Малки МАЙски слънчица, радват майчини сърца! - Тема 1

• 39 128
  • 771
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте.Искам да попитам майките ползващи кошница за кола следното нещо:Имам ето такава кошница,която ми е към количката http://www.prams.net/chicco-trio-i-move-pram-car-seat-fire-red-b
днес сложих малкия в нея,понеже ни се наложи по-дълго пътуване.Монтирахме я според указанията по посока обратно на движението,но поради наклона на седалката,като сложихме бебето в нея главата му стоеше странно клюмнала и при пътуването се кандилкаше наляво-надясно.Така ли трябва да е?При монтиране по посока на движението главата му приляга хубаво назад и е като легнал,но знам че така не е правилно.Сега се притеснявам дали му е удобно така и така като му се клати главата да не му стане нещо newsm78Споделета вашите кошници как са и как стоят бебетата в тях.

# 91
  • София
Ice lady,
и в нашата кошница е същото положението. Аз си взех допълнителна подложка, която има възглавнички около вратлето да не си кандилка главата / от този сорт  http://www.hippoland.net/lorelli-podlozhka-za-stolche-za-kola-easy-travel/.  А мисля, че има и само възглавнички за път, като тези за възрастни.

Blondelinna - скорошно оздравяване на детенцето  Praynig

# 92
Вера, тя самата кошница си има такава подложка.Само около главата не е така като възглавница.Ще отида до Хиполенд да ги видя как изглеждат.Благодаря.

# 93
  • София
Не можеш ли да я наклониш още малко назад, нищо, че ще се повдигне леко от единия край.

# 94
Докато зацепя защо никои не пише в темата.... То се оказа че имаме нова тема  Laughing Утре ще я прочета.

blondelinna стискам палци да се оправя бързо детенцето  Praynig

# 95
  • Монтана
При мен лохиите продължиха до 20 ден и след това,няколко дена по-късно ми дойде.Беше нещо страшно,сякаш бях пуснала чешма...не сме излизали с бебчо,и както стана така отивам до тоалетната за смяна.Отчела съм се след като ми мина,правихме секс,не ме боля изобщо.Така бях изтръпнала,защото си мислех,че ще ме боли много тъй като почти 10 месеца,не го бяхме правили.Може би е до организъм,моя е по-силен и затова.

blondelinna Бързо оздравяване на детенце,всичко ще е наред.  Hug

# 96
Не можеш ли да я наклониш още малко назад, нищо, че ще се повдигне леко от единия край.
Ами наклоних я,обаче така пък колана, който опасва цялата кошница отзад не достига.А без колан няма смисъл и от кошница.

# 97
  • София
Нашата кошница е друга марка и пак му клюмва доста главичката. Ама не съм сигурна, дали е редно, да се слага допълнителна възглавница, защото кошницата е проектирана така за максимална сигурност. Добавянето или промяната на каквото и да е, променя нивото на сигурност.

# 98
  • София
Sladoledche, абсолютно си права,че така са проектирани да са най-безопасни. Реално тази подложка, която аз имам замества фабричната подложка и формата не се променя. Единствената разлика е, че главата на малката е обгърната от тази възглавничка - иначе наистина голямо лашкане пада, особено като я подкарам по паветата на излизане от квартала, чак не ми се поглежда как се друса милото. Взех я само с цел да подпра вратлето - една приятелка беше ползвала същото.

А иначе не знам, какво му става на това човече, от скоро такъв рев след баня, няма утешаване до момента, в който не почне да се храни. Не е от глад, защото последното хранене е 2ч преди банята, а тя не изгладнява толкова обикновено. Та със стрес ми завършва деня, направо въздух не си поема - какво толкова я разстройва още се опитвам да разбера  newsm78

Лека вечер! Simple Smile

# 99
Аз си стоя в старата тема на 23-та страница и не съм видяла,че още на 22-ра е добавена новата.Запис и от мен!
Родих на 19.май-момченце,Александър!Смисълът на живота ми!!!Нормално раждане,всичко мина като на кино лента,бързо и неусетно...
Изцяло на кърма е,храни се на поискване,през нощта се буди все още,поне 2пъти.
Сексът и при мен е мираж все още,защото с тези колики при малкия сили не ми остават,а и аз да си призная малко ме е страх,макар че нямам никакви външни или вътрешни болежки и пр.
Вярно е,че сега децата са на първо място,но искам да попитам все пак мамите,ако има такива с излишни кг,кога и как може да се започне диета,при положение,че се кърми....аз имам доста за сваляне.
И с какво се храните,имам предвид всичко ли си похапвате,аз заради тези колики изтръпвам всеки път,ако посегна към някоя храна,само и само да не навредя на малкия.
И още веднъж прекрасни моменти,спомени и много любов с малките,а и с порасналите вече дечица!

# 100
Блaгодaря,момичетa  Hug Hug Моля ви препоръчaйте ми някой НAИСТИНA добър детски лекaр,незaвисимо от къде, тук лекaрите изобщо не ми хaресввa кaкво ми говорят,детето имa моменти когaто едвaм дишa,a те ми обяснявaт,че се изрaствaло,нямaло кaкво дa се нaпрaви,което нa мен хич не ми се вярвa  Stop Един път дa ни изпишaт и си взимaм детето и ще търся някой специaлист,зaтовa aко знaете някой,споделете    Hug

# 101
Блaгодaря,момичетa  Hug Hug Моля ви препоръчaйте ми някой НAИСТИНA добър детски лекaр,незaвисимо от къде

Нашата педиатърка - д-р Мустакова, Първа детска консултативна клиника, София. (пу-пу да не са и уроки)

Бързо оздравяване!

Родих на 27.04, дойде ми на 14.06. Беше нормално. Този месец мц го няма още. Кърмим се.
Напоследък нещо ми намаля кърмата... четох, че било нормално след 2 месец да намалее, но все ми се иска да не намалява. Имаме си едно нощно кърмене в 4 и все си мисля, че би трябвало да е достатъчна стимулацията, самият факт, че е всяка нощ... Иначе се кърмим на поискване. Не се изцеждам след кърмене, рядко остава нещо. Някой път със зор и 10 минути помпане изкарвам 20гр. да и дам капки. При вас как е с количествата кърма?
Започнах да пия шуслерови соли, за сега имам успех.
Чайовете вече не помагат.

Нещо интересно: http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=37558
При нас обаче не действа, голям смях пада. Пробвайте дано ви се получи Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 13:28 от Stanislava8

# 102
Здравейте,

И аз да пожелая скорошно оздравяване на болното бебче  Hug

Моето момче, става все по интересно и усмихнато (последното когато е в настроение  Laughing) - като се е наспал добре раздава усмивки, истински чаровник. Нооо.. когато манджата закъснява, леле - какъв рев и недоволство настават, и си говори и нарежда и ми се кара Simple Smile Дрешките му стоят все по сладко, и въпреки че има много се изкушавам да му вземам още. След баня, и моят човек реве, ама по скоро че му закъснява яденето, и няколко пъти се принуждаваме -  докато аз го бърша, мажа с кремчета и т.н. - ММ му дава шише  и така се оправя работата. Пробвах да му давам капки за стомахче Биогая, но имам някакво усещане че от тях, стомахчето повече го мъчи.

И при мен първият цикъл се отчете, около 10 дни след края на лохиите, които продължиха около 40.
Беше мноооого по обилен отколкото преди бременността. И аз имах усещането че ще ми изтече кръвта.

И ние пробвахме се*с, около 50 дни след раждането - добре беше. Очаквах да боли, но нееее. Хем имах сумати шевове,които в началото боляха зверски, но явно се бяха изцяло оправили.

Хубав ден на всички

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 15:32 от Шепичка звезден прах

# 103
  • София
Stanislava, не би трябвало да намалява кърмата, по-скоро се регулира и вече не са така препълнени гърдите, а и бебчо започва повече да яде. Поне при мен стана така - вече не изцеждам след кърмене, нито пък ми тече по много от другата гърда докато храня от първата, но си иман достатъчно. И не винаги с помпа можеш да изцедиш толкова добре колкото когато суче, така че това не е толкова показателно. И аз пих шуслерови соли месец и нещо и сега се чудя дали да си вземам пак, защото на някои места пише че месец е достатъчно, а на други да се пият през цялото време докато се кърми...

Секс правихме месец и половина след раждането за 1ви път и доста ме боля, но си взех овлажняващ гел и вече е ок, но пък нямам никакво желание - като приспя бебо искам единствено да легна и аз да спя.

blondelinna, дано скоро оздравее  Praynig

# 104
Кои соли пиете? Може ли да споделите повече информация

Общи условия

Активация на акаунт