Малки МАЙски слънчица, радват майчини сърца! - Тема 1

• 39 175
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
Имах голямо желание днес да му купя чорапогащник, но утре ще е. Колкото и добре да си живее един мъж, все идва такъв момент в живота му Laughing

Това е добра идея, като нищо и моя синовец ще го обзаведа с един.
На мен ми се искаше да му купя нещо като клинчета, - тоест да е по мекичко и лекичко от анцунг (има два, ама ги ползвам при излизане), ама в Хиполенд до нас имаше само розовки Sad= Инъче имам две такива клинчета от LIDL още от като бях бременна му ги бях взела, и са много удобни за вкъщи, и ми се иска още да взема.

Честито за ваксината, и аз първата я преживявах много  Simple Smile
  bouquet

# 646
   Здравейте!
   Чета редовно, не съм се включвала отдавна. Оставам с впечатление, че само аз не съм започнала захранване още... но и не бързам, де.
   Пиша, за да споделя и евентуално да получа някакво успокоение или съвет.
   От вчера Теди няма апетит както обикновено. Вчера изяде около 300 мл мляко за целия ден с много настояване и досаждане... През нощта не знам колко е изяла (сука), но едва ли е повече от 100 мл. Вчера цял ден отказва гърдата. Цедих и давах от шише. Не изпиваше всичко.
   Повече спи от обичайното. Не беше спала толкова от новородена.
   Иначе е весела. Цвърчи, бърбори, смее се, закача се. Опитва се да сложи всичко в устата си. По някое време става нервна, намазвам и зъбките и заспива.
   Сутринта се събуди в 4.30 не пожела да яде. Станахме. Поигра си малко и около 5.30 заспа. Спа до 7.30. Пак не пожела да суче. Изцедих и и дадох. С големи мъки до 9.30 изяде 100мл. Пак стана кисела. Намазах я с гелче и заспа. Сега спи.
   Възможно ли е от зъбите да не иска да яде? Не е ли гладна?
   Има едни бели сухи сополки, все си мисля, че не са притеснителни. Понякога киха и подкашля, но звучи като предизвикано от сополките, а не системно като при болест. Не знам как да го обясня.
   Утре сме на лекар, но така съм се притеснила, че не мога да преценя да чакам ли до утре...

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 10:42 от Stanislava8

# 647
  • в ябълковата градина
Да се включа и аз по обсъжданите теми:
Захранването не съм го почнала, чакам да стане на навършени 6 месеца. Планирам пюрета да не взимам. Насочила съм се към метода захранване, водено от бебето. Ще почна със сезонните плодове и зеленчуци. Няма да давам храни, които ние не ядем.

Моето бебе също има дни, в които не издържа и 2 часа, има дни, в които прави паузи по 5 часа. Аз не бих се притеснявала, според мен и те като възрастните някой път са по-гладни, друг - не.

Мисля, че моето го почват зъбите. През нощта плаче, не ще да се кърми, неспокоен е. Сега едвам гледам.

# 648
  • Варна
Неспането на мен ми е най-трудно от всичко. Мога цял ден да не ям, без сън не вирея.
И понякога се усещам, че полу-заспала, полу-будна се карам на мънкащото бебе, което е велика глупост и после се срамувам от себе си  Embarassed

# 649

От вчера Теди няма апетит както обикновено.
Виж какво пише при никнещи зъбки
5. Намаляване и отказ да се храни нормално: Всичко което ядът децата, наранява тяхните деликатни венци.
6.Търкане на бузите и бъркане в ушите: Причината може да е от болката от никненето на зъби. (И моя все си пипа ушите)

# 650
  • Варна
Знаете ли какво ми каза педиатърката преди време? Че когато детето е много неспокойно заради никнещи зъбки и очевидно го боли, могат да се слагат капки в ушите (Отипакс). Те имат в съдържанието си лидокаин, който няма как да действа местно, само на ушичките.

Аз не съм пробвала и не бих, докато крайно не се наложи де, но си събирам и помня всяка информация. След това прилагам селективно.

# 651
  Здравейте!
   Чета редовно, не съм се включвала отдавна. Оставам с впечатление, че само аз не съм започнала захранване още... но и не бързам, де.
   Пиша, за да споделя и евентуално да получа някакво успокоение или съвет.
   От вчера Теди няма апетит както обикновено. Вчера изяде около 300 мл мляко за целия ден с много настояване и досаждане... През нощта не знам колко е изяла (сука), но едва ли е повече от 100 мл. Вчера цял ден отказва гърдата. Цедих и давах от шише. Не изпиваше всичко.
   Повече спи от обичайното. Не беше спала толкова от новородена.
   Иначе е весела. Цвърчи, бърбори, смее се, закача се. Опитва се да сложи всичко в устата си. По някое време става нервна, намазвам и зъбките и заспива.
   Сутринта се събуди в 4.30 не пожела да яде. Станахме. Поигра си малко и около 5.30 заспа. Спа до 7.30. Пак не пожела да суче. Изцедих и и дадох. С големи мъки до 9.30 изяде 100мл. Пак стана кисела. Намазах я с гелче и заспа. Сега спи.
   Възможно ли е от зъбите да не иска да яде? Не е ли гладна?
   Има едни бели сухи сополки, все си мисля, че не са притеснителни. Понякога киха и подкашля, но звучи като предизвикано от сополките, а не системно като при болест. Не знам как да го обясня.
   Утре сме на лекар, но така съм се притеснила, че не мога да преценя да чакам ли до утре...
И при нас е същото от седмица... Надявам се да е период и да отмине

# 652
Аз също не съм съхранила всв още,почти на 5м сме,ще изчакам още малко.
Относно отказа от сученето,може да е от зъбите,може да е от менструалният ви цикъл.Моята бебка при първият ми цикъл 3- 4 дни не искаше да суче.След като се появи цикъла всичко отшумя.

# 653
Тайга, не трябва ли да минат малко дни от ваксината, за да захранваш. Поне нашата педиатърка ме е предупредила че 3-4 дни преди и след ваксина не трябва да се дава нова храна. Simple Smile

# 654
Диди_20 ще споделиш ли как захрани. Моето мишле, не иска да изяде повече от 2 лъжички. Пробвах, тиква, морков, картоф, пащърнак, картоф и морков, круша и днес пробвах с броколи. В този ред, но повече от 2 лъжички не мога да пробутам - голямо мрънкане, голямо кривене. Sad

# 655
И аз ще изчакам да стане на 6 мес. и тогава ще захранвам. Майките, вече захранили и имащи проблем с  "пробутването" и неискането от страна на децата - не сте ли се замисляли, че децата може да не са готови за захранване? Не го казвам с цел да налагам своето мнение, че е добре да се захрани по-късно, но наистина това ми се вижда доста възможна причина детето да не иска да хапва пюре... мое мнение. Може да се пробва да се изчака няколко дни до седмица и да опитате пак Simple Smile Важното е всичко да става плавно, без да се насилва детето. hug

# 656
water_life напълно съм съгласна с теб.Пробвала съм да давам на малката по съвсем  мъничко от някакъв плод който консумирам в момента...на абсолютно всичко се мръщи и дори и се повдига,а от крушата дори повърна.Количеството което съм и давала е не повече от 1/4 ч.лъжичка.Единствено на банана реагира по-нормално.Не насилвайте децата.

# 657
  • София
Грушенка, и аз съм се зачела из форума по темите за захранване, водено от бебето и много се чудя. Доста ми допада като идея и рецепти доста посъбрах, само ме притеснява дали ще имам достатъчно кърма, защото количествата твърда храна наистина ще са минимални през първите няколко месеца от захранването, а бебка ще става все по-активна... А и доста ме е страх от риска от задавяне, че имам много лоши спомени. Имам още малко време да помисля, не бързам засега със захранването Simple Smile

# 658
water_life бих изчакала разбира се с пробутването, ако всичко при бебето си върви нормално. Моето бебе не е наддало и 5гр. за последните месец и половина, явно кърмата не му достига, но АМ не иска смених вече няколко вида. Затова реших, че е по-добре да захранвам от колкото да си оставя бебето да гладува.

# 659
water_life бих изчакала разбира се с пробутването, ако всичко при бебето си върви нормално. Моето бебе не е наддало и 5гр. за последните месец и половина, явно кърмата не му достига, но АМ не иска смених вече няколко вида. Затова реших, че е по-добре да захранвам от колкото да си оставя бебето да гладува.

RosMar- извинявай, ако съм те засегнала, в никакъв случай не те обвинявам в нищо- разбира се, че сама преценяваш кое е най-добре за детенцето ти. Съжалявам, че е такава ситуацията- мислила ли си да се консултираш с гастроентеролог или друг специалист? Странно е щом се кърмите- моето бебе скоро имаше период да суче на всеки 2 часа (никога не е яла толкова често) - явно си поръчваше повече мляко. При вас имало ли е такъв момент? Мислила ли си да даваш друг вид мляко- козе примерно ?

Общи условия

Активация на акаунт