КРУИЗИ /тема 6/

• 81 629
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • София
ПОМОЩ ПРИЯТЕЛИ ИСКАМ СЪВЕТ!!!!

ВЕЧЕ ИМАМ ДВА КРУИЗА С ПОМОЩ ОТ ТУК И ПЛАНУВАМ ТРЕТИ НО СЪМ МНОГО ПРИТЕСНЕН!

ИСКАМ ДА СЕ КАЧА НА ХАРМОНИТО ПРЕЗ МАЙ 2016Г. ВИДЯХ ЦЕНИТЕ НА САЙТА ИМ И НАЙ ИЗГОДНИЯТ Е ОТ САУТХЕХТЪН ДО БАРСЕЛОНА ТРЪГВАНЕ НА 29.05.2016 И ПРИСТИГА НА 05.06.2016 В БАРСЕЛОНА, НЕЗНАМ ДАЛИ ТОВА Е  НАЙ - ПРАВИЛНИЯТ МАРШРУТ И ПЕРИОД, НО НЕ ЗНАМ КАК ДА СИИГНА ДО САУТХЕПТЪН, ПОСЛЕ ПЪК ОТ БАРСЕЛОНА! ВЪОБЩЕ ГОЛЯМА МАНДЖА, ИНАЧЕ ИМА ЗА ЮНИ ОТ ЕДНО ПРИСТАНИЩЕ И ОБРАТНО НО Е ТВЪРДЕ СКЪПО.

СПОДЕЛЕТЕ НЕЩО, МОЛЯ! МАЙ ЩЕ СЕ ОТКАЖА,.........

domino25
Много трудно ти се разбират постовете…а и ще го видим дори с малки букви, спокойно.
Какво е това „ХАРМОНИТО“ „САУТХЕХТЪН или САУТХЕПТЪН“ ???
Аз включвам, но…
Доколкото разбирам се чудиш как ще стигнеш до Саутхамптън/Southampton/ или до Барселона в една или друга посока ? Лесно…
Ниски самолетни цени за билети и до двете…
Като Саутхамптън е достъпен както от Лондон, така и съвсем скоро от Бристъл/може и Бристол/ с нискобюджетни полети на wizzair.
Същото е и с Барселона в едната или другата посока…
Така, че „манджа“ няма, просто търсене на ниска цена за сам. билети.
Но при всички случай взимането на круиз когато точката на тръгване и точката на завършване са различни, усложнява нещата.
Ако е възможно в европейски круизи го избягвайте.

И не давай прибързани съвети, защото ще подведеш някой…

Щастлива звезда* Добре дошла…
Няма място за притеснения, а и ние защо сме тук? Да прочети, по твоя въпрос е писано доста.
По принцип сте избрали хубав круиз, стандартен маршрут, минаван много пъти, не само от мен.
При пътуване със самолет това е и най-удобният начин за качване от Италия/Чивитавекия/, както и най-евтин. А не както беше писано, Генуа. Ако имаше полети на ниски цени до Генуа, да-ама няма. Там връзките и възможностите са други, но това не те интересува в момента…
В твоя случай летиш до Фиумичино с wizzair или друг/зависи каква е цената за вашите дати/. От там трансфер до Термини в Рим с http://www.terravision.eu/airport_transfer/bus-fiumicino-airport-rome/
За 4 евро на човек. Взимате хотел близо до гарата/Термини/, там е и трансфера.
Нощувка и на следващия ден с влака, пак от гарата, до Чивитавекия/5 евро/.
От там имаш трансфер до порта/дребна сума, зависимост от багажа/. Следва безплатен трансфер до кораба.
На връщане има няколко варианта, но за да не се объркаш, ползваш същия вариант, а и защото вече си минала по него.
Ако направите и на връщане нощувка в Рим, става още по-лесно и разнообразно.
От кораба, трансфер до гарата- Чивитавекия и на влака до Термини, от там същия трансфер до летището.
Това е най-евтиния вариант, има и по-скъпи, но с други трансфери.
Като връзка с гарата в Рим и летището има и с влак/Leonardo Express/, но ще ви струва повече.
Директни трансфери порт-летище, такси, но това са излишни пари.

snow999
Ти си с късмет ако си получила бързо твоя номер или друго.
MSC са най-немарливата и бавна компания в това отношение.
Пускат си клубове и програми, но после да се въоръжиш с търпение да търсиш и чакаш информация. Въобще не се занимавам с това на сушата, само на корабите, там е по-лесно и ще ти обърнат повече внимание.
Ако имаш контакт с агенция, тя също може да свърши тази работа…

Последна редакция: нд, 20 дек 2015, 16:41 от Bled

# 616
ПОМОЩ ПРИЯТЕЛИ ИСКАМ СЪВЕТ!!!!

ВЕЧЕ ИМАМ ДВА КРУИЗА С ПОМОЩ ОТ ТУК И ПЛАНУВАМ ТРЕТИ НО СЪМ МНОГО ПРИТЕСНЕН!

ИСКАМ ДА СЕ КАЧА НА ХАРМОНИТО ПРЕЗ МАЙ 2016Г. ВИДЯХ ЦЕНИТЕ НА САЙТА ИМ И НАЙ ИЗГОДНИЯТ Е ОТ САУТХЕХТЪН ДО БАРСЕЛОНА ТРЪГВАНЕ НА 29.05.2016 И ПРИСТИГА НА 05.06.2016 В БАРСЕЛОНА, НЕЗНАМ ДАЛИ ТОВА Е  НАЙ - ПРАВИЛНИЯТ МАРШРУТ И ПЕРИОД, НО НЕ ЗНАМ КАК ДА СИИГНА ДО САУТХЕПТЪН, ПОСЛЕ ПЪК ОТ БАРСЕЛОНА! ВЪОБЩЕ ГОЛЯМА МАНДЖА, ИНАЧЕ ИМА ЗА ЮНИ ОТ ЕДНО ПРИСТАНИЩЕ И ОБРАТНО НО Е ТВЪРДЕ СКЪПО.

СПОДЕЛЕТЕ НЕЩО, МОЛЯ! МАЙ ЩЕ СЕ ОТКАЖА,.........

domino25
Много трудно ти се разбират постовете…а и ще го видим дори с малки букви, спокойно.
Какво е това „ХАРМОНИТО“ „САУТХЕХТЪН или САУТХЕПТЪН“ ???
Аз включвам, но…
Доколкото разбирам се чудиш как ще стигнеш до Саутхамптън/Southampton/ или до Барселона в една или друга посока ? Лесно…
Ниски самолетни цени за билети и до двете…
Като Саутхамптън е достъпен както от Лондон, така и съвсем скоро от Бристъл/може и Бристол/ с нискобюджетни полети на wizzair.
Същото е и с Барселона в едната или другата посока…
Така, че „манджа“ няма, просто търсене на ниска цена за сам. билети.
Но при всички случай взимането на круиз когато точката на тръгване и точката на завършване са различни, усложнява нещата.
Ако е възможно в европейски круизи го избягвайте.

И не давай прибързани съвети, защото ще подведеш някой…

Щастлива звезда* Добре дошла…
Няма място за притеснения, а и ние защо сме тук? Да прочети, по твоя въпрос е писано доста.
По принцип сте избрали хубав круиз, стандартен маршрут, минаван много пъти, не само от мен.
При пътуване със самолет това е и най-удобният начин за качване от Италия/Чивитавекия/, както и най-евтин. А не както беше писано, Генуа. Ако имаше полети на ниски цени до Генуа, да-ама няма. Там връзките и възможностите са други, но това не те интересува в момента…
В твоя случай летиш до Фиумичино с wizzair или друг/зависи каква е цената за вашите дати/. От там трансфер до Термини в Рим с http://www.terravision.eu/airport_transfer/bus-fiumicino-airport-rome/
За 4 евро на човек. Взимате хотел близо до гарата/Термини/, там е и трансфера.
Нощувка и на следващия ден с влака, пак от гарата, до Чивитавекия/5 евро/.
От там имаш трансфер до порта/дребна сума, зависимост от багажа/. Следва безплатен трансфер до кораба.
На връщане има няколко варианта, но за да не се объркаш, ползваш същия вариант, а и защото вече си минала по него.
Ако направите и на връщане нощувка в Рим, става още по-лесно и разнообразно.
От кораба, трансфер до гарата- Чивитавекия и на влака до Термини, от там същия трансфер до летището.
Това е най-евтиния вариант, има и по-скъпи, но с други трансфери.
Като връзка с гарата в Рим и летището има и с влак/Leonardo Express/, но ще ви струва повече.
Директни трансфери порт-летище, такси, но това са излишни пари.

snow999
Ти си с късмет ако си получила бързо твоя номер или друго.
MSC са най-немарливата и бавна компания в това отношение.
Пускат си клубове и програми, но после да се въоръжиш с търпение да търсиш и чакаш информация. Въобще не се занимавам с това на сушата, само на корабите, там е по-лесно и ще ти обърнат повече внимание.
Ако имаш контакт с агенция, тя също може да свърши тази работа…

много ти благодаря блед за отговора, не знам защо не ми разбираш, хармонито е Harmony of The seas, но защо да избягваме за Европа различни отправна и крайна точка, евтино е!
Прибързани отговори не давам, а споделям как съм го направил аз, защото цената от Генуа за качване беше по- изгодна от Чивитавекия. Това е!
П.П. пиша с малки букви

# 617
  • София
Аз ясно казах, че ти разбирам "ХАРМОНИТО", а и всичко останало, но другите....
Това няма значение...

Цитирам те "защото цената от Генуа за качване беше по- изгодна от Чивитавекия. Това е!"

За коя цена става въпрос, за цената на круиза ли ?
Ако е това, ние не коментираме това...

Аз пиша как, от къде, най-евтино да се качим в Италия.

Затова ще те помоля, ако си го направил по-евтино от Генуа, да кажеш дословно как, в цифри...
Цифрите от Чивитавекия, аз съм ги казала, ето пак...
Полети София - Фиумичино - София, от 60 евро/в двете посоки/.
Ето моя цена в две посоки:
Скрит текст:
София (SOF) → Рим Фиумичино (FCO)
 12:45 ч. - 13:45 ч.
1 Възрастен
Тарифа39,99 lv1 × Цена на полета23,99 lv1 × Административна такса16,00 lv
Рим Фиумичино (FCO) → София (SOF)
14:20 ч. - 17:15 ч.
1 Възрастен
Тарифа59,99 lv1 × Цена на полета43,99 lv1 × Административна такса16,00 lv
Общо в
EUR
54,70 €
Трансфери летище-гара/Рим/ 4 евро.
Гара/Рим/-гара/Чивитавекия/ 5 евро
Гара/Чивитавекия/ - порт 1,50+малко за багаж
Общо: От София до кораба около 40 евро/една посока/.
Хайде нека да е 100 евро в двете посоки с кафетата...

Дай сега качването от Генуа с всички трансфери.
Ще бъде полезно...аз го знам, за другите.

И веднага ти казвам защо излиза по-скъпо ако точките са различни...
Защото единичните полети излизат винаги по-скъпи от различни места/с много малки изключения/, отколкото отиване и връщане от и към едно и също...
Ако са ти нужни връзките между летища в Англия или Испания съм насреща...

Последна редакция: нд, 20 дек 2015, 17:59 от Bled

# 618
Аз ясно казах, че ти разбирам "ХАРМОНИТО", а и всичко останало, но другите....
Това няма значение...

Цитирам те "защото цената от Генуа за качване беше по- изгодна от Чивитавекия. Това е!"

За коя цена става въпрос, за цената на круиза ли ?
Ако е това, ние не коментираме това...

Аз пиша как, от къде, най-евтино да се качим в Италия.

Затова ще те помоля, ако си го направил по-евтино от Генуа, да кажеш дословно как, в цифри...
Цифрите от Чивитавекия, аз съм ги казала, ето пак...
Полети София - Фиумичино - София, от 60 евро/в двете посоки/.
Ето моя цена в две посоки:
Скрит текст:
София (SOF) → Рим Фиумичино (FCO)
 12:45 ч. - 13:45 ч.
1 Възрастен
Тарифа39,99 lv1 × Цена на полета23,99 lv1 × Административна такса16,00 lv
Рим Фиумичино (FCO) → София (SOF)
14:20 ч. - 17:15 ч.
1 Възрастен
Тарифа59,99 lv1 × Цена на полета43,99 lv1 × Административна такса16,00 lv
Общо в
EUR
54,70 €
Трансфери летище-гара/Рим/ 4 евро.
Гара/Рим/-гара/Чивитавекия/ 5 евро
Гара/Чивитавекия/ - порт 1,50+малко за багаж
Общо: От София до кораба около 40 евро/една посока/.
Хайде нека да е 100 евро в двете посоки с кафетата...

Дай сега качването от Генуа с всички трансфери.
Ще бъде полезно...аз го знам, за другите.

И веднага ти казвам защо излиза по-скъпо ако точките са различни...
Защото единичните полети излизат винаги по-скъпи от различни места/с много малки изключения/, отколкото отиване и връщане от и към едно и също...
Ако са ти нужни връзките между летища в Англия или Испания съм насреща...

ЦЕНАТА ЗА КАЧВАНЕ НА ПРЕЦИОЗА ИЗРИЧНО ГО НАПИСАХ.
ПИШИ МИ НЕЩО ЗА АНГЛИЯ, ИСКАМ ДА ИДА НА ХАРМОНИТО, МОЖЕ ДА БУКНА 4 ДНЕВНИЯТ ОТ САУТХЕПТЪН, КАЖИ МИ КАК НАЙ-ЕВТИНО ДА СТИГНА ДО ТАМ.

# 619
  • София
ПИШИ МИ НЕЩО ЗА АНГЛИЯ, ИСКАМ ДА ИДА НА ХАРМОНИТО, МОЖЕ ДА БУКНА 4 ДНЕВНИЯТ ОТ САУТХЕПТЪН, КАЖИ МИ КАК НАЙ-ЕВТИНО ДА СТИГНА ДО ТАМ.

domino25
Никога не съдете за круиза от къде е по-евтин, по цената на самия круиз.
Това може да ви струва скъпо.
Първо, след дни цените от различните embarkation по места е възможно да са точно обратното, в зависимост от запълването.
И защо ви е евтин круиз, ако дадете много повече за да стигнете до даден порт…
Като до друг с малко по-висока цена за круиз, стигате твърде евтино.

Никога няма да отида до "САУТХЕПТЪН", независимо дали за "ХАРМОНИТО" или каквото и да е, ако става въпрос за само 4 дни круиз. Но това си е твоя работа.

До Саутхамптън…
Летиш с wizzair до Лондон-Лутън. Цени в момента от 40-45 евро в посока.
От Лутън няма директна връзка към Саутхамптън.
Най-удобния вариант е с National Express.
Luton Airport - London Victoria Station
London Victoria Station - Southampton (Coach Station)
Като за двете отсечки се купува общ билет. В зависимост дали ще се ползват кодове, отстъпки, ако не цената може да е около 25-35 £.
Това като време ще бъде около 4 часа.
Възможен е вариант и през Gatwick, пак с National Express.
Има и други варианти, но казвам най-удобния и лесен. Като изключвам такси, личен трансфер и т.н.
В Саутхамптън автобуса ще спре на автогарата… От нея най-добрият вариант е такси, за да ви закара точно до кораба. Разстоянието е около 5-6 км. Когато на доковете има няколко кораба, стават опашки за таксита.
Също има други варианти, но с багаж не ги препоръчвам.

Ако се лети с България Ер до Heathrow, от него има директна връзка със Саутхамптън, пак с National Express. Около 20-25£, малко над 2 часа.

Когато имаш въпроси, показвай круиза и конкретната дата, за да бъде отговора по точен.
В случая са възможни варианти и през  Bristol след 11.01.2016 г.

Последна редакция: нд, 20 дек 2015, 23:17 от Bled

# 620

domino25
Никога не съдете за круиза от къде е по-евтин, по цената на самия круиз.
Това може да ви струва скъпо.
Първо, след дни цените от различните embarkation по места е възможно да са точно обратното, в зависимост от запълването.
И защо ви е евтин круиз, ако дадете много повече за да стигнете до даден порт…
Като до друг с малко по-висока цена за круиз, стигате твърде евтино.

Никога няма да отида до "САУТХЕПТЪН", независимо дали за "ХАРМОНИТО" или каквото и да е, ако става въпрос за само 4 дни круиз. Но това си е твоя работа.

До Саутхамптън…
Летиш с wizzair до Лондон-Лутън. Цени в момента от 40-45 евро в посока.
От Лутън няма директна връзка към Саутхамптън.
Най-удобния вариант е с National Express.
Luton Airport - London Victoria Station
London Victoria Station - Southampton (Coach Station)
Като за двете отсечки се купува общ билет. В зависимост дали ще се ползват кодове, отстъпки, ако не цената може да е около 25-35 £.
Това като време ще бъде около 4 часа.
Възможен е вариант и през Gatwick, пак с National Express.
Има и други варианти, но казвам най-удобния и лесен. Като изключвам такси, личен трансфер и т.н.
В Саутхамптън автобуса ще спре на автогарата… От нея най-добрият вариант е такси, за да ви закара точно до кораба. Разстоянието е около 5-6 км. Когато на доковете има няколко кораба, стават опашки за таксита.
Също има други варианти, но с багаж не ги препоръчвам.

Ако се лети с България Ер до Heathrow, от него има директна връзка със Саутхамптън, пак с National Express. Около 20-25£, малко над 2 часа.

Когато имаш въпроси, показвай круиза и конкретната дата, за да бъде отговора по точен.
В случая са възможни варианти и през  Bristol след 11.01.2016 г.

Много ти благодаря, Блед!
Започвам да пресмятам и ще реша, но за тия четири дни круиз наистина нищо няма да мога да усетя от атмосферата на  най-големият кораб в света за сега. Това мисля, че ще му е първото отплаване на 22.05.2016г. Цените са уж промоционални с вкл. 300 долара бордови кредит и каюти с балкон на цени на вътрешни кабини. Ще се радвам ако споделиш мнение за това и кога разбира се е по-изгодно да се пътува с този мега- гигант на круизната индустрия.

# 621
Люба този круиз ,който търсиш подходящ ли е месец май-края на април началото на май..
Искам някакъв интересен круиз за този период или началото на юни за изненада.Юни вече не е за екзотични круизи ,тогава нещо друго..И се чудя какво да измисля ,или нещо около Венеция..

# 622
  • sofia
през март кораба се препозиционира към Европа и не се предлага вече

# 623
  • София
Започвам да пресмятам и ще реша, но за тия четири дни круиз наистина нищо няма да мога да усетя от атмосферата на  най-големият кораб в света за сега. Това мисля, че ще му е първото отплаване на 22.05.2016г. Цените са уж промоционални с вкл. 300 долара бордови кредит и каюти с балкон на цени на вътрешни кабини. Ще се радвам ако споделиш мнение за това и кога разбира се е по-изгодно да се пътува с този мега- гигант на круизната индустрия.

domino25
Всичко ново на този свят е скъпо. Дори телефон, току що пуснат модел да си купиш, ще платиш в пъти повече, отколкото след една година.
Хармония на моретата започва круизите си, както казваш на 22 Mай 2016 с круиз/тестов/ Southampton-Rotterdam-Southampton.

На практика, нищо интересно за което да се дават толкова пари. Освен мания по новия кораб…
Следва на 26 Mай 2016, Southampton-Cherbourg, France-Southampton/още един тест/.

И следва нормален круиз на 29 Mай 2016, Southampton- Vigo, Spain- Malaga- Barcelona, 7 дни.

Следват чак до 23-10-2016 напълно еднообразни и не толкова впечатляващи круизи  Mediterranean.
За да могат да се вземат парите на заможните европейци с новия кораб.
Тези круизи не предлагат нищо различно, само едно и също и предполагам, че цените още на тях леко ще паднат.

Но да се резервира на тези цени-сега, няма никакъв смисъл.
След всичко това, става малко интересно, кораба тръгва на Repositioning:

Sun   Oct   23   Barcelona, Spain      6:00pm
Mon   Oct   24   Palma de Mallorca, Spain   8:00am   6:00pm
Tue   Oct   25   At Sea      
Wed   Oct   26   Malaga, Spain   7:00am   6:00pm
Thu   Oct   27   At Sea      
Fri   Oct   28   At Sea      
Sat   Oct   29   At Sea      
Sun   Oct   30   At Sea      
Mon   Oct   31   At Sea      
Tue   Nov   1   At Sea      
Wed   Nov   2   At Sea      
Thu   Nov   3   At Sea      
Fri   Nov   4   At Sea      
Sat   Nov   5   Fort Lauderdale, FL   5:00am   

За което вече и аз бих се замислила, в комбинация със следващия:

Sat   Nov   5   Fort Lauderdale, FL      4:30pm
Sun   Nov   6   Nassau, Bahamas   8:00am   5:00pm
Mon   Nov   7   At Sea      
Tue   Nov   8   Fort Lauderdale, FL   6:30am   
/Тест за Бахами-Кариби/

И след представянето в новите води, започват круизи Кариби.
Тук вече може да чакаме добри цени/но не много/, съдейки че неговите братчета Allure и Oasis рядко пускат все още такива/но аз съм успяла да се възползвам и на двата на минимума/.

Между другото разликата в големината е минимална:
Allure и Oasis/Tonnage:225,282/ и Harmony of the Seas/Tonnage:227,700/

Моят отговор, търпение и чакане му е майката….

НОВИНИ

Disney Cruise премахва в круизите си Гърция и Турция за 2016 г.

Norwegian Cruise променя правилата си за анулиране/което не е в полза на клиентите/.

Explorer of the Seas беше ударен от внезапна буря, огромни вълни и вятър над 150 възела/към 280 км/ч / в  Тасманово море.
Корабът издържа и понесе незначителни щети без пострадали. Екипажът се е справил перфектно.

ПРОМОЦИИ

Costa Diadema
24/01/2016
286€

Jour 1   France   Marseille   -   18:00
Jour 2   Espagne   Barcelone   09:00   19:00
Jour 3   Espagne   Palma de Majorque, Espagne   08:00   18:00
Jour 4   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 5   Italie   Civitavecchia (Rome)   08:00   19:00
Jour 6   Italie   La Spezia   08:30   20:30
Jour 7   Italie   Savone   07:00   17:00
Jour 8   France   Marseille   08:00   -

https://www.webcroisieres.com/newsletter-ic3684883.html?utm_sour … 2&cg=nw151222

Emerald Princess

# 624
Bled Ето това с Принцес изглежда интересно предложение, особено този остров Guernsey отдавна съм го мернала! Ако правилно съм видяла за 7-и май става въпрос?

# 625
  • София
Bled Ето това с Принцес изглежда интересно предложение, особено този остров Guernsey отдавна съм го мернала! Ако правилно съм видяла за 7-и май става въпрос?

Да, резервация само утре...
Пуснах го защото е малко по-различен круиз от познатите....
Guernsey рядко влиза в круизи.
Круизът не е толкова евтин, но компанията и маршрута си струват, права си....

# 626

domino25
Всичко ново на този свят е скъпо. Дори телефон, току що пуснат модел да си купиш, ще платиш в пъти повече, отколкото след една година.
Хармония на моретата започва круизите си, както казваш на 22 Mай 2016 с круиз/тестов/ Southampton-Rotterdam-Southampton.

На практика, нищо интересно за което да се дават толкова пари. Освен мания по новия кораб…
Следва на 26 Mай 2016, Southampton-Cherbourg, France-Southampton/още един тест/.

И следва нормален круиз на 29 Mай 2016, Southampton- Vigo, Spain- Malaga- Barcelona, 7 дни.

Следват чак до 23-10-2016 напълно еднообразни и не толкова впечатляващи круизи  Mediterranean.
За да могат да се вземат парите на заможните европейци с новия кораб.
Тези круизи не предлагат нищо различно, само едно и също и предполагам, че цените още на тях леко ще паднат.

Но да се резервира на тези цени-сега, няма никакъв смисъл.
След всичко това, става малко интересно, кораба тръгва на Repositioning:

Sun   Oct   23   Barcelona, Spain      6:00pm
Mon   Oct   24   Palma de Mallorca, Spain   8:00am   6:00pm
Tue   Oct   25   At Sea      
Wed   Oct   26   Malaga, Spain   7:00am   6:00pm
Thu   Oct   27   At Sea      
Fri   Oct   28   At Sea      
Sat   Oct   29   At Sea      
Sun   Oct   30   At Sea      
Mon   Oct   31   At Sea      
Tue   Nov   1   At Sea      
Wed   Nov   2   At Sea      
Thu   Nov   3   At Sea      
Fri   Nov   4   At Sea      
Sat   Nov   5   Fort Lauderdale, FL   5:00am   

За което вече и аз бих се замислила, в комбинация със следващия:

Sat   Nov   5   Fort Lauderdale, FL      4:30pm
Sun   Nov   6   Nassau, Bahamas   8:00am   5:00pm
Mon   Nov   7   At Sea      
Tue   Nov   8   Fort Lauderdale, FL   6:30am   
/Тест за Бахами-Кариби/

И след представянето в новите води, започват круизи Кариби.
Тук вече може да чакаме добри цени/но не много/, съдейки че неговите братчета Allure и Oasis рядко пускат все още такива/но аз съм успяла да се възползвам и на двата на минимума/.

Между другото разликата в големината е минимална:
Allure и Oasis/Tonnage:225,282/ и Harmony of the Seas/Tonnage:227,700/

Моят отговор, търпение и чакане му е майката….

НОВИНИ

Disney Cruise премахва в круизите си Гърция и Турция за 2016 г.

Norwegian Cruise променя правилата си за анулиране/което не е в полза на клиентите/.

Explorer of the Seas беше ударен от внезапна буря, огромни вълни и вятър над 150 възела/към 280 км/ч / в  Тасманово море.
Корабът издържа и понесе незначителни щети без пострадали. Екипажът се е справил перфектно.

ПРОМОЦИИ

Costa Diadema
24/01/2016
286€

Jour 1   France   Marseille   -   18:00
Jour 2   Espagne   Barcelone   09:00   19:00
Jour 3   Espagne   Palma de Majorque, Espagne   08:00   18:00
Jour 4   En Navigation   En Navigation   -   -
Jour 5   Italie   Civitavecchia (Rome)   08:00   19:00
Jour 6   Italie   La Spezia   08:30   20:30
Jour 7   Italie   Savone   07:00   17:00
Jour 8   France   Marseille   08:00   -

https://www.webcroisieres.com/newsletter-ic3684883.html?utm_sour … 2&cg=nw151222

Emerald Princess

Още веднъж, Благодаря ти Блед за ясните коментари. Ти имаш огромен опит в круизните пътувания. Аз направих вече своят избор и резервирах т.нар. от теб нормален круиз на 29 Mай 2016, Southampton- Vigo, Spain- Malaga- Barcelona, 7 дни. Съгласен съм с теб, че маршрутите тук в Европа за този кораб са еднообразни и минавани вече, но до Америка не ми се ходи поне за сега на круиз, но надявам се и това ще стане след време. Благодаря ти още веднъж за съвета, мисля че взех правилното решение на този етап. Кабината която резервирах е с балкон, изглед сентръл парк с 300 долара бордови кредит и на цена  малко под 2 000 евро. ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ ОТ МЕН! СЕГА ПОЧВАМ ДА СТЯГАМ БАГАЖА ЗА АНТАЛИЯ, ЗАЩОТО СМЕ РЕЗЕРВИРАЛИ ПОЧИВКА В РИКСОС  ПРЕМИУМ В БЕЛЕК.

# 627
domino25, честит ти круиз, добре си направил за 7 дни е много по-добре от 4 дни, нищо няма да усетите от кораба... Ако се тръгва от Southampton, провери дали самата круизна компания не предлага трансфер от/до летищата в Лондон до порта и цената никак няма да е висока.. Просто ако не си го избрал като опция при букването, може да им пишеш е-мейл и да ги питаш.. А до Лондон може да стигнеш с Raynair много изгодно мисля от Пловдив, провери в сайта им...

# 628
domino25, честит ти круиз, добре си направил за 7 дни е много по-добре от 4 дни, нищо няма да усетите от кораба... Ако се тръгва от Southampton, провери дали самата круизна компания не предлага трансфер от/до летищата в Лондон до порта и цената никак няма да е висока.. Просто ако не си го избрал като опция при букването, може да им пишеш е-мейл и да ги питаш.. А до Лондон може да стигнеш с Raynair много изгодно мисля от Пловдив, провери в сайта им...

Благодаря за подкрепата,
да си призная честно смятам да се разходя поне за един ден и в Лондон-окото, корабче по  темза, музея на мадам Тюсо и след това до Саутхептън на Хармонито.....ще опитам да намеря евтини полети с Уиз, но ще видя и твоето предложение за РАЯН.

# 629
  • София
Още веднъж, Благодаря ти Блед за ясните коментари. Ти имаш огромен опит в круизните пътувания. Аз направих вече своят избор и резервирах т.нар. от теб нормален круиз на 29 Mай 2016, Southampton- Vigo, Spain- Malaga- Barcelona, 7 дни. Съгласен съм с теб, че маршрутите тук в Европа за този кораб са еднообразни и минавани вече, но до Америка не ми се ходи поне за сега на круиз, но надявам се и това ще стане след време. Благодаря ти още веднъж за съвета, мисля че взех правилното решение на този етап. Кабината която резервирах е с балкон, изглед сентръл парк с 300 долара бордови кредит и на цена  малко под 2 000 евро. ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ ОТ МЕН! СЕГА ПОЧВАМ ДА СТЯГАМ БАГАЖА ЗА АНТАЛИЯ, ЗАЩОТО СМЕ РЕЗЕРВИРАЛИ ПОЧИВКА В РИКСОС  ПРЕМИУМ В БЕЛЕК.

Щом е решено, честито и от мен....
Тогава трябва да знаеш, че корабните трансфери/Southampton/, смяташ около 55£ за първите 15 мили, след това 1£ на всяка следваща миля. И са насочени главно към Централен Лондон и Хийтроу. Отделно има други фирми/ако трябва ще ти ги кажа/, които извършват трансфери, не са евтини.
Затова ти дадох най-евтините варианти.
Ако пътуваш с wizzair и хванеш сутрешния полет, ще спечелиш деня.
А можеш и да се прехвърлиш директно на кораба.
Ако пътуваш с ryanair, нямаш удобен полет за твоята дата, трябва да отидеш 2 дена по-рано и ще пристигнеш посред нощ/23:50/ и то на London Stansted ?

МНОГО, МНОГО ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ...
НЕВЕРОЯТНА КОЛЕДА, СТРАХОТНА НОВА ГОДИНА ВИ ЖЕЛАЯ...
2016 год. ДА НАПРАВИТЕ НАЙ-НЕЗАБРАВИМИТЕ СИ КРУИЗИ...

Hug

Общи условия

Активация на акаунт