Косопад - 8 тема

• 171 077
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Аз изхабих една опаковка от шампоанът на Дюкре. Абсолютно нищо.  Tired

Мейкуун има ли ефект от биотин и цинк? Или от скоро го използваш? Бях забелязала,че една съфорумка справила се с косопада го упоменаваше доста пъти. Не знам дали ставаше на въпрос точно за това от ДМ, но ще се радвам да споделиш мнение.    bouquet

# 256
  • Велико Търново
И при мен се засили косопадът/ за съжаление, присъства почти перманентно Confused/, като непрекъснато ползвам нещо - или ампули против косопад, или противокосопадни ш-ни и лосиони; пих 3 месеца биотин + цинк на Абофарма - абсолютно никакъв ефект, нито при косата, нито при ноктите. Вече не знам какво да вземам....

# 257
И при мен се засили косопадът/ за съжаление, присъства почти перманентно Confused/, като непрекъснато ползвам нещо - или ампули против косопад, или противокосопадни ш-ни и лосиони; пих 3 месеца биотин + цинк на Абофарма - абсолютно никакъв ефект, нито при косата, нито при ноктите. Вече не знам какво да вземам....

Аз съм по същия начин Sad

# 258
При мен косопада е перманентен от няколко години като ту понамява, ту пак се засилва, но НЕ спира. Това само няколко косъмчета да ми падат не съм го преживявала от доста време. Сега се мажа с един лосион на Алпецин и се мия с шампоан Plantur 39. Лосиона е ок, шампоана не мисля, че прави нещо.

# 259
Figs, благодаря, ще потърся в аптека Ремедиум. Дали мирише?  Thinking

slutlikeyou, тъй като комбинирам няколко неща, не мога да кажа дали нещо отделно действа. Но е факт намаленото количество коса, която остава след ресане по четката и което пада, когато си мия косата. По едно време пролетта стана страшно, та започнах цинка от ДМ+Дюкре шампоан. И веднъж седмично се мажех с бадемово масло, в което бяха накиснати скилидки чесън. Ами видимо намаля косопада.

# 260
Предполагам, все пак е чесън  Crazy  Все си мисля, че можеби ще се отмирисва по-бързо; в най-лошия случай ще е същото, но поне ще можеш да го отмиваш по-лесно.

# 261

slutlikeyou, тъй като комбинирам няколко неща, не мога да кажа дали нещо отделно действа. Но е факт намаленото количество коса, която остава след ресане по четката и което пада, когато си мия косата. По едно време пролетта стана страшно, та започнах цинка от ДМ+Дюкре шампоан. И веднъж седмично се мажех с бадемово масло, в което бяха накиснати скилидки чесън. Ами видимо намаля косопада.
А това бадемово масло има ли същата миризма на чесън или е по-редуцирана? Някъде бях чела за подобна рецепта, само че със зехтин, чесън и сок от портокал или лимон. Препоръчваха я освен за коса и за мазане на разширени вени. Аз мисля да я изпробвам върху вените, но ако не мирише прекалено силно, ще си намажа и косата. /наближава сезонът на "любимия" ми есенен косопад и малко превантивни мерки ще са от полза/

# 262
Момичета, т.к. виждам че пишете за сок от чесън - не всеки понася ако го пиете, както и таблетки ако взимате - много внимателно с него - сваля кръвното налягане и ако сте с ниско кръвно  ooooh!
За мазане - навремето в тийн годините се бях намазала с прясно изстискан сок  #Crazy Sick няма такава миризма и след това като ми се напокри косата от дъжд или аз си я намокря с вода пак миришеше много и така в продължение на два седмици, независимо, че косата си я мия през ден т.к. ми се омазнява доста.
Ако е фабрично масло може би няма да мирише толкова, но все пак няма да е много ок.

# 263
Днеска сътворих доста странна маска за коса  Simple Smile общо взето това, което знам, че помага и имам налично вкъщи. И май не съм сгрешила не знам. Сресах си косата и върху четката ми останаха 5 косъма, не 30. Че пада пак си пада даже докато се къпах цял кичур сигурно изчезна, но след банята като прокарам пръсти през косата хващам един два косъма. За мен това си е много като обикновено хващам по 20, а може и повече кой знае  ooooh!  

В затоплен зехтин сложих ситно нарязани скилидки чесън и малко ситно нарязан лук, майонеза и малко мед. Стана като кашичка и го втрих само в корените с масажни движения върху леко влажна коса. По дължините сложих само затоплен зехтин. След това един час преседях с кърпа на главата. Докато го втривах така миришеше  ooooh! и сега банята още понамирисва  Crazy ,но аз успях да го измия. Два пъти шампоан и един път балсам и след това на влажна коса серум, че моята коса е и суха. Еми косата си ми мирише на балсама  Grinning

# 264
След миришещи маски, особено пък с чесън, изплаквам с оцет, разтворен в чаша вода.  Помага, не на 100%, но значително.
Знам, че и кафето елиминира миризмите, ама не съм пробвала и с кафе да я изплакна.  Laughing
Ако някой пробва, да сподели опит.  Wink

Миризмата се усеща наистина, ако ви навали дъжд - все пак е втрито в кожата на главата.Затова влажните сезони и сезони с мъгли не са препоръчителни за такива маски, ама точно пък тогава се усилва косопада и има спешна нужда от нещо наистина действащо.  Rolling Eyes

# 265
А да не говорим във фризьорски салон как мирише  Crazy

# 266
  • Щастлива мама на 3 слънца
Някой да е чувал за маска за коса с мая против косопад ?

# 267
Вчера даже си правих  Mr. Green Излезе ми във фейса и пробвах. Ефект естествено няма още, ама също гадничко мирише  Sick

# 268
хаха това се очерта най-миризливата тема във форума май Simple Smile сладурки Hug

# 269
Някой да е чувал за маска за коса с мая против косопад ?
Маската с мая за хляб е много хубава, но само тя не е достатъчна за справяне с косопада. Аз я правя от години през две седмици, като я редувам с рициново масло. Маята подхранва косата и я прави много "жилава" и лъскава. От рициновото масло пък косъмът става плътен и косата оптически изглежда по-обемна. Ако косопадът е в лека форма или е сезонен може и да помогне, но по-скоро действа само козметично.

Общи условия

Активация на акаунт