СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 418
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
panteryx86 аз имах подуване миналата седмица, но бях се претоварила (два дни нон стоп ходене). Но една приятелка роди средата на Юни, краката и бяха двойни през цялото време на 9-ти месец - а тя си почиваше доста и не ходеше стоеше с крака нагоре Simple Smile Казали и че е нормално.

# 451
Важно е също да няма белтък в урината, освен високо кръвно и оттоци по лицето, ръцете и краката. Тогава има прееклампсия.

# 452
Здравейте, да се впиша и аз. Термин 21 септември. Очакваме момче!

За пазаруването- почти всичко сме купили, остават дребните неща, като козметика, клечки за уши, нокторезачка и евентуално няколко шишета  и залъгалки. Имаме вече количка, кошче, шезлонг, дрехи /доста/, корито.... натрупала съм стаята и чакат да дойде деня за пране, подреждане. Купихме и скрин за дрехите на бебето, който стои сглобен и празен... но като гледам какво количество бодита и пижами има по торбите, предполагам, че няма да стигне  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За кърменето - със сигурност предпочитам да кърмя, но да видим дали ще се получи. Взели сме помпа за кърма, за да мога да стимулирам нещата още в болницата, от ден 1.

На този етап господина върви доста дребен, казаха, че изостава с 2 седмици, беше 1400 на последната консултация преди 10 дни. Другата седмица съм на контролна ФМ, надявам се там да го измерят малко по-точно.

Раждането - насочила съм се към Шейново, но имам леееки колебания. Не съм убедена, че трябва да е там, при положение, че няма да избирам екип/лекар/акушерка и каквото и да било. Притеснявам се, че бебо още не се е обърнал и ако това не се случи до към края на август, може да се наложи да планираме секцио, а никак не ми се иска.....

За килограмите - до момента съм 5+, като стартовите ми са нормални - 49 при ръст 170. Малко са, но пък в жегата ми е трудно да ям нещо различно от плодове и таратор. Мляко пия всеки ден, сирене също ям много, но с месото сме си обявили война от месеци....

Като цяло установих, че лятото е крайно неподходящо време да си бременна - не излизам, защото ми е горещо, не мога да се насладя на сезона, няма морета, басейни плажове и за мен няма разлика дали ще вали или ще е зима или времето сега...

# 453
  • София
Здравейте. Днес бях на консултация и се оказа, че въпреки оскъдното хранене от моя страна, бебчо си расте. Измериха го 2397 грама в 33+2 дни. Уж даже вървял седмица напред, но знам че това е много относително и не им се връзвам много на тези размери.

Иначе не получих зелена светлина за нормално раждане. Пак секцио ще е. Година и половина от предишното секцио било много малко време и рисковете били по-високи. То сега е минала година и половина, до раждането ще станат година и 7-8 месеца, но явно си е малко време. Лекарят каза, че ако ражда негова роднина, не би препоръчал да рискува с нормално раждане при толкова кратко време. Е, сега поне няма да се притеснявам за диоптрите и това, че прегледа на очите ще ми го направят към средата на 9-месец и ако започне раждане преди това, няма да знам все още в какво състояние ми е ретината. Не съм изненадана от това, но все пак таях някакви надежди, че може да опитаме нормално. Датата поне няма да я определяме скоро и ще е максимално до термина, в зависимост от резултатите при меренето на тонове.

# 454
  • Драгоман
Здравейте, да се впиша и аз. Термин 21 септември. Очакваме момче!
Раждането - насочила съм се към Шейново, но имам леееки колебания. Не съм убедена, че трябва да е там, при положение, че няма да избирам екип/лекар/акушерка и каквото и да било. Притеснявам се, че бебо още не се е обърнал и ако това не се случи до към края на август, може да се наложи да планираме секцио, а никак не ми се иска.....

Здравей и добре дошла!!!  Peace
ЩЕ ти споделя моя опит от първото си раждане в Шейново Simple Smile Преди 2 години родих там секцио без избор на екип и всичко мина чудесно, отношението на персонала, особено на лекарите е доста добро! Е тук-таме има по някоя мрънкаща акушерка или санитарка, ама не съм ги отразявала Wink Хигиената също е добра. Иначе като цяло имаше жени с избор на екип, дето бяха с доста повече проблеми, отколкото аз. То това си е до късмет според мен, а не толкова дали си платил или не! Сега отново ще раздам там секцио, обаче още се чудя дали със или без екип, но ако нямам проблеми с бременността в последните седмици мисля да се пусна без  Peace

# 455
Здравейте! Моето беше близо 2100 преди 2 седмици, другата седмица съм на ЖК, та ще видим колко е пораснало Simple Smile сега съм 33 г.с. АГ каза че има голяма глава, не знам дали да се радвам или да се плаша. Ама ще го видим с времето колко голямо ще стане Simple Smile

Вече най-после приключихме с ремонтите, купихме си и бюро и си имам компютър, та няма да се мъча само през телефона Simple Smile почти сме изчистили и подредили и сега трябва да се обзаведем за бебо. Искам да ви питам, понеже нямам никакъв опит с магазините, препоръчайте ми откъде да пазарувам в София или онлайн магазини Wink

Иначе и на мен ми се подуват краката и ръцете, като че ли от жегата повече, но за сега се търпи. Дано не става по зле Simple Smile

# 456
Има ли някой от Стара Загора?

# 457
Здравейте! Моето беше близо 2100 преди 2 седмици, другата седмица съм на ЖК, та ще видим колко е пораснало Simple Smile сега съм 33 г.с. АГ каза че има голяма глава, не знам дали да се радвам или да се плаша. Ама ще го видим с времето колко голямо ще стане Simple Smile

Вече най-после приключихме с ремонтите, купихме си и бюро и си имам компютър, та няма да се мъча само през телефона Simple Smile почти сме изчистили и подредили и сега трябва да се обзаведем за бебо. Искам да ви питам, понеже нямам никакъв опит с магазините, препоръчайте ми откъде да пазарувам в София или онлайн магазини Wink

Иначе и на мен ми се подуват краката и ръцете, като че ли от жегата повече, но за сега се търпи. Дано не става по зле Simple Smile

Препоръчвам ти магазин Дундьо в София. Там можеш да намериш всичко от А до Я и са много любезни продавачките. А, като редовни клиенти имаме карта за отстъпка и като ни се съберат няколко покупки ни правят подарък Simple Smile

# 458

Препоръчвам ти магазин Дундьо в София. Там можеш да намериш всичко от А до Я и са много любезни продавачките. А, като редовни клиенти имаме карта за отстъпка и като ни се съберат няколко покупки ни правят подарък Simple Smile

Изключително високи цени!Аз лично не бих си купила нищо.С малко повече желание човек може да си намери всичко а в този магазин цените са доста завишени... newsm78

# 459
Момичета искам да споделя с вас от едно известно време сънувам,че имам бебе и знам ,че е моето и е много хубаво с розови бузки момиченце и си гушкам.Изтрещяла съм май?! Joy
На вас случвало ли ви се е?
 Rolling Eyes

# 460
Случвало ми се е да сънувам най-различни неща свързани с бебето, някои доста странни Simple Smile според мен е нормално, т.к. това ни е в главата в момента Simple Smile

# 461
Rumka883, къде се загуби последните няколко дни? Всичко наред ли е?

Hug Hug Hug
юхуу добре съм, благодаря че не сте ме забравили Crazy в събота сутринта ММ както си стоеше, по едно време викна - ако стегнеш някакъв багаж, ще отидем на почивка ... Ха - ми то това за изпускане ли е?! За 35 минути чантите на всички ни бяха готови, и бяхме на бензиностанцията Wink)  

Беше ни много хубаво, скъсахме се от разходки - то пещери, лифтове, кула Снежанка /с нас бяха нашите 2 джуджета/, до планетариума ходихме, до Чудните мостове /хаха - и като се изморих, намерих едни големи камъни за присядване и ги озаглавих "чудните Столове" / какво да ви кажа - изкарахме си чудесно. Жегата никъде не прощава, ама то тъй е в края на юли/началото на август ...

Много съм щастлива, защото след известна доза пререкания, спряхме се на име за нашето момченце - Искрен. Не знам на галено как ще му викаме, ама и това ще измислим. Прегръдки от мен - аз продължавам да си дочитам

Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 02 авг 2015, 15:54 от rumka833

# 462
  • София
 Hug  Hug  Hug
Радвам се, че всичко е наред при теб, бях започнала да се притеснявам, понеже обикновено пишеш често. Доста смело сте предприели пътувания в тези жеги. Но то по планините вероятно е било по-прохладно и приятно. Simple Smile

Момичета, не знам как издържате вие в тези жеги, но на мен ми е мнооого горещо. Предишната ми бременност беше зимна в последните месеци и сега си мислех - колко е хубаво, че тази е лятна, защото тогава трябваше освен тежестта от бременността да нося и още доста дрехи и палта, както и често да се навеждам да закопчавам ботуши. Сега обаче съм на мнение, че тогава беше по-леко Simple Smile

# 463
да, по-хладно беше, отколкото е  било тук, но пак беше топло. Изненадах се от факта, че хотелът се води да е с 4 звезди, а нямаше климатици в стаите, та - нощем спяхме на отворени прозорци, и пак се потяхме. Освен моя собствен тумбак, по еко пътеките мернах още 1 такъв, големичкък, а в хотела още толкова  preggo preggo

# 464
  • София
Искам да ви питам, понеже нямам никакъв опит с магазините, препоръчайте ми откъде да пазарувам в София или онлайн магазини Wink

Здравей, ние купихме всичко предишния път от един магазин "Бебешки свят",  който се намира в кв. Хаджи Димитър на бул. Владимир Вазов #9. Правят подарък при по-големи покупки и при сума над 300 лв имаше 5% намаление и над 400 лв 10% (ако си спомням правилно процентите). Но аз не съм пазарувала в много различни магазини и не знам дали там цените са най-добрите. Ако някой има мнение за този магазин и други магазини, ще се радвам да сподели. И ние още не сме взели нещата за постъпване в болницата и дребните неща като козметика и шишета. По-големите като легло  и доста дрешки ги имаме. Взехме количка само и комплект за изписване, така че и на нас ни предстои голямо пазаруване и ще се радвам на съвети от къде е най добре.

Общи условия

Активация на акаунт