Малки МАЙски слънчица, радват майчини сърца! - Тема 1

• 39 162
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
  • София
  RosMar, пробвала ли си да се храниш заедно с бебето - в смисъл да си сложиш и ти нещо в купичка и да се правиш, че ядеш, преди да почнеш да даваш пюрето.
 Аз всеки ден хапвам пред малката с купичка и лъжичка (овесените ядки сутрин) и тя направо не спира да ме наблюдава, застива неподвижно и ме гледа в устата, чак неудобно ми става.
А като й давам пюре, си взимам и аз уж, да види че е вкусно    Laughing
То не че аз какъв знае успех имам, но не се мръщи и си отваря устата за лъжицата, но количествата все още са минимални. По някое време й омръзва това занимание и приключваме с яденето...

# 661
Да ви се похваля,че си имаме зъбче Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesБебо беше неспокоен миналата седмица и мрънкаше.Личната каза,че са му побелели венците и днес викам,чакай да видя има ли нещо и хоп-зъбче.Едва се е показало.ама ми драска на пръста.На баткото първия зъб му изби на 9месеца и сега ми се струва раничко,ама здраве да е.Както казват всички деца са различни.

# 662
кърмим се на 2ч./2:30 много, много рядко на 3ч. от както се е родил без да прекъсваме за през нощта.
Да се храним заедно не съм опитвала, но е добра идея и ще опитам. Обикновено не ми достигат ръцете когато се опитвам да му дам пюре: с едната ръка държа лъжицата, с другата купичката и салфетката, с "третата" махам неговите ръце от устата или се пазя да не ме срита...  Laughing

Ice lady честито зъбче, вдигахте ли Т - и на нашия батко първото зъбче излезе на 9м. и ми вдигаше Т, но сега на бебо не са му побелели венците, нищо, че точим лиги до земята и всичко което докопа се завира в устата.

# 663
Ами не,не е вдигал температура.Само беше по-кисел от нормалното.Аз давах Дентокинд,ама не много редовно.Абе сравнително леко излезе,дано и другите да са така,че като чета какви драми са при някои бебоци тези зъби..  ..

# 664
Като цяло при нас нещата се получиха доста бързо. Започнах с картоф, морков, пипер, домат и днес дадах пащърнак. А комбинацията картоф и домат ни е любима. давам само домашно приготвени пюрета, като слагам щипка сол, а на доматите и захар, във водата в която ги варя. След това мачкам с вилица, слагам малко краве масло, рсзреждам с АМ около 60 мл и накрая пасирам. Започнах с 2-3 лъжички, после 5-6, на третия ден стигнахме до 10 като дохранвах с АМ, а на четвъртият вече изяде 190, сам без да го натискам, дори ми се кара ако се заблея. И така вече всеки ден яде по 190, в началото първите 2-3 лъжички са ни голяма мъка, то физиономии, мрънкане, но вече като разбере какво е...Simple Smile Дори си придъвква и чак тогава гълта. Доста е забавен. От както захранвам започвам да храня по-рано с пюре, за да не огладнее толкова и да се изнерви че лъжичка по лъжичка става трудно. Иначе за плодовете давам сливи, круши, ябълки, банани на пюрета. Сокчета съм давала от диня, пъпеш, грозде. Преди 2 дни дадах млечна бананова каша за следобедна закуска, е няма такова радване, направо му светнаха очичките. Но каши ще давам само 2 пъти в седмицата, че много надуват. От 5 месец ще започна с кисел.

Честито зъбче, и нашето венче е много надуто и разграфено, пък да видим кога ще е.

# 665
СОЛ, ЗАХАР, КРАВЕ МАСЛО - на 4-5 месечно бебе- а стига бе, хора!!!

# 666
Слагам захар и сол във водата в която варя зеленчуците, а не директно в пюрето, а и количествата им са толкова малко. Но колкото и да е храната придобива вкус. Ако си мислите, че в купешките няма.... просто споделих какво правя аз

# 667
Слагам захар и сол във водата в която варя зеленчуците, а не директно в пюрето, а и количествата им са толкова малко. Но колкото и да е храната придобива вкус. Ако си мислите, че в купешките няма.... просто споделих какво правя аз
А ако не сложиш, няма ли да го яде? Пък и нали добавяш АМ, то придава допълнителен вкус. Аз, например, слагам АМ на оризовата каша. Пипер и домат не се ли въвеждаха по-нататък?  newsm78 newsm78 На колко месеца е бебето ти, струва ми се, че захранването ви върви с по-бързи темпове, отколкото трябва? Като чета колко неща си въвела...
На пюретата на ХИП пише, че няма. Мисля, че и на други марки съм виждала да пише същото. Не ми се иска да вярвам, че уважаваща себе си марка би допуснала да се издъни, тъй като лесно може да се докаже дали лъжат.

# 668
Диди_20 благодаря ти. И все пак да кажа много лл съветват в правените пюрета да се слага щипка сол и на върха на ножа масло. Лично аз не виждам проблем в малките количества. Особено при нас като не ги яде чисти и аз мисля да сложа малко сол и масло, без АМ, както казах не иска и да го помирише.

# 669
Досега всичко го понесе много добре, харесва му и си хапва. Преди да почна със захранването имаше период в който отказваше да се храни с АМ, а така поне не е гладен

# 670
И мойто бебе е на 4 месеца и 12 дни и вече яде картоф, тиква, пащърнак и чат пат ябълков сок. От утре ще яде за следобедна закуска и пюре от круша. Педиатърката ни също каза да слагам на върха на ножа в зеленчуковите пюрета масло и сол, но не го правя... щом го препоръчва,обаче едва ли е проблем. С такова удоволствие яде пюретата, че не виждам лошо в това, че е захранен толкова малък. Моя приятелка захрани второто си дете на 2,5 месеца и то расте прекрасно и щастливо.

# 671
Леле,колко много съм изпуснaлa  Grinning. И при нaс зaхрaнвaнето върви добре,зa един месец съм въвелa кaртоф,тиквa,морков,тиквички и ориз. Пaщърнaкa не го броя,че го дaвaх сaмо двa дни,в нищожни количествa и мaлкия тaкa и не го свикнa... Пюретaтa си ги прaвя aз,мaкaр че имaм и купени няколко зa "спешни" случaи,когaто нямaм кaк дa приготвя,сол и зaхaр не слaгaм. Сегa се чудя с кaкво дa продължa, ЛЛ ме посъветвa с кaши и мaй тaкa ще нaпрaвя. Ще дaвaм оризовa с някой плод зa следобеднa зaкускa и тaкa ще въвеждaм по мaлко плодове  Simple Smile A тези млечни кaши от когa се дaвaт,знaете ли? Нa кутиите пише нaд 4меес,но когa точно  newsm78 От сутринтa ми се върти еднa мисъл дaли дa дaм нa бебе бaнaнче в ръкaтa,дa си чеше венците,дaли ще стaне,мaзaлото е ясно,че ще е голямо,но ми се ще дa пробвaм  Grinning И друго дa питaм,мaйкa ми е нaпрaвилa рaзлични сокчетa(от грозде,чернa боровинкa,круши и др) не фрешове,a тaкивa вaрени и стерилизирaни и се чудя от когa могaт дa се дaвaт?

# 672
С банана ще се задави, аз съм давала суров, обелен морков, да не може да го отгризне и очите само в него, да не стане беля

# 673
Аз давам млечно плодива каша за слетобедна закъска, но само 2 пъти в срдмицата, защото мн надуват. И аз доста се чудех за ориза, но педи ме посъветва да изчакам още малко  А иначе как го приготвяш?

# 674
Оризa 3 - 4 дни го дaвaх под формaтa нa кaшa,a след товa го смесих с мaлко тиквички Simple Smile Aз пък си го предстaвям,че ще смуче бaнaнa,вместо пръстите  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт