СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 083
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Моята ЖК включва винаги ехографски преглед, но въпреки това предпочетох да направя и трите ФМ. Реално нито една ФМ не е задължителна  Peace Просто в трите тримесечия се гледат различни неща, а и все пак ФМ се прави на по-специална техника и при специалист в тази област, а не при АГ-то.
Но всеки сам си решава.

П.С. Стандартният ми ехограф на ЖК продължава около 10 мин., а ФМ беше около 40-50. Може да се повтарям, но това до сега беше най-подробният и продължителен преглед, на който съм била. Дори втората ФМ беше по-кратка, но това може би зависи и от лекаря... Thinking

# 106
Момичета,аз да ви попитам пораснаха ли ви гърдите? Аз съм в 30-та г.с. и не са мръднали изобщо-все така малки са си. Аз не държа да растат, просто ми е и малко странно, повечето момичета казват че им растат драстично...чудя се защо при мен не е така...

# 107
Момичета,аз да ви попитам пораснаха ли ви гърдите? Аз съм в 30-та г.с. и не са мръднали изобщо-все така малки са си. Аз не държа да растат, просто ми е и малко странно, повечето момичета казват че им растат драстично...чудя се защо при мен не е така...
И при мен няма кой знае каква разлика...сигурно след раждането ще има промяна като имаме кърма, не знам дали съм права ,но така мисля Simple Smile понеделник влизам в 30-та седмица аз.

# 108
  • Драгоман
  Следващата седмица ще съм в 30г.с. и на ЖК ще ме гледа лекарката на ехограф, който е много модерен 4Д, при нея си правих на същия апарат предишните ФМ. А и като цяло, ако Агто е добър и е специалист може да види проблем, дори и на 2Д при обикновен преглед. Иначе ходих на ехокардиография, така че знам, че със сърцето всичко е нормално. Аз знам, че тя ще погледне и кръвотока и плацентата. А снимки от 4Д нямам и от предната ФМ, понеже бебето се криеше и лекарката  ми каза, че не може да му снима личицето, а няма смисъл да прави снимки на други части и да ми вземе маса пари за тях. Та си спестих половината сума и ди взеха само 50 лв. Ама и аз не държа, нали все пак ще си го гледам като се роди!

# 109
Много ми пораснаха гърдите, но като си сложих един сутиен от предишния кърмачески период, ми е съвсем точен. Т.е. колко да са пораснали, точно колкото миналия път. Като обем са поне тройни, понеже по принцип са ми малки.
Даже дъщеря ми ме застреля с една реплика онзи ден: "Какво е това, което ти се подува под нощницата?" с едно супер учудено изражение  Joy Не е свикнала да имам такава анатомия  Laughing

# 110
Здравейте и от мен,

моите гърди също са огромни и също може би 3 пъти по големи от преди да забременея. Като чашка минах от Б на Д и пак леко ми пристяга. Боя се, че ще са мн виснали като спра да кърмя.  cry
Сутиени за кърмене смятам и аз да си взема от H&M. От там си взимам и обикновени, които също са доста удобни.
Аз исках да попитам, която от вас вече се е обурудвала с кошарка на какъв вид се е спряла - дървена или по скоро от тези сгъваемите?

Аз също смятам да пропусна третата фетална. И двете ми фетални бяха мн подробни и съм мн доволна, а за това как изглежда личицето също смятам да изчакам до срещата ни наяве. Simple Smile

# 111
Боя се, че ще са мн виснали като спра да кърмя.  cry
Изобщо не е задължително. Моите не се промениха, а кърмих дълго. Само останаха малко по-големи, което даже е положително Simple Smile
Не се притеснявай предварително.

# 112
  • София

На самия преглед мериха бедро, обиколка на главата, стомах, бъбреци, огледаха подробно гръбначен стълб (прешлените), мозък (също го измерваха), сърце (нещо специално му оглеждаха), пъпна връв. Мериха кръвотоците, огледаха плацентата... В общи линии няма нещо, на което да не обърнаха внимание. За мен до момента това беше най-подробния от всички прегледи  Peace

Тези неща всеки път ги гледаме и няма да ходя на ФМ специално. Е, ако разчитам за периодичните прегледи само на доктора от ЖК, ще отида задължително. При него прегледа с ехограф трае точно 3 минути.
Общо взето нещата са относителни и опират до специалисти и апаратура.

Моите гърди пораснаха доста, поне един номер. И първия път така бяха, като непосредствено след раждането с идването на кърмата станаха огромни  Simple Smile Но постепенно пак се смалиха, не толкова обаче колкото преди забременяването. Старите сутиени не ми стават. Сега като се замисля сутиени имам най-различни номера чашка и обиколка Simple Smile
 pregnachik, не се притеснявай предварително, изобщо не е задължително да увиснат, особено ако не си с много голям бюст  Peace

# 113
  • София
Здравейте. Моите гърди по принцип не са малки но и малко се уголемиха след първата бременност. Обаче аз не им дадох шанс да се възстановят и да видя какво ще стане с тях, защото забременях веднага със спирането на кърменето. Чела съм, че първите месеци като се спре кърменето са по-меки поради по-малкото масни тъкани, но после си се възстановяват, така че би трябвало всичко да е наред.
Аз днес бях на преглед, но не сме гледали бебето, само му чухме сърчицето. АГ не ми даде направление за офталмолог и каза, че било рано (а аз съм в 31-ва седмица). Следващата ми консултация е на 15-ти август и се чудя дали пък тогава няма да е късно, защото ще влизам в 9-тия месец тогава.
Другото, което ме притеснява е това, че когато започва 45-дневния болничен, няма да мога да си го взема, че АГ е в отпуск, а аз сега съм втора година майчинство за първото дете и когато започне да тече другото майчинство трябва в 3-дневен срок да прекъсна първото (май с някаква декларация), а в същото време трябва второто да е продължение на първото, за да не ми се промени базата и да взимам сумата като за първото дете. А не знам в счетоводството на фирмата какво трябва да се подаде и да не се получи някакво омазване накрая ако прекъсна първото и те занесат документите а още няма да имам болничния. Някой в сходна ситуация знае ли какво точно се прави?

# 114
Здравейте,
Моите  гърди доста пораснаха. От Б чашка, минах  на С, а сега  ще мина към Д.
Момичета, страшен целулит  съм нотрупала, едни буци, едни чудесии  Sad
Дано да изчезне после.

# 115
pregnachik, нашата кошарка е дървена. Във форума има една полезна тема "дървена кошара или от плат", има различни мнения, ако още се колебаеш, можеш да прочетеш мнения на мами.  Hug

За уголемяването на гърдите - ами не мисля,че съм сменила чашката, по-скоро май съм с два размера отгоре. Ако правилно ви разбирам, като почна (дано) да кърмя ще ми се увеличи още, така ли?  Crazy

# 116
Даже дъщеря ми ме застреля с една реплика онзи ден: "Какво е това, което ти се подува под нощницата?" с едно супер учудено изражение  Joy Не е свикнала да имам такава анатомия  Laughing

newsm62 newsm62 newsm62

моите май порастнаха в началото на бременеенето и от тогава не са растли. Ама така порастнаха, че имам един любим сутиен - милият се разпра посредата между чашките от напрежението което получи Wink) не знам за номера, аз да ви кажа като отида в магазин и премервам кое ще ми стане, не знам каква буква или номер е чашката. Иначе - имам си доволен размер и преди, и след забременяването  Laughing 

да ви кажа - не мога да дам мнение дали спадат след кърмене - по-скоро, поспадат, но това ми съвпадна с периоди в опит за отслабване, така че не знам от кое спаднаха - от диетата или от спиране на кърменето

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 22:29 от rumka833

# 117
Момичета, страшен целулит  съм нотрупала, едни буци, едни чудесии  Sad
Дано да изчезне после.
Ще изчезне, не се тревожи. Получава се от задържането на вода, което е м ного типично за бременността. Сигурно половината ти качени кг до момента са от вода. С раждането всичко се оправя.

Ако правилно ви разбирам, като почна (дано) да кърмя ще ми се увеличи още, така ли?  Crazy
Рязко и внезапно  smile3521
Малко е шокиращ този момент. Поне аз изобщо не бях подготвена, не го очаквах и се паникьосах.
През нощта изведнъж вдигнах температура, гърдите ми почервеняха, бяха твърди като камък, просто ужас. Но ми сложиха една инжекция окситоцин и до няколко часа всичко се оправи. Още на втория ден след раждането.
Бебето не беше при мен тогава, дадоха ми помпа и изцедих 100мл наведнъж! После като почнах по по-често, излизаше много по-малко.
Но общо-взето въпреки че не бях подготвена, всичко мина много гладко.

# 118
allana,благодаря ти за инфото:hug:

# 119
  • Драгоман
  Катя, аз съм в същата ситуация, само че аз като говорих със счетоводителката какво трябва да се направи като издадат 45-дневния болничен и тя каза само да го отнеса, нямало друго нищо от моя страна, всичко тя щяла да свърши. Но при мен направо ще го прекъснем второто майчинство, а не да го съчетавам с второто и да взимам 50% от първото, защото на 12 август ми започва 45дневния, а на 23 август ми приключва първото майчинство и няма смисъл. Сега се чудя дали да не се обадя отново да я разпитам.  newsm78
   Моите гърди също доста порастнаха тази бременност - с 2 размера нагоре, но с първата нямах такива уголемявания. обаче като се напълниха с кърма станаха огромни!  Whistling Доколкото съм чела и знам, ако рязко спре кърмата или ти си я спреш, гърдите увисват, но ако се случи постепенно със времето ( да се премахва постепенно с едно кърмене, докато станат 0) нямало да увиснат въобще. Е, аз така направих, но след като спрях кърменето имаше разлика - повиснаха леко, преди това бяха доста по-високо и щръкнали напред.  Mr. Green А като спрях кърменето се подложих на сериозна диета и от отслабването тотално увиснаха!  ooooh! Та всяко нещо е нож с две остриета - повече кг, по-големи и хубави гърди  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт