Съвети за университети в Шотландия - 3

• 109 379
  • 473
  •   1
Отговори
# 255
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
още един месец да изтърпи newsm78

При канидатстване до 15 янури, 31 март е срокът за получаване на офертите. Peace

Преди 3-4 години дъщеря ми подаде документи октомври месец за Глазгоу, Единбург и още 2 унита в Шотладния. Глазгоу пуснаха оферта почти веднага, Единбург ги чакахме до 03.05, когато получихме отказ. Преди това получихме съобщение обаче, че ще се забавят с отговора. Така че, мисля че имат право да бавят докъм началото на май, ако няма промяна в регламента. В UCAS трябва да си пише точно какъв е срока.

# 256
още един месец да изтърпи newsm78

При канидатстване до 15 янури, 31 март е срокът за получаване на офертите. Peace

Преди 3-4 години дъщеря ми подаде документи октомври месец за Глазгоу, Единбург и още 2 унита в Шотладния. Глазгоу пуснаха оферта почти веднага, Единбург ги чакахме до 03.05, когато получихме отказ. Преди това получихме съобщение обаче, че ще се забавят с отговора. Така че, мисля че имат право да бавят докъм началото на май, ако няма промяна в регламента. В UCAS трябва да си пише точно какъв е срока.

Определено е до 5 Май - копи / пейст от сайта на UCAS:
Your status
You have received decisions from 4 out of 5 choices.
Next steps
You need to wait until you have received decisions from all of your choices - they have until 5 May 2017 to respond.
Това е от профила на сина ми.
Иначе много ми хареса идеята да отговорят до 31.03, но явно ще се чака още Simple Smile

# 257
Здравейте момичета! И ние имаме оферта от Абърдийн! Не знам дали да се радвам, дали да плача, но определено не знам какво ме очаква. Моя младеж по нищо не показва да се вълнува и сякаш му е едно далечно и нереално. Имаме и от другите четири университета, но ние сме се спрели за сега на Абърдиийн и Абъристуит. Още се чудя кои да са първи и кои втори. Въобще не знам как да ориентирам детето, като самата аз не знам кое ще е най-добре. Специалността ни е Право с икономика и Право с бизнес и мениджмънт съответно. И двете специалности са много хубави и отзивите за университетите са също много добри. Ако някой има някакви наблюдения или каквато и да е информация много ще съм благодарна ако я сподели, та да улесни избора ни и успокои душичката ми!

# 258
pppkkk, моето скромно мнение е , че университетът Абърдийн е много по- добър от Абърсуит, вкл. за право. Градът е по- голям, а образованието за ЕС студенти е безплатно. Като минус мога да посоча отдалечеността и съответно по- продължителното пътуване до там, а и по- високите разходи за живот, тъй като Абърдйн е скъп град.
Моята дъщеря също има оферта от Абърдийн за специалност  Имунология и фармакология, но тя клони към университета в Белфаст, специалност фармация, където програмата я удовлетворява повече. И аз като теб събирам информация, но за там.

# 259
Не ме притеснява толкова цената на живот, защото три или четири години някак ще ги изстрадаме, но най-важното, което според мен трябва да разглеждаме е по-нататъшната реализация. Кой университет ще предложи по-добри условия за времето след завършването му, връзки, контакти, които ще създаде докато учи там, кои ще са по-полезни за него. Това е информация, която не мога да открия в нета колкото и да преглеждам всевъзможни статии и форуми.

# 260
Аз мисля, че създаването на контакти и реализацията след завършване на университета до голяма степен зависят от личните качества,  от успеха, от мотивацията да  се развиваш в определена посока. Мястото, където учиш само по себе си не предопределя нищо, освен че може да предостави по- добри учебни програми и методи на учене, и не на последно място-  конкурентна и мотивираща среда.
Когато децата завършат, ги чакат безбройни интервюта за работа, докато намерят подходящата.
Относно двата университета- Абърдийн определено е по- реномиран, но има значение какво е правото, което ще се изучава- шотандско или английско и къде после ще се търси работа. 

# 261
Това наистина е така- правото, което се изучава в двата университета, е много различно. След завършване в Абърдийн и желание за работа в Англия следват години на приравняване. Но пък и след стеклите се събития правото на Шотландия е  по-добре за реализация в Европа. Много зависи и към какво се стремите като работа и къде, въпреки че понякога и стечения на обстоятелства играят роля и объркват плановете. Изобщо изучаването на право във Великобритания е много рисково. Говоря от личен опит. И естествено това си е мое мнение.

# 262
Апликационната форма на SAAS за 2017/2018 е отворена

# 263
Здравейте! Честито на всички, получили изпълними оферти и късмет и търпение на все още чакащите!
Аз влизам с питане  по съвсем друг повод. Наближава края на учебната година на сина ми в Единбург и се чудим какво да правим багажа. Не ми се иска да го връщаме в България и после да го мъкнем обратно през септември. В същото време досега синът ми не е открил добра оферта за съхранение на багаж. Говори ми за някакви 18 паунда на седмица, което за мен си е направо лудост. А и познатите му предната година са връщали багажа.

# 264
  • Пловдив
Искам да попитам някой ползвал ли е услуги на куриерска служба от Шотландия за България. Ние обмисляме за тази: http://www.scotlandtobulgaria.com/ , но нямаме отзиви и за тях. Ще сме благодарни ако споделите вашия опит.

# 265

Mary_6, ние сме ползвали услугите на спиди със заявка от тук през интернет. Нямаше проблеми.

# 266
  • UK
Здравейте! Честито на всички, получили изпълними оферти и късмет и търпение на все още чакащите!
Аз влизам с питане  по съвсем друг повод. Наближава края на учебната година на сина ми в Единбург и се чудим какво да правим багажа. Не ми се иска да го връщаме в България и после да го мъкнем обратно през септември. В същото време досега синът ми не е открил добра оферта за съхранение на багаж. Говори ми за някакви 18 паунда на седмица, което за мен си е направо лудост. А и познатите му предната година са връщали багажа.

Да пита някой познат дали срещу заплащане някакво няма да се съгласи да остави багажа там за през лятото.

# 267
Днес, след като дъщеря ми на 100% си беше избрала университет-този в Белфаст, получи напълно изпълнима оферта от университета Стратклайд - фармация, каквато се беше отказала да чака. ...И сега, по- специално аз, изпаднахме в раздвоение кой от двата университета да изберем!
В посока Глазгоу накланят везните директните полети до там и липсата на такси за обучение, но учебната програми на Куинс юнивърсити е  по- подходяща за нея, а и беше започнала да мисли сериозно в тази посока, даже общежитие си е харесала вече...Единственото притеснително за Белфаст е опасността от възобновяване на конфликта между юниюнисти и републиканци покрай предстоящия Брекзит и това наистина много ме тревожи....
В тази връзка, много моля, ако някой има впечатление или мнение за университета Стратклайд и по- специално- за фармацевтичния факултет, да го сподели! Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 15:51 от amygdalin

# 268
 Simple Smile грешка

# 269
  • София
amygdalin, ако не е твърде нахално - какви са условията в офертите, които сте  сте получили за фармацията? Синът ми гледа към специалности с химия (за след 2 години, та не се знае изобщо какво ще стане дотогава, но все пак ..) и се опитваме да се ориентираме каква диплома ще му трябва и отделно матурите ...

Общи условия

Активация на акаунт