Проблеми с колега

• 21 339
  • 442
  •   1
Отговори
# 75
Стискам ти палци да си намериш работа по-скоро ! А онзи самозабравил се келеш дано си намери майстора.

# 76
В 10000 теми си ги мерите колко по-независими, по-силни, по-могъщи и по- по- по- по- по- сте от мъжете.

И сега изведнъж общ хор "Кажи на мъжа си, кажи на мъжа си, кажи на мъжа си"

Алооо? Вие в 15 век ли сте? Мното сте умни. И в двата варианта - лошо:

1. Ще й каже "Щом те задиря, значи повод си дала. Сега се оправяй сама, като си въртиш дупето с повод и без повод!"
2. Ще иде и като типичен балканец ще счупи главата на онзи без доказателства и после ще бъде арестуван, ще бъде съден за нанасяне на лека телесна повреда (може и повече) и ще бъдат уволнени и двамата с нашата героиня. И граждански иск от набития ще има за едни минимум 10 000 лв. неимуществени вреди.

Единственият разумен съвет към авторката е да си наляга парцалите и да си ползва мозъка срещу зловредния елемент. И да го надхитри. Ако вижда, че не може, да вдига белия флаг и да сменя работата.

А съветите "запиши го" и "съди го за сексуален тормоз" са дадени от хора с много ниска юридическа култура, които гледат много американски сериали.

Единствените случаи на осъдени мъже в БГ за сексуален тормоз са след като НЯКОЛКО жени са се обединили срещу 1 мъж.  И са свидетелствали в полза една на друга. И 1000 "записа" да имаш, без свидетели няма как да осъдиш никого. Ти не че и си се засилила, де...

Всъщност говорих с приятел адвокат. Той ми каза: Ние не живеем в демократична държава, печели тоя с повече пари. Запис без разрешение от съд не се приема за доказателство. Трябват ти свидетели, което е трудно първо защото тия неща не се правят публично и второ - българите трудно стават свидетели, не обичат да се месят.

# 77
  • София
Колкото и да е тъпо, кажи на шефа си, че ще съдиш фирмата за сексуален тормоз. Ако е по-голяма фирма, ще се свие в ъгъла, никой не обича такава лоша реклама. А в най-лошия случай може да си загубиш раотата.
Мисля си, извинявай, ако греша, но ти да не би да си поддала малко и затова да се страхуваш.

# 78
Стискам ти палци да си намериш работа по-скоро ! А онзи самозабравил се келеш дано си намери майстора.

Келеш? Той е на 50 години.

# 79
Ама вие нали се сещате, че тоя щом си позволява подобно поведение, значи е с достатъчно протекции, че да се чувства безнаказан. Шефът вече знае и не реагира. Другите колеги също едва ли ще реагират, защото значи да заемат страна и да си развалят пък отношенията със сваляча, който вероятно е с по-голямо влияние от авторката.
Той се чувства безнаказан и по още една причина - хората ги е стах от него, вкл. авторката, което е всъщност грешката й. Това, че той е роднина, го протектира единствено за оставането на работа. Ако тя наистина е специалист, вложил много във фирмата, не могат да си позволят да я уволнят и това е нейният коз, с който да застане срещу натрапника.
Свалял я бил, шеф бил, не знам какъв бил - чудо голямо. Ще го насмете 2 пъти и като й направят забележка, ще каже, че ма достатъчно работа и без да я занимават с глупости. Честно ли смяташ, че ще я уволнят за това, че работи? И като я уволнят - тя няма да подаде жалби и сигнали за неправомерно уволнение?

# 80
Израза няма общо с възрастовата група.

# 81
като цяло съм съгласна с Нофелет. Нямаш какво да губиш. Търси си работа, но докато си на тази трябва малко промяна. Дръж се по -уверено, не излъчвай безпокойство и страх. /ако ще сменяш работата какво губиш?/. Кратка, ясна и служебна комуникация с този индивид. Не си изпускай нервите да крещиш - показваш слабост. запиши го на телефона си, други доказателства, може и за това, че не си гледа служебните задължения - дори за съд да не свърши работа, все за нещо може да е полезно.

Забрави страха, че ще обвинят тебе.

# 82
Фирмата българска ли е? Ако не е, имаш шанс да приемат оплакванията ти сериозно.

# 83
Колкото и да е тъпо, кажи на шефа си, че ще съдиш фирмата за сексуален тормоз. Ако е по-голяма фирма, ще се свие в ъгъла, никой не обича такава лоша реклама. А в най-лошия случай може да си загубиш раотата.
Мисля си, извинявай, ако греша, но ти да не би да си поддала малко и затова да се страхуваш.

Не е така. Страхувам се да не остана без работа аз или двамата с мъжа ми, все пак имаме дете и заеми и т.н.
Искам да ходя на работа спокойно.
Честно, виждаш ли как разсъждават хората - тя все нещо е направила.
В началото имахме съвсем колегиални отношения. Нищо особено. На един банкет ме покани да танцувам и се почна. Колко съм красива, какво иска да направи с мен, абе тъпотии. Помислих, че се е напил. Но на следващия ден идва и ми вика, че сега събрал кураж. Обяснявам, че първо сме семейни, второ не се интересувам.
Почнаха се едни обяснения, докато не ми преля чашата, защото ми беше бъркал в нещата сякаш му е позволено. Той побесня, че упорито вече го отбягвам и се почна кошмарът.
До този момент с шефовете имахме нормални взаимоотношения, сега виждам ,че това се променя. Колеги ме предупреждават какво ми прави зад гърба, а от скоро и съвсем явно. Направо ми се подиграва.

# 84
А ти какво правиш, за да парираш всичко това? Питам, защото няма как да парираш, без поне мъничко да направиш нещо по неговия, гадния и тъп начин.

# 85
Да има запис не означава да го ползва в съда. Може да го пусне на жената на досадника или на шефа.
Напоследък чувам една все по-популярна заплаха в моите среди - ще те направя телевизионна звезда. Пробвай.
И пак да се повторя - консулт с психолог.

# 86

По-добре е тя да му каже, и то още в началото, отколкото онзи да се похвали, че я е изплющял, за да си изчетка самочувствието и да си отмъсти.
Тогава някой друг ще каже на мъжа ѝ и пребитата ще е тя. Плюс разни други последици...
Ти това ли искаш?

На авторката явно никой не може да помогне. Нейната хем сърби, хем боли...
Нищо де, поне се похвали.

# 87
  • София

По-добре е тя да му каже, и то още в началото, отколкото онзи да се похвали, че я е изплющял, за да си изчетка самочувствието и да си отмъсти.
Тогава някой друг ще каже на мъжа ѝ и пребитата ще е тя. Плюс разни други последици...
Ти това ли искаш?

Абсолютно съм на това мнение

# 88
Още една идея, която ще помогне в краткосрочен план - вземи малко отпуск или болничен, за да се дистанцираш от ситуацията и да помислиш на спокойствие как да действаш.
Къде се развива действието?

# 89
[quoteОще една идея, която ще помогне в краткосрочен план - вземи малко отпуск или болничен, за да се дистанцираш от ситуацията и да помислиш на спокойствие как да действаш.][/quote]

добра идея

Общи условия

Активация на акаунт