Проблеми с колега

• 21 379
  • 442
  •   1
Отговори
# 135
Ако авторката успее да организира вече напусналите колеги и след това да подаде жалба в инспекцията по труда има шанс да направят проверка и да сигнализират прокуратурата.

Щом не може да се разчита на шефа и настоящите колеги няма друг начин.
Обаче съпруга ще разбере...

# 136
Не, с други намерения беше.
Дай, Боже, всекиму такива "нападения".
Не си казал, не сме те уредили.
Явно доста такива познати "нападатели" имате. Че и уреждате Simple Smile

# 137
Аз бих постъпила по следния начин:
1 - ще кажа на съпруга си и ще помислим трезво как да излезем най-добре от тази ситуация.

2 - ще се оплача на шефовете (най-вероятно) за тормоз на работното място.

3 - ако чак толкова не издържам ще напусна след като свърша 1 и 2 точки, дори без да съм си намерила нова работа.

# 138
Не, с други намерения беше.
Дай, Боже, всекиму такива "нападения".

И как  някой да  намери  сила или начини да се оплаче, след като все още "мъжкото" мислене е такова Stop
Дай боже и на теб, телефончо  такива преживявания -  с шефа, с колегата връзкар и с всеки,  на който дупето ти се е сторило привлекателно, нищо че  привлекателната ти част иска просто да си седи на работния стол!  Пожелавам ти го от сърце  Praynig
Благодаря за хубавите думи за дупето ми Simple Smile Съжалявам, че не мога да върна комплимента. Просто нямам информация за твоето.

# 139

2 - ще се оплача на шефовете (най-вероятно) за тормоз на работното място

Това задължително в писмена форма и с входящ номер от деловодството на фирмата.

# 140
Последно сваляча е женен? Ти познаваш ли жена му?
Колкото повече се дърпаш, толкова повече му доставяш удоволствие. С това впечатление оставам аз.
Трябва да намериш начин да го разиграеш. Сега ти си мишката. Просто стани котката. Промени поведението си на 180 градуса и той ще загуби интерес.

Успех. Поиграй си с него в рамките на колегиалните отношения. Виж как ще реагира и това ще ти помогне сама да намериш решението.

# 141
Живеем в ерата на технологиите, не можеш ли да документираш приказките му за любов?

Последна редакция: ср, 08 юли 2015, 00:31 от kle0patra

# 142
Аз също не бих споделила със съпруга си, особено ако знам, че е твърде емоционален или избухлив. Според мен правилния ход е да се говори с въпросния "колега" и да му се каже, че няма смисъл от това. Че с поведенеието си няма да получи каквото очаква и да го попита дали ще се почувства добре като скапе кариерата и семейството на някого. Като резерва да се запише разговора и после да се използва срещу него, където трябва.

# 143
  • София
Прочетох всички отговори, благодаря ви. Не мога да споделя със съпруга си повтарям. Той действа много импулсивно. И не, аз не мога да споделям с него. Никога не съм го правила. Той е склонен да съди и обвинява, избухва,обижда и т.н. За съжаление той ми е съпруг, но не приятел. Това обяснява защо споделям с непознати.

Притесняваш се, че съпругът ти ще обвини теб.

На мен друго ми е интересно - как навлекът саботира работата ти? Можеш ли да дадеш пример?

# 144
  • SF
Mimikria, разбирам те прекрасно. Няма да те отрупвам със съвети. Този е "малък" шеф. Можеше да е и "големият" шеф. Всеки път да ти прави проблеми за отпуската. Като казвам всеки път, значи всеки път. Да не те пуска почивка, надявайки се, че на "оня твоя" ще му писне тъпата ти работа и ще те зареже. Или поне да му се отрови почивката качествено, щом спи с тебе.
Да те държи до късно на работа... Да е в положението да преценява дали да си тръгнеш или не. А всъщност идеята му не е толкова да отхвърлиш работа, колкото да се разведеш.
 Ако може!
Ако пък пак не може, ще мисли следващата гадост.
И се надява да може. И се чуди как да попречи на семейството ти. Как да накриви шапката на мъжа ти, който можеше и да не работи там. И пак да имаш заплаха от уволнение, защото се правиш на интересна. И на отворена. Можеше да спираш да го поздравяваш, за да не си мисли, че го поздравяваш, защото си падаш  и търсиш контакт. Още повече се озлобява. И ще работиш 6 дни - лято е, има хора в отпуски! Така е, така правят всички по целия свят, когато има хора в отпуски!!! Нали!!! И той ще работи с тебе! Още по-тъпо.. Поне се надяваш вкъщи да си седи, като ще работиш малко допълнително.
И няма разговор. Няма решения. За какъв го мислиш него???! Какви ги приказваш! Той никога не е казвал такова нещо! Айде сега, от майтап не разбираш ли! Едикоя-си разбира! Ти на каква се правиш!

Разбирам те прекрасно.
Да го запишеш - с какво? Да налепиш бръмбъри из офиса?? Тая техника в кой Техно-Мехно се продава? И как точно се снима с нея?
Да тръгне плейбоят неустоим да те поздравява и ти да извадиш телефон, за да заснемеш? Дали ще продължи или ще те перне през ръцете, записващото устройство да излети? И ако нямаш запис с втори телефон как ти чупи първия - в Техно-Мехно-Полис-Молис за нов...
Ако пък реши да тръгне да те пипа - телефон, камера, работи! И той седи и чака да си направиш хубаво клипче.... Да го качиш в ютуб. Даже и парола за гледане ти иска...
"Снимай го, осъди го, кажи му, че така не е хубаво, кажи на мъжа си, на приятелките си..." - съвети да искаш!
Може още 10 да има такива като тебе - ти се чудиш как да разрешиш Параграфа, те се смеят и те закачат че си нещо луда! Нещо си се филмирала!
А да не кажа, че някоя може и да ти позавиди малко на мъжкото внимание и да го понапудри. Ама не го казвам това. Не се е случвало поне пред мен.
Има и други жени - радват се на същото "внимание" от същия човек. Но те умеят да се радват на такива неща. Особено пък, ако са от шефа. Нищо, че некъпан, нищо, че е топло и ризката е найлонова - шеф!!! Заплати дава! Не че е тръгнала да спи с него. Много не й се е приискало баш с тоя!
 Ама поне вниманието да е нейно. Знаеш ли кога ще дойде с тебе да го осъдите!! - Когато вместо оня вмирисан шеф, Брад Пит й се обади да се видят! Ей тогава ще те остави да се справяш, както можеш. Тя ще е заета.

А пък ти се ядосвай и търси варианти как да се спасяваш.
Наистина те разбирам прекрасно.

Аз бих казала на мъжа ми някои неща. Но други не бих.

# 145
Трябвала да намери начин да го разиграва, да го записва, изобщо да се вкара във филма в който не иска да е.  ooooh!

# 146
Да го запишеш - с какво? Да налепиш бръмбъри из офиса?? Тая техника в кой Техно-Мехно се продава? И как точно се снима с нея?

За какво са ви тези телефони за хиляди левове, когато не можете да използвате най-простите им функции?
Да не говорим, че и най-евтиният апарат си има диктофон. А за компютрите - микрофони и камери.
Ама отде акъл... По-важното е да се изживяваме като жертви и да хленчим: "Ми това не мога да направя, ми онова не мога да направя, ми третото няма как да стане...". Не можела да каже, не можела да запише, не можела да пусне жалба...
Ами търпете тогава да се гаврят с вас всякакви идиоти. Нас що ни занимавате?

# 147
За какво са ви тези телефони за хиляди левове, когато не можете да използвате най-простите им функции?
Да не говорим, че и най-евтиният апарат си има диктофон. А за компютрите - микрофони и камери.
Ама отде акъл... По-важното е да се изживяваме като жертви и да хленчим: "Ми това не мога да направя, ми онова не мога да направя, ми третото няма как да стане...". Не можела да каже, не можела да запише, не можела да пусне жалба...

`Щото май в един момент сме били поласкани, пък после нещата са загрубяли и се получава патова ситуация. И аз не бих споделила на съпруга си, че докато само си флиртувахме ми беше добре за женското самочувствие, ама когато стигнахме до това да не ми стиска "малкия" шеф се почувства наранен и сега не знам какво да правя.

# 148
  • София

`Щото май в един момент сме били поласкани, пък после нещата са загрубяли и се получава патова ситуация. И аз не бих споделила на съпруга си, че докато само си флиртувахме ми беше добре за женското самочувствие, ама когато стигнахме до това да не ми стиска "малкия" шеф се почувства наранен и сега не знам какво да правя.

Мдам, проблемче е това...
Човек трябва да внимава какво прави, защото особено в днешно време мъжете не се впечатляват много много от една жена - жени дал Господ - освен, ако тя самата не му е давала някакви сигнали...

# 149
  • SF
Отде акъл - верно!!!
И всички професии ли са свързани с едни офиси с едни компютри? Ако е учителка? Ей така случайно. Или работи в аптека, но не отзад в офиса на компютъра на счетоводителката и на доставчика, а отпред - клиенти разни, козметики, добавки, но не и компютри.
Аз съм шофьор. Караме коли. Без компютри.
А какви са тези телефони за хиляди левове??? На мен телевизорът ми е под 400. Не знам за какъв акъл се присети да критикарстваш. Но ти се сещаш за такива забележчици. Моля те, посъветвай хубавичко и съркастично продавачките и една приятелка в химическото чистене - компютърът е на касата само. Заради работа с пари нямат достъп всички служители до него. Само 1 човек има право да работи на тази станция, защото вътре е обоотът.

А вас що ви занимаваме. Има беге мама една опция да си отвориш тема и да занимаваш хората. И те някак почват доброволно влизат в нея. Клик! и се самозанимават. Било обществено място. Иначе казано "форум". Нали я знаеш тази дума - ФОРУМ.
И о, чудо! Хем не искат, хем им е неприятно, хем изключително често почват да се самозанимават, ама на всякакви теми се самозанимават и непрекъснато. Това е магията на беге мама. Самозанимават се разни хора, дето нямат време и идеи, но някак ги натиска отвътре да почнат.
И ние тази магия или опция на беге мама си я ползваме. Дали ще ги занимаваме  с ноктите си, с косопада, с това, че на детето му е излязла пъпка или ще му се прави ваксина, дали с това, че на майката й е излязъл проблем в учителската стая, в която работи, а пък в същото време не споделя при никакъв повод колко скъп е телефонът й, как (не) се е научила да му ползва камерата, тя колко мегапиксела е...

Иначе, я кажи,  с какво ще ти е приятно да те занимавам, Как Сийке? Щото аз нали съм тук във форума не да го ползвам както мене ме кефи - я да търся отговори, я да пускам нови и интересни за мене теми и да чакам да се разрази дискусия, я разни снимки да си показвам, дето съм снимала на глухарчета и птички. В крайна сметка съм тука тебе да те занимавам и темите за тебе да са окей. Дай си интересите и да ги почваме!

Последна редакция: ср, 08 юли 2015, 09:28 от Esmee

Общи условия

Активация на акаунт