време става от много по-ключово значение и важност, отколкото количеството. И като човек, и като майка, и като детски психолог ти го казвам: хората сме различни и не е хубаво да се генерализира.
[/b]Да, така е , и аз съм съгласна.
Давам една друга гледна точка просто.  Peace

# 83
  • Sofia
ОК, ако е друга гледна точка, приемам я. Но ако е натякване - ама вие защо така си гледате децата, или обвинения - не мога да го приема. Наистина смятам, че 99% от хората се стремят да бъдат добри родители, доколко успяват - времето и самите деца ще покажат. ... Съжалявам, обаче изместихме темата. А тя е за наличието или липсата на сексуално желание след раждането. Тук според мен нещата са много комплексни. Дали мъжът участва в грижите - това е основно. Ако само се прибира от работа, напира да вечеря и да прави любов - ами съжалЕ боку  Crossing Arms, ама не може така! Трябва жената да види, да почувства, че и той поема бащината си роля. Един мъж може да гушне бебенцето, да го изкъпе, да го облече, да го приспи, да се позанимава с него. Докато жената през това време може да отиде да си вземе един душ, да се пооправи малко след това, да си припомни, че освен майка, е и жена. И партньорка. Важно също така е двамата да се обичат и да се желаят. Да се подкрепят взаимно и да си помагат в трудни моменти. Той да отчита факта, че с нея са се случили много промени, включително телесни, емоционални, хормонални. Че хем е същата жена, хем не съвсем... Има период на адаптация, нормално е. Тя свиква, той свиква. Тя може и да се страхува, че е дебела, че не е привлекателна. Работа на мъжа е да я накара да се чувства отново желана от него и красива, неповторима.

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 21:37 от vihrogonche

# 84
[

То си личи   Stop

Ще видим какво ще излезе от твоята лигла. При моите вече е ясно.

# 85
ОК, ако е друга гледна точка, приемам я. Но ако е натякване - ама вие защо така си гледате децата, или обвинения - не мога да го приема. Наистина смятам, че 99% от хората се стремят да бъдат добри родители, доколко успяват - времето и самите деца ще покажат.
Опитвам се да ги успокоя ,че може и да е по-зле и е добре нещата да се погледнат и в перспектива ,а не само моментното състояние да се отчита.
В живота има много тежки моменти но,отглеждането на деца намирането на време за всичко и съчетанието на множество неща трябва да се очаква и планира , и те не са най-трудните .
Партньорството е именно такова ,когато хората се разбират и оценяват труда на другия.

# 86
При мен беше така - едвам изчаках да минат 40-те дни след раждането.
За протокола и за проверка на хипотезата - родих момче  bowuu
Не съм губила сексуален апетит нито по време на бременността, нито след нея, напротив, като че ли се засили дори. Преоткрих себе си. Женствеността и тялото си.

Peace И аз така. При това родих момиче, ама то всяко правило си има нужда от изключения, за достоверност.   Laughing

# 87
..........Съжалявам, обаче изместихме темата. А тя е за наличието или липсата на сексуално желание след раждането. Тук според мен нещата са много комплексни. Дали мъжът участва в грижите - това е основно. Ако само се прибира от работа, напира да вечеря и да прави любов - ами съжалЕ боку  Crossing Arms, ама не може така! Трябва жената да види, да почувства, че и той поема бащината си роля. Един мъж може да гушне бебенцето, да го изкъпе, да го облече, да го приспи, да се позанимава с него. Докато жената през това време може да отиде да си вземе един душ, да се пооправи малко след това, да си припомни, че освен майка, е и жена. И партньорка..........
Слава Богу, аз вече си мислех, че в темата пишат само самотни майки, чието основно 24-часово задължение е да отгледат детето/децата.
Ами, съжалявам, че го пиша и съответно знам, че на повечето няма да се хареса написаното, но ....наистина е въпрос на организация отглеждането на дете.НО:    Naughty   НЕ САМО организация на майката и нейния ден, а обща, семейна организация, активно включваща и бащата като пълноправен родител, отговорен за отглеждането на детето МУ.
Неговата грижа не се изчерпва само с осигуряването на парите.Негова грижа е и това дете/деца да са сухи, чисти, спокойни, разходени, изкъпани, успокоявани, приспивани, разсмивани и т.н.
Когато един мъж отглежда активно детето си от ден първи, наравно с майката, той прекрасно знае какво коства това отглеждане като нерви, време, умора и заетост.И тогава и през ум няма да му мине да упреква жена си, че е уморена, недоспала, изнервена и мечтаеща за час сън вместо за час секс.
Повярвайте, мъжете прекрасно могат да сменят памперси, да къпят новородено, да го разходят, да го преоблекат ....могат да пускат пералня/миялна, могат да чистят, да се гладят, да слагат и да раздигат масата  и т.н.Не ги лишавайте от тези им права.    Grinning   Тогава може би и вие ще имате желание и време за секс, кой знае.....  

# 88
Когато един мъж отглежда активно детето си от ден първи, наравно с майката, той прекрасно знае какво коства това отглеждане като нерви, време, умора и заетост.И тогава и през ум няма да му мине да упреква жена си, че е уморена, недоспала, изнервена и мечтаеща за час сън вместо за час секс.
Точно така!  Peace

# 89
Синът ми беше ужасно трудно бебе - до 4-5 месец спеше по малко, за кратко, предимно навън, докато аз препускам в тръс с количката, сучеше през 2 часа, а в останалото време (докато не спеше и не ядеше) - ревеше. Като забременях, качих 16 кг, на третия месец бях свалила 20.  Shocked През нощта имаше периоди на будуване от по 2-3 часа, през които сме се редували с таткото да го носим и успокояваме, защото вдигаше блока от рев.
Добре, че мъжът ми не разсъждаваше като повечето дами тук и прекрасно разбираше какво значи непреодолима умора, та не съм имала проблеми с "нежеланието за секс" (боже, аз виках съседката, за да мога да вляза да се изкъпя  ooooh!). Преди да обяснявате как времето може да се планира и да давате съвети кой кога да спи, се благодарете, че децата ви са били спокойни и сте имали сили за всички семейни задължения.  Peace
Нещата се оправят с времето - важното е да има разбиране, търпение и желание и от двете страни.   bouquet

Това все едно аз съм го писала, но по две  Laughing Не пребит като куче ,ами не знам какво  Peace Нашите са кърмени до година и седем месеца и през това време не съм се наспала един ден като човек  #Crazy Организация значи - ами това е организацията - на два часа се кърмим, по 20 минути поне, през останалото време някой се напишка, някой друго, масажче, това онова и после пак сукане Simple Smile И аз това си спомням, че не можех до банята да вляза, защото малкия пишеше ужасно и баща му ми тропаше на вратата, че не издържа  Laughing Определено след 3-4 година се родих, най-вече след като започнаха да могат да ходят сами на тоалетна и горе долу да се купят сами Simple Smile Най-трудно ми беше постоянното държене на ръце да ги измия. От тогава сигурно ми е дисковата  Laughing Преди да се родят си мислех, че искам трето - ами вече не , не мога да издържа ое три години това   Laughing То пък може да е някое спокойно, спящо по цяла нощ бебе, но не мога да рискувам Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 11:32 от Джинa

Общи условия

Активация на акаунт