КРУИЗИ /тема 6/

• 82 838
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Popule
Няма друг вариант...
Задължение е на всички Cruise Lines да помагат на изпаднали в беда, морални, правни и практически съображения в открито море.
Конвенция...клик
А това, което ти казваш го има в точките...
Всеки капитан е обвързан, доколко той може да направи това без сериозна опасност за своя кораб, екипажа и пътниците му...Решението е негово, но тук вече идва моралната страна...

# 91
  • София
но тук вече идва моралната страна...

Именно - да изложиш 2100 души плюс още 1000 персонал на неизвестни зарази и заплаха от терористично нападение, не е морално, а опасно! Бих съдила тази компания, ако бях на кораба!

# 92
  • Пловдив
Ехоо,,днес се загледах в една оферта от Вива Воядж. Има ли проблем с тях? Пише,че Епик е реновиран? Дали? Кога? Нещо ме завлича пак на Канарите,не знам защо така ме дърпа натам,а когато бяхме не мислех,че ще ми се ходи пак. Хммм. А разликата в цената на бг агенция и Вива в 500 лв. на човек. ДАЛИ е възможно? И друг въпрос, дали ще падне цената още или да се ориентирам към резервиране? Круиза е януари догодина, може и февруари. Тръгва и се връща в Барселона,което ни е хипер удобно пристанище. Оффф, голяма зараза  Flutter

# 93
  • София
Любче, всичко е възможно, дори повече.
Епик от 26 Септември до 11 октомври ще бъде на поддръжка, не точно реновиране.
Няма проблем с резервацията там.
За падането на цената, гаранция няма.
Или рискуваш или резервираш, знаеш аз винаги рискувам.
Ако вместо да падне се качи, друг.

# 94
Popule Много се изненадвам да прочета такова мнение, по същата логика и нас не трябва да ни пускат в Англия и Германия... Капитанът ще спи спокойно.

Bled И аз днес получих мейл от MSC за тази програма, но нещо не им разбирам логиката, уж съм член на клуба от предните пъти, а такава карта не съм видяла, нощувките ни са вече 28 от трите круиза, сега пак искат да се регистрирам, италианска му работа  Grinning А преди седмица ми пуснаха оферта от сега да резервирам за новия кораб, който ще пускат през 2017, тотално не са в час  newsm78

# 95
  • София
Popule Много се изненадвам да прочета такова мнение, по същата логика и нас не трябва да ни пускат в Англия и Германия... Капитанът ще спи спокойно.

Корабът е затворено пространство. Не може току така да се допускат хора, които идват от държави с екзотични заболявания и освен това не се знае какво носят в "торбичките" си, а и в главите им какви радикални идеи бушуват. Както добре знаем, мерките за сигурност на кораби и самолети са засилени. И то не е просто защото така им харесва на службите за сигурност, а защото ситуацията в света го налага. Поради тази причина намирам, че действията на капитана на огромен пасажерски кораб, прибрал хора с неидентифициран произход, са опасни и безотговорни. За целта си има крайбрежна охрана. Да бъде уведомена и да си свърши работата. Но да ги качват на кораба? Sick

Между другото, на последния круиз, на който ходихме, на всеки ъгъл стояха момчета и момичета с дезинфекцираща течност за ръце, която ни пръскаха постоянно. Казваха им "уоши-уоши" тийм.

# 96
Popule Бреговата охрана често връща лодките обратно в открити води или ги влачи до територията на друга държава, защото не им се занимава с тях, което нито е законно, нито морално. А според мен тези, които са тръгнали да бягат, са също толкова заплашени от терористични актове и пр. За това кой какви болести носи не може да се съди нито по цвета на кожата, нито по социалния статус, а и ме съмнява, че тези хора са имали някакъв достъп до гостите изобщо. Иначе представи си да си пасажер и както си почиваш на басейна да гледаш как 250 човека се давят на километър от теб? Мисля, че това е доста по-голяма травма от едно стомашно-чревно разстройство Wink

# 97
  • София
Popule Бреговата охрана често връща лодките обратно в открити води или ги влачи до територията на друга държава, защото не им се занимава с тях, което нито е законно, нито морално. А според мен тези, които са тръгнали да бягат, са също толкова заплашени от терористични актове и пр. За това кой какви болести носи не може да се съди нито по цвета на кожата, нито по социалния статус, а и ме съмнява, че тези хора са имали някакъв достъп до гостите изобщо. Иначе представи си да си пасажер и както си почиваш на басейна да гледаш как 250 човека се давят на километър от теб? Мисля, че това е доста по-голяма травма от едно стомашно-чревно разстройство Wink

Явно не си боледувала от екзотична болест. От тях, мила Сериадомар, се умира. Липсват ми 7 дни от живота от такава болест, само благодарение на спешните мерки, добрите лекари и малко късмет оживях. Не ме интересуват тези хора, честно. Имат си държави в Африка, наливат се там огромни финансови средства за хуманитарни помощи от цял свят, да вземат да поработят все пак, като уточнявам, че правенето на деца не го имам за работа и да си оправят държавите. Но, това е дискусия за друга тема, да не спамим тази за круизите.

# 98
  • София
sereiadomar
Ще се опитам да обясня...
Досега членството и нивото идваха от броя на нощувки, но сега вече няма да е така.
Ще се начисляват точки, като те ще бъдат от 200 от 2000 на круиз, зависимост от закупената категория и броя на нощувките.
Нивото е следното:
Classic  1 to 2,199
Silver   2,200 to 4,299
Gold     4,300 to 9,999
Black    10,000
Най-отвратителното ще бъде, ако достигнатото ниво до сега отпадне и всичко започне от начало.
Аз в момента, след последния круиз вече имам последно ниво.
И сега да започна от нула ? Директно ще загубят моята лоялност, за която уж толкова се борят.
Карта, не ти, никой не е видял, има ги само на картинка...Ако някой има, да каже...

Момичета да мислим за прекрасни круизи и да не ни идват до главата никакви проблеми.

Стенли Лорд, капитан на SS Californian, това е човекът, който се предполага, че НЕ Е насочил своя кораб да помогне на потъващия Титаник. Въпреки, че не е имало подобни заплахи, за които мислим днес.
Въпрос на решение и морал.
Arthur Henry, капитан на Карпатия, взима точно обратното решение и спасява 710 човека.

Така, че въпреки конвенцията, капитана е човека, какво ще се прави в подобни ситуации.

# 99
  • София
Стенли Лорд, капитан на SS Californian, това е човекът, който се предполага, че НЕ Е насочил своя кораб да помогне на потъващия Титаник. Въпреки, че не е имало подобни заплахи, за които мислим днес.
Въпрос на решение и морал.
Arthur Henry, капитан на Карпатия, взима точно обратното решение и спасява 710 човека.

Ами, като правите сравнения, то поне правете ги точни. Никъде не видях от написаното от теб, кораб с "бежанци" да е потъвал. Къде тръгна да го сравняваш с потъващия Титаник?  newsm78 С такива кораби с нелегални емигранти е пълно морето - дай сега всички да ги качваме по пасажерските кораби, за които хората са си платили солидни суми, за да си прекарват приятно свободното от работа време, наречено отпуска, което определено е лимитирано. Peace

# 100
  • София
Не, не, ясно написах, "се притече на помощ на малък кораб пълен с бежанци".
Корабът е бил в бедствие и подава сигнал за това, след като започва да потъва...
Кой се притича на помощ, ако кораба не е в беда ?

Но защо се коментира всичко това ?
Това беше просто новина...
Ето реакцията, прочетена от мен ТУК

Да продължим да си търсим круизи, да пътуваме и да затворим този случай...

# 101
  • София
Не, не, ясно написах, "се притече на помощ на малък кораб пълен с бежанци".
Корабът е бил в бедствие и подава сигнал за това, след като започва да потъва...
Кой се притича на помощ, ако кораба не е в беда ?

Но защо се коментира всичко това ?
Това беше просто новина...
Ето реакцията, прочетена от мен ТУК

Да продължим да си търсим круизи, да пътуваме и да затворим този случай...

Оффф, имам какво да кажа и по този въпрос. "Потъването" на тези плавателни съдове, се прави нарочно, обикновено в териториални води. Точно, за да ги събират и прибират и да не ги връщат откъдето са тръгнали. Но...това е друга тема и наистина стига сме говорили по тези въпроси. Да се върнем на обсъждането на приятни круизи.

# 102
Bled Наистина голяма обърквация с тези техни програми, пишат, че ако запазваш директно от сайта получаваш някаква отстъпка, но ние като българи няма как да запазим директно, изобщо не са го измислили както трябва...

Popule Извинявам се за спама на теб и на другите в групата, но аз също имам какво да кажа по въпроса: за положението на тези хора на първо място са виновни САЩ и Европа, за войните там, за болестите, за експлоатацията и пр.  Един ден може ние да сме в такава лодка, не може да очакваш състрадание и милост, ако сам не проявяваш такива. Човекът е еволюирал емоционално, не защото е поставял собственото оцеляване на първо място, а защото е започнал да се грижи за другия до него, за по-слабия. Аз лично се надявам, че такива случаи няма да останат единични и не бих се ядосала, ако круизът, на който съм, пропусне дадена спирка, за да спаси хора, даже напротив - сумата, която съм платила ще е отишла и за нещо смислено  Peace

# 103
  • София
Аз лично се надявам, че такива случаи няма да останат единични и не бих се ядосала, ако круизът, на който съм, пропусне дадена спирка, за да спаси хора, даже напротив - сумата, която съм платила ще е отишла и за нещо смислено  Peace

Няма да съм жива след 50 години, за да чуя какво имаш да кажеш по този въпрос тогава. Защото от съжаление хората вършат доста неща, за които после горко съжаляват, или иначе казано - пътят към ада е постлан с добри намерения. Peace Както и да е, сега получих новите оферти за круизи на една българска фирма, сядам да ги чета.

# 104
Аз лично се надявам, че такива случаи няма да останат единични и не бих се ядосала, ако круизът, на който съм, пропусне дадена спирка, за да спаси хора, даже напротив - сумата, която съм платила ще е отишла и за нещо смислено  Peace

Няма да съм жива след 50 години, за да чуя какво имаш да кажеш по този въпрос тогава. Защото от съжаление хората вършат доста неща, за които после горко съжаляват, или иначе казано - пътят към ада е постлан с добри намерения. Peace Както и да е, сега получих новите оферти за круизи на една българска фирма, сядам да ги чета.
Мислих да не се намесвам но не се сдържах. На теб няма ли да ти тежи на съвестта, ако зависи от теб и не спреш кораба и заради това се удавят примерно 100 човека. Ще можеш ли да спиш спокойно, ако знаеш, че има хора умрели заради теб?

Общи условия

Активация на акаунт