Малки МАЙски слънчица, радват майчини сърца! - Тема 1

• 39 179
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
Ние сме на 4 месеца и 13 дни и сме на кърма, тежим 6500. Попринцип мисля да го захранвам на 6 месеца, но като чета вашите бебоци как си хапват пюрета много взе да ми се бърза Grinning.  Моя бебок не е едър, та се зачудих дали да не го захраня по рано?

# 631
Да се включа и аз Simple Smile Аз пък започнах захранването,защото сме много пухкави,сега на 01.10 ставаме на 5 месеца,а сме 8.500  #Crazy Вече опита картофа( не му хареса), морков(поносимо),тиква (любима му е  Grinning) , пащърнака категорично го отказва,също и безмлечна оризова каша... Тази седмица няма да давам нов продукт,понеже ще имаме ваксини,пак другата живот и здраве,но ще видя как ще продължим. Нямаме заместено хранене,давам го на обяд,но изяжда по половин бурканче и си иска млякото,само ако има тиква изяжда 125гр,но пак не му е достатъчно,виж сигурно трябва да слагам АМ    в пюрето,та да стане работата  Grinning

# 632
И ние нямаме заместено хранене, а така като гледам, май скоро няма и да имаме  Mr. Green Около 10 ч. изяжда половин доза безмлечна оризова каша, към която прибавям малко АМ, и след това изпива приблизително 100 мл мляко. В ранния следобед яде зеленчуково пюре - около 60-70 грама, и пак АМ. Като й омръзне да яде с лъжица /поне аз така си го обяснявам/, започва да си върти главата и спираме. Като навърши пет месеца ще дам плодово пюре, но още не съм решила какво точно.
От зеленчуците определено е фен на пащърнака.

# 633
  • София
И аз по темите Simple Smile
За захранването - миналата седмица почнах с оризова безмлечна на Милупа и хич не се прие добре. Май аз съм си виновна, защото я правих с АМ,  тъй като не мога да се изцеждам. Хапваше обаче с нежелание и накрая ми избутваше лъжицата. Пробвах да сменям гъстотата на кашата, така и не се хареса и не успях да пробутам повече от 4-5 лъжички.
Днес май имах успех с картофа, прие се добре, с усмивка, можеше и да си хапне повече детето, ама ще чака Simple Smile
Ice lady и аз смятам така да захранвам. Сега ще продължа със зеленчуците и по-нататък ще пробвам каша с плод. С педиатърката така го говорихме - да видим как ще се приемат зелвнчуците и дали ще успея да й дам повече от 20гр  Laughing
За обличането - през деня боди с дълъг ръкав, клинче и чорапки. Ако ми се стори, че й е хладно слагам жилетка. През нощта с дълъг гащеризон и с олекотена завивка. Спален чувал имам, ползвах го веднъж, но и аз я взимам по някое време при мен на спалнята и трябва да го събличам. Затова за момента без чувал.
Ей много тегаво днес цял ден вкъщи, голям зор беше с приспиването. Предните дни все успявах да я изведа по малко като не вали, ама днес...

# 634
Забелязали ли сте лявото или дясното палче смуче вашето бебе,че на мен ми е странно защо моето пол
цока само лявото:/

# 635
И ние цокахме само лявото, но аз го отказах от този навик Simple Smile

# 636
И ние цокахме само лявото, но аз го отказах от този навик Simple Smile

По-скоро ме притесни факта защо лявото, а не дясното, но явно е нормално....надявам се Simple Smile

# 637
Да напомня, че дойде време за предложение на заглавие. Peace

# 638
Ей много тегаво днес цял ден вкъщи, голям зор беше с приспиването. Предните дни все успявах да я изведа по малко като не вали, ама днес...
Оф, това със стоенето вкъщи, особено вечер - голяма мъка - ако не излезем е мрънкане, мрънкане и нищо не помага. Само като го сложа в кенгуруто и млъква - и е един благ на разходката.

# 639
  • Варна
Говорете ми, говорете за стоене вкъщи Crossing Arms
Отвратително гадно е времето навън.

# 640
"Златна есен идва вече- все по-палаво е малкото човече" Simple Smile Засега това ми хрумва Simple Smile

# 641
  bouquet
Аз вчера са зачетох  темата на МаЙки- 2016
и едни приятни спимени ме налегноха, е сегашното положение е още по-невероятно разбира се. Всеки период си е хубав сам по себе си.
И като заглавие на нова тема (донякъде продиктуано от Май-2016)
Точица-преди година, сега - ритащо-усмихната бамбина.

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 12:49 от Шепичка звезден прах

# 642
  • Варна
Мина и нашата първа ваксина най-накрая, доста бях притеснена, а Борис беше много смел и почти не плака. Лекарката ме предупреди, че може да е по-сънлив и понеже в момента детето спи, съм като някаква параноична кокошка дето засича колко му продължава съня, надничам го постоянно, доста съм досадна.
Иначе от утре започвам да въвеждам зеленчуково пюре - взех на Хип картоф и морков, а като свикне с вкуса, аз ще си му ги правя. Свикнах покрай плодовите вече, нито отнема чак толкова време, нито нищо.

Имах голямо желание днес да му купя чорапогащник, но утре ще е. Колкото и добре да си живее един мъж, все идва такъв момент в живота му Laughing

# 643
Аз започнах с картоф и морков и много добре се приема.Първия ден няколко лъжички,на втория на два пъти(сутрин и следобед) и свърши.Давам между храненията с АМ.Взех още две пюренца,които ще давам четири дена и после ще му взема тиква.С оризовата каша нещо не ми се рискуваше,че нали ориза запича.

# 644
Аз захраних с оризова безмлечна каша на хип.Все още не съм заместила цяло хранене.На обед давам и малко пюре от тиква като десерт.

Общи условия

Активация на акаунт