Малки МАЙски слънчица, радват майчини сърца! - Тема 1

• 39 146
  • 771
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! Току що се връщаме от лекар. Загубата на апетит и другите оплаквания се оказаха от зъбките. Пуснаха ни ПКК и ЦРП и ни биха синфлорикс. Теди си поплака. Дано всичко е ок...  Praynig

П.С. Благодаря на всички, които се отзоваха на предишния ми пост.

# 676
  • София
blondelinna, банан да си яде само можеш да даваш само ако бебето може да стои добре седнало с изправено гръбче, иначе риска от задавяне е много голям; по принцип се препоръчва след навършени шест месеца това.

За солта съм чела, че се дава след годинката, защото бъбреците им още не могат да я преработват и се натрупва в организма. Захар също чак след годинката се препоръчва, а аз лично не бих дава и доста след това, защото в нас почти не ядем с изключение на редките случаи, когато правя домашни сладкиши, които откакто се появи бебка станаха още по-редки.

# 677
  • София
Спред всички съвременни изследвания:
Сол и захар се дават след 1 г, масло след 9-10 мес (тъй като всички млечни са алергени), чушки и домати след 7-8 мес, тъй като много дразнят стомаха.
Моля ви, прочетете и поровете малко, преди да захранвате така безумно.
Диди, не знам, кой те съветва, но дано детенцето ти е добре със стомахчето и не развие някоя алергия в бъдеще (понеже доста от проблемите не се появяват веднага, а впоследствие), че с това убийствено захранване рискът е огромен!!!
Аз ще захранвам на 6 месеца.

# 678
Спред всички съвременни изследвания:
Сол и захар се дават след 1 г, масло след 9-10 мес (тъй като всички млечни са алергени), чушки и домати след 7-8 мес, тъй като много дразнят стомаха.
Моля ви, прочетете и поровете малко, преди да захранвате така безумно.
Диди, не знам, кой те съветва, но дано детенцето ти е добре със стомахчето и не развие някоя алергия в бъдеще (понеже доста от проблемите не се появяват веднага, а впоследствие), че с това убийствено захранване рискът е огромен!!!
Аз ще захранвам на 6 месеца.

202uu newsm26

# 679
  • В градината...
да, проблемите могат да се появят след години  Peace

# 680
Напълно съм съгласна с последните коментари и не проумявам за къде сте се разбързали да захранвате безпричинно толкова рано...бебето не качвало,а сега като яде пюрета качи ли?И защо смятате,че бебетата имат нужда храната
им да бъде овкусявана?(не се заяждам,просто питам)Има също така една теория, която е много логична и си струва да се мисли върху нея - бебетата знаят много добре коя храна би им понесла на организма и коя - не и затова отказват рисковите храни.

# 681
first_lady а твоето бебе последните 2 месеца колко качи и с колко порасна? (не се заяждам,просто питам)

# 682
Така съм решила аз, и мисля че това е  най-добрият вариант за моето бебе. Не искам да обеждавам никой. Мисля, че всяка майка прави най- доброто за своето дете. Няма повече да коментирам темата!!!!

# 683
Ние коментираме с какво и как захранване бебетата,а не търсим нечие компетентно или не дотам компетентно мнение дали това е правилно или не /дори и на  бебешките пюрета пише "след 4 м"/. Вероятно всеки първо се доверява на педиатъра си /който има поглед върху детето и дали е готово или не за захранване/ ....а може и да има някакъв предишен личен за да тръгне да го прави. Мисля че е много по-полезно да коментираме захранване, пюрета, рецепти за дом пюрета, кое дете как го е понесло, има или няма алергия, каква са проявите и, отколкото да коментираме кой кога си е получил парите от НОИ например....все пак тук е BG Mamma!

# 684
Предложения за заглавия:

Майски бебчета с глас се смеят, да пораснат бързат, искат вече да дивеят.

С нови номера и смешки, МАЙските сладури стават все по- тежки.

Майско бебче почва вече да хитрува, на мама в сърцето знае кой царува.

Що е каша и пюре, знае вече майското дете.

# 685
Момичета, имам много грозде дайте идеи какво мога дда напрая на бебока. Сок?

# 686
  • В градината...
Понеже ни е рано още за сокове, пуснах няколко кила грозде през сокоизтисквачката - стана чуден плътен сок. Напълних в бурканчета и стерилизирах. Напролет ще ги давам към пюре или кисел.

# 687
Мами, като замръзявате зеленчуци във фризера варите ли ги предварително или не. Някъде бях чела че трпбва да се бланшират?

# 688
Аз имам едни тиквички замразени само. Не съм ги бланширала, но и не знам трябвало ли е... Съмнявам се да е кой знае колко важно...

Как сте с масажите и гимнастиките? Ние изоставаме... Теди хич не ги обича.

С какво се забавляват бебчетата ви? Какви играчки и игри са им интересни?

# 689
 Simple Smile
С моят син си играем, 2,3 пъти дневно, около половин час след храна. Обича много да го подхвърлям, да му помагам да ес обръща по корем, парви се че пълзи Simple Smile Имам събрани, една кутия с дрънкалки - харесва ги, ама са доста тежички и му ги давам само като играем, щото ако си тресне главата с някой от тях, не ми се мисли.

Има и и меки играчки, 5,6, непрестанно ги дъвче, не съм забелязала да му омръзва дадена игракачка.
Обожова играчките от грифа на шезлонга Simple Smile

Борим се, гъделичкам го и умира от кеф  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт