СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 094
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Моя младеж не разбрах кога се е обърнал, само започнах да се чудя защо ми се разместват ребрата. Доки потвърди, че се е завъртял вече, но не знам дали не продължават още с тези въртележки, защото все още си има страхотни лупинги.

# 76
Здравейте мами  Grinning
Съжалявам за неудобството с темата но мамата, която я администрираше претърпя инцидент с ръката си. Виждам, че има нова тема и искам да помолч Бебошана да бъде премахната от първа страница, тъй като се е преместила ш октомври. След малко ще пиша от моя си профил за да ми пишете ако не съм влизала да пусна нова тема. Повече съм активна във фейсбук-групата , тук влизам 1-2 пъти седмчно. Grinning

# 77
 newsm03
Дзаак Simple Smile
Аз ще се грижа за темите за сега. Пишете ми ако има въпроси и проблеми  Hug Hug Hug
Леко бременеене на всички   bouquet
Ще пиша повече като имам време. Днес съм на среща с акушерка  Crazy

# 78
  • Драгоман
  Момичета, имам сериозен проблем  Confused Преди 2 часа си изкълчих глезена, докато гонех детето по детската площадка  ooooh! Сложих лед и го оставих да почине, но той се поду и посиня и ме боли повече сега  Sad След малко ще ходя при личната, тука в нашия град няма ортопед нито рентген и ако се наложи ще остане за утре най-рано  Sad Много ме е яд, понеже другата седмица имам 4 ходения до София по лекари и зъболекари и записани часове месеци преди това и ако ги пропусна после няма да има време кога да записвам нови и да ходя  ooooh!

# 79
  • софия
 Jen4et012 Дано се оправи по бързо глезена !! Moята бебка последните няколко пъти на прегледите е с надолу главата, но я усещам че много се върти особено последните няколко дни даже ме наболява корема от ритниците понякога много е активна изглежда има още място да се върти.

# 80
Женче, същото ми се случи с предната бременност. Накълцай една глава стар лук и я наложи на глезена, стегни го колкото да се задържи с бинт и си сложи крака на високо. Това го направи довечера за да преспиш така. Утре ще си пушка, само синьо ще има. Но и утре вечер го направи.

# 81
  • София
Здравейте мами. Лелее колко много сте изписали за 2 дни. Женчето, дано глезена да мине до другата седмица. Много неприятно е това. Sad

Ние иначе сме добре, освен че още сме болни (вече и аз). Педиатърката изписа капки за нос и Проспан на малката, но аз ще се оправям с чайове и солена вода.

По темата за сутиените за кърмене мога да споделя, че аз моите си ги взех от H&M. На мен лично са ми супер удобни и ги ползвам дори сега, въпреки че вече не кърмя. Продават се комплект по 2 броя, черен и бял и са 35 лева до колкото си спомням. Хубавото е, че могат да се видят на място. По-нагоре сте споменали за подплънките за попиване на кърма - наистина много важно нещо. Аз не вярвах да ми потрябват в родилното, защото бях чела, че след секцио кърмата тръгва по-късно, но при мен тръгна на втория ден за моя голяма изненада и ако нямах подплънки се мокрех много бързо. Също от полза са лосион за зърната (с ланолин) и има едни кърпички на чико, които са за преди и след кърмене за забърсване на гърдите. Винаги е по-добре да се мият, но в някои ситуации не става и на мен тези кърпички ми бяха от полза.
Превръзките за след раждане ми бяха супер неудобни. Много са дебели и се изместваха. Затова поръчах на мъжа ми да ми донесе на втория ден нощни always и ми беше доста по-комфортно с тях. И еднократно бельо за след раждане ползвах, но не ми хареса. Ластикът му се падаше точно върху белега. Може да съм си взела по-малък размер, но пък не ми стягаше, само беше неудобно. И сега ще си взема, но ще ползвам само в краен случай.

Много полезни неща сте изписали за комплектите за изписване и ще се възползвам от информацията Simple Smile Каката е зимно бебе и нямах много колебания тогава за това какво да се вземе, но сега е по-различно.

Хубав ден на всички  Hug

# 82
  • София
Жени, не искам да те плаша, но щом е посинял има голяма вероятност да има счупена костица. Хващай се и отивайте в Пирогов  Peace

# 83
Здравейте мамиии! Simple Smile В този горещ ден само човек да може да е на морето, но на мен май няма да ми се отвори парашутът newsm45. Поне утре си отивам вкъщи  (в Русе) и ще си почивам при мама и тати, а може и на басейнче. newsm53
Не съм писала отдвна, защото се местихме в новото жилище и не само, багажът трябваже да се нареди, мебели да пристигат, а и си ходех до скоро на работа.... абе много задачи за една бременелка. Направо се удивлявам на мамите, които имат воля да работят още, че и след раждането веднага, сега не може да ме накараш да се върна на работа, ама граммммм не ми липсва.  smile3506
Иначе моята госпожица е добре, обърната с главата надолу, и в 32 седмица отговаря на 34 по размери.  Laughing
Мъжът ми на периода ми помага, ама на периоди, позабравя малко, но пък много се радва на коремчето, така че е Ок. Още обаче не сме се наканили да пазаруваме, някои неща ми ги дадоха, и имаме това онова, обаче сега го карам за другите неща да ходим, той нещо се дърпа. Общо взето покрай ремонта, новото жилище и другите неща, хич не му се ходи пак да избира и да харчи, ама пък аз не искам сама да избирам, детето е и негово.
Течение и аз имам доста силно, от самото начало, но иначе докторите ми казват, че е нормално, а и утре съм на ЖК да ми вземат секрет, така че ще се разбере.
Още нищо не съм подготвила за изписване, но аз съм на мнение, че искам бебка да е хубава за това събитие, но няма да вземам комплект готов, а каквото избера.
Относно темата тук и във ФБ, мисля, че е редно и тази да си остане, аз също пиша и в другата, но честно казано понякога не ме отразяват много, така че е хубаво да има алтернатива  newsm10

Това е от мен, Жени, дано ти се оправи крачето, леко бременеене на всички в тези горещи дни!  Hug Hug Hug

# 84
  • Драгоман
Ето ме отново! С ММ ходихме до Пирогов и ми направиха рентгенова снимка. Оказа се, че имам само разтегнати връзки, не било нищо страшно. Да слагам лед през 2 часа до утре вечер и после с Репарил гел да го мажа. До 10 дни щяло да мине. Обаче след леда и почивката още повече се подува и съвсем ме боли и не мога стъпвам хич... А като го пораздвижа става по-лесно придвижването! Станал ми е двоен глезена.  ooooh! А най-тъпото е, че рентгеноложката ме направи на мат и маскарад, че съм отишла за рентгенова снимка, колко било опасно това по време на бременност, най-добре да не съм си я правила и некви такива. Как имало опасност бебето след години да се разболее от рак заради тази снимка...  Cry Ама пък доктора беше на друго мнение, че със специална жилетка нямало никаква опасност и даже не ме преглежда, а направо ме прати на снимка! Дори не ми пипна крака! Сега ме е страх наистина да не му навредя на бебето с рентгена, че тази ми е 2ра за тази бременност, първата беше на зъб.  Confused

# 85
Ако си била с оловна жилетка на корема няма никакъв проблем, не знам рентгеноложката защо ти е наприказвала такива неща. Оловната жилетка предпазва почти изцяло.
А снимката на зъб те облъчва с толкова радиация, с колкото и престоят на слънце в летен ден, т.е. много малко.
Дано да се оправи кракът по-бързо  Hug

# 86
Мия зъболекар не мин разреши снимка сега. Като родя ще правя. Той ми каза следното - по принцип предпазват с престилка, но ако е за моята жена няма да разреша.

# 87
  • Драгоман
  Здравейте Simple Smile
  Бях с оловна жилетка, при това двойна! И при двете снимки, дано няма проблеми в бъдеще!  Praynig Открих инфо в нета и там пише, че има някаква опасност до 25г.с. аз в момента съм в 29, но при първата снимка на зъба бях в 21 някъде Sad Тогава зъболекарката ми каза, че до края на 3ти, началото на 4ти месец било опасно, когато организма се развива най-бързо.
  Тази сутрин мога да се похваля, че съм по-добре!  Simple Smile Трудна нощ беше, но за мое учудване днес вече стъпвам по-лесно и отока е по-малък! Дано да мине бързо цялата работа.  Peace Сега чакам свекърите да дойдат и да вземат малката, за да не се натоварвам днес, а да си почивам  Simple Smile

# 88
не се тревожи за снимките - съвременната техника е много напреднала в сравнение с това, което е било преди 30 години. Само рентгенолозите не са се променили оттогава - все едно и също си знаят, и все това си баят.
Ако е толкоз опасно - те защо работят с години наред в такава среда?

# 89
  • Драгоман
не се тревожи за снимките - съвременната техника е много напреднала в сравнение с това, което е било преди 30 години. Само рентгенолозите не са се променили оттогава - все едно и също си знаят, и все това си баят.
Ако е толкоз опасно - те защо работят с години наред в такава среда?
  Ами и аз това се чудех  newsm78 Като цяло тя ме убеждаваше да не съм я правила тази снимка, да съм изчакала няколко дни, ако не минава чак тогава да отида! Било много опасно за бързо делящите се клетки какъвто бил плода по време на бременност. Ама пък доктора без снимка нямаше да ми даде никаква диагноза и щеше да ме върне.

Общи условия

Активация на акаунт