СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 086
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Жени, при теб пак е подобно, защото някъде четох, че като започне второто майчинство, трябва в 3-дневен срок да се прекрати първото. Тоест се подава още нещо. Румка ми прати една интересна тема и там намерих точно нашия случай и момичето пита за застъпването и за по-късното издаване на болничния със задна дата и пише за някакви два документа, за да може да се води, че майчинствата се застъпват и да се взима същата база, като за първото дете. Писах на това момиче и питах какво е станало при нея и писах също на счетоводителката на фирмата, в която работя. Ще ти пратя ЛС когато разбера повече.

# 121
Здравейте момичета, днес пак май е топло, или поне на мен  Laughing  .От сутринта с ММ се мъчим с проклетия ремонт, ама какво да се прави мераци  baby_neutral .
По темата с порасването на гърдите- на мен ми е първа бременност, и преди съм била пухче   261uu , но такова чудо не е било, даже ММ им се впечатлява- още не е свикнал с обема.   Grinning
Мамчета да ви попитам: още в началото на бременността ми вземаха микробиология и естествено имах гъбички, уж ги лекувахме с някаквъв препарат/ гелче някакво/, но аз се съмнявам, че са се появили пак. Та питането ми е- сега нали пак имаме право на микробиология и ако има някакъв проблем пак ще се лекува, но мога ли да бъде сигурно, че ще са се изчистили напъл до раждането. Някъде бях чела, че всичко трябва да се ок иначе бебчето можело да се зарази при нормално раждане.  newsm78

# 122
Мойтегърди пък не са пораснали много. По принцип съм с малки сега станаха малко по-големи, но си нося старите сутиени и дори не с ами тесни Simple Smile Да ви питам, гърдите ви топли ли са, Мойте са като печка, ММ се смее че ще има топло мляко   Joy
За гъбичките имах преди два месеца, беше ад, слагах гелче и се махнаха (осезателно), но сега май пак почват да се появяват  newsm78

# 123
Та питането ми е- сега нали пак имаме право на микробиология и ако има някакъв проблем пак ще се лекува, но мога ли да бъде сигурно, че ще са се изчистили напъл до раждането. Някъде бях чела, че всичко трябва да се ок иначе бебчето можело да се зарази при нормално раждане.  newsm78
Да, задължително всичко трябва да се изчисти преди раждането. Ако имаш оплаквания, непременно си направи преглед и изследване.

# 124
До мамчетата, на които им е първа бременност. Мили момичета, ориентирате ли се към покупки и следвате ли някакъв списък? Аз все още нищо не съм купувала... newsm78

# 125
Здравейте момичета, аз ще направя третата фетална морфология в сряда, тогава ще бъда 31 г.с. Ще раждам при д-р Кирякова. При нея си следя бремеността и се чувствам спокойна. Утре съм обещала на дъщеря ми да отидем на плаж, а нямам много желание. Предпочитам да се разхождам в центъра на Варна и по-градинките.
Катя още в началото на бремеността ми казаха, че консултацията с офтамолог ще бъде направена в 34 г.с.
Хубав ден.

# 126
До мамчетата, на които им е първа бременност. Мили момичета, ориентирате ли се към покупки и следвате ли някакъв списък? Аз все още нищо не съм купувала... newsm78

Аз се възползвах доволно от летните намаления и напазарувах много неща, като голяма част от дрешките са даже с размер 3-6 месеца.
Списъци гледах, но нито един не ме грабна и накрая реших да пазарувам според собствените си виждания. Така като се замисля, ми остават само по-големите покупки (количка, легло, столче за колата...) и козметиката.

# 127
Аз си поръчах такова легълце, много ми харесват и отдавна си мечтая Simple Smile

След 6 месеца ако стане малко, ще използваме кошарката на каката, която е класическа дървена с три нива.

# 128
Аууу Алана супер е легълцето, от къде го поръча (ако не е тайна).
За покупките Simple Smile имам дршки за до 1г горе долу (луда съм по покупките а и мъжът ми взе че прихвана  newsm78), днес взехме количка най-накрая. Сега ми остава всичко останало- което не е малко. Нямам още никакви шишета (имам 1-2 биберона подарък), никаква козметика (още не съм се интересувала какво точно ще трябва - приемам съвети), легло, кошче за кола, помпа за кърма мисля да не взимам преди да видя ще имам ли такава - вие какво мсилите?  newsm78

# 129
От Mothercare е кошчето.

Помпата за кърма си е задължителна за мен. Не вярвам да нямам, миналия път имах. А и без попма не си го представям, тя е страхотно облекчение.
Миналия път ползвах ръчната на Авент и сега такава ще си взема. Тогава толкова ми беше опротивяла, че я изхвърлих на боклука без дори да я измия  Joy Просто не можех да я гледам повече.
Сега се надявам да има повече кърмене и по-малко цедене и ще се постарая в тази насока.

# 130
От Mothercare е кошчето.

Помпата за кърма си е задължителна за мен. Не вярвам да нямам, миналия път имах. А и без попма не си го представям, тя е страхотно облекчение.
Миналия път ползвах ръчната на Авент и сега такава ще си взема. Тогава толкова ми беше опротивяла, че я изхвърлих на боклука без дори да я измия  Joy Просто не можех да я гледам повече.
Сега се надявам да има повече кърмене и по-малко цедене и ще се постарая в тази насока.
И аз съм същата   миналият път с баткото не можахме да се кърмим по естественният начин и се изцеждах с помпа на Авент 1год и 6 мес.но това никога не ме е спирало.Няма такава защита ,като майчиното мляко.Сега съм решила да се мъча да кърмя бебка от мен и няма да се давам.

# 131
  • Драгоман
  Бебетата в началото трудно засукват лесно се уморяват, но ако започне даване само тошише става все по-зле. Трябва да потормози бебето и като е наистина гладно ще се научи да суче. Те принципно се раждат със сукателен рефлекс!  Peace Аз се чудя сега помпа на Авент или Томми Типи, понеже съм харесала разни комплекти с помпа и шишета, но ако се кърмим няма да ми трябват много шишета, а към ако не се - няма да ми трябва помпа  Rolling Eyes

# 132
Здравейте, момичета!  Grinning

Много теми сте зачекнали, и толкова сте изписали, а уж нямало посещения в темата. Е, не е като при юлките и августовките  много пишат Mr. Green там започнаха с бебета и много им се радвам!  baby_neutral

Скрит текст:
Аз имам помпа електрическа на Медела и я ползвах само в началото, защото ми беше в доста редки случаи необходима /докато слезе кърмата на 3тия ден, при спящо бебе, за да стимулирам, и при запушени канали около 2-3 месец/. Може да не ви се наложи да я ползвате изобщо.
Сега не знам дори дали да купувам шишета и какви, ако се наложи в началото дохранване? Има толкова много видове, марки и се обърквам вече. Надявам се като първия път на дълго и безпроблемно кърмене.  Whistling

Алана, страхотно е кошчето - много красиво - с кеф да заспива бебето. Но аз пак ще заложа на дървена кошарка. Вече я купихме и сглобихме, и матрака е готов, чаршафи и завивки, пелени, хавлии за баня, играчката въртележка - само да дойде септември.  Laughing Днес и повивало исках да купя, но в Аико са купили цвета, който исках и сега ще търся в друг магазин.  Crossing Arms
Дрехи нямам никакви. За изписването харесах един комплект и ще го поръчам скоро всичко, и защото са от Англия не искам изненади. Искам да е бял, или екрю съвсем изчистен от шарки, но много удобен. Изобщо не държа на някаква показност и роднини също не искам, дано успея да ги убедя, че нямам нужда от тях точно на изписването.
Козметиката изобщо не я мисля, ще ползвам същата като с първото ми дете - нямах никакви проблеми с цялата им гама Себамед.
Най-големият ми проблем е количката. Изобщо не знам каква да избера и накрая няма да купя никаква.   Crazy
Имам си ваничка за къпането и страхотен стол за хранене на Чико, който става и за шезлонг, от 0+ може да се ползва - препоръчвам.

Очаквам и третата ФМ, за мен си е задължителна и тя. Всеки месец на ЖК доктора гледа на ехограф, но е толкова бързо, и не знам дали е достатъчно. Само ми казва с колко е пораснало бебето, но данни за плацента, води и шийка - не.
Кажете как сте килограмите? Аз удържам засега с 8 прираст, а има още 2 месеца...ухууу дано не стане страшно.  Grinning

# 133
Да и аз ги чета и много им се радвам.Нямам търпение и нашето време да дойде,въпреки че си имам и известни притеснения и страхове от това как ще се справям вече с две деца и от самото раждане,дано само всичко мине наред.

# 134
Ох страхотно, колко много неща сте си накупували вече. Много ми е притеснено така като знам, че аз още с нищо не съм се подготвила. Килограмите успявам да ги държа между 12-13 кг, които уж не ми личат толкова много Simple Smile Ще видим до септември как ще я свършим. Ние бяхме на почивчица за малко през уикенда и се пекох малко около басейна без да влизам, разбира се. Тази хлорирана вода не ми се отразява добре на интимната хигиена.

Хубав ден на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт