СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 480
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Привет и от нас  Hug

Аз също ще искам епидурална упойка. При първото раждане ми сложиха и бях много по- добре по време на самото раждане, предвид, че преди това два дена бях с постоянни контракции през /2-5 мин./ и вече мислеха да ме вкарват за секцио  Rolling Eyes
И аз имам постоянно тчение и ползвам ежедневни превръзки. В Петък съм на преглед и изследвания, ще се вземе и секрет...та дано всичко да ми е наред  Praynig

# 151
Първоначално доки ми каза - МОМИЧЕНЦЕ,
но на следващия преглед каза - МОМЧЕНЦЕ.
Утре пак ще ходя, но смятам, че пак ще е момченце .. от това, което видях на екрана миналия път, мисля че няма място за съмнение.

У дома имам двама предстоящи батковци - единият на 9, другият на 4,5 г. Малкият потенциален батко каза, че ще останел с мен да чакаме да дойде бебенцето Wink)

# 152
  • София
Първият път раждах с епидурална упойка и беше много леко. Пусна ме точно преди напъните, въобще раждането протече без никакъв зор. Сега обаче се очертава секцио. Иначе ако раждам нормално - задължително ще си искам, но дали ще може зависи и от други фактори, които докторите си преценяват.
По принцип за да се каже, че едно течение е нормално или безопасно трябва да се изключат неприятните причинители - например бактерии и др., да не ги коментирам.
Ние сме почти оборудвани за бебето, остава шезлонг и още няколко гащеризончета, а също и да взема от приятелки стерилизатор, възглавничката против обръщане и някои дребни нещица.

# 153
Ами аз първият път раждах без упойка и беше кошмарно раждане,но то и в Сандански не правят такава,този път съм решила или в Благоевград или в София да раждам и ще си искам упойка... Naughty

# 154
За второ раждане само имайте предвид, че обикновено е два пъти по-кратко от първото, особено ако са с малка разлика и може да няма време да се сложи упойка. Но пък второто казват, че не боли колкото първото.
Имам няколко приятелки, които искаха да раждат с упойка и второто, но докато стигнат до болницата вече са били с 8-9 см разкритие и е нямало за кога.

# 155
  • София
За второ раждане само имайте предвид, че обикновено е два пъти по-кратко от първото, особено ако са с малка разлика и може да няма време да се сложи упойка.

Да, така е  Peace Ако раждах нормално този път това би било голямото ми притеснение. Сигурно ще се изстрелям към болницата при първия симптом  Grinning

# 156
Да всички това казват,но разликата при нас си е доста 7 години и ще си е като първо май.Аз защото ме е страх мисля по-рано да отида в София при близки и да чакам,а ако реша за Благоевград се надявам до там да има време да стигнем.

# 157
Дa, и моятa приятелкa роди второто без упойкa, зaщото при пристигaнето в болницaтa вече беше с много голямо рaзкритие. Рaзликaтa между децaтa й е 1.6г.

# 158
Аз за сега се надявам да раждам нормално, но без упойка  Thinking просто защото ме е страх от нея (не че от самото раждане не е страх)
А за течението .. и аз имам, всъщност не е спирало. Преди 2 седмици ми взеха секрет и излезе гъби. Др седмица пак ще ми взимат и ще видим дали се е изчистило.
За покупките явно много изоставам, всъщност имаме само скрин, кошарката чакаме да пристигне, (която е дървена оикновена малкя размер), столче за кола и спално бельо. Количка си харесахме май, колебаем се между ретрус- данцо или с-макс и на адбор с-лайн или марсел.
Плажа въпреки, че ми е съвсем наблизо.. не ми се ходи.
Вие имате ли контракии? По колко са на ден? Аз пия магнезии, но не спряха, само малко намаляха.

# 159
Да всички това казват,но разликата при нас си е доста 7 години и ще си е като първо май.Аз защото ме е страх мисля по-рано да отида в София при близки и да чакам,а ако реша за Благоевград се надявам до там да има време да стигнем.
7 години си е много и наистина ще е като първо раждане. Така че най-вероятно ще имаш време за упойка и аз те съветвам да си уговориш такава. Поне аз не бих се поколебала.

# 160
7 години си е много и наистина ще е като първо раждане. Така че най-вероятно ще имаш време за упойка и аз те съветвам да си уговориш такава. Поне аз не бих се поколебала.
Да утре ще ходя до Благоевград в болница Пулс да питам дали там правят,ако не за София,но задължително ще си уговоря упойка. Hug

# 161
Ох момичета вие ме шашкате при нас разликата ще е 6год с баткото.И аз май ще си искам епудурална,но ще чакам да се видя с доктора и дали няма да каже секцио.Знам ли?!

# 162
 Цитат:
Свикнах да спя по гръб и настрани...но на плажа така ми липсва да си легна по корем  Laughing
[/quote]
Аз пък си лежах и по корем на плажа. ММ ми се смя много като ме видя да си копая дупка за корема, но си ми беше много удобно. А и пясъка ми топлеше - много приятно.
Много ви се радвам на покупките. Аз още нищо не съм взела. Миналия път обикалях и гледах поне, а сега и това не съм правила. Този уикенд имам изпити и сега гледам само да уча. Иначе ще използвам повечето неща от каката, нищо че сега е момче. Миналия път като излязах в болничен отидох в един магазин и купих всичко на веднъж. Продавачките като ме видяха с голяма количка ме питаха дали зареждам магазин. Сега съм отделила малко дрешки от каката (зелени, бели, жълти) и не смятам да прекалявам. Като седна на компютъра тия дни ще опитам да кача стария ми списък с коментари кое ми е било полезно и кое излишно.
Относно килограмите: сега съм 30-та гс и съм +10. Миналия път качих 12 само през последните два месеца и станаха общо 20 отгоре. Като спрях да кърмя ги свалих всичките, че и повече, но това се отразява не само на гърдите. А за тях - ако от чашка В стигнеш до Д и после пак на В (като отслабнеш) няма как да не провиснат. А количеството на кърмата не зависи от размера на гърдите. Моя съвет е, ако искате да кърмите да сте упорити и да не се срамувате да помолите за помощ.
Чакам с нетърпение да дойде другата седмица, когато ще е минал изпита ми и ще се отдам на емоциите около бременността. Очакването и подготовките са много вълнуващи.

# 163
аз пък мисля, че няма да се "брои" като първо, организмънт не ги "забравя" тези неща Wink)
поне се надявам, че принципът е същият както с карането на колело ..  Rolling Eyes

# 164
Той организмът и от първия път си ги знае нещата, не е нужно да се учи. Ставаше дума за скоростта, с която напредва разкритието. При скорошно второ раждане, шийката е по-отпусната и по-бързо се разтваря.
Но всичко е индивидуално, при някои още от първия път разкритието става бързо, до организъм е.

Общи условия

Активация на акаунт