СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 410
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Изключително високи цени!Аз лично не бих си купила нищо.С малко повече желание човек може да си намери всичко а в този магазин цените са доста завишени... newsm78
А къде са ниските цени? Simple Smile

# 466
Здравейте. Вчера се видях с една позната, тя роди преди 40 дена някъде, каза че на последния ехо граф в 8 месец, бебето е било 2,500кг, и даже са и казвали че е вървяло доста голямо бебе, даже секцио са обсъждали, но в крайна сметка, като и е дошъл деня, се е родило 2,500кг. Така че май не трябва много да се впечатляваме от измерването на тегло на прегледите. Simple Smile
Някоя от Варна има ли?

# 467
Аз не го разбирам това гледане на ехограф 2пъти през бременността дето ти се полагали по здравна каса и за другите да те карат да си плащаш или само да слушат тоновете и да ти казват , че всичко е наред , във всеки етап от развитието на детето може да стане нещо, мен моята гинеколожка ме гледа абсолютно всеки път и не ме пита дали искам или не, нито ме кара да плащам, винаги мери глава, коремче и бедро, оглежда околоплодните води, само при последния преглед в 7ми месец само главичката измери и аз като й казах , че след 4 дни съм на ФМ и тя вика " е там ще го измерят по - подробно " и ме претупа , но по принцип винаги го гледа, а относно теглото то е ясно , че няма как да е абсолютно точно, зависи от гинеколога дали мери точно и дали детето се върти по време на меренето, но поне дава някакъв ориентир, че детето расте.
Аз съм от Бургас, но във Варна учих и една моя колежка скоро роди в Майчин дом, каза , че е много доволна, гледали са я като принцеса, първото дете не знам в коя болница във Варна го е раждала, но имало голяма разлика, агитирва ме даже да идвам до Варна да раждам Grinning

# 468
Аз не го разбирам това гледане на ехограф 2пъти през бременността дето ти се полагали по здравна каса и за другите да те карат да си плащаш или само да слушат тоновете и да ти казват , че всичко е наред , във всеки етап от развитието на детето може да стане нещо, мен моята гинеколожка ме гледа абсолютно всеки път и не ме пита дали искам или не, нито ме кара да плащам, винаги мери глава, коремче и бедро, оглежда околоплодните води, само при последния преглед в 7ми месец само главичката измери и аз като й казах , че след 4 дни съм на ФМ и тя вика " е там ще го измерят по - подробно " и ме претупа , но по принцип винаги го гледа, а относно теглото то е ясно , че няма как да е абсолютно точно, зависи от гинеколога дали мери точно и дали детето се върти по време на меренето, но поне дава някакъв ориентир, че детето расте.
Аз съм от Бургас, но във Варна учих и една моя колежка скоро роди в Майчин дом, каза , че е много доволна, гледали са я като принцеса, първото дете не знам в коя болница във Варна го е раждала, но имало голяма разлика, агитирва ме даже да идвам до Варна да раждам Grinning
И мен всеки път ме гледат на ехограф, но си плащам...иначе всеки път го мери, даже на 4Д ми го пуска да го гледам, и аз мисля , че само 2 ехографа не са достатъчни...
Тя с избор на лекар ли е била? Аз също мисля там да раждам, но още не съм решила с избор или не да бъда, с който и да съм говорила раждала там жена, всяка ми казва - "при когото и решиш, няма да съжалиш..пускай се без избор на екип" Надявам се всичко да е наред, и когато му дойде времето да го помня този ден само с хубави емоции...че се наслушах на лоши мнения от жени раждали в другите 2 болници!

# 469
Здравейте, да се оплача малко днес Sad сега се връщам от хурург - трябваше да ми каже да мога да раждам нормално или не (имам херния). Та хрурга опипа ми корема за 2 мин. и ми каза, че няма проблем да си раждам. После понеже исках да ми обясни по-подробно - ми обясни, че ако хернията е нарастнала може при напъване да притисне белите дробове или сърцето. И в крайна сметка не можел да каже нищо, щял да обясни на генеколожката и тя да реши. Е нали той е хирург Sad много съм разочарована. Искам да родя естествено (само заради възстановяването), но ако е опасно не ми се рискува. Нямам представа какво да правя с кого да се консултирам.  newsm78

# 470
аз мисля, че в твоя случай по-конкретен отговор едва ли ще ти кажат. Може би ще е добра идея да изчакаш за нормално раждане, и ако евентуално в процеса нещо се усложни да прибегнете до секцио.
И аз много искам нормално раждане поради същите причини, но досега никой не ми е дал "зелена светлина" , продължавам търсенето

# 471
И мен всеки път ме гледат на ехограф, но си плащам...иначе всеки път го мери, даже на 4Д ми го пуска да го гледам, и аз мисля , че само 2 ехографа не са достатъчни...
Тя с избор на лекар ли е била? Аз също мисля там да раждам, но още не съм решила с избор или не да бъда, с който и да съм говорила раждала там жена, всяка ми казва - "при когото и решиш, няма да съжалиш..пускай се без избор на екип" Надявам се всичко да е наред, и когато му дойде времето да го помня този ден само с хубави емоции...че се наслушах на лоши мнения от жени раждали в другите 2 болници!

Да, с избор на екип е била, но и тя каза, че всички там били добри. И аз се чудя дали да си избера моята гинеколожка, понеже за сега се очертава секцио и май предпочитам да е тя, все пак ме познава малко от малко , знае състоянието ми и ще е по - загрижена и внимателна Simple Smile Иначе , ако е нормално раждане не виждам смисъл от избор , то цялата работа май акушерките я вършели, доктора само за шиенето после , ако имаш разкъсване.

# 472
Аз да ви кажа, моя док го няма над месец, и без това съм секцио, ако тръгне спешно много ще се шашна. Каза минда ходя в болницата в спешния кабинет, ама пак ме е шубе...

# 473
В отпуска ли е ? Аз така се бях шашнала предния месец в графика за моята докторка излизаше само една дата за целия месец, а трябва да са около 9-10 дати, викам си тази жена да не реши да излиза в отпуск, ама се оказа, че не са попълни графика още и затова е така. Разбирам ги , че са хора и те искат да си починат, ама с толкова много пациенти...Не се притеснявай, ако си спокойна, няма да тръгне да се ражда по - рано, ще си чака доктора

# 474
Момичета, гледам, че първото "августинче" се е родило на 15-ти юни, следващото малко след това, значи сигурно и при нас скоро се очаква първото бебе  Laughing Някои вече са в девети месец.
Напълно възможно е до броени дни да имаме първото бебе в темата!

Ние се възнахме от море вчера, много се радвам, че прекарах най-горещите дни на малко по-хладно местенце, а след няколко дни отиваме на планина на доста затънтено място и се надявам да няма проблеми. Но мястото е наистина много затънтено, най-близките градове са Гоце Делчев в едната посока и Доспат в другата, и двете не са кой знае колко големи, та не знам  newsm78 Дано да не се налага да ходя да търся доктори по чукарите...

# 475
Не го мисли и всичко ще е наред, наслаждавай се на почивката Simple Smile

# 476
здравейте аз от вчера съм официално в 9-ти вече ходя на 10 дена на консултация.
днес ходих всичко е наред няма индикации скоро да тръгне да се ражда предположенията са за около датата на термина най много до седмица по рано.
следващият преглед е на 17 август и тъй като още не се е завъртяла с главата надолу /върти се иначе във всякакви други посоки/ с доктора ще обсъждаме евентуални раждания.
по принцип и двамата стискаме палци за нормално раждане да се обърне, ако не се обърне и не е надхвърлила 3.500кг пак ще е нормално но седалищно раждане тъй като от един месец е с дупето седнала на изхода
ако обаче стане по голяма ще е секцио, за сега не са я теглили и не знам горе долу как върви, на 17 ще разберем
аз иначе чета и гледам в интернет пози и как мога да й помогна да се завърти ... ако знаете нещо казвайте
иначе всичко ми е наред плацентата е високо горе , каналът е затворен няма никакви опасности, ходя всяка седмица до морето за по два дена работя не се спирам изобщо и още нищо не съм купила много съм несериозна но вече ремонтите приключиха и това трябва да направя
хубав ден на всички

# 477
Момичета, имам гадна кандида Sad Изписаха ми канестен, ама малко ме съмнява за 3 дни да мине гадината Sad Ще пробвам. Случайно някоя от вас да се е излекувала с тези глобули?

Румка, видях,че си писала в темата за Селена.
 Аз ходя при Матев и съм много доволна от отношението му. Аз ходя безплатно, така че мога да дам обективно мнение (според мен) - много човечен и отзивчив. А, и си вдига телефона, нещо, което е мн важно за мен.
Надявам се да съм полезна  Hug

# 478
L0v3d,
аз лекувах гъби с Канестен глобули и крем. Не смятам, че е било успешно, защото пак си имам течение. А от глобулите прокървих леко, та ако ти се случи, не се шашкай. Звънни все пак на док, но не е страшно. Peace

# 479
Момичета малко оф топик съвсем случайно попаднах на този сайт http://kasida.bg/   
Смятам ,че може да се намерят страшно много неща и то на много прилични цени.
Има и неща с по-високи цени разбира се ,но човек ако се разтърси из сайта има много добри попадения.

Общи условия

Активация на акаунт