Съвети за университети в Шотландия - 3

• 109 289
  • 473
  •   1
Отговори
# 90
Жармен, две момичета ли изпрати там? Останала съм с впечатление че имаш една дъщеря. А както казваш "намериха си квартира" , като пристигнаха тогава ли търсиха?

# 91
Дъщеря ми и приятелката й / приемам я за мое момиче Simple Smile /

# 92
Да, сега видях в другата тема че си писала приятелка. А за квартирата? От тук не си ли търсиха?Там на място ли ?

# 93
Имат приятел там и той им намери -като цяло имат късмет голям .

# 94
Имам въпрос  - как е по- удобно и сигурно и на последно място изгодно да пратя дебитна карта на дъщеря ми - по поща или с куриер?
 Търсих в таксите на бг пощи и Шотландия я няма като опция там .
  Дали е като част от Великобритания - има Великобритания и Северна Ирландия.
  Ще се радвам някой да ми отговори и да ме посъветва.
 Последно пращахме писмо до Шотландия /до университета някакви документи / и ни казаха че стига максимум за 10 дена - независимо че беше и препоръчано / опция бърза поща нямаше /.

# 95
С БГ пощи ще ти е към 4-5 лева с писмо ( да, гледаш Великобритания), но дали ще стигне за 10 дена? С куриер ще ти е 4-6 дни доставката, но за около 40 лева. Според мен и двата варианта са еднакво сигурни.

# 96
Не е нужно до стигне бързо , да е сигурно е важно.
 Дали е по -добре на адрес или до поискване .
5,20 лв ми показа в сайта/ бг пощи/ препоръчано писмо .

# 97
Жармен, аз лично бих предпочела куриер. Струва ми се една идея по-сигурно /имаш и опция за следене на пратката/, а и по- бързо, но нямам представа от разликата в цените. А дали да е до поискване или на адрес трябва да си прецените според това има ли кой да получи картата, докато девойката е в университета и съответно от къде трябва да си получи пратката ако е до поискване. В общежитието на моята това е уредено - пратките се получават на рецепцията и тя после си ги взема оттам. По този начин от банката й изпратиха шотландската дебитна карта директно на адреса. Ако няма кой да я получи в нейно отсъствие, може да се окаже по-добра опция да си я вземе от офис на куриера /стига да й е удобно като място и работно време/.

# 98
Аз изпратих новата карта по негов приятел,студент.Пин кода по скайп.Притесних се да не се загуби по пощата.

# 99
Имам въпрос  - как е по- удобно и сигурно и на последно място изгодно да пратя дебитна карта на дъщеря ми - по поща или с куриер?
 Търсих в таксите на бг пощи и Шотландия я няма като опция там .
  ......
Аз не бих рискувала да изпратя карта с БГ поща. Неоправдан риск е.

# 100
  • София
Жармен, провери си дали може да се изпраща дебитна карта. Преди време проверявах за изпращане на лк с куриер. Казаха ми, че не може защото пратките се пускат на скенер и засичало чиповете. Отчита ги, заради мерките за сигурност и не могат да минат през този контрол. 

# 101
zuri   bouquet Благодаря ,не знаех ,че се проверява така   bouquet

# 102
Жармен, провери си дали може да се изпраща дебитна карта. Преди време проверявах за изпращане на лк с куриер. Казаха ми, че не може защото пратките се пускат на скенер и засичало чиповете. Отчита ги, заради мерките за сигурност и не могат да минат през този контрол.  
На мен в централният клон на БП ми казаха за такъв скенер и паспорта можело да изпратя само с DHL (цена 100лв), въпреки че не можаха да намерят къде го пише това. Обадих се по телефона за връзки с клиента на БП и ми казаха , че няма такава забрана . Пуснах го препоръчано от кварталният клон и пристигна за 9 дена на рецепцията в общежитието. Ако искате попитайте по телефона дали може деб.карта (аз съм пращала и пластиката на здравна карта, оригиналната диплома за средно образование все по пощата)

# 103
  • София
Дипломата и паспортът нямат чипове.
А аз проверих тогава в ТНТ, ДЕйчЕл. Не съм пробвала с БП, защото исках да е сигурно.

# 104
Здравейте на всички, бих искала и аз да се включа с молба за помощ. Тази година тръгваме по пътя, който виждам вече сте извървяли. Надявам се да ми помогнете със съвет. Дъщеря ми е 12 клас и е избрала да учи право в Шотландия. Бих искала да ми споделите ползвали ли сте услугите на консултантски фирми, кои и с какви впечатления сте? На кръстопът сме кого да изберем. Дори сме и позасъсняли вече. Много ще съм ви благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт