Косопад - 8 тема

• 173 159
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Касията е билка. В пакетчето е стрита на прах, малко на хума прилича. Смесва се на кашичка с вода или чай от лайка, престоява така 1-2 часа и после се маже на косата. Стои се 2 часа с найлонова шапка. После се изплаква.

Четох, че е някакъв вид къна. Пречи ли да се използва върху боядисана коса? /само в корените ако се нанася/

# 661
  • гр. София
Водят я безцветна къна. Аз не се боядисвам и не забелязвам да се е променил цветът на косата ми от употребата на касия.
Хубаво е да се нанесе по цялата дължина на косата, не само в корените  Peace

# 662
Чудех се дали ще хваща боята после  newsm78
Защото имам бели коси и няма как да не се боядисвам.
Може да пробвам няколко пъти помежду две боядисвания...

Благодаря  bouquet

# 663
# 664
В една друга тема доста хвалеха този продукт който стимулира растежа на косата и се бори с оплешивяването като стимулира „спящите” космени фоликули и инхибира ензима 5-алфаat......
https://www.biofetish.com/maslo-ot-avstraliisko-emu-20-ml.html?s … D0%B5%D0%BC%D1%83

Може да се пробва.

# 665
Препоръчайте ми добър хидратиращ шампоан.

# 666
  • София
Country Life’s Maxi-Hair, 90 Tablets - Only $6
до днес - 20.00 часа

# 667
  • Street of Dreams
Имам масло от ему, на друга марка, но никога не съм го използвала редовно.

# 668
  • Бургас
Два-три месеца след като спрях Приорина,започна косопада.Мислех,че до пролетта няма да имам проблем,но уви...Не е толкова много,но косата ми си е по пода,вместо на главата ми  Simple Smile
Сега започнах да втривам сол,след като измия косата.Забелах,че след това косата не ми се омазнява толкова бързо т.е. поизсушава я,но в моя случай това е ок.
Взех да пробвам шампоан Дюкре Анафаз.Не знам дали ще помогне,но беше на хубава цена-400мл за 23лв.
Идва Нова Година и ще си пожелая следващата да е без косопад  Laughing Laughing Laughing

# 669
Прочетох  цялата тема от 1 до 45 стр. И аз имам обилен косопад след силен стрес /съпругът ми почина внезапно преди 7 м. Косопадът започна 2-3 месеца след това./ Взимам Ревалид капсули- до сега 70 броя по 3 пъти на ден и  в последните дни по 2 на ден. Втривам ампули ревалид и ползвам шампоан на Виши против косопад-  косата ми е нормална, не се омазнява и ми е достатъчно 1 миене на седмица/. Мисля, че косопадът  понамаля, ако съдя  по броя на падналите косми. /Броя ги. Реша се на място с бели плочи и се виждат добре. В началото, когато  обърнах внимание на проблема, имаше по 80-100 паднали косъма, а  сега са по 20-30./ Сега ще почерпя от вашия опит. Ще продължа с моите средства, но ще добавя масаж със сол, домашни ампули с коприва и може би маска с мас, газ и жълтък /която си правех  и преди косопада от време на враме. Може да добавя и маска с кашичка от счукан в хаванче чесън. / Спирам боята за коса и ще пробвам с къна. Утре ще е за първи път, след повече от  10- годишно боядисване. Навремето ползвах къна Рубина с разни добавки и имах много хубава коса. Сега съм взела индийска за кафяв цвят.
Ще следя темата и ще споделям моите резултати.  Успех и във вашата борба с косопада! До скоро!

# 670
Здравейте, включвам се да похваля капсули Приорин, пия ги от близо 2 месеца, косопада ми намаля много, след като цяло лято запушвах банята в момента положението е овладяно, падат ми по 50-60 косъма на къпане(на 2-3 дни) и по няколко на ресане). Много съм доволна, но капсулите не си ги купих от БГ, а от Чехия. Някак си съм предубедена за фармацевтичните продукти произведени в България или за България.
Другите неща, които правя за косата ми са: ползвах стимуланта на Икаров 1 път седмично, сега маски с рициново масло, мед, масло от жожоба, също 1 път седмично.

# 671
  • В тъмната гора.
Мисля, че косопадът  понамаля, ако съдя  по броя на падналите косми. /Броя ги. Реша се на място с бели плочи и се виждат добре. В началото, когато  обърнах внимание на проблема, имаше по 80-100 паднали косъма, а  сега са по 20-30./

80-100 косъма са си напълно в нормата да падат при измиване на косата, а при ресане незнам... newsm78

А стресът ти наистина е голям. Моите съболезнования. Дано се поуспокоиш, за да запазиш не само косата си, но най-вече здравето си.

# 672
Мишел, благодаря! Полека- лека се съвземам от шока, макар че ще трябва много време, за да  преодолея случилото се.
Днес се къносах с индийска къна. После  измих последователно  със сапун, съдържащ смрадлика, после шампоан против косопад на Виши, после масаж с морска сол. Паднаха  косми, но не прекалено много. Накрая  ампула ревалид. След рясане паднаха  към 20-тина косъма. Сега косата изглежда добре.  Днес близка роднина ми даде истинска претопена свинска мас от току що заклано прасе.  Другата седмица ще направя маска мас, газ, жълтък и после пак масаж със сол. После отвара от розмарин или коприва. Ако трябва и л..й..но  ще сложа, но трябва да  спра този неприятен косопад.
Преди много години  ми казаха, че пърхот се премахва с втриване на вода, в която е изпрана прясно остригана вълна от овца. Ами правих го и имаше ефект. Така че всички средства са позволени.
Габриеле, твоята маска също е привлекателна. А тези ампули Приорин  лекар ли ги предписа или са по твое усмотрение?

Последна редакция: нд, 27 дек 2015, 22:17 от K.A.G.

# 673
Момичета имам дългогодишен косопад,който не се повлияваше от нищо. Сега морската сол оказа голям ефект.Косопада спря ,но дайте идея за нови растежи косъма ми изтъня много.

# 674
  • София
Момичета имам дългогодишен косопад,който не се повлияваше от нищо. Сега морската сол оказа голям ефект.Косопада спря ,но дайте идея за нови растежи косъма ми изтъня много.
Добавки за коса + Биотин, Маската с тривитаминол

Общи условия

Активация на акаунт