СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 086
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Ауу ужасни са тези доктори...откъде накъде така ще те увика?! И аз се бях ядосала с една аптекарка, нахапа ме нещо, но освен сърбеж друго нямах, исках да ми даде алергозан или нещо,което да може да се ползва докато съм бременна, тя ми се развика как не съм била отишла на лекар, че и на спешен даже! От друга аптека си купих Dermodrin, и за ден всичко отшумя. Щом си била с жилетка, как може така да ти говори за рак, да те притеснява?! Аз работих на летището до 4 месец и 1000 пъти съм минавала през рентген... не са ми го забранили, хем бях без жилетка... Не се тревожи...

# 91
  • Драгоман
 BaJleTo , обаче това на летището май не е същото като в болниците?  newsm78

# 92
Предполагам че не е, но все пак аз месеци наред по няколко пъти на ден минавах от там, а все пак е вид рентген. А пък и снимката и вече е направена, освен да я накара само да се тревожи и да си мисли че след години може да има лоши последствия е просто ...... нямам думи. То ако само за лошото мислим, не трябва и да ядем,че само боклуци в храната.

# 93
именно ...
не се тревожи толкова, всичко че бъде наред с теб и с детенцето

# 94
Момичета да ви питам вие 3та фетална правихте ли?Мои приятелки вече родили си спестиха последната?!Вие какво мислите?Също така избрахте ли си лекар за раждането,кога смятате да се видите с него?Питам защото се чудя кога да свърша тази работа за да може доки да прецени състоянието на бременната,освен ако разбира се не ти води Жк и е наясно?Ох дано ме разбрахте 

# 95
На мен ми казаха че няма смисъл от трета (и мойта лекарка и тази от предната фетална) та май няма да правя. Още не съм решила при кого ще раждам, т.к. още не знам как ще се ражда.

# 96
На мен ми казаха че няма смисъл от трета (и мойта лекарка и тази от предната фетална) та май няма да правя. Още не съм решила при кого ще раждам, т.к. още не знам как ще се ражда.
Benite ти в коя седмица си?

# 97
В 33-та днес влезнах Simple Smile

# 98
Алеле ти си много напреднала аз съм 28   bouquet

# 99
Ммм да вижда му се края

# 100
аз съм в 30-та май - тумбакът вече ми тежи, особено вечер като се изморя - и става твърд като камък.

моите деца се шегуват редовно, че съм им скрила топката, и да им я дам да отидат да поиграят малко на улицата  Wink))

# 101
  • Драгоман
  Аз няма да правя 3та ФМ, според мен е зилишно, след като бебето се развива добре според предишните ФМ и останалите прегледи! Мисля след като ми издадат 45дневния болничен да потърся лекар за раждането или поне още едно мнение, защото още не съм решила със или без избор на екип ще бъда, но тая работа през август ще се реши Simple Smile

# 102
Аз правих трета ФМ и наистина ми се видя излишна. След като прегледа органите и кръвотока и всичко беше наред, просто нямаше какво друго да ми гледа и половин час се опитваше да направи 3Д снимка на бебето. Аз изобщо не държа на това и не ме интересува как изглежда, като се роди, ще я видя. Сега не ми е важно. Исках да знам за някакви здравословни проблеми, които за сега изглежда няма, слава богу.
Това бяха едни пари на вятъра за мен, така че ако нямате оплаквания и ако ви гледат на ехограф по време на консултациите, наистина няма голям смисъл от трета ФМ.

# 103
Аз направих миналата седмица третата ФМ, въпреки че на предишните всичко беше ок. Все пак в различните седмици е възможно да се открият различни проблеми, иначе щеше да има само една ФМ. Направих я както за свое спокойствие, така и заради 3-4D глезотията  Mr. Green Имам сега доста снимки и видео  Heart Eyes

Иначе, по отношение важността на третата ФМ, ето какво пише в интернет:
"Феталната морфология между 28-32 г.с. (оптимално около 28-30 г.с.) е третия по-важен ехографски преглед през бременността. Постепенно големината на плода нараства, което позволява по-лесното диагностициране на някои по-редки и/или по-дребни структурни аномалии. От друга страна, някои дефекти по начало имат по-късна изява и практически могат да бъдат диагностицирани едва в трети триместър. Допълнително предимство на специализираното ултразвуково изследване между 28-32 г.с. е възможността за адекватна оценка на темпа на фетален растеж и развитие, както и извършването на някои високо-специализирани ехографски прегледи като Доплерово изследване на кръвотока в майчино-феталната и фето-плацентарната циркулация..."

На самия преглед мериха бедро, обиколка на главата, стомах, бъбреци, огледаха подробно гръбначен стълб (прешлените), мозък (също го измерваха), сърце (нещо специално му оглеждаха), пъпна връв. Мериха кръвотоците, огледаха плацентата... В общи линии няма нещо, на което да не обърнаха внимание. За мен до момента това беше най-подробния от всички прегледи  Peace

За раждането - ще раждам при лекарката, при която се следя. Решено е още от самото начало.

# 104
Да, не е лошо да се прегледат тези неща, но ако стандартната консултация включва ехографски преглед, не знам дали има смисъл да се ходи и отделно на ФМ. Може просто следящият доктор да го направи.

Общи условия

Активация на акаунт