Косопад - 8 тема

• 170 768
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
  • Street of Dreams
Притеснява ме окосмяване по лицето или на други необичани места, възможно ли е?

Да, при мен е прозрачно-бял мъх, не се забелязва почти. Имай предвид, че съм светъл тип.

# 721
  • Street of Dreams
Ondine, какво използваш сега?

Естрогенен разтвор със специална рецепта.

# 722
  • Казанлък
Този естрогенен разтвор подтиска ли DHT? Много ми е интересно, не съм чувала за такъв разтвор. Би ли споделила малко инфо?

# 723
  • Street of Dreams
Този естрогенен разтвор подтиска ли DHT? Много ми е интересно, не съм чувала за такъв разтвор. Би ли споделила малко инфо?

Нямам никаква представа, както и какво е DHT, както и какъв ми е разтвора, както се оказа. ooooh!
Описвам каквото виждам: шишето е тъмно и с пипетка в капачката. На етикета дебело са написани трите ми имена, понеже го произведоха в лабораторията на аптеката специално за мен по тази рецепта. Под името пише - за използване върху кожата. Под него - по инструкции на лекаря. Дата на производство, срок на годност, а в дясно пише ESTRADIOL IN ISOPROPYLALKOHOL, Spiritus is opropylicus dilutus 70% (докато го препиша ooooh! ooooh!). Та нямам никаква представа какво е това...Някой ако разбира този сложен език, моля да се включи. Джо Лимонадената например, ако чете Peace

# 724
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Тук съм Laughing
От това, което виждам, получила си разтвор на една от трите форми на хормона в изопропанол (това бая ще те замайва, силно миришещ е този алкохол). Стандартен тип разтвор, клеевата тинктура също обичайно е 70%, само че в етанол (70% алкохол и 30% активна съставка).

# 725
  • Street of Dreams
Тук съм Laughing
От това, което виждам, получила си разтвор на една от трите форми на хормона в изопропанол (това бая ще те замайва, силно миришещ е този алкохол). Стандартен тип разтвор, клеевата тинктура също обичайно е 70%, само че в етанол (70% алкохол и 30% активна съставка).

Благодаря ти за бързото включване, гуш.

Не разбрах само с "хормон" - естроген ли имаш предвид? Това за клеевата текстура също не го разбрах, говори като на лаик Grinning

# 726
Да, естрогените (те са три, изписаният ти е един от тях) са женски полови хормони. Мисля, не помня вече точно, че те бяха отговорни за развитието на вторичните полови белези, а прогестеронът за менструацията и развитието на бременността.
Нямам идея по каква точно причина се изписват за косопад, аз знам, че са част от хормоналната терапия за промяна на пола.

Относно клеевата тинктура- това е разтвор на пчелен восък в алкохол, на същия принцип както твоето лекарство.

# 727
  • Street of Dreams
Е за промяна на пола те не си го втриват в косата  Laughing
Аз направих кратък рисърч из интернет за този хормон и никъде не открих да има връзка с косопада, нито имам някои от признаците, че липсва в организма ми. На този етап приемам, че приложен външно има съвсем друг ефект и че чичо Доктор знае какво прави.  Peace

# 728
О, със сигурност, просто аз не мога да ти помогна с някаква информация за действието му в точно тази насока- идея нямам какво е Laughing

# 729
Четох, четох, четох и тази нощ не можах да спя от прочетеното. назад в темата някой спомена, че е възможно на мястото на падналия косъм да не израстне нов. Това не ми дава покой цял ден. Как така? Shocked Страшно много се притесних сега. Косата ми, която по принцип е рядка е оредяла наполовина от лятото насам. Зверски косопад. Винаги съм имала косопад, но като в момента никога не е било.
 Накратко ще нахвърлям ситуацията при мен, за да може някой ако има мнение да ме посъветва нещо.

Рядката ми косица доби приличен вид след ударни дози Q10, Макси хеър и капсули от масло от вечерна иглика, които не съм пила по повод косопада, а заради стерилитета, с който се борихме точно 7 години. Правила съм няколко опита ин витро и преди всеки опит пиех противозачатъчни по 2 -3 месеца, за да си починат яйчниците - тогава косопад не съм имала, но косата ми така или иначе изглеждаше зле. След поредния неуспех реших да се откажа, въпреки настояванията на мъжа ми за още един опит. Тогава из чуждите форуми четох за тези хранителни добавки - Q10 и вечерната иглика - регулирали хормоналния баланс на организма, подобрявали вида на кожата и косата. Макси хеър пиех заедно с тях. След няколкомесечно пиене установих, че имам овулация, че като цяло се чувствам по - добре и в същото време косопадът ми беше сведен до минимум. За учудване на лекарите и на нас самите забременях съвсем скоро. По време на бременността и след това по време на кърменето нямах никакъв, ама никакъв косопад. Косата ми никога не е била в по - добро състояние. Използвах шампоан Дефлувал през цялото това време. По време на кърменето се случи чудо - забременях отново и на практика около 2 години и половина нямах абсолютно никакви проблеми. Косата ми изглеждаше по - гъста, може би защото косъм не ми е падал от главата, порастна на дължина много, просто приказка. Второто дете обаче не успях да го кърмя, заради проблеми с гърдите и косопадът се завърна с пълна сила, около 2 месеца след раждането. От лятото насам забелязвам и по - изразено окосмяване над горната устна и затова мисля, че причината за всичко е хормонална. Използвам шампоаните на Напура срещу силен косопад и за заздравяване на космения фоликул, на Керастаз за сгъстяване, ампули Ревалид и още едни си взех миналата седмица от салон, но в момента не мога да им кажа името. Хранителни добавки не пия в момента, но мисля нещо конкретно за коса да започна. Препоръчайте ми нещо!

Четох за капсулите от тиквено семе. Освен тях какво друго можете да ми препоръчате за блокиране на свободния тестостерон( до колкото разбрах той може да е евентуалната причина за косопада при мен)
Миноксидил само след консултация с лекар ли се започва?
 До снощи имах надежди, че ще овладея положението, но след като прочетох, че може да стане така че фоликулите да станат със затихващи функции, направо ми се плаче. Как мога да ги съживя?
Ходя основно с вързана коса, защото се срамувам от вида на косата ми. Дори спрях да я боядисвам, защото основно си стоя вкъщи и чакам по - тържествен повод, за да я боядисам. Чувствам се много зле като се погледна в огледалото...

# 730
  • Street of Dreams
Мила Сентидо, добре дошла сред нас!
Първо на първо - честити ти две отрочета, зарадвах се да прочета това и на фона му косопада ти стана периферен Hug

Миноксидилът се продава свободно и е без рецепта.

Вчера попаднах на ей тази статия, която ме накара да се замисля дали и при мен не е просто хормонален дисбаланс. От разказа ти обаче ми се струва, че твоят случай е точно такъв - обърни внимание на първите три точки  Peace
http://www.za-kosa.com/statii/kosopad/kak-hormonalniya-disbalans … opad-pri-zhenite/

На твое място отново бих заложила на маслото от вечерна иглика, щом толкова ти е помогнало за баланс на хормоните. Което ме подсеща, че аз също имам половин бурканче капсули и още утре ги почвам  Peace

# 731
Благодаря ти, OnDiNe_! Наистина това, че успях да родя две деца прави проблема ми с косопада по - незначителен, но много ми се иска децата да имат хубава майка. Simple Smile
 Аз съм решила да започна да пия хранителни добавки за косата още тази седмица. Освен тези, за които споменах мислите ли, че цинк също ще е необходим или направо да се насоча към някой комбиниран продукт. Шампоани не искам да купувам, докато тези, които имам не привършат.
 Правилно ли съм разбрала, че след преустановяване на употребата на миноксидил, косопада се завръща с пълна сила?
 Какво друго има на пазара за блокиране на DHT?

# 732
  • Казанлък
От друг форум четох, че шампоан Низорал също блокира DHT.

# 733
Sepntido много силен пост!
За Бога, успяла си сама, с хранителни добавки, да регулираш цикала си и да пребориш 7 годишен стерилитет, който дори лекарите не са могли и си родила 2 прекрасни дечица!  Не спирай да си го напомняш. Щом това си преборила и с косопада ще се справиш Hug

Щом вече не кърмиш, на твое място бих започнала да пия всички добавки, които изброи и си приемала преди да забременееш.  За капсули от тиквено семе не знаех, ще прочета по-късно и за тях, но щом понижават ДХТ, почвай и тях.
Мажи лосионите и т.н. против косопад, но при теб проблемът е органичен и изброените преди това неща ще дадат по-добър резултат.
Недей да носиш косата вързана на опашка, така косъмът се опъва от корена (дори да не го усещаш и да не е силно), отслабва го и се стига до опадане на косата, дори всичко друго да е ОК. За да не ти влиза коса в очите и да ти пречи, хващай предните кичури с шноли. Отрежи в по-къса като цяло- хем да не можеш да я връзваш на опашка отзад, хем ще изглежда по-обемна и гъста (хем когато падат по-къси косми, косопадът изглежда по-лек и човек не се стресира толкова много при всяко ресане  Mr. Green).
И да, не си причинявайки излишни негативни емоции и стрес- последният влияе на хипофизата и на надбъбречната жлеза - и двете имат роля в регулирането на хормоните, предизвикващи косопад.
В тази връзка- приеми косата, която имаш в момента и се опитай да направиш максимумът от нея, за да се чувстваш добре- по-къса подстрижка, ш-н оцветител за блясък и докато решиш да я боядисал отново, къна ? ( като по-щадяща от боите, но само ако се харесваш с червена коса).
Надявам се да ни държиш в течение, стискам палци Peace
* докато публикувам фермана сте писали още- със сигурност е по-добре да си вземеш комбиниран препарат пред самостоятелен нутриент. Казваш, че с MaxiHair си се чувствала добре, почвай ги и тях направо.Спиронолактон (лекарство, диуретик) доказано понижава нивата на свободния тестостерон. Често го изписват, приятелка го пи години на ред, не знам дали продължава от тогава (15години); само го споменавам, консултацията с лекар я намирам за задължителна.
OnDine мерси за линка, кратко, синтезирано и полезно!

Последна редакция: сб, 16 яну 2016, 10:13 от Figs

# 734
Някой ползвал ли е този продукт?  http://sensoduobg.eu/

Общи условия

Активация на акаунт