Борба за равенство между половете

• 14 931
  • 461
  •   2
Отговори
# 180
Това, че мъжете имат по-добра пространствена ориентация няма нищо общо с това, че са мъже, нито с нивата на тестостерона им Laughing . Всъщност в последно време дори се поставя под въпрос, дали наистина са по-добри.

# 181
А! Вътрешно доста хора са били възмутени!

Сигурно. Двамата ми дядовци в жегите са се разхождали само по шорти. Не съм била възмутена. Но някак си ми простее като видя непознат.
Зависи и от жената. Можеше и овации да обере  Laughing

Може  hahaha
Или пък направо ще и налетят. Виж на мъж едва ли. Ама така са ни възпитавали от години. Мъжете могат, жените не. За едните е срамно, за други горе долу нормално.

# 182
  • n/a
Това, че мъжете имат по-добра пространствена ориентация няма нищо общо с това, че са мъже, нито с нивата на тестостерона им Laughing . Всъщност в последно време дори се поставя под въпрос, дали наистина са по-добри.
Laughing
Такъв коментар може да даде жена с вероятност далеч над 90%.
Ако имаше смисъл да го запиша със символите на логиката, те
просто биха се гътнали в невъзможност и молба за пощада.  Laughing

С най-добри чувства  Hug

# 183
Аз давам коментар на базата на проведени изследвания, не си го смуча от пръстите.

# 184
  • n/a
Сигурна съм в това,  СлънцеЛуна  Hug

Снощи дъщеря ми се възмущаваше почти от същото.
След тренировка се връща в залата, за да си вземе за-
бравените очила. Налага се да мине покрай мъжката
съблекалня, вечно оставена с отворена врата. "Защо,
мамо, ние не само я затваряме, но и заключваме, а те
даже не я притварят?". Естественият отговор "Защото
са мъже". То с това всичко е казано  Laughing

# 185
Разлика между половете има, чисто физиологично, от там и някои разлики свързани с мозъчната дейност. Но какво общо имат тези разлики с реализацията и равнопоставенността им в обществото? Това, че един мъж може да се ориентира по-добре с карти от мен означава ли, че при кандидатстване за работа той трябва да има по-големи шансове? Или да получава по-голяма заплата? Или че не може да гледа дете? Днес ме попитаха защо бъдещият татко щял да идва с мен на курсовете за родители. Еми, закостеняло мислене. Против тези стериотипи се бори Ема Уотсън и повечето феминистки на планетата. И тук говорим за фиииината вече дискриминация на ниво отношения между хората, пред закона поне сме равни. Но какво ти фино, когато жените са плод на сексуално и физическо насилие и в цивилизована Европа. Това "явление" си е чист продукт на мачовщината. А да отидеш в съда по такова дело и да те питат какви дрехи си носела и дали не си си го просила е вече върхът на дискриминацията. Да не смея вече да изляза с къса пола, за да не реши някой (и съдът в последствие), че съм била на лов за мъже.

# 186

A защо не й отговориш истината?

Защото мъжете не се срамуват да показват телата си, не ползват телата си като житейски капитал, тъй като за жените мъжкото тяло няма толкова сериозно влияние.... Иначе казано, на никой мъж не му пука, че някоя жена ще го види по слипове или по без слипове.

Няма такова нещо "защото са мъже". Има си логика във всичко.

# 187
Или защото гол мъж не се счита за провокация, докато гола или полу-гола жена на публично място рискува? Или защото църквата векове наред е забранявала на жените да показват телата си, защото са греховни и носят съблазън, докато с приемниците на Адам не е имала такива проблеми? Той все пак е невинната жертва на Ева и трите ябълки.

# 188

Не я заключват, защото тайно се надяват минаващите девойки да им налетят.  Laughing
Преди години живях на последния етаж в една панелка с брат ми. Беше над 40 градуса. Покрива яко напечен и при нас ад под небето. В ада сигурно ще е по-хладно. Та брат ми, нали е мъж и по слипове и гол до кръста. А аз седях, четях си, потях се и в един момент го гледам и си мисля "Абе щом той може, що па не и аз. Да си гледа работата. И свалих си шортичките, свалих тениската и останах по сутиен и гащи. След една минута като ме видя се възмути как не ме било срам. Еми казах му да си гледа работата и че няма нищо срамно. Колкото на него му е жега, толкова и на мен. Помрънка и след час вече не му правеше впечатление.

Защото мъжете не се срамуват да показват телата си, не ползват телата си като житейски капитал, тъй като за жените мъжкото тяло няма толкова сериозно влияние.... Иначе казано, на никой мъж не му пука, че някоя жена ще го види по слипове или по без слипове.

Това при жените се корени и във възпитанието. На мен са ми втълпявали едва ли не, че трябва да ме е срам от собственото си тяло. Криворазбран глупав бабин морал, който ми е донесъл проблеми.

# 189
# 190
Да, три, една в ръката и две, в които е гледал, докато е ял.  hahaha

# 191
Глупав- не глупав, работата е там, че и мъжете си използват тялото като капитал. Само че капиталът на жената не е тялото, а мистерията около него. Мъжът може да гледа 100 съблечени, но ще му е интересна тая, дето още не е съблечена. Затова се пазим, не щото се срамуваме от тялото. Хитрина е това, нищо смислено няма в показването. И няма общо със срама. Свян е друго нещо.

# 192
  • n/a
....
....

Това ли е истината? Не мисля. Според е точно обратната.
Именно защото правят капитал от физиката, по леко по-
различен начин от жените. Само че до някои неща (исти-
ни) е редно да достига сама.

Аха, сега видях. Мамасита  bowuu

# 193
Ако на един мъж хоби са му колите и се научи да тунингова, пак ще е по-продуктивен от жена, която знае всичко за гел-лаковете. Просто защото хобито му е по-практично. А е практично, защото е свързано с цивилизацията. А цивилизацията са я изградили мъжете, защото не знам как ще се изгради цивилизация върху рокли и прически, но виж върху машини и джаджи може, даже и да са правени като хоби в началото...

Просто жените имат други видове стремежи, ей така на гола поляна да ни оставиш, мъжете ще измислят по-полезни неща. Мъжът като има секс в главата, може да пише сонети и да твори симфонии. Жената...вдига краката и забременява.

Много малко жени умеят да мислят абстрактно. Чак страх ме хваща...кажеш им едно, те го приемат по най-буквалния начин. И после искаме да сме на върха. Ми не може.

Мъжете са изградили цивилизацията??? Наистина ли ??? Същите тези мъже, които в повечето случаи ги възпитават майките, а после жените продължаваме да ги възпитаваме ( как се мият чинии, как се изхвърля боклук, как се пазарува...). Същите тези мъже, които, ако не сме жените, никога няма да са това, което са??? Та цялата емоционална интелигентност, която притежава една средностатистическа жена, е основната причина за оцеляването на мъжете. Обичам всичките ми близки мъже, уважавам ги и не омаловажавам това, което са. Но ако света е цивилизован само благодарение на мъжете...извинете.

# 194
Преди да станат изцяло феминизирани, мъжете на около 13 са откъсвани от майките, пращани да учат занаят, да чиракуват, дори да стават юнги. Имали са и ритуали, които да изчистят детското и женското от тях.

Мъжете са измислили "скоковете", от които днес се възползваме и приемаме за даденост.

Мъжете невинаги са живели в цивилизация с неща като пазаруване и изхвърляне на боклук в контейнери. Особено в зората на цивилизацията- хич.

Общи условия

Активация на акаунт