Борба за равенство между половете

• 15 104
  • 461
  •   1
Отговори
# 450
В крайна сметка не всички етноси са "хора като нас". За някои има табута, които в други етноси са ежедневие. При някои лесно се появяват и разпространяват положителни физически черти, при други се губят. Съвсем нормално е, според това кое се харесва и кое - не, както и донякъде кое е социално приемливо.

Има разлика ако 10 поколения преди теб са търсели яки и фертилни жени или такива, които са търсели грациозни и умни, но по-малко фертилни и силни. Накрая последното поколение ще е съставено от доста различни хора и ще е трудно да заличиш разликите, дори с образование и закони.

Лесно се вижда, че химията е инструмент на селекцията. Това, че някои неща не се "мислят" съзнатлено не значи, че не ги възприемаме на подсъзнателно ниво. Няма жена, която да изпита привличане към болнав мъж с видимо неподходящи гени. За част от секундата му правиш профил.

# 451
В крайна сметка не всички етноси са "хора като нас". За някои има табута, които в други етноси са ежедневие. При някои лесно се появяват и разпространяват положителни физически черти, при други се губят. Съвсем нормално е, според това кое се харесва и кое - не, както и донякъде кое е социално приемливо.

Има разлика ако 10 поколения преди теб са търсели яки и фертилни жени или такива, които са търсели грациозни и умни, но по-малко фертилни и силни. Накрая последното поколение ще е съставено от доста различни хора и ще е трудно да заличиш разликите, дори с образование и закони.

Лесно се вижда, че химията е инструмент на селекцията. Това, че някои неща не се "мислят" съзнатлено не значи, че не ги възприемаме на подсъзнателно ниво. Няма жена, която да изпита привличане към болнав мъж с видимо неподходящи гени. За част от секундата му правиш профил.

А Хокинг как се е възпроизвел, та таман три пъти? Да ти кажа на млади години пак си е имал заболяване, но в начален стадии. Значи има жена, която да изпита такова привличане. Химията не е инструмент на селекцията, гените са инструмент на селекцията. За останалото обаче си права.

Гениалността обаче не е генетично обусловена. В смисъл не е изяснена какво и как се отключва. Ясно е, например, че за интелигентността отговарят цяла група от гени, не единичен такъв, а цяла група. Гениалността доколкото аз знам, не е установена на генетично ниво.

# 452
"А Хокинг как се е възпроизвел, та таман три пъти. Да ти кажа на млади години пак си е имал заболяване"

Ето ти отговор. Сама си го написала. Явно е имал достатъчно гени, за да привлече жена. Имал е интелект, който отчасти е генетичен. А всъщност целта е да се възпроизведеш и следващото поколение също да го направи. Дълголетието е друг въпрос.

Само не знам какво точно наричаш "химия". Звучи толкова неопределено, че може да го използваш за всичко.

За мен химия е Пена подсъзнателно да забележи, че Иван е прост, но затова пък е много силен. Или че Дамян не е толкова силен, ама свири много хубаво на кавал и дялка красиви геги.

Гениалността е категория извън човешкото, но може да се проявява у хората при наличие на определени условия. Част от тях- генетични.

Проявява се по-често, ако някой е в нещо повреден и е принуден да е изобретателен. Ако е много здрав, хубав и щастлив, не му трябва.

# 453
Цивилизацията започва там, където човек превъзмогне инстинктите си. Ако все още живеехме в нецивилизовано общество, Хокинг нямаше да се е възпроизвел. Цивилизация е да избираш с разума си и емоциите си, а не с инстинктите. И моите инстинкти клонят към животински видове като Надал, но никога не бих избрала партньор на тази база. Т.е. колкото по-цивилизовани ставаме, толкова по-малко стандартните критерии като фертилност, мускули и способност за физическо оцеляване имат значение. И това дори не е съзнателно "аз ще избера това пред другото", а си е наложен обществен модел. Никой родител не е посъветвал сина си да хареса русата, защото има естрогени или пък майка да каже на дъщеря си да избере този с мускулите, за да я защитава. Всички казват да избереш добър човек, а добротата са едни съвсем различни критерии, които нямат общо с животинското царство.

# 454
"А Хокинг как се е възпроизвел, та таман три пъти. Да ти кажа на млади години пак си е имал заболяване"

Ето ти отговор. Сама си го написала. Явно е имал достатъчно гени, за да привлече жена. Имал е интелект, който отчасти е генетичен. А всъщност целта е да се възпроизведеш и следващото поколение също да го направи. Дълголетието е друг въпрос.

Само не знам какво точно наричаш "химия". Звучи толкова неопределено, че може да го използваш за всичко.

За мен химия е Пена подсъзнателно да забележи, че Иван е прост, но затова пък е много силен. Или че Дамян не е толкова силен, ама свири много хубаво на кавал и дялка красиви геги.

Гениалността е категория извън човешкото, но може да се проявява у хората при наличие на определени условия. Част от тях- генетични.

Проявява се по-често, ако някой е в нещо повреден и е принуден да е изобретателен. Ако е много здрав, хубав и щастлив, не му трябва.

Съгласна съм пак с теб. Ми химия казвам на химичните елементи, но сега разбрах за каква "химия" говориш. Да, в този случай е точно това, средство на селекцията, така е. Като си права, права си, Сиренке. Laughing И аз обожавам математично - инженерни типове. Много.

# 455
Цивилизацията започва там, където човек превъзмогне инстинктите си. Ако все още живеехме в нецивилизовано общество, Хокинг нямаше да се е възпроизвел. Цивилизация е да избираш с разума си и емоциите си, а не с инстинктите. И моите инстинкти клонят към животински видове като Надал, но никога не бих избрала партньор на тази база. Т.е. колкото по-цивилизовани ставаме, толкова по-малко стандартните критерии като фертилност, мускули и способност за физическо оцеляване имат значение. И това дори не е съзнателно "аз ще избера това пред другото", а си е наложен обществен модел. Никой родител не е посъветвал сина си да хареса русата, защото има естрогени или пък майка да каже на дъщеря си да избере този с мускулите, за да я защитава. Всички казват да избереш добър човек, а добротата са едни съвсем различни критерии, които нямат общо с животинското царство.

Абсолютно, все едно аз съм го писала. Прочела си ми мислите някак си. Имаме разум така е и той е и ще бъде водещ.

# 456
П.С. И гениите като си предадат гените какво става? Синът на Шекспир не е Шекспир. Оскар Уайлд също е имал две деца, не са станали писатели. Интелект се развива, не се предава наследствено.

# 457
 Аз пък наричам "химия" неосъзнатото привличане. И не съм съгласна с вас!  Crazy

Селекцията е осъзнат и преднамерен акт. Не можем да говорим тук, че подсъзнателно се случва. И именно поради тази причина мнението ми е, че масово се касае за химия. Селекцията е по изключение.  Crazy

П.С. И гениите като си предадат гените какво става? Синът на Шекспир не е Шекспир. Оскар Уайлд също е имал две деца, не са станали писатели. Интелект се развива, не се предава наследствено.

Много ясно - не са направили селекция щото!!!  hahaha

Ма аз туй не разбирам - Мамасита си е направила селекцията. Пък ние, простосмъртните, не сме важни. Тъй че нямам какво повече да развиваме философски теории за селекции и химии!  Naughty

# 458

То нека си ги има тия гени в поколението, пък все някой нататък ще ги прояви. Например вербалната интелигентност е до голяма степен генетична, има общо с образуването на езика. Съответно при един етнос, който много цени книжовността и работата с букви и фонеми селекцията е да си избереш книжовен мъж. Сина на равина е идеалното. Логично е от този етнос да се роди преводач на Шекспир.

"Селекцията е осъзнат и преднамерен акт."

Това в тесния смисъл, на селекция на кучешки породи. Но подборът по полови признаци е несъзнателен и е това, дето му викаме "химия". При хората правилният термин не е селекция, а евгеника. Иначе на английски е sexual selection и е писано и за животни, и за хора. За животни терминът е breeding, на български- селектиране на порода.

Всъщност повечето от нас тук са направили качествена селекция. Мъжът на ССФ винаги е нещо специално. Муньовците се случват на други жени.

# 459

Именно и аз това написах. Гените на гениалността не са открити. Има само наследствен интелектуален капацитет, но дали ще се развие, зависи от средата. Както и обратното, може капацитетът да е по - малък по наследство, но да се развие приживе, благодарение на средата. На Айнщайн децата де са? Едният е шизофреник, даже. На Шрьодингер, Дарвин, Нилс Бор? Изобщо единици са тези, които са продължили гениалността на родителите си. На първо време се сещам само за Мария Кюри и Ирен Жолио - Кюри.

# 460
Да, ама ако едно общество роди достатъчно нормално интелигентни, като се роди гений, ще са достатъчно интелигентни да го разпознаят и да го използват, а не да го заключат в лудница.

# 461
Аз пък наричам "химия" неосъзнатото привличане. И не съм съгласна с вас!  Crazy

Селекцията е осъзнат и преднамерен акт. Не можем да говорим тук, че подсъзнателно се случва. И именно поради тази причина мнението ми е, че масово се касае за химия. Селекцията е по изключение.  Crazy

Много ясно - не са направили селекция щото!!!  hahaha

Ма аз туй не разбирам - Мамасита си е направила селекцията. Пък ние, простосмъртните, не сме важни. Тъй че нямам какво повече да развиваме философски теории за селекции и химии!  Naughty

Да, де "химия" е неосъзнатото привличане. Тъй като обаче имаме и разум, привличането при хората е несъзнателно осъзнато.  Laughing В смислъл влюбваме се в някого, въпреки че може да има къде, къде по - стойности обекти, в които да се влюбим, но ние не, точно един конкретен си избираме. Е, това е "химия", ирационална при това. Селекцията  хич не е съзнателна да ти кажа, хич. Ако говорим за любов и химия де. Peace

Общи условия

Активация на акаунт