КРУИЗИ /тема 6/

• 82 932
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
  • в света на илюзиите

MSC променя политиката си относно Американски и Европейски пасажери.

В какво се изразява промяната?? Моля те Блед дай подробности Praynig

# 166
  • София
Промяната е само за американски граждани на европейските маршрути. Става въпрос за количеството безплатна вода, което имат право до получават при храненията.

По-подробно тук:

Скрит текст:

# 167
  • София
Да, това се има предвид…
Което всъщност е много дразнещо и несправедливо относно нас.
Но толерирането на американците по всички линии няма аналог.
Не ми се говори по въпроса. Въпреки, че компаниите отнасят най-много негативи и загуби точно от тях.

Относно това, което ме питате на лични за интернета.
Прочели сте поста ми ТУК, казвам за всички.
Дали може да се ползва на корабите и въобще как ?
Не може да го ползвате в открити води, където няма покритие на дадена европейска мрежа или споменатите страни.
Но минавайки покрай суша, спирайки на съответно пристанище, дойде ли сигнала, сте на линия.
Този пакет е много подходящ за круизи, ако сменяш описаните страни.
Всяка сутрин си в пристанище, тоест имаш всичко това.
Не търсиш карти или безплатен по заведения и др.
Дори да си само в една страна е най-добрия вариант, защото включва всичко необходимо разговори, съобщения, интернет.
И всичко това НЕОГРАНИЧЕНО.
Можеш 24 часа да си говориш и ползваш интернет за 2-3 евро.
А картите, които се предлагат в съответните страни имат лимити и ако са само за интернет, а разговорите ?
Ние водим много разговори през деня и това ни е супер изгодно.
Представете си, че сте 5-6 човека компания на круиза. Всичките може да говорите през този телефон с активирания пакет, колкото искате до BG, да приемате и получавате разговори и съобщения.
Може  да се вържете към този телефон, чрез функция споделяне на лаптопи и таблети, да ползвате интернет.
Нямаш ли нужда не го ползваш, няма никакви такси за деня и въобще.
Ако искаш да не ти се активира сумата за деня, не трябва и да приемаш обаждания, това е важно. От получен SMS, не се активира.
За 7 дена круиз или почивка, всеки ден да го ползваш са примерно 20 евро, неограничено ползване.
А с 20 евро на кораба можеш да си купиш само 30-40 минути интернет, без разговори.
Ако сте на круиз или почивка по гръцки острови, в даден момент сигнала може да се прехвърли на турски оператор, няма вече проблем.
Турция е включена в системата, ако се вържете по друг начин, сметката ви от турска страна ще ви изненада много неприятно.
Защо трябва да купуваш карти на чужди оператори, примерно само за интернет, като можеш да имаш всичко на цената за едно капучино на ден ?
Ако тръгнете за Карибите или САЩ има други пакети, които ако трябва ще ви кажа.

Във връзка с горната оферта Италия-Дубай ще ви кажа още една
НОВИНА
Открит е Новият Суецки канал…
ТУК
Което започва да ме съблазнява за този круиз отново.

# 168
  • София
Блед, и аз съм на същото мнения! От къде на къде само за господата безплатна вода, а за другите - платена. Явно европейците не са достатъчно шумни, това си е чиста дискриминация.

Малко извън темата, като бях студентка, работих в един кол център за самолетни билети, опериращ на американския пазар. Та тез хорица имат правото, като си видят разпечатката от кредитната карта, ако някоя транзакция им се стори съмнителна, обаждат се на банката и правят chargeback - банката им връща парите обратно в картата. И после не те трябва да доказват, че транзакцията е невалидна, а моята фирма да доказва, че е валидна. Абсурди пълни!

И на мен ми стана интересно за новия Суецки канал, но намирам само круизи с по 4, 5 дни в открито море, което си е чиста загуба, при положение, че минава през такъв интересен регион. Някой да е виждал него с повече спирки?

# 169
Здравейте момичета, страхотна тема. Прочетох тема 6 и почти 5 Simple Smile Имам лоши преживявания след качването ми на яхта и за това никога не съм имала желание и за круиз, предполагам няма нищо общо Simple Smile Но ужасно много обичам да пътувам и с удволствие чета темите във форума за да организирам пътуванията си. И така към основния въпрос. Майка ми догодина има повод ( 50 години ) за който искам да я изненадам и ми сподели че мечтата и е круиз. И аз искам да я осъществя. Знам че има много време до този момент но самата идея да организирам пътуванията си ме поддържа до времето на самата почивка. Прочетох че най добрите промоции са през зимния период. Едната ми идея е Испания, Италия а другата е Санторини. Тъй като пък Санторини е моя мечтана дестинация и дали с круиз или самолет трябва да се посети. Имам няколко въпроса. Тъй като живея в Лондон и така се очертава да бъде в близката година. Според вас как е ще е най-удобно да търся круиз с полет от тук ( ако има въобще този вид ) или самостоятелно да организирам пътуването до пристанището. Идеята ми е за круиза септември, окт. най-късно ноември. Вие какви съвети бихте ми дали? Благодаря предварително! Сега е време да прочета и останалите теми Wink хубав ден

# 170
  • София
dvv1988
Добре дошла....
Първо да ти кажа, че яхтата няма нищо общо с круизен кораб, така че спокойно.
Уважавам безкрайно повода за круиза и се радвам.
Идеите са прекрасни и осъществими.
И сега най-важното, точно от Лондон имаш възможността да направиш най-най добрата резервация, точно каквато искаш. И най-вече полетите, които влизат безплатно в пакета на круизите са точно от там.
За това, можем само благородно да ти завиждаме.
Остава само точно да решиш какво ти трябва, дали нещо обиколно, гръцки острови или страните, които пишеш и колко дни ? Защото вариантите са хиляди и трябва да ги отсеем.
Наемам се да ти помогна и да открием най-добрия и изгоден круиз за вас.
Въпреки, че за периода, който казваш е твърде рано за добри цени и промоции......

feel_the_rush
Разбирам какво имаш предвид относно пълни дни с възможно повече спирки.
Да, има такива през Суец, но цените са сериозни, ако искаш ще ти ги пусна...
По принцип спирки през Червено море и Аденски залив след Йордания до Оман почти няма.
Но може да се направи обратен круиз от Акаба с пълни дни....

Последна редакция: сб, 15 авг 2015, 00:09 от Bled

# 171
  • София
Малко извън темата, като бях студентка, работих в един кол център за самолетни билети, опериращ на американския пазар. Та тез хорица имат правото, като си видят разпечатката от кредитната карта, ако някоя транзакция им се стори съмнителна, обаждат се на банката и правят chargeback - банката им връща парите обратно в картата. И после не те трябва да доказват, че транзакцията е невалидна, а моята фирма да доказва, че е валидна. Абсурди пълни!

Ами картата си има застраховка. Понеже и аз имам американска кредитна карта трябва да кажа че да, работа на търговеца, който е изтеглил парите е да докаже, че ги е изтеглил правомерно. Затова се иска подпис на клиента под транзакцията - не съм ли се подписала, търговецът пие една студена вода...А банката има спесимен от подписа ми, с който да сравнява. На мен така ми бяха изтеглили един огромен бакшиш в един ресторант, без да съм го оторизирала. Направих "диспут" (оспорване, а не "чарджбек") на транзакцията и си ми върнаха парите. Като помислиш, ако някой ти е откраднал парите, ти няма как да докажеш, че ти ги е откраднал. Той трябва да докаже, че не ги е откраднал, като за доказателство показва разписка, подписана от теб...

Дами, някой интересен круиз в последната минута за началото на септември? newsm78

Последна редакция: пт, 14 авг 2015, 20:00 от Popule

# 172
  • Луната
Запис от мен, за да не изпусна нещо Mr. Green

# 173
  • София
Дами, някой интересен круиз в последната минута за началото на септември? newsm78

Popule
Не казваш къде ?
Ето

Last minute

13-09-2015
Скрит текст:
Sun   Sep   13   Savona, Italy      4:30pm
Mon   Sep   14   At Sea      
Tue   Sep   15   Malaga, Spain   12:30pm   6:00pm
Wed   Sep   16   Casablanca, Morocco   7:30am   10:00pm
Thu   Sep   17   Cadiz, Spain   9:00am   6:00pm
Fri   Sep   18   Lisbon, Portugal   9:00am   6:00pm
Sat   Sep   19   At Sea      
Sun   Sep   20   Valencia, Spain   1:00pm   7:00pm
Mon   Sep   21   Barcelona, Spain   8:00am

£399.00
В тази цена...
Круиз 8 нощи
Полети Лондон-Савона и Барселона-Лондон
2 нощувки в Барселона след круиза

Близка оферта от
Истанбул
3-09-2015
Скрит текст:
1   Istanbul, TURKEY
16:30
2   At Sea
3   Dubrovnik, CROATIA
11:30
4   Venice, ITALY
09:00
5   Brindisi, ITALY
13:00
18:00
6   Katakolon/Olympia, Greece
08:00
13:00
7   Izmir/Ephesus, Turkey
09:00
15:00
8   Istanbul, TURKEY
07:30

429+120/такси/ евро

Има и други много добри оферти, но са по-далеч...

Един круиз за ценители, и няколко дестинации в нашите планове...
Скрит текст:
Sat   Feb   20   Sydney, Australia      Embark
Sun   Feb   21   Sydney, Australia      9:00pm
Mon   Feb   22   At Sea      
Tue   Feb   23   Brisbane, Australia   8:00am   10:00pm
Wed   Feb   24   At Sea      
Thu   Feb   25   Airlie Beach, Australia   8:00am   5:00pm
Fri   Feb   26   At Sea      
Sat   Feb   27   At Sea      
Sun   Feb   28   At Sea      
Mon   Feb   29   Darwin, Australia   8:00am   6:00pm
Tue   Mar   1   At Sea      
Wed   Mar   2   At Sea      
Thu   Mar   3   At Sea      
Fri   Mar   4   Cebu, Philippines   9:00am   5:00pm
Sat   Mar   5   At Sea      
Sun   Mar   6   At Sea      
Mon   Mar   7   Okinawa (Naha), Japan   8:00am   11:59pm
Tue   Mar   8   At Sea      
Wed   Mar   9   Shanghai, China   8:00am   11:59pm
Thu   Mar   10   At Sea      
Fri   Mar   11   Taipei (Keelung), Taiwan   8:00am   11:59pm
Sat   Mar   12   At Sea      
Sun   Mar   13   Hong Kong   6:00am   
Круиза е с включени полети и нощувки преди и след него:
Лондон-Сидни
Hong Kong-Лондон
2 нощувки в Сидни преди круиза
1 нощувка в Hong Kong след круиза
Цената за всичко от 16-02 до 13-03-2016/27 дни/
£1799.00 Промоция.../цена по каталог Brochure  £2,999 само за круиза !!!/

Последна редакция: сб, 15 авг 2015, 00:06 от Bled

# 174
Топ оферти

Уникален маршрут, минаван от нас, освен всичко останало имате ден и нощ в Израел/отиване до Йерусалим или другаде/ и ден за Петра.
Пристигате в Дубай през Оман и оставате един ден на кораба в повече.
Следват още три нощувки, включени в цената точно за Коледа 23-24-25 декември в невероятния Дубай.
И още един голям бонус, в цената са включени полети Лондон-Савона и Дубай-Лондон !!!
Цената за всичко това £ 699.00 !!!

Да, и на мен това ми харесва. Дори го има в БГ агенция за 564 EUR, до Милано намирам полет с БА за 50 евро!, а на връщане от Дубай до София, в момента полета с Уиз е 130 евро. Тотал 714Е като се раздели на 20дни, прави по 35Е на ден, което мисля е супер. Само ме притесняват тези 4 дни плаване...дали няма да ми дойдат в повече, а и корабът мисля не е много нов. Bled, ти какво мислиш ?? newsm78

# 175
Здравейте! Записвам се да следя темата и се връщам да изчета предните. Моите адмирации към изготвилите полезната информация в началото и всички допринесли чрез дискусиите тук за осъществяване на незабравими пътешествия!

# 176
Ето го и първия ми въпрос. Планирам за първи път круиз . Корабът е MSC Preziosa, 7 нощувки, Генуа-Чивитавекия-Палермо-Малта-Барселона-Марсилия-Генуа. При слизането в Генуа имаме организиран трансфер до Милано,откъдето вземаме самолета за София. Въпросът ми е-удачно ли е понеже не сме посещавали Милано да  останем 2-3 дни в Милано за разходки,шопинг и т.н. Дори първоначално си мислех да са още повече дните,за да посетим Комо, Лозана,евентуално влак до Венеция,но мисля че това вече е доста откъм впечатления наведнъж. Пак се отклоних от въпроса,който е- дали идва уморителен 7дневен круиз след който да остана 3 дни в Милано? Забравих да кажа че периода е 15-23  ноември.

# 177
  • София
Ето го и първия ми въпрос. Планирам за първи път круиз . Корабът е MSC Preziosa, 7 нощувки, Генуа-Чивитавекия-Палермо-Малта-Барселона-Марсилия-Генуа. При слизането в Генуа имаме организиран трансфер до Милано,откъдето вземаме самолета за София. Въпросът ми е-удачно ли е понеже не сме посещавали Милано да  останем 2-3 дни в Милано за разходки,шопинг и т.н. Дори първоначално си мислех да са още повече дните,за да посетим Комо, Лозана,евентуално влак до Венеция,но мисля че това вече е доста откъм впечатления наведнъж. Пак се отклоних от въпроса,който е- дали идва уморителен 7дневен круиз след който да остана 3 дни в Милано? Забравих да кажа че периода е 15-23  ноември.

Всичко е индивидуално и зависи какви спомени искаш да си направиш. Круизът не е уморителен, но ако си го направите уморителен, ще е. Обикалянето на туристически забележителности "на всяка цена" не ми е присъщо. Искам да видя малко неща, но качествени и да прекарам добре времето си. В Милано трябва да се види "Тайната вечеря". Всичко друго е опция - лично мнение. Peace

# 178
  • sofia
Така ние преди и след круиз винаги имаме по 1 нощувка в Милано, били сме поне 10 пъти там и не сме видяли тайната веря, цащото не съм специалист и нама как да оценя произведението, а и е далече от интересите ми.
Милано е град, който се разглежда за два дни, вечеря в Брера по малките улички, разходка и аперативо по канала, Дуомото е първото нещо, което видях при първото посещение. Минахме през галерия Виторио Емануеле, после покрай театъра, Армани, вия дела Спига и така.
Имам билети за октомври и този път ще спрем да видим Комо, време е, само сме минавали покрай него.
Та ти прецени колко да останете

# 179
2-3 дни в Милано могат да ви стигнат за основните неща ,за мен най-интересното беше Дуомо,това ми беше първата цел в Милано. Peace После Виторио Емануеле и белия бик  Grinning поздрав за Реджина   bouquet , след това Ла Скала,пред нея е паметника на Леонардо и след това в тоя край на Галерията музея на Леонардо,Замъка също видяхме но отвън ..Ако имах повече дни щях да отида и до езерото Комо  Simple Smile Това остана за следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт