Проблеми с колега

• 21 209
  • 442
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
И аз, МериАн, и аз  Rolling Eyes

# 271
Популе-а вариант да работят в различни отдели допускаш ли? Може банкета да е бил на отдела и затова мъжа й да не е бил поканен. И най-вероятно е така щом той все още не е разбрал за проблема с шефа.

# 272
  • Другата България
Не, аз вече започвам да мисля, че аз нещо не съм в ред. Имам семейни двойки колеги, ходили сме командировки, басейни, партита, рождени дни...всякакви подобни, на които е бил единия от двамата, по някакво стечение на обстоятелствата. Никога, на никого, по никакъв повод не му е хрумнало, че тези хора мат някакви проблеми, или да търси причина за невървеж или каквото и да било друго. Приемали сме го за нормално - или пари нямат, за да идат и двамата, малко дете няма кой да го гледа, болен роднина, просто нежелание на единия...толкова много причини има, егати и мисленето на някои, аз чета и се чудя наистина ли има толкова тесногръди и ограничени хора или някой изхожда от собствения си мироглед, мислейки подобно за останалия свят?
Оня вчера пък ми обяснява как ако танцуваш с мъж /не твоят законен/, значи е задължително да има мераци за секс от нечия страна, и това гледам и жени го мислят. Tired ooooh! Явно аз съм сбъркана нещо.

# 273
За неразбралите да дообясня - когато ходиш сама на фирмен банкет на фирмата, в която работиш заедно с мъжа си, естественото и логично обяснение за колегите е, че нещо не ви вървят нещата на вас, двамцата...Това е най-близко до акъла на първично ниво, така да се каже. Повечето хора си и остават на това ниво, особено що се касае до колегиални отношения.

И какво, ако дори не вървят между тях нещата? Онзи си е помислил, че е така и е решил да се пробва? Добре. Но след като е получил отказ, видял е, че те все още са си заедно след това, защо просто не се е отказал, а е започнал да прави мизерии? Длъжна е да отговори на всеки, който е решил, че е влюбен в нея?

Не искам да споря с теб. Но имай, моля те, малко по-високо мнение за жените. Не ги третирай като притурка на мъжа (забелязала съм, че го правиш и в други твои постове). Ние имаме право да излизаме сами, да танцуваме с колеги, точно както същото право имат и мъжете ни (е, моят не танцува с колеги, а с колежки Simple Smile) Не съм забелязала мъжът ми да е започнал да преследва някоя колежка, само защото е танцувала с него.

Merri_An, спокойно, не си сама. И аз от тези, сбърканите, тогава. Grinning

# 274
  • София
Не, аз вече започвам да мисля, че аз нещо не съм в ред. Имам семейни двойки колеги, ходили сме командировки, басейни, партита, рождени дни...всякакви подобни, на които е бил единия от двамата, по някакво стечение на обстоятелствата. Никога, на никого, по никакъв повод не му е хрумнало, че тези хора мат някакви проблеми, или да търси причина за невървеж или каквото и да било друго. Приемали сме го за нормално - или пари нямат, за да идат и двамата, малко дете няма кой да го гледа, болен роднина, просто нежелание на единия...толкова много причини има, егати и мисленето на някои, аз чета и се чудя наистина ли има толкова тесногръди и ограничени хора или някой изхожда от собствения си мироглед, мислейки подобно за останалия свят?
Оня вчера пък ми обяснява как ако танцуваш с мъж /не твоят законен/, значи е задължително да има мераци за секс от нечия страна, и това гледам и жени го мислят. Tired ooooh! Явно аз съм сбъркана нещо.

Явно. Wink Щото нали се сещаш - на каквото човек си постеле, на това ще си легне. Имам и още една - да би мирно седяло, не би чудо видяло. Народни мъдрости, проверени във времето.

Ние имаме право да излизаме сами, да танцуваме с колеги, точно както същото право имат и мъжете ни (е, моят не танцува с колеги, а с колежки Simple Smile) Не съм забелязала мъжът ми да е започнал да преследва някоя колежка, само защото е танцувала с него.

Не бре, имате право. Само после недейте да рИвете по форуми...А иначе, ако колежката започне да преследва мъжът ти след страстния танц, това ще го забележиш ли? newsm78

# 275
  • Другата България
Явно това
Цитат
Не ги третирай като притурка на мъжа
е проблемът не само на жени с подобно мислене, но и на мъжете с такова.
Съжалявам ги.

# 276
  • София
Явно това
Цитат
Не ги третирай като притурка на мъжа
е проблемът не само на жени с подобно мислене, но и на мъжете с такова.

...или обратното... Mr. Green Щото нали знаеш, освен, че жените имат колеги и мъжете имат колежки, ако ме разбираш.

# 277
  • Другата България
Колкото и да не ти се вярва, разбирам те. Не приемам подобно мислене, и ми е непонятно защото изхождам от собственото си битие и контакти, наблюдения и живот до сега. Явно е, че и ти правиш същото, така че какво да ти кажа - жал ми е за такива хора. С такива разбирания. Нямам какво повече да ти кажа.

# 278
Колежката ако почне да преследва хипотетичния ми мъж, с който е танцувала и той ясно и каже и пойаже, че не се интересува, мисля че въпросната колежка просто ще се откаже. В края на крайщата всеки има право да каже "не",нали?

# 279

Не бре, имате право. Само после недейте да рИвете по форуми...А иначе, ако колежката започне да преследва мъжът ти след страстния танц, това ще го забележиш ли? newsm78

Де го чукаш, де се пука newsm78. Танцът вече стана страстен.
Обърка си нещо понятията - мъжът ми кани, значи той трябва да преследва, а не да е преследваният. Обратната ситуация не се разглежда в случая. Ако изскочи подобна тема, там ще ти споделя как ще реагирам.

Редактирам: Докато пишех, видях, че veselka1 е обяснила много добре какво е вероятното развитие по твоето питане.

# 280
  • Другата България

Танцът вече стана страстен.

Joy Joy Joy Е интимен танц, какъв да е, интимността предполага страст...... Heart Eyes Flutter

# 281
  • София
Колежката ако почне да преследва хипотетичния ми мъж, с който е танцувала и той ясно и каже и пойаже, че не се интересува, мисля че въпросната колежка просто ще се откаже. В края на крайщата всеки има право да каже "не",нали?

Ами няма ли да ти е странно, ако мъжът ти не ти казва за подобно развитие на нещата? Има една песен: Нещата, които те карат да си кажеш "Хммм"...! Тя е от времето, в което аз бях млада. Wink

# 282

Танцът вече стана страстен.

Joy Joy Joy Е интимен танц, какъв да е, интимността предполага страст...... Heart Eyes Flutter

Така си. Няма как да не се съглася с това. Щом е танц - значи е интимен. Интимен ли е - значи е страстен. Логично Laughing

# 283
Тук не говорим за обикновен флирт, обаче. Ако хипотетичната колежка вече е започнала да му прави мизерии в работата и има реалба опасност той да си изгуби работата, мисля че е редно да знам, защото като част от това семейство и мен ме засяга. Ако въпросът спира само до там кой с кого танцувал на банкета на отдела, тогава не е длъжен да ми казва. Специално за Popule, мъжът ми ходи на служебни банкети и освен това се забавлява и като танцува понякога с колежки. Аз пък от сърце мразя фирмените банкети. Обичам да се виждам с определени колеги/колежки на по кафе, а понякога и с децата. Работим на различни места. За някои-странно, за мен нормално

# 284
  • София
Тук не говорим за обикновен флирт, обаче.

Мда...има неща, които не знаем и няма и да узнаем. Rolling Eyes Приплъзваме се само на повърхността на проблема. Но това не е важно. Важно е как човек трябва да постъпва по принцип. Може да съм старомодна, обаче ако работя на едно и също място със съпруга си, няма да ходя на банкет без него, нито той без мен. Този въпрос не подлежи на обсъждане за мен. Peace А иначе всеки е свободен да си прави каквото си ще.

П.С. Старомодна, старомодна, колко да съм старомодна - като гледам, не сте мръднали на йота, това съвременните млади хора - в нито едно отношение. Всичко си е по старому, както си го знам когато аз бях млада. Grinning Единственото различно е, че сте много объркани по отношение на това една връзка сериозна ли е или не, по простата причина, че вече не се жените. Та затова се обърквате и смятате всяка връзка за сериозна - това като есенция от други теми във форума.

Общи условия

Активация на акаунт