КРУИЗИ /тема 6/

• 82 810
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
  • sofia
аз бих препоръчала да вечерта да сте в Ортакьой, джамията е осветена, светлините на моста са приказни, има рейс, който стига директно до пристанището на връщане, а на отиване можете с корабче да пристигнете.
Относто азиатската част препоръчвам ето това http://pereme.com.tr/en_hop-on-hop-off-stopping-by-at-the-nation … es-bosphorus-tour

# 61
Здравейте момичета.
Някой има ли представа как е най-удачно да се стигне до пристанищния град Кил във Франция?
Намирам единствено автобус на една българска фирма, но е доста време: мин. 36 часа от София.

# 62
  • София
Кил е в Германия, не във Франция  Peace
Може с кола, като разделите пътя на две - с нощувка във Виена.
Преди два месеца и аз се чудех как да го направя, но тъй като круиза беше много last minute, нямах време да организирам нещата. Иначе варианта беше с рейс до Хамбург (мисля че го даваха 26 часа), спите и на следващия ден с влак до Кил.  Peace

# 63
  • До морето
На мен пък сега ми се обадиха да ми кажат, че няма места. То и без това беше прекалено хубаво, за да е истина. Явно ще ходим на круизове като се пенсионираме  Rolling Eyes

# 64
Кил е в Германия, не във Франция  Peace
Може с кола, като разделите пътя на две - с нощувка във Виена.
Преди два месеца и аз се чудех как да го направя, но тъй като круиза беше много last minute, нямах време да организирам нещата. Иначе варианта беше с рейс до Хамбург (мисля че го даваха 26 часа), спите и на следващия ден с влак до Кил.  Peace
Извинявам се, грешката е моя. Търсих и информация за Кале /Франция/ -също пристанище и така се обърках. А за Кале да ме посъветвате?

# 65

elndim  В Барселона съвсем без транспорт сигурно няма да минеш, но може да го съкратиш до минимум, като ползваш Blue Bus. За тази цел хотела трябва да е близо до Mirador de Colom или около Josep Carner или Avinguda del Paralel от където ще вземеш буса.
И след това в зависимост къде ще спре кораба, можеш да се ориентираш на тази карта:

Скрит текст:

Малка е вероятността да е на първите терминали...където може и да не ти трябва буса.
Там в близост има няколко хотела и хостела, които само за преспиване стават, ако не ги откриваш ще помагаме.
Относно спирките, sereiadomar ти е казала и показала какво да направиш...потърси ги и в темите.
Благодаря!  bouquet
Blue Bus е специален автобус за пристанищните терминали? Това което наричате шатъл? Къде мога да видя карта с маршрута му? И как се разбира от кой терминал потегля кораба?
През август ще съм в Барселона и мога да огледам пристанището да съм подготвена за ноемврийският круиз.

# 66
  • София
elndim
Маршрута е в поста, който си маркирала. За нас е шатъл, върши същата работа.
Къде ще спре или тръгне кораба, могат да ти кажат само там, от където си резервирала, от компанията,
или в последния момент в сайта на пристанището, ако има такава опция.
Пристанището го има на горната карта, няма за какво да си губиш времето.

Bled добре че си ти! Как се бях заблудила, че кораба спира в Европейската част на Истанбул  ooooh! Salipazari Port  #Crazy

anisunshine
Да, сбъркала си. Любка ти е разказала перфектно....
Виж в албума ми, как минават и къде спират корабите...

Istanbul from cruise ship

Ето и КАРТА дай малко зум...
На 11 или 12 ще спрете.

Ето два маршрута, които сме минавали пеша...
КАРТА 1

КАРТА 2

Не гледай времето дадено в картите, за нас е 2 или 3 пъти повече. С много шопинг, зяпане, спиране, турско кафенце и т.н.
Да, много е, но ние обичаме да ходим и не ни пречи. Може да се ползва и транспорт...

glasss
За Кале, какво ти трябва, за тунела под Ламанша-как и къде, нощувка, разглеждане ???

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 19:58 от Bled

# 67
  • Sofia
http://www.costacruise.com/med/cruises_list/western_mediterranea … agica-201507.html
набелязала съм този круиз.Интересното е,че във всички други сайтове го намирам по-скъп.Детето ми го дава фри.Ок ли е според вас?
Интересува ме колко струва ориентировъчно интернета в кораба,че ще лудна толкова време без връзка.

# 68
  • София
chocha
Цената е такава, защото е last minute.
Има го и на други места по чужди сайтове.
Изгодно е, най-вече заради това, че нощувките са 11.
Не го мисли.

Интернета го има на 1 стр.
Скрит текст:
10. Интернет
Дори и със собствен лаптоп да се възползвате от Wi-Fi на борда на кораба, ще платите изключително високи цени за често бавна Интернет връзка.
Препоръка:  Може да проверите за безплатен интернет в пристанищата или ако има в близост до тях заведения с интернет достъп.
Приблизителни цени, различни на компаниите…
цена                 $ 3,95   (за активиране на сметка)
на минута         $ 0,75 до 1$ 
100 минути       $ 55   (на минута US $ 0,55)
250 минути      $ 100  (на минута US $ 0,40)
Тези са на NCL…
Подобно е на всички останали...

# 69
Блед, интересува ме най-удобният и нискобюджетен начин да стигна до там от България.

# 70
  • София
Блед, интересува ме най-удобният и нискобюджетен начин да стигна до там от България.

glasss
Ясно, летиш нискобюджетно до Брюксел и от там с влака.
Ако дните ти съвпаднат с ниска цена, знаеш на коя компания, ще ти излезе без пари.
Най-добре да можеш малко да варираш в датите...
Пътували сме до там и с кола, но никак не е нискобюджетно...

# 71
Блед, благодаря!

# 72
  • sofia
Нещо ми се е доходило на круиз, някой ако срещне нещо изгодно да пуска, тръгвам  ooooh!
Блед, при вас как са плановете

# 73
  • София
Нещо ми се е доходило на круиз, някой ако срещне нещо изгодно да пуска, тръгвам  ooooh!
Блед, при вас как са плановете

Любче, първата половина на годината беше изключително натоварена с пътувания. Сега съм в пълна идилия и релакс в планината.
Преди малко се върнахме от 13-14 км. преход. Като преродена съм.
Избягахме от топлината, тук е хладно, зелено, поточета, реки и т.н.
От плановете ни отпадна само едно гръцко пътуване, но моментално беше заменено с круиз.
Имаме още едно планувано пътуване пак в същата посока, но може би и то ще отпадне.
В никакъв случай няма да си причиня излишни мисли и главоболия.
Сякаш света е свършил.

Скрит текст:
Не ми се говори по въпроса, но днешната информация, че „бедничките, неудовлетворени, страдащи гърци“, трябва да вземат пари и от нас, „богаташите“, ми идва в повече. За да им запълним бездънната каца, която те непрекъснато изпразват, незнайно къде.
Ще го кажа с груб-черен хумор, „За умрелия или хубаво или нищо“.
Защото те в момента точно това правят, самоубиват се, погубват си хубавата страна…Отдавна се знаеше какво ще стане, но уж имаше надежда. 
Дано да възкръснат и оцелеят, обичам тази страна. Но вече ми е трудно да кажа същото за хората там.
Мога да направя компромис с всичко, но не и със себе си...
Засега бих пътувала само на круиз до там, не защото ме е страх, а защото ми е неприятно.

Иначе плановете са както винаги. В момента в който се появи изгоден круиз, потегляме, знаеш. Като последния, който беше 199 лири, как да го изпуснеш.
Моята сметка е следната, цената на круиза трябва да е толкова, че разликата от промоционалната до каталожната цена да покрие всички останали разходи, дори да остане. Пътуване, хотели, храна, удоволствия, паркинг и т.н.
Мисля, че ме разбираш…
И другото, което очаквам е да дойдат хубавите цени за Трансатлантик, наесен. Като такава цена признавам максимум 500 евро за поне 12-14 дни. За да се покрият самолетните билети навръщане.
Това е за момента, другото ще е изненада и за мен, тръгване в последния момент…
Ще пускам всяко нещо, което ми хареса, а дано се случи да харесаме нещо заедно, би било страхотно…

# 74
  • София
Bled каква ви беше програмата и маршрута в Родос?  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт