Съвети за университети в Шотландия - 3

• 109 387
  • 473
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Ха! А по кое време горе-долу са получили одобрението? (При нас няма - и при двете ми деца...)

И ние имаме отпреди повече от месец / не помня точно / .

elis_pl, в gumtree гледахте ли обявите ?

# 76
Да,гледаме,но ги заемат почти веднага след публикуването им. Shocked Shocked

# 77
  • София
Да,гледаме,но ги заемат почти веднага след публикуването им. Shocked Shocked
Ами давайте и вие така  Party
Стискам палци да изскочи нещо бързо!

А като план Б мога да предложа следното. Да намерите някой студент, с когото да се запознае (вероятно от България) и да помолите да го пусне да поживее в неговата квартира (макар и в хола) за кратко време, докато не си намери квартира - например, месец. Срещу заплащане, разбира се. Наблюденията ми са, че доста студенти откликват по този начин към закъсали "бездомници". При всички случаи, ще излезе по-евтино от хотел, хостел и пр. и ще му е поне спокойно на младежа.

# 78
Здравейте, мили момичета,
прикачвам Ви причудлива статия от "Дневник", която се казва

Да кандидатстваш в "Хогуортс" /ако щете вярвайте с отговор от ЮКАС/

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/08/29/2596232_da_kandi … tvash_v_hoguorts/

Май всички ние имаме високи оценки в дисциплината "Развяване на пръчка"...

Бъдете здрави и търпеливи.
Моят за последно тия дни тинейджър още си няма квартира, не знае дали има потвърждение от СААС, не знае дали ще си празнува рождения ден, но тетрадката на малкия е изписана и чете та се къса, откакто го гледа батко му...  Grinning
Опитвам се да успокоявам баща им, че не съм виждала студент да спи по пейки, още повече в Шотландия /не че съм ходила да проучвам де  Laughing/. Как да внуша и на баща му, и на баба му, че няма как, все ще се справи, нали той като е спокоен и ние трябва да сме. Голяма праз дет се вика, да няма аз да му търся квартира, та да му се смеят всички. Те първолаците ни пъдят от училище с тръгвай си, та тръгвай си, какво остава за големите...
Поправете ме, ако греша, нетърсена помощ и съвет се не дават, нали?

# 79
  • София
Много хубаво казано, Валя, напълно съм съгласна с теб!  Peace

И все пак, влизам в положението на майките на девойки. С тях е друго, луда работа са тия днешните девойки, ей! Явно изпращат някакви емоционални сигнали, а на нашата добре подкладена майчина тревожност само такава искрица й липсва, за да пламне нависоко!
За сина ми е... тооолкова спокойно. Почти на ниво да си го преместя от левия в десния крачол. И той един самолетен билет си има само, дори програмата не са му пуснали още, та да си я намести. Ама знам, че ще се оправи.
А оназ, дето е там вече цяла година, и квартира си има, и работа, и приятели... и все я мисля пустата му девойка, все ми е горкинка, баси!

Скрит текст:
Имам дори един много показателен случай, след който точно се замислих за тез къннекции майка-дъщеря-> жануря.
Лежи мойто горкото там, далеч, кола го блъснала, глезен му изкълчила, и си говорим по скайпа.
- Как си, маме?
- Ами добре, добре съм, не се притеснявай. Само малко странно се чувствам... Самотно ми е някак, всички са на работа, на училище, а аз си лежа вкъщи... Не, не ме боли много, но някак... няма кой едно лекарство да иде да ми купи от аптеката... разбираш ли...

Ейййй, казвам ви, изтрещях!  #Crazy Мъжа ми почнал вече да търси първия полет за Лондон, аз се разфърчах, разрових се по нейни приятели - поне да ги мобилизирам да окажат първа помощ на умиращия лебед, докато аз, Орлицата, пристигна.

И какво се оказва. Двама лакеи-съквартиранти я свалят-качват ежедневно по стълбите, водят я до кенефа едва ли не, готвят й, простират й.
Други й намерили безплатно патерици да ползва, донесли й ги.
Трети някакви мазила довлекли от собствените си аптечки.
Друга групичка я водят до супера - направо си я слагат в пазарската количка ведно с патеричките. Гледах снимки после - ми то такива сладки душички! Всички със шалчета, със зачервени бузи, блестящи очички... снимали се в различни пози като във видеоклип.
И още някакви балъци, дето ставали в 5 сутринта, за да я водят на изпити и да пъплят бавна крачка в студа с нея, щото госпожата не поискала едно такси да си вземе...

Какво да ви кажа - няма какво. Луда работа са девойките, точка по въпросЪТ  Mr. Green

# 80
Хубаво е , че децата са спокойни Simple Smile Представяте ли си някакви паники , хванати за полите на мамам ... Все пак не оставяйте остена съвсем в ъгъла  Laughing подбутвайте Simple Smile
Аз да споделя Simple Smile Първо , девойката е приета в Дъръм. Започват чак в Октомври , та след цялото чакане ще има време за ваканция . Сега се водят безкрайни кореспонденции по записването . Общежитието е задължително и то с храна ( няма да спи по пейките и да рови в кошовете  Laughing )
Билет нямаме нито за отиване , нито за връщане . Но за моя изненада тя имаше право като не бързаше да купуваме . Оказа се , датите не са това , което бяха качили в сайта . Спести ни извънредни плащания на стаята , предполагам за сметка на билета който бавим  Laughing
Проучих изпращането на багаж по куриер . Признавам си Спиди ме изненадаха приятно . За Септември има промоция 15 % за пратки в чужбина . Багаж 10-31 кг струва 52 лв. Това за мен много улеснява нещата .

# 81
Shalma, честито за Дъръм! Толкова се радвам, като виждам, че макар и трудно мечтите им се сбъдват.
Нашето девойче отлетя за Острова на Ман и ще завърши средното си образование там. Сподели, че ще преследва своята си мечта да учи история на изкуството, а не мечтите на някой друг /визира архитектура/. Общо взето наличните баби приеха спокойно промяната... Grinning

А оназ, дето е там вече цяла година, и квартира си има, и работа, и приятели... и все я мисля пустата му девойка, все ми е горкинка, баси!

Ох, Сандалче, как ме разсмя с тез кънекции майка-дъщеря, ами те момичетата са си по-оправни, пък момчетата не споделят и затова не тръпнем по орляшки....Кумата сподели, че на включен скайп се е вайкала как малката и дъщеря още няма квартира в София /да речем че е четвърти курс/, а голямата, която завърши и  работи в Шотландия я питала ти мене знаеше ли ме имам ли квартира и къде спя седем години....
Днес имам да почерпя, приключихме с тинейджърството, чакам включване от №2 след няколко години  bdbaloni  party023

Успешна учебна година на всички приети и продължаващи учението си деца.
Бъдете благословени!

# 82
Valya_and, честит празник! Да са ти живи и здрави и N1, и N2.

Shalma, честито и на теб!

Успех на всички деца!
Ние заминаваме тази седмица, надявам се всичко да е наред и после само да се хвалим Simple Smile

# 83
Момичета, вчера се върнах от Глазгоу и бързам да ви споделя за ваше спокойствие в колко приятен и дружелюбен град са децата ни. Има всичко, цените са приемливи, а хората - много дружелюбни и любезни. Настанихме момата в общежитието й /тя е в Collegelands - извън територията на кампуса, но на пет минути пеша от университета/, напазарувахме за два- три дни всичко необходимо за къщата, вкл. ютия, сешоар, тенджери, тигани и всякакви други неща. Общежитието е страхотно - спалните в апартамента й са малки, но не чак толкова и обзаведени с всичко нужно. Кухнята - дневна е огромна, модерно обзаведена с всички уреди, изобщо, настаняването е по-добро от очакванията. Специално около университета Стратклайд има няколко хранителни магазина с добри цени - Алди на High Street /съвсем близо до Collegelands/, Cейнсбърис на Джордж стрийт - точно срещу университета. Има и Lidl малко по- далечко на Дюк стрийт /около 15-20 мин. пеша от университета/.  Ако децата ви още не са го открили - има и магазин с източноевропейски храни /включително българска лютеница и сирене/ на High street, също недалеч от университета /намира се на около 300 метра след Алди по посока центъра, на отсрещния тротоар/. След като се снабдихме оттам с лютеничка и сирене, щастието беше пълно Simple Smile Справихме се и с откриването на банкова сметка и вече съм спокойна, че оставих детето си на хубаво място.
Тази седмица ги скъсват от купони и всевъзможни мероприятия за опознаване. Вече се сдушиха групичка българи от общежитието и се събират да си готвят заедно. Вярвам, че и вашите деца са се настанили и са добре. Скоро /не знам точно кога/ ще имат сбирка на българското общество в университета, ако още не са се открили с други хора, могат да проверяват във фейсбук групата за инфо.

MiraBu, твоята девойка как е, успя ли да да намери нещо?

# 84
Люси здравей,
добре си се завърнала. Моята все още търси, но има голямо предлагане и се надявам скоро да се задоми.
Добри новини носиш, и ние така чуваме все добри неща за града и унито. Дай боже все така да е!

# 85
Люси здравей,
добре си се завърнала. Моята все още търси, но има голямо предлагане и се надявам скоро да се задоми.
Добри новини носиш, и ние така чуваме все добри неща за града и унито. Дай боже все така да е!

Чудесно, дано скоро да си хареса нещо и да продължава да им харесва и след като започнат с ученето Simple Smile

Успех на всички студенти и спокойствие за мамите им желая!

# 86
  • София
О, тя изминалата седмица е фрешърс-купон за цял Гласгоу! Наистина, местните ни споделяха, че я чувстват като национален празник на града и им е кеф да си спомнят своите студентски години.

Иначе, и при моите деца дойдоха потвържденията от СААС, та вече няма какво да ме безпокои особено.

# 87
Здравейте! Моите момичета от вчера вече са там. Намериха си квартира и засега уж всичко е наред.

# 88
Жармен, бъди спокойна, наистина всичко е наред. Аз съдя по моята - всеки ден се чуваме, но досега само ние я търсим. Та логиката ми е, че щом не ни търси, значи е добре. Отделно виждам във фейсбук снимки от купони и щастливата й физиономия за доказателство 😊

# 89
 : lyusi  Hug Те си имат ангел -хранител - едно момче и съм още по -спокойна. Просто имаха късмет и за квартира и приятели.

Общи условия

Активация на акаунт