Малки МАЙски слънчица, радват майчини сърца! - Тема 1

• 39 148
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Масаж и гимнастика издържа максимум 15-20мин общо. Гимнастика правя по 1-2мин и през деня преди ядене. Сутрин й слагам над леглото едни висящи птиченца и си ги гледка 20-30мин без да й омръзне, тогава е много спокойна; после си играем около 15-20мин с различни дрънкалки и гризалки, обича и в огледалото да се гледа; и преди да я сложа да спи само се гушкаме и й пея песнички да е по-спокойна, а не изведнъж от игрите и хоп в леглото. На обяд и следобяд я слагам на активната гимнастика за по 20мин, след това пак си играем както сутринта. Единствено преди къпане се налага да я държа в мен и да се разхождаме из къщи да й по казвам различни неща, защото тогава доста се изнервя и нищо друго не й е интересно и човек не може и за секунда да я остави сама - веднага започва да реве. Ако е хубаво времето гледам да сме навън на разходка по това време, че в количката си кротува.

# 691
Мами,пиша за да изкажа ДЪЛБОКОТО си разочарование от пюрета Ганчев. Бях купила 2 зеленчукови да си имам вкъщи,защото има дни(като днес),когато нямах възможност да приготвя на бебо и така на обяд взимам едното(картоф и морков) и го давам и бебчо доста го хареса. Дотук добре,но след час като почна един рев,едно чудо.дави се докато не повърна всичко  ooooh! Не стига това ами и колики получи и то силни,половин час рева милото нямаше успокояване  Sad А като съм прочела съдържанието ми то в чудо се видях,уж пюрето картоф и морков, а то пише че съдържа и домати,краве масло,нишесте,сол,слънчогледово олио  #Crazy #Crazy #Crazy Е бива ли такова нещо,на Хип съм взимала,няма такова нещо,не сме имали проблеми,но тези Ганчев са нещо ужасно...

# 692
Малеее ужас.Аз на баткото съм давала пюрета на Ганчев,но то беше преди 9  години.Не сме имали проблеми,но явно са занижили качеството яко.Добре,че предупреди.Онзи ден ги гледах в магазина и много се чудех,ама накрая взех на Хип и си викам:айде другия път ще взема и на Ганчев да пробваме.Сега обаче в никакъв случасй няма да купя.

# 693
На Ганчев съм купувала само плодови и пащърнак, хареса ги, нямаше проблем. Но повече няма да повторя

# 694
Не съм разглеждала до сега пюретата,но не бих се учудила,ако не само на ганчев са с такова съдържание.Особено за нишестето и солта.За това смятам да чета обстоино  съдържанието на етикета.
Масаж правим всяка вечер след къпането,но гимнастиката да си призная я позабравям.Играем си през деня в часовете който не спи с активните гимнастики,имаме най-различни плюшки който лапа,различни гризалки.Вашите бебета по кое време заспиват вечер и кога се будят окончателно сутрин.Моята маймунка заспива доста късно 23-23:30 понякога и по късно,сутрин се буди в 9-10 различно.4месеца я къпехме в 20 часът и след товс кърмене и опити за приспиване..заспива и се буди след 10мин търси да суче,заспива на гърдата 10мин и пак се буди и така до 23 часът и до по късно понякога.След което изведнъж заспива дълбоко...Реших да я къпем по късно към 21-21:30,но пак заспива късно.Радвам се че сутрин спинка до късно,но понякога това късно заспиване през нощта ме изтощава до край.Някои има ли подобни проблеми?Дали бъркаме някъде,дали от преумора или превъзбуда не заспива.Все се успокоявам,че няма все да е така и чакам да израстем този проблем.Обаче вече съм на ръба.Приемам всякакви съвети и методи.

# 695
first_lady ние пък имаме обратния проблем - МНОГО рано заспиване  Grinning Лятото заспиваше към 8:30, а сега че и по-рано 7-7:30 най-късно господина вече е заспал големия сън... Викам хубаво,почвам да го къпя по-късно,ама това не е метод,че ако го оставя за по-късно,изобщо пропускаа къпаането  Grinning Аз съм се видяла в чудо,как ли не се мъча да не му давам да заспи тогава ама той милия има моменти,че почва дори прав да спи,докато го разнасям  Joy Така че,аз пък приемам съвети как да го изместя по-късно да заспива  Simple Smile

# 696
Забравих да ви питам,какво мислите да взимате за бебчовците за зимата ? В смисъл космонавтче ли, отделно якенце ли,незнам аз се чудя,а е време вече да се запасяваме,че свършват топлите дни..

# 697
  • в ябълковата градина
Нашият режим е абсолютно същият като на first_lady.
Аз да се оплача, че баткото хвана вирус от детската градина и след него и аз и бебето.
Гърло, хрема и температура, но малкото се измъчи страшно, не може да суче. А аз си мислех, яе са зъби.
Вчера ходихме на лекар и ни предписа адреналинови капки и да споделя, че още след 2-3 капвания забелязвам ефект.

# 698
  • Варна
И при нас се случи същото - дъщеря ми донесе някакъв вирус, който тя самата изкара единствено с хрема. При мен се прояви няколко дни по-късно с ужасно силни болки в гърлото, обща отпадналост, главоболие. Дано опазим бебето, дано!

Само като си помисля, че от сега нататък това ни чака - болести, грип, епидемии и ми става лошо. От началото на есента до края на пролетта съм на нокти всяка година - какво ще лепне, от какво ще я опазя. А вече, по две Confused

# 699
Приветскъпи мами!Аз да споделя за моят хубостник Simple Smile ние го къпем към 19:00-19:30ч. когато татко се прибере от работа и обикновено до 21:20ч. вече е заспал,но с мрънкане и не исканда суче,затова му изцеждам и му давам с шише и разбира се само в количката спи.Буди се след 4ри часа и след това през два,не знам докога така.Сутрин става в 7ч. яде,започва да си играе или да пълни памперс и започва денят за нас,който понякога е тежък,спимпо 40мин. будува 2-3ч. и не знам,аз ходя и спя.Хубавото е,че заспива рано,че тук в 17ч.става тъмно,питам докога ще се буди нощем и да спре да яде,не ме притесняава нищо,но поне да спи повече,да порасте Simple Smile има ли някой като нас с бебо така да му е режимът и да иска да спи само в количката?
Иначе започна да се обръща като е на спалнята,заиграва се с играчките,на активната гимнастика заглежда и дърпа играчките,будно дете е,но не иска да седи в шезлонга,който му купихме.Надявам се като започне да се храни тогава да го ползваме като столче.Аз все още не го захранвам,а и тук пусто не е така лесно за педиатър,само при ЛЛ,ако е болен и това е,честно информация получавам от вас,гугъл и от един педиатър от Италия,семеен приятел с внучка на 3м.
Така че е хубаво да споделяте всичко Simple Smile аз мисля,че е рано да го захранвам,засега ще изчакам поне да стане на 5м или 6 не съм решила,в момента е 4м и половина.

# 700
  • Варна
Момичета, забравих да споделя миналата седмица - на шест месеца на всички деца се полагат направления за изследване на кръв и урина и преглед при детски нефролог. Пиша го това, защото е възможно някой педиатър да пропусне, да забрави или знам ли и аз - всякакви случаи съм чувала - уж нямат направления...

Когато му дойде времето, ако не ви информират избраните лекари, попитайте.

# 701
ТайгаГрушенка при нас тати донесе вирус я от метрото или от работата да го е хванал,след това мен гърлото ме заболя,хрема,започнах с бонбони билкови,стеримар за носа,чай с мед и лимон и сода слагах,само и само да опазя Алех,засега милия не е показал признаци,но и аз съм притеснена,че започна дъждовния период и студеното време и ще се набъка с вируси,аз ползвам метрото само в събота като ходя на училище,но таткото всеки ден и все е хремав.Пием витамини,дано само този да е и повече да не боледуваме.Пише,че с кърмене се изграждат антитела,пък дано.Майчета съвет от мен,профилактично чай с мед и лимон!

# 702
  • В градината...
Ние заспиваме около 9, но ни се спи доста по-от рано и ревем.
А за профилактика на настинките. Аз бях разказвала като бях бременна как имах мания към лимони, особено към корите им. Всеки ден трябваше да имам поне 2 лимона. Дали се дължи на това, но през цялата си бременност веднъж не се разболях, за разлика от всички години до сега.

# 703
Днес ставам досадна вече,но забравих да се оплача,то като някое мрънкало съм,но може някоя от вас да се е сблъскала или да има приятелка или позната, или просто да знае по въпроса нещо,с тироид на хашимото.Аз го имам от 2002г. и пиех еутирокс,но по време на бременността го спрях,че хормоните си бяха в норма,но след като родих всичко стана с краката нагоре,питах ви за излишните кг,четох,че с кърмене се свалят от само себе си,да ама не,моите започнаха да вървят стремглаво нагоре и се започна косопад,задъхване,отпадналост,световъртеж,сърцебиене и бр бр и сега чакам резултатите от изследванията и дано всичко си влезе в норма,защото искам да съм на 200% пълноценна за детенцето ми,но и да си върна старите кг или поне да махна 10 от тях.храня се както трябва,но нищо не помага.някой,ако знае нещо нека сподели,благодаря

# 704
  • В градината...
И аз съм на еутирокс, но през бременността дозата се увеличава, не се спира. След раждане може да настъпи скок в хормона, затова трябва да се следи.
Аз сякаш като родих в това отношение съм по-добре. При мен май хипофункцията на ЩЖ е била на стресова основа и невъзможността да забременея, сега се нареди всичко.

Общи условия

Активация на акаунт