Косопад - 8 тема

• 170 786
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз отдавна се каня да споделя "най-чудодейната" за мен маска, но се въздържах по две причини: първо, защото сме различни като организъм, коса, алергии, ... и второ, защото не знам как ще прозвучи на фона на всички скъпи и модерни продукти, които се коментират тук. Все пак реших да го направя, но ще започна с малко предистория:
За пръв път чух за тази маска преди повече от 20 години от свекърва си. Имала е периоди на много тежък косопад /след силен стрес/ Единият път само за две седмици е загубила повече от половината си коса. Всичките пъти, обаче е спирала косопада само с тази маска. Сега е почти на 80 години, всяка седмица ходи на фризьор за издухване, топиране и т.н., периодично се боядисва и къдри и има завидна за възрастта си коса.
Когато аз започнах моята битка с косопада, тя ми напомни за тази маска, но реших, че това ще е последното нещо, което ще сложа на главата си. Е, стигнах и до него. Правих маската един път седмично в продължение на месец и половина /общо 6 пъти/ През този период забелязах леко подобрение, но толкова се бях зомбирала да броя падналите косми и да пипам колко е оредяла косата ми, че ми се струваше крайно недостатъчно. След това заминах на обучение  за пет седмици и съответно приключих с маските. Там бях толкова ангажирана и изморена, че почти не се сещах за косопада. Само, когато си миех косата забелязвах че пада все по-малко и по-малко. Когато обаче се прибрах всичките ми роднини и приятели ме питаха какво съм направила с косата си. Беше станала плътна, гъста, лъскава./просто резултатът идва по-късно/
Та, това е прословутата маска с газ, мас и урина. Знам,че всички сте я чували и сигурно всички изпитвате погнуса.Написах първо предисторията, защото знам, че повечето хора като видят състава отказват да четат всичко друго, но тя наистина действа безотказно. Това беше преди 7 години. От тогава съм я правила еднократно или двукратно в периодите на сезонен косопад, най-вече с козметична цел, но гледам косата ми да не привиква с нея за да може, ако се наложи да я ползвам отново. Искам само да уточня, че в периода, в който правих маската и в този, в който бях на обучение не съм използвала абсолютно нищо друго - нито външно, нито вътрешно.
Приятелките ми, които се престрашиха да я опитат също са много доволни и се радват на хубави коси.
Другият продукт, който ми е помагал, както бях писала преди е Себорал форте, но той е основно при себореен дерматит.

много полезно мнение, а в какво съотношение приготвяш съставките и колко държиш тази маска на главата си?

# 181
 stelaartois
Пропорциите на съставките са по една супена лъжица от трите. Моята коса обаче е доста гъста, къдрава и дълга до средата на гърба, така че аз слагам малко повече мас и урина. Колкото до газта съм доста пестелива /няколко капки до една чаена лъжичка/ Газта има остатъчна миризма, която се усеща съвсем слабо при изпотяване или влажно време, но на мен професията ми е такава, че не мога да си позволя и най-малката небрежност към външния си вид. Разбърква се хубаво и се нанася по скалпа с пръстите на ръцете. Това, което е останало по ръцете ми буквално го "изтривам" по дължината на косата. Няма нужда да се слага по-голямо количество. Това няма да доведе до по-добър резултат, а само до по-трудно измиване.
Слагам найлон и еди стар фес. Най-добре е да се преспи с маската, но аз не мога да си представя, че ще си легна по този начин и затова я правя през деня. Стоя 3,4,5 часа - колкото издържа. Измиването на косата трябва да стане с неутрален шампоан - максимално щадящ, защото може да се наложи да използваш по-голямо количество. Ако искаш можеш преди шампоана да облееш косата си с разтворен във вода оцет /той помага и за неутрализиране на миризмата на газ/
Маста трябва да е задължително безсолна. Колкото до урината, ако пиеш някакви лекарства, ..... . Газта не е подходяща за руси и изрусени дами. Косата не се омазнява прекомерно.

# 182
  • София
благодаря ти, задължително ще пробвам Peace Hug

# 183
  • Щастлива мама на 3 слънца
http://monami.bg/products/4781-4781-klorane-quinafort-chute-de-c … x-reactionne.html
здравейте дали тази серия е подходяща и добра за косопад за след раждане
взех си ревалид серията ,но много ми изсушава косата и не ми харесва .
и какво мислите за Тази марка
Благодаря

# 184
Здравейте момичета  Simple Smile

Моят косопад намаля защото почнах да използвам масло от чесън, втривам го в корените. Дано да спре напълно и да почне да расте. Сега съм по-спокойна, много се бях депресирала и притеснила.

Междувременно ми донесоха Пантогар от Германия, но не мисля да го пия. Една  опаковка е от 90 таблетки. На опаковката пише Pantovigar, мисля че това е по-силния вариант. Ако някой я иска може да ми пише на лични. Цената е 55лв.

# 185
Какво е това масло, дай малко инфо. ☺

# 186

Масло от чесън 20мл. Втрива се в корените, стоиш поне 2-3 часа ( може и да спиш с него) и после измиваш с шампоан. Първия ден има остатъчна миризма, но се усеща само от теб, другите не я усещат, независимо на колко близка дистанция са. Купих го от позната, която има сайт, в който продава био масла http://biofetish.com/. Не знам дали го е качила в сайта, но го има в наличност. 

# 187
  • Пловдив

Масло от чесън 20мл. Втрива се в корените, стоиш поне 2-3 часа ( може и да спиш с него) и после измиваш с шампоан. Първия ден има остатъчна миризма, но се усеща само от теб, другите не я усещат, независимо на колко близка дистанция са. Купих го от позната, която има сайт, в който продава био масла http://biofetish.com/. Не знам дали го е качила в сайта, но го има в наличност. 
Все още не е наличен този сайт ,но много благодаря за ифото !
Аз ще го потърся в био магазин .

# 188
Здравей те, какво бихте казали за този продукт :http://asiacare.bg/index.php?route=product/product&path=6_9&product_id=20 ?
Има добри коментари в Амазон за него.

# 189

Все още не е наличен този сайт ,но много благодаря за ифото !
Аз ще го потърся в био магазин .

Jb66, мисля че няма да го намериш в биомагазин, и в Зоя нямат от това масло. Ако сайта продължава да е в профилактика, ми пиши на лични и ще ти дам телефона на жената   bouquet

# 190
Някой пил ли е тези добавки на Рене? Дразнят ли стомаха и имат ли ефект?

А този концентрат подходящ ли е за жени?

Освен шампоани не съм ползвала друга козметика на Рене Фюртерер и затова имам толкова въпросителни. Thinking А и в темата рядко се споменават и нямам отзиви за противокоспадните им продукти.

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 00:54 от fiore_

# 191
  • Пловдив
БЛАГОДАРЯ !  bouquet

# 192
  • гр. София
Някой пил ли е тези добавки на Рене? Дразнят ли стомаха и имат ли ефект?

А този концентрат подходящ ли е за жени?

Освен шампоани не съм ползвала друга козметика на Рене Фюртерер и затова имам толкова въпросителни. Thinking А и в темата рядко се споменават и нямам отзиви за противокоспадните им продукти.

Аз съм пила тези капсули, не са ми дразнили стомаха.
Ползвала съм и ампулите RF80 против косопад, много съм доволна. По-напред (или в предната тема) съм писала за това Peace

# 193
  • Казанлък
Момичета, откъде най-изгодно излиза да си взема Регаин 2 %? Само да не е от ибей или амазон, че нещо им нямам вяра за лекарства...

# 194
  • София
преди няколко дни си правих маска с гас, маз, оцет и жълтък- пада ми доста по-малко само след един път от нея Peaceа и косата е една такава лъскава и лесна за разресване Peace

Общи условия

Активация на акаунт