КРУИЗИ /тема 6/

• 81 628
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
И аз пожелавам топли,весели ,здрави празници и много нови пътешествия!
И искам само да вметна на домино, че от догодина Райън еър ще оперират от София ежедневно, мисля, от април,а може и по рано да беше,не помня . Та,може  види и тези варианти.
Хайде и наздраве! А аз скоро започвам ида се готвя,че то останаха само 4 седмици, неусетно,неусетно  Simple Smile

# 631
Още веднъж, Благодаря ти Блед за ясните коментари. Ти имаш огромен опит в круизните пътувания. Аз направих вече своят избор и резервирах т.нар. от теб нормален круиз на 29 Mай 2016, Southampton- Vigo, Spain- Malaga- Barcelona, 7 дни. Съгласен съм с теб, че маршрутите тук в Европа за този кораб са еднообразни и минавани вече, но до Америка не ми се ходи поне за сега на круиз, но надявам се и това ще стане след време. Благодаря ти още веднъж за съвета, мисля че взех правилното решение на този етап. Кабината която резервирах е с балкон, изглед сентръл парк с 300 долара бордови кредит и на цена  малко под 2 000 евро. ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ ОТ МЕН! СЕГА ПОЧВАМ ДА СТЯГАМ БАГАЖА ЗА АНТАЛИЯ, ЗАЩОТО СМЕ РЕЗЕРВИРАЛИ ПОЧИВКА В РИКСОС  ПРЕМИУМ В БЕЛЕК.

Щом е решено, честито и от мен....
Тогава трябва да знаеш, че корабните трансфери/Southampton/, смяташ около 55£ за първите 15 мили, след това 1£ на всяка следваща миля. И са насочени главно към Централен Лондон и Хийтроу. Отделно има други фирми/ако трябва ще ти ги кажа/, които извършват трансфери, не са евтини.
Затова ти дадох най-евтините варианти.
Ако пътуваш с wizzair и хванеш сутрешния полет, ще спечелиш деня.
А можеш и да се прехвърлиш директно на кораба.
Ако пътуваш с ryanair, нямаш удобен полет за твоята дата, трябва да отидеш 2 дена по-рано и ще пристигнеш посред нощ/23:50/ и то на London Stansted ?

МНОГО, МНОГО ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ...
НЕВЕРОЯТНА КОЛЕДА, СТРАХОТНА НОВА ГОДИНА ВИ ЖЕЛАЯ...
2016 год. ДА НАПРАВИТЕ НАЙ-НЕЗАБРАВИМИТЕ СИ КРУИЗИ...

Hug

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И НА ТЕБ БЛЕД, ЖИВА И ЗДРАВА БЪДИ И ВСЕ ТАКА ОТГОВОРНА И  ЗАГРИЖЕНА ЗА ВСИЧКИ НАС ТУК - БРАТЯ И СЕСТРИ КРУИЗАРИ!

П.П. ще ползвам посоченият от теб начин на транспорт с Уиз и после с трансфера на нешънъл експрес/ видях им на сайта цените не са скъпи, както ми посочи с един билет/, но мисля, да ида един ден по-рано, защото да ми е по-спокойно. За сега не съм решил дали да нощувам в Лондон или в Саутхептън.

# 632
  • sofia
Весели празници, приятели

# 633
Весело посрещане на Коледа и Новата година и нека тя ни донесе много вълшебни и вълнуващи круизи и пътешествия... Peace

# 634
Весели празници на всички  bouquet

# 635
 Момичета какво ще кажете за това, мислите ли, че офертата е добра. Искам круиза да е втората половина на април или май месец за двама възрастни. Ще се радвам ако предложите и нещо друго.

Оферта: Круиз 7 нощувки от Истанбул с кораб MSC Magnifica
Дата на тръгване: 27.04.2016г.
Цена на вътрешна каюта категерия Фантастика: от 659 Евро на човек. ОБЩО за двама 2578 лева.
Категория Фантастика предлага каюта на по-висока палуба и 24 часа рум сервиз.
Включено в цената: 7 нощувки, пристанищни такси, пълен пансион изхранване в ресторант и бюфет на самообслужване, някои напитки към бюфет зона целодневно (кафе/чай/сокове/вода), шоу програми, ползване на басейн и фитнес, 2 гала официални коктейл вечери с капитана.
Не са включени:  такса обслужване към персонала 9,00 евро на човек/на ден; транспорт до точката на отплаване, трансфер пристанище- летище, брегови екскурзии (не са задължителни, може самостоятелно да излизате в пристанищата), напитки в баровете, спа пакети, медицинска застраховка (около 15 лева на човек).
Маршрут:

Пристанище/град
 Пристигане
 Отплаване
1 Ден
 Истанбул, Турция

16:30
2 Ден
 на море

3 Ден
 Дубровник, Хърватия
 11:30
4 Ден
 Венеция, Италия
 9:00
5 Ден
 Бaри, Италия
 10:00
 15:00
6 Ден
 Катаколон, (Олимпия)
 8:00
 13:00
7 Ден
 Измир (Ефес), Турция
 9:00
 15:00
8 Ден
 Истанбул, Турция
 7:30

# 636
Здравейте, момичета,
Как ви се струват офертите за тези круизи:

http://www.princess.com/find/cruiseDetails.do?voyageCode=H610A - маршрутът е Singapore, Penang (Malaysia), Langkawi, Kuala Lumpur, Singapore, Bangkok, Ko Samui, Singapore. Цената за 9 дневния круиз за двама е 1,681 евро, а корабът Sapphire Princess.

http://whitelabel.kruizi.bg/cruises/route.html?coid=13916&da … p;agent=premwhite - 7 дневен круиз Източни кариби с маршрут Фор дьо Франс, Поант а Питр, Филипсбург, Роуд Таун, Ла Романа, Бастер, Сейнт Джонс, Фор дьо Франс. За него цената за двамата за вътрешна каюта в пакет с полет е 500 евро, а корабът е MSC ORCHESTRA.

Периодът и за двата круиза е втората полвина на март и като крайна цена с вкл. самолетни билети излизат почти еднакво. Знам, че са много различни, но ще ви бъда благодарна за повече информация от пътувалите по тези дестинации и мнение кой от двата е по-добрият вариант (ако изобщо може да се направи сравнение). До сега гледах само за Азия неща, но много се разколебах с тази оферта за Карибите.

# 637
  • sofia
в 500 евро на Оркестра нямаш включен полет, иначе много зависи какво искаш да видиш

# 638
Да, да, нямам включен полет. Затова казвам, че като го добавя и него и се изравняват цените. Иначе не сме ходили нито в Азия, нито на Карибите, така че и двата круиза ми се струват интересни

# 639
  • sofia
чакай, не те разбрах, кажи с полети и такси какъв е тотала на двата круиза
със сигурност този в Азия е по-добър и кораба и маршрута

# 640
Lyuba84, към момента 9-дневният круиз в Азия с вкл. такси и самолетни билети излиза 3077 евро за двамата. 7-дневният круиз Източни кариби с вкл. такси и самолетни билети излиза тотал 2999 евро за двама. Затова казвам, че са почти еднакви като крайна цена.

# 641
Имам няколко въпроса ако може да помогнете:
1. Кога мога да си избера часа за хранене още при он лайн чекинга ли или по друго време?
2. В колко часа започва настаняването на кораба ?
3. Мога ли да ползвам хавлии от кораба за плаж на брега или да си нося?
4. В основния ресторант, освен храна, има ли някакви напитки които са безплатни - например вода?
5. Може ли да се включват директно зарядни и друга техника или е необходим преходник /за Оркестра питам конкретно/?
6. Интересува ме линк за прогноза за времето в района на Карибските острови.
   Благодаря на всички за помощта предварително! bouquet

# 642
На нас първият круиз ни беше миналата година с MSC Splendida. За часът на хранене на нас ни го казаха от агенцията при регистрация.
Настаняването започва някъде 4 или 5 часа преди отплаване. Може би зависи от кораба и на кое пристанище е. Ние бяхме в Генуа и кораба отплаваше в 17 часа, но още в 12 бяхме на пристанището и започнахме да влизаме. То са проверки, много хора, документи, багажи, опашки т.н. Но ни казаха че каютата ще е готова в 14 часа и ние имахме време да обядваме и да разгледаме кораба. 😉 А самите куфари ни дойдоха по-късно в каютата.
Хавлиите се вземат от басейна на стаята но не знам дали може да си ги вземете после за плажа навън.
В основният ресторант, който е на самообслужване има вода от машините. За закуска има чай, сокчета, кафе и мляко.
Ние можехме да включваме зарядни директно, предполагам и на Оркестра е така.
Успех!

# 643
pavlina.n 659 евро за човек са безумно много за този маршрут и кораб (лично мнение), круизите на MSC редовно падат като цена, трябва да следите промоциите на наши и чужди фирми, според мен може и по-евтино да го вземете.

tali_ana Още като запазвате круиза може да си поискате първа или втора смяна в ресторанта, ако в агенцията се правят на ударени, питате на рецепция в самия кораб - там винаги ще гледат да ви помогнат и да ви сменят часа, ако трябва. По принцип в основния ресторант няма безплатна вода, но на последния ни круиз с MSC Armonia не ни таксуваха минералната вода на вечеря... Контактите са си стандартни за всички електроуреди, хавлиите от басейна се дават с талон, т.е. после трябва да си ги върнеш. А относно качването е различно според пристанището, но дори и да сте по-рано, мисля че няма проблем, просто ще се мотаете из кораба, докато ви стане готова каютата.

# 644
Здравейте, бихме искали да направим средиземноморско пътуване с круизен кораб. Тъй като тъкмо сега започваме да планираме - моля дайте ни насоки към кои агенции, предлагащи оферти е най-добре, най-изгодно да се обърнем? Само днес прегледах тооолкова много оферти, че малко се обърках  #Crazy

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт