Проблеми с колега

• 21 127
  • 442
  •   1
Отговори
# 60
Две неща ми идват на ум...
1. Авторката няма ли колега от мъжки пол, който е джентълмен и би помогнал с разговор или някакъв сигнал към досадника?

Мъжете, не са ли лично засегнати, предпочитат да не се месят в подобни отношения на работното място. В това отношение са много по-хитри от жените, оставят участниците сами да се оправят както могат и въобще не се навират между шамарите.

# 61

Такива работи се споделят с баща, с брат и съпруг/гадже, не с колеги и случайни познати. И аз имам много добри приятели мъже, но щом имам половинка - на него се оплаквам, че ме задяват, защото той е най-пряко засегнатият в случая (след мен, разбира се).
Такива работи аз не бих споделила с никой. Защо да споделям? Да се похваля, че ме харесват ли?  Sick Точно зорлем навиране между шамарите е да кажеш такова нещо на мъжа си.

# 62
Такива работи аз не бих споделила с никой. Защо да споделям? Да се похваля, че ме харесват ли?  Sick Точно зорлем навиране между шамарите е да кажеш такова нещо на мъжа си.
Аз споделям, ако започне да става проблем, както е в случая на авторката. Иначе не бих споделила, ако е някаква временна глупост. Просто нейният случай не ми изглежда временна простотия, а ситуация, изискваща решение.

# 63
Mimikria,
каква ужасна ситуация и то заради глупотиите на друг човек.
Винаги ме е било много страх да не се озова в подобна, защото и ММ като твоя е избухлив и ще одруса здравата нахалника. Всъщност одрусването може и да няма лоши последствия за нас, защото 1/съм му казала аз и 2/защото шефът ще види, че действително има проблем, какъв е той и за какво е. А те са мъже - веднага ще разбере, че протежето му е задявало чужда жена и че ти си била права. Понякога е добре да има и по-избухливи хора.
А колкото до колегата - интригант, който те заплашва да не тръгва с/у него: Смешник! Страх го е да не изяде един тупаник от мъжа ти и е манипулатор, който иска с думи да те плаши, да ти държи устата затворена и най-накрая да те кандърдиса. И спомни си поговорката: "Куче, което лае, НЕ хапе!".

А гадината, ако ти му налетиш, дали няма да се уплаши? Обикновено такива хора са много мераклии, много нещо, но обичат само флирта и лова на жени, а обратното доказва колко им е малък..хмм.. куража  Whistling

Като съвет и с оглед на бъдещо дело от трудовоправен характер мога да те посъветвам да избягваш срещи насаме с него и винаги, винаги да имаш свидетели за думите и делата си, както и каквото и да имаш като оплакване пред шефа, да е в писмен вид.
И горе  главата. Ще се справиш!

# 64

Такива работи се споделят с баща, с брат и съпруг/гадже, не с колеги и случайни познати. И аз имам много добри приятели мъже, но щом имам половинка - на него се оплаквам, че ме задяват, защото той е най-пряко засегнатият в случая (след мен, разбира се).
Явно е, че авторката няма да се справи сама със ситуацията, ясно е, че щом 3-ма души знаят нещо, то скоро ще го научат и останалите в колектива, да не говорим, че хората не са слепи и такива неща не остават скрити покрити. Съпругът и работи в този колектив. Как според теб ще реагира, когато някой "добросъвестен" колега му каже, че то може и самия шеф да го пита дали са се оправили нещата. И тогава какво?
Така като чета авторката, май я е страх, че мъжа и ще скочи да я обвинява и обижда. Научили от друг пък съвсем.
Когато си намери нова работа как ще му обясни защо напуска, особено ако новата работа не е толкова добре платена?

# 65
Преди 10 минути стана голям скандал. За пореден път опит за ме злепостави умишлено. Просто не издържах и избухнах пред всички колеги. Казах му, че злоупотребява с отношенията си с шефа и позицията си и на лична основа ме злепоставя.
Той ми се изсмя и буквално ми каза, че може да си прави каквото иска.
Колегите ми се страхуват от него защото аз не съм първия човек във фирмата, който е оклепал и то неоснователно. Няма да се преборя то е ясно. Вече няколко човека напуснаха заради него, той просто се е самозабравил.

# 66
Прочетох всички отговори, благодаря ви. Не мога да споделя със съпруга си повтарям. Той действа много импулсивно. И не, аз не мога да споделям с него. Никога не съм го правила. Той е склонен да съди и обвинява, избухва,обижда и т.н. За съжаление той ми е съпруг, но не приятел. Това обяснява защо споделям с непознати.

Това много усложнява нещата. Аз трудно мога да си представя да не мога да споделя такъв сериозен проблем с човека до мен.
Не виждам как би могла да излезеш от тази ситуация, ако не споделиш с някой, който наистина може да те разбере и да ти помогне

# 67
Не казвай на мъжа си. Голям човек си, трябва да намериш начин да се оправиш с един сваляч и без негова помощ. Представям си да хукна да плача на жена ми, ако някоя нахалница ми прави тъпи номера.

Дръж се като зрял човек и стига мрънка.

# 68
Не казвай на мъжа си. Голям човек си, трябва да намериш начин да се оправиш с един сваляч и без негова помощ. Представям си да хукна да плача на жена ми, ако някоя нахалница ми прави тъпи номера.

А, кажи им колко е тъпо това.

# 69

Дръж се като зрял човек и стига мрънка.

Може би наистина се възприема като мрънкане, но в момента нищо не мога да направя. Кандидатствам за работа, но уви от никъде нищо.

# 70
Другият път не избухвай. Кажи му пред свидетели (желателно и шефът да е там) - вместо да се опитва да ти вири оная си работа, да ходи да си върши служебните задължения, че в момента ти вършиш и неговите. Вбеси го.
А ти направи няколко дихателни упражнения и си свиркай. Този човек се крепи на твоя страх и притеснение. Когато види, че не те е страх, той самият ще загуби почва под краката си.
Бъди простачка, нагла и безпардонна. Мачовците-свалячи винаги зациклят на такива жени и се отказват. Освен това за подобно поведение още никой никого не е уволнил.

# 71
Преди 10 минути стана голям скандал. За пореден път опит за ме злепостави умишлено. Просто не издържах и избухнах пред всички колеги. Казах му, че злоупотребява с отношенията си с шефа и позицията си и на лична основа ме злепоставя.
Той ми се изсмя и буквално ми каза, че може да си прави каквото иска.
Колегите ми се страхуват от него защото аз не съм първия човек във фирмата, който е оклепал и то неоснователно. Няма да се преборя то е ясно. Вече няколко човека напуснаха заради него, той просто се е самозабравил.

Отврат. Що за човек е шефа ти. Я бягай да поговориш с него сериозно. Нищо не губиш.
Изглежда, че този  може би ще разбере от бой.
Посъветвай се с адвокат веднага.
И смятам, че на този хубостник му трябва един хубав бой.

И както каза Многоточието  Laughing, си промени начина на комуникация с него. Нападай го ти, обиждай го, ако шефа нищо не направи.

# 72
В 10000 теми си ги мерите колко по-независими, по-силни, по-могъщи и по- по- по- по- по- сте от мъжете.

И сега изведнъж общ хор "Кажи на мъжа си, кажи на мъжа си, кажи на мъжа си"

Алооо? Вие в 15 век ли сте? Мното сте умни. И в двата варианта - лошо:

1. Ще й каже "Щом те задиря, значи повод си дала. Сега се оправяй сама, като си въртиш дупето с повод и без повод!"
2. Ще иде и като типичен балканец ще счупи главата на онзи без доказателства и после ще бъде арестуван, ще бъде съден за нанасяне на лека телесна повреда (може и повече) и ще бъдат уволнени и двамата с нашата героиня. И граждански иск от набития ще има за едни минимум 10 000 лв. неимуществени вреди.

Единственият разумен съвет към авторката е да си наляга парцалите и да си ползва мозъка срещу зловредния елемент. И да го надхитри. Ако вижда, че не може, да вдига белия флаг и да сменя работата.

А съветите "запиши го" и "съди го за сексуален тормоз" са дадени от хора с много ниска юридическа култура, които гледат много американски сериали.

Единствените случаи на осъдени мъже в БГ за сексуален тормоз са след като НЯКОЛКО жени са се обединили срещу 1 мъж.  И са свидетелствали в полза една на друга. И 1000 "записа" да имаш, без свидетели няма как да осъдиш никого. Ти не че и си се засилила, де...

# 73
^Прав си.

Като първа стъпка - качествено си промени поведението. На твое място аз първо бих ограничила контактите само до служебни и при всеки опит за излизане от работните теми - имам работа, ако се сетиш още нещо - при колегите съм.
Ако това не сработи - както казах, стани простачка. Ама пълна простакеса, псувай, затапвай, говори му глупости, които го поставят в неудобно положение. По служебни теми се изказвай максимално кратко, по неслужебните развивай локуми, докато му писне да те слуша.
С една дума - стани му противна и дразнеща.
Не знам как комуникирате обикновено, не мога да дам по-конкретен съвет.

# 74
Ама вие нали се сещате, че тоя щом си позволява подобно поведение, значи е с достатъчно протекции, че да се чувства безнаказан. Шефът вече знае и не реагира. Другите колеги също едва ли ще реагират, защото значи да заемат страна и да си развалят пък отношенията със сваляча, който вероятно е с по-голямо влияние от авторката.

Общи условия

Активация на акаунт