Борба за равенство между половете

• 14 917
  • 461
  •   1
Отговори
# 195
....
A защо не й отговориш истината?
....
Няма такова нещо "защото са мъже". Има си логика във всичко.

Това ли е истината? Не мисля. Според е точно обратната.
Именно защото правят капитал от физиката, по леко по-
различен начин от жените. Само че до някои неща (исти-
ни) е редно да достига сама.
Това за физиката ще трябва да ми го обясниш.

Какъв капитал извлича дядото, който се разхожда гол до кръста по пазара, докато си избира чушки на 40 градуса жега?
Какъв капитал извлича чичо Пенчо, като се разхожда у дома си гол по слипове пред майка си, жена си и дъщеря си, докато те си подгизват дрехите от пот?

Просто мъжете нямат усещането за тялото си като за някаква ценност, която трябва да се показва само на определени хора и то... само с определени цели.

# 196
Е, сега ако вземем да разглеждаме праисторическия мъж или човечеството преди пазаруването и чистенето...тези данни съвсем нямат достатъчно достоверни източници. Всичко там е напълно предполагаемо, нито са имали добра писменост, която да описва точно, нито друг метод за документиране.
Нека си останем в обозримото съвремие, другото отива малко в сферата на митологията, а това с равенството между половете не можем да сме сигурни колко стар проблем е, но трябва да го търсим в настоящето и бъдещето, в миналото явно не намира разрешение.

# 197
Сигурна съм в това,  СлънцеЛуна  Hug

Снощи дъщеря ми се възмущаваше почти от същото.
След тренировка се връща в залата, за да си вземе за-
бравените очила. Налага се да мине покрай мъжката
съблекалня, вечно оставена с отворена врата. "Защо,
мамо, ние не само я затваряме, но и заключваме, а те
даже не я притварят?". Естественият отговор "Защото
са мъже". То с това всичко е казано  Laughing
A защо не й отговориш истината?

Защото мъжете не се срамуват да показват телата си, не ползват телата си като житейски капитал, тъй като за жените мъжкото тяло няма толкова сериозно влияние.... Иначе казано, на никой мъж не му пука, че някоя жена ще го види по слипове или по без слипове.

Няма такова нещо "защото са мъже". Има си логика във всичко.

Отговорът е много прост. Гол до кръста мъж едва ли ще възбуди жена, докато гола до кръста жена ще възбуди не един мъж.

# 198
  • n/a
Е, за къде сме без митология? То там са и отговорите
за физиката, за капитала, за съвремието, за полове-
те, за равенството, а и за смисъла от него.

# 199
Разлика между половете има, чисто физиологично, от там и някои разлики свързани с мозъчната дейност. Но какво общо имат тези разлики с реализацията и равнопоставенността им в обществото? Това, че един мъж може да се ориентира по-добре с карти от мен означава ли, че при кандидатстване за работа той трябва да има по-големи шансове? Или да получава по-голяма заплата?

Не, разбира се. То точно това е хубавото на сегашното време, че всеки получава не според пола си, а според това, което може. И ако има по - можещи мъже, логично е да взимат повече.

# 200
О, да, нищо против. Сега се подиграваме на феминизма, но ето какво е постигнал до момента:

- жените не са имали право да гласуват
- жените не са имали право на участие в политика или управление
- жените са били пъти по-малко платени от мъжете и изборът на професии е бил ограничен
- жените не са имали право на образование,
- след като са имали право на образование, тяхното образование се е отличавало от това на мъжете, защото на коя жена ѝ трябва физика?
- жените не са наследявали родителите си

Сигурно има и още, аз се сещам само за тези на прима виста. Дали има смисъл от такова движение? Мисля, че да. Ето какво още може да се постигне:

- защита на правата на жените и майките на работното място
- защита от сексуално посегателство и посегателство върху личността
- разбиване на представата, че ценността на една жена е в нейния външен вид, което кара момичетата да се подлагат на анорексични диети, а козметичната индустрия да процъфтява. Нищо против грима, стига една жена да се чувства достатъчно добре и да е приета с и без грим. Защо не е прието например жена да ходи без грим на работа в офис среда? Преча ли на някого без червило?

И други.

# 201
  • Galaxy 13197853088
Сигурно има и още, аз се сещам само за тези на прима виста. Дали има смисъл от такова движение? Мисля, че да. Ето какво още може да се постигне:

- защита на правата на жените и майките на работното място
- защита от сексуално посегателство и посегателство върху личността
- разбиване на представата, че ценността на една жена е в нейния външен вид, което кара момичетата да се подлагат на анорексични диети, а козметичната индустрия да процъфтява. Нищо против грима, стига една жена да се чувства достатъчно добре и да е приета с и без грим. Защо не е прието например жена да ходи без грим на работа в офис среда? Преча ли на някого без червило?
И други.
Ти в кой век живееш? Не си ли чела кодекса на труда?
Наказателния кодекс?Коя ли бременна не е защитена?
Коя насилена не е получила процес ако го е поискала,
коя жена с качества и без грим е останала неоценена?

# 202
Това за грима е доста пресилено. Аз самата много често съм ходила без грим и дори с грим да съм, рядко слагам червило, други жени съм виждала да са на работа без грим също. Обикновените жени, със съвсем обикновени професии, си слагат грим доброволно, за да ги харесват, защото се чувстват по-хубави, но не и защото има някакви писани или неписани правила за задължителното наличие на грим по време на работа. Даже за прекалено много и вулгарен грим е много по-вероятно да "осъдят", отколкото за липсата на никакъв.

# 203
Лабрадор, в 21-ви век, в България

- жена, започнала инвитро процедура беше уволнена
- аз и една позната (отговор на втория ти въпрос), аз зашото не беше в България, тя, защото беше известна личност
- това за грима е по-скоро отношение, с което можеш да се сблъскаш, на мен не ми пука, аз винаги съм работила без грим, но съм срещала доста учудени коментари.

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 20:32 от Estlar

# 204
  • Galaxy 13197853088
И защо мислиш, че някой е длъжен да търпи загуби, само защото ти искаш да имаш бебе?
(не , че няма и и такива - като моя работодател, при който няколко майки станаха щастливи,
но има и други които не могат да си позволят този финансов и логистичен лукс).И защо,ако
ти и твоята позната не сте завели дела ви е крив закона? И дали въобще осъзнавате, колко
малко значение обръщат мъжете на грима ви?

# 205
И защо мислиш, че някой е длъжен да търпи загуби, само защото ти искаш да имаш бебе?
(не , че няма и и такива - като моя работодател, при който няколко майки станаха щастливи,
но има и други които не могат да си позволят този финансов и логистичен лукс).И защо,ако
ти и твоята позната не сте завели дела ви е крив закона? И дали въобще осъзнавате, колко
малко значение обръщат мъжете на грима ви?

Абсолютно, работодателят не е благотворително дружество. Аз бях от другата страна вече писах, бременна и възползваща се от работодателя.
И аз не се гримирам.

# 206
Като няма кой да ражда, няма да има и кой да работи. И жените също не сме благотворително дружесто Peace .

# 207
Защо работодателят е длъжен да търпи загуби, ако ти се разболееш или решиш да отидеш в отпуск? Също толкова глупав въпрос задаваш. Когато една жена забременее работодателят е длъжен да я защитава. Когато я уволнява преди реалното забременяване, обаче, никой не може да го съди. Това е дискриминация. Опитаха се да променят закона и се въведе защита на жени в "напреднала процедура", т.е. след пункция и реално оплождане, защото тази практика беше зачестила. Това за нормално ли го считаш?

В моя случай законът на въпросната държава нямаше да е в моя полза, за българското законодателство не съм се интересувала, нито съм ровила в причините тя да вярва, че делото не би било успешно. Но според статистиките над половината изнасилвания не стигат до полиция, защото са от познат. Прекрасна статистика е въобще, че това продължава да се случва, някак си поне според психолозите има доста връзка между това как мъжете възприемат жените и честотата на изнасилванията.  Wink Това трябва да се промени.

# 208
Мда, като няма деца и съответно млади хора в една държава, този работодател ще работодателства над филанкишията  ooooh!.
Добре че вече и в България има и социално отговорни работодатели. Макар че като гледам как служителите бдят за правата на бизнесмена...
СлънцеЛуна  Peace

# 209
Като няма кой да ражда, няма да има и кой да работи. И жените също не сме благотворително дружесто Peace .

Ми що раждат тогава?  Peace Разбира се, че не сме благотворително дружество. То както върви човекът ще бъде заменен от машина, така че деца едва ли ще са нужни. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт