СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 838
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета,
allana много е сладко и момичешко креватчето, много ми харесва. Супер бебешко  baby_neutral се почувствах като го видях, чак и на мен се прииска да си полегна в него  Embarassed
Относно упойките, на мен ще ми е първо раждане и сега тепърва започвам да се просветлявам във видовете, така че всяко впечатление от вече раждалите мами е доста полезно. Момичета, вие решили ли сте в коя болница ще раждане. На мен ми се върти в главата 2ра градста, но не съм на 100% решила...

# 166
Аз съм решила в Майчин дом.В 12 седм лежах за 5 дни и съм доволна от д-ри от акушеркуте бяха много мили.Предишният път бях в Шейново и честно казано съм отвратена от тази болница,но това е друга тема

# 167
Аз да се включа с оплакване-тия хемороиди много ме тормозят... Докторката ми беше изписала един крем,но не ми помага изобщо... Направо се чудя вече какво да правя, толкова е неприятно и некомфортно...   Confused Моля,ако нещо конкретно е помогнало на някоя от вас за премахване на външни хемороиди,да сподели... Tired

# 168
Аз съм решила в Майчин дом.В 12 седм лежах за 5 дни и съм доволна от д-ри от акушеркуте бяха много мили.Предишният път бях в Шейново и честно казано съм отвратена от тази болница,но това е друга тема
При мен пък е точно обрaтното - отврaщение от a Мaйчин дом, a в Шейново се чувствaм кaто у домa си. Лежaх с първaтa бременност първо в Мaйчин дом, после в Шейново, родих тaм и съм доволнa Wink Сегa с вторaтa пaк лежaх пет-шест пъти и живот и здрaве отново ще рaждaм тaм.

# 169
Според мен, лесно решение за болницата където ще родиш, много зависи и от доктора, при когото се следиш. Струва ми се, че ако води  раждания, въпросът е ясен. Само, че докторицата, която ме следи / уж по препоръка на личната, си останах в поликлиниката в Люлин при гинеколожка, която само следи основните неща, защото и виодезона  #Crazy е един, но това е друга тема/ не води раждания и сега това удобство ми създава дилема  Grinning

# 170
Здравейте, момичета! Да се запиша най-после и аз в новата ни темичка Simple Smile Не съм писала от много време, нодо сега работих и нямах свободно време. Сега вече ще почивам повече. Вчера бяхна преглед- казаха, че всичко е наред. Бебчо расте и шава по цял ден Simple Smile Иначе до момента съм качила 9 кг и съм вече в 31 седмица. Като  последно време започнах да качам по-бързо, но се надявам след време да ги сваля. Сега е по-важно бебчето да е добре и да расте. Хубаво и прохладно лято от мен Simple Smile

# 171
Аз да се включа с оплакване-тия хемороиди много ме тормозят... Докторката ми беше изписала един крем,но не ми помага изобщо... Направо се чудя вече какво да правя, толкова е неприятно и некомфортно...   Confused Моля,ако нещо конкретно е помогнало на някоя от вас за премахване на външни хемороиди,да сподели... Tired
И аз съм със същият проблем  Sad

# 172
Лекарката към която се насочих за раждане препоръчва последния месец /за нормално раждане говоря/ да се поставят вагинални овули Цикатридина /щом ми ги изписва по време на бременност и то влагалищно не би трябвало и аналните да са противопоказни/. Те имат и продукт за хемороиди, нямам лични наблюдения, но моя приятелка е изключително изненадана от ефекта им при хемороиди. Консултирайте се с лекар или фармацевт и опитайте.

# 173
  • София
За хемороиди - първият път ми помогна един правен крем от една аптека, обаче загубих координатите на аптеката. Вълшебен. Ще се опитам да открия информация и ще ви пиша.

Аз ще раждам в Шейново живот и здраве, както първия път. Първия път тогавашният ми АГ замина в чужбина като бях в 8 месец и ми даде два варианта - лекар в МД и лекар в Шейново. Избрах Шейново, първо защото за доктора имаше много хубави мнения, второ, че МД ми е като хамбар, а Шейново ми се видя уютно някак. И така, останах много доволна.

# 174
мили мами - дайте малко свеж акъл и мнение.

връщам се от ЖК, където досега винаги ми изчисляваше ехографът термина за периода 12,09-18,09 - все в този интервал е бил. Днес, обаче  -категорично ми изскочи 25,08,2015 и док като почна - как не съм си знаела датата на ПМ ... и нам-си-кво.

Моля ви да ми кажете - при вас подобни големи отклонения в последния месец наблюдавали ли сте?

Което ми направи впечатление е, че той мери главичката и прави изводи за термина и кг на детето само п оразмера на главичката. На първото ми дете главичката беше голяма, бяха ми казали че ще е голяяямо, а се роди 2650. На второто м идетенце главичката беше малка и мислеха че ще е недоносено, а се роди над 3500 ...

може ли да има такова голямо отклонение в този период, в който сме.

прегръдки на всички ...
за болничен ми каза че вместо на 06,08 ще ми го издаде на 11,08  - защото отивал в отпуска. Но това ми е най-малкия проблем, хихихих .. ако до тогава не съм родила, де, щото по последни сведения май др.седмица влизам в 9-ия

дайте малко акъл  Praynig Praynig Praynig

# 175
Rumka не знам защо изчиляват по цикъл? при мен това не е опция, т.к. цикъла ми беше на 40 - 60 дни. Разминаването с големината на детето и изчисление по цикъл е 3-4 седмици Simple Smile Според моята лекарка е важно развитието на бебо, но цялостното, не на отделни елементи

# 176
Румка, аз днес бях на ФМ, нямам никакви отклонения, теглото 1500 гр го определиха по глава , корем и бедро.

# 177
и при мен е нередовен - както и овулацията /с първото ми дете си я следях - на 12-ия ден от как ми  беше ПМ, с второто дете - на 6-ия ден от както беше ПМ/.
И аз това опитах да обясня, обаче - не срещнах разбиране.

благодаря benite - и при мен толкова излизат в разминаване

на 05,08 ще ходя за друго мнение, да видим какво ще изскочи ...

Hug Hug Hug

# 178
  • софия
Здравейте момичета доста се изписали тези дни  Wink Аз днес се върнах от почивка в родният ми град. Тези дни купих доста дрешки и постоянно си ги гледам и им се радвам. А да ви попитам този болничен 45 дни преди термин аз след като не работя и няма да ми трябва да казвам ли нещо на доктора или .. не съм наясно изобщо , а ми казаха че трябва да ми издадът документ за термина с който се ходи в социалното за някаква еднократна помощ- този документ с болничния ли се издава  newsm78

# 179
  • Драгоман
Здравейте момичета доста се изписали тези дни  Wink Аз днес се върнах от почивка в родният ми град. Тези дни купих доста дрешки и постоянно си ги гледам и им се радвам. А да ви попитам този болничен 45 дни преди термин аз след като не работя и няма да ми трябва да казвам ли нещо на доктора или .. не съм наясно изобщо , а ми казаха че трябва да ми издадът документ за термина с който се ходи в социалното за някаква еднократна помощ- този документ с болничния ли се издава  newsm78
  Мисля, че няма общо с болничния, но след като не те осигурявят може да е по-различно...  newsm78 За тази еднократна помощ си спомням, че като Катето се роди, след няколко дни с ММ ходихме с социалните и подпълвахме някакви формуляри и молби, там дето се подава и за детските надбавки. Мисля, че там носихме копия от акта за раждане на детето! Значи се ходи след като ти издадат акта за раждане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт