Борба за равенство между половете

• 15 045
  • 461
  •   1
Отговори
# 15
Авторката, ти искаш мъжът ти да бъде над теб и се дразниш на тези, които не споделят мисленето ти. Така ги разбирам нещата. Искаш да си бъде над теб и целият форум да разбере това  Grinning

Не съм казала мъжа да е над мен, напротив, трябва да има да има допълване между двата пола, жената и мъжа си имат роли, съжалявам, но не мога да гледам как една жена ходи зад мъжа си и го удря като ненормален и му натяква как тя е по-умна от него и ще прави каквото тя иска. Давам друг пример, оня ден една колежка тръгна да носи едни тежки кашони и един колега веднага се отзова, вместо да благодари и да остави човека да помогне тръгна да се прави на жертва, попитах я защо не го остави да й помогне, тя ми отговори, че можела сама, а кашоните наистина бяха доста тежки. Не се дразня от това, че никой не споделя мнението ми, все пак се правят теми за да се обсъждат независимо кой е прав или крив, имам, чувството че другите се дразнят, защото остават с впечатление както ти например го разбираш "мъжа да е над мен". Създадох я с цел всеки да сподели дали някой се е чувствал дискриминиран и да даде пример, да сподели, че е съгласен с тази кампания защото еди си какво, а не да ми се нахвърляте и да ми казвате колко ужасно нещо съм писала.  Това с заплатата го писах за да обясня, че тук в България са ниски и не се покриват с  разходите, първата грижа е да ги увеличат, да можем да живеем като нормалните хора, и след това да се претендира, че мъжът не трябва да получава повече от жената.

# 16
Жените имат абслютно равни възможности с мъжете. Абсолютно. Никаква дискриминация няма. Просто са устроени различно и имат различни мотиви, цели и желания. Това е. За жената все още приоритет остава семейството, а за да си "желязната лейди", трябва до да е на втори план. Липсата на жени на най - високи ръководни постове не е поради дискриминация, а защото просто отсъства желание у повечето от тях. Все още е по - лесно да се ожениш за богат и влиятелен мъж, отколкото ти самата да станеш такава.

# 17
"Гледах един документален филм за племе, което си живее по начина от древността, въобще не видях да има някакви делене, допълване, всичко заедно опъваха каиша. Според физическите си сили, разбира се, мъжете ловяха едри животни, жените ловуваха по-дребни, например."

Като се замислиш, тоя модел въобще не работи за високоразвита цивилизация. Просто там трябва да има едни хора, които се занимават строго с определени задачи, за да постигнат по-високо ниво на креативност. Та може би затова си живеят все така от древността...

Разликата е там, че мъжете имат данни да са по-концентрирани за по-дълго време, дори и поради физическата си издръжливост. А в сложните цивилизации, които са достигнали до сложни решения, повечето от тия методи и решения са открити от мъже, даже и тогава, когато жените имат лукса да не перат, а да седят и мислят. Ама не седят и мислят, ами се занимават с приятно убиване на времето, грим и прически. Щото повечето толкова си могат.

Проблемът е, когато жена, способна само на грим и прически иска равни права с креативен и продуктивен мъж. А е ясно, че нямат еднакви качества.

# 18
Проблемът е, когато жена, способна само на грим и прически иска равни права с креативен и продуктивен мъж. А е ясно, че нямат еднакви качества.

Именно затова разглеждам хората индивидуално, а не по пол. Както има кифли сред жените, така и сред мъжете. Има достатъчно суетни мъже, които ще те сложат в задния си джоб, но ни да не е грим/прическа, а в главата да са им коли, филми, секс и т.н., пак няма да са продуктивни.

...кашоните наистина бяха доста тежки...

Не знам защо приемате думата равенство буквално. Тази борба не е жените да бъдат физически равни на мъжете. Да станеш режисьор не е нужно да вдигаш 100 от лежанка. В ситуации, в които се иска физическа сила, естествено, че е човешко по-силният да удари едно рамо на по-слабия. Та ако ще само мъже да са в случая.

# 19
Ако на един мъж хоби са му колите и се научи да тунингова, пак ще е по-продуктивен от жена, която знае всичко за гел-лаковете. Просто защото хобито му е по-практично. А е практично, защото е свързано с цивилизацията. А цивилизацията са я изградили мъжете, защото не знам как ще се изгради цивилизация върху рокли и прически, но виж върху машини и джаджи може, даже и да са правени като хоби в началото...

Просто жените имат други видове стремежи, ей така на гола поляна да ни оставиш, мъжете ще измислят по-полезни неща. Мъжът като има секс в главата, може да пише сонети и да твори симфонии. Жената...вдига краката и забременява.

Много малко жени умеят да мислят абстрактно. Чак страх ме хваща...кажеш им едно, те го приемат по най-буквалния начин. И после искаме да сме на върха. Ми не може.

# 20
Няма да споря с теб. Споделям моят опит, когато се е налагало да търся персонал. Отговорният човек е отговорен, който не е - не е. И не зависи от пола.
Ти щом имаш други наблюдения - ок  Peace

# 21
Моят опит е, че на жените им липсва креативност. Не креативността за лепене на хартиени пеперуди, а генериране на абстрактни идеи и прилагането им с конкретни действия. Дотолкова, че като видя друга жена да разсъждава с високо ниво на абстракция, чак се стряскам.

Иначе може да са отговорни, но повечето рядко преминават на ниво абстракция, което е дефект, защото приемат всичко лично.

# 22
  • Canada - Montreal
А защо им липсва креативност?

# 23
А защо им липсва креативност?

Липсва само на тези, на които са им набили в главите, че понеже са жени не бива да са креативни.
Но си зависи и от човека, има и некреативни мъже, както и жени, просто характер.

# 24
Аз не познавам жена, която да са я учили да не е креативна. Само че въпросът е, че повечето жени насочват креативността си, за да презентират себе си. На повечето жени такъв им е вътрешният стремеж. Мъжете по-често излизат от себе си и правят нещо външно. Жената си хаби енергията, за да се фръцка или да впечатлява.

Има жени, които не мислят за това как изглеждат, но както казах- санкционират ги, защото не играят социалната игра.

# 25
Ако на един мъж хоби са му колите и се научи да тунингова, пак ще е по-продуктивен от жена, която знае всичко за гел-лаковете. Просто защото хобито му е по-практично. А е практично, защото е свързано с цивилизацията. А цивилизацията са я изградили мъжете, защото не знам как ще се изгради цивилизация върху рокли и прически, но виж върху машини и джаджи може, даже и да са правени като хоби в началото...

Просто жените имат други видове стремежи, ей така на гола поляна да ни оставиш, мъжете ще измислят по-полезни неща. Мъжът като има секс в главата, може да пише сонети и да твори симфонии. Жената...вдига краката и забременява.

Много малко жени умеят да мислят абстрактно. Чак страх ме хваща...кажеш им едно, те го приемат по най-буквалния начин. И после искаме да сме на върха. Ми не може.

Да, де ама всички проблеми и гадости пак идват от мъжете, нали? И понякога е по - добре да си стоиш с "грим и прическа" отколкото да се мъчиш да властваш, например. Хитлер, Сталин, Мао, Мусолини нямат женски аналог, няма и да имат. Така че хубаво е като се говори кой е създал цивилизацията, да се каже и кой я заплашва всеки миг от унищожение. Именно мъжете.
Примерът ти с колите също е неудачен. Колите замърсяват въздиха, благодарение на тях ще се изпържим в парников ад. В случая "гримът и прическата" са в пъти по - продуктивни, защото поне не развалят.  Така че не винаги да си активен е добре, примерът с мъжете го доказва. Истината е, че само единици, да, предимно мъже и то от определен етнос създават продукт, който обаче е с цената на нещо, което не знам да ли сме готови да платим. Чистият въздух, например.

# 26

Именно затова разглеждам хората индивидуално, а не по пол. Както има кифли сред жените, така и сред мъжете. Има достатъчно суетни мъже, които ще те сложат в задния си джоб, но ни да не е грим/прическа, а в главата да са им коли, филми, секс и т.н., пак няма да са продуктивни.

...кашоните наистина бяха доста тежки...

Не знам защо приемате думата равенство буквално. Тази борба не е жените да бъдат физически равни на мъжете. Да станеш режисьор не е нужно да вдигаш 100 от лежанка. В ситуации, в които се иска физическа сила, естествено, че е човешко по-силният да удари едно рамо на по-слабия. Та ако ще само мъже да са в случая.

Бях попаднала в един форум с такава тема, трябва да го потърся беше отдавна, една беше писала как можела без мъж, не й бил необходим, защото току виж разместила мебели, монтирала не знам си какво и други подобни. Затова споменах кашоните като пример, според мен големия бунт, най-вече от мъжете, идва от факта, че не могат да разберат с каква цел се създава организацията, трябва наистина да има сериозни основания защо жената се чувства дискриминирана и всички да го разберат. Не обвинявам в никакъв случай женския пол, очевидно има за какво да се създава такова нещо, но трябва да се изяснят фактите.

# 27
Аз не познавам жена, която да са я учили да не е креативна. Само че въпросът е, че повечето жени насочват креативността си, за да презентират себе си. На повечето жени такъв им е вътрешният стремеж. Мъжете по-често излизат от себе си и правят нещо външно. Жената си хаби енергията, за да се фръцка или да впечатлява.

Има жени, които не мислят за това как изглеждат, но както казах- санкционират ги, защото не играят социалната игра.

А мъжът я хаби за да прави глупости и безмислени войни. Наградите Дарвин са точно олицетворение на мъжлката безрасъдност, която няма женски аналог.

# 28
Всъщност вече споменах, че мъжките "глупости" от рода на завоевания, войни и всякакви видове експерименти в крайна сметка са доста продуктивни. Ако едни мъже кажат- айде днеска да пробваме дали може да утрепем мамут и вземат за майтап, че успеят, цялото племе ще яде. Ако жените кажат...хайде днеска да си сплетем косите, всички ще са с плитки. Което е много полезно, нали...

# 29
  • Canada - Montreal
Ами те мъжете правят абсолютно същото - играят социалната роля, за да не бъдат санкционирани.

Общи условия

Активация на акаунт