СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 421
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Като цяло пигментацията на кожата е свързана с хормоналния бум в тялото на жената, така че не виждам нищо тревожно. Аз самата имам по тъмна пигментация по цялото тяло и особено на гърдите.

# 391
  • София
Здравейте и от нас. Напоследък не пиша много, но не ми остава време покрай лудориите на малката.
С предната бременност имах такава лента по цялата дължина на корема и пъпа ми беше станал по-тъмен. И ареолите на гърдите ми станаха по-големи сякаш. След раждането се нормалкизира цветът на кожата. Сега с тази бременност почти не се забелязва лента. Предишното бебе е момиченце, а сега чакаме момченце. Майка ми обаче ми каза, че при нея е било обратното - с мен почти не е имала пигментация, а с брат ми се е появила тъмнокафява лента и целия пъп й е бил кафяв. Явно си зависи от бременността, а не от пола на бебето. Simple Smile

# 392
И аз имам пигмЕнтация и то по лицето.
Едни по тъмни петна. Добре че се покриват  с Мейк ап.

# 393
Аз пък съм с петна по лицето . челото, брадата, около скулите. Старите баби ми казват, че съм се "налепила". Нарича се още "маската на бременната" Това е от бременните хормони  - и първият път бях така и след раждането нещата се оправиха сами

# 394
  • Северо=Западналия край
И аз имам една линия - вертикална, появи се наскоро, нормално е от хормоните да има промяна, и с първото ми детенце я имах, после изчезва. Напоследък обаче много ми изкочиха вените по краката, някой страда ли от разширени вени? Не съм питала доктора до сега за тях защото ги имам и от преди бременността, но сега вече са нетърпими и вечер особено много са подути и сърбят. Ако някой знае някое мазило нека сподели, хапчета не ми се пият на този етап, по скоро ми се иска нещо по не вредно за бебчо.

# 395
  • Драгоман
Момичета, тук сме по много хубав повод, но и за да си помагаме със съвети и информация.
Нека всеки да пише където му харесва и да няма негативизъм и от двете страни  Peace

Много си права! Аз пиша и на двете места и ми харесва така! Проблем?! Писна ми от дразги и тъпни, при положение, че дори не се познаваме! Ако на някой не му харесв да пише тука или там да не влиза и да не чете и пише. Тука правилата са измислени от сайта, там - от членовете на групата. НО правилатА са си правила и е добре да се спазват. Без да има сърдити!   Peace

# 396
  • Северо=Западналия край
Някой да е наясно с калкулатора от първата страничка на темата? Въпроса ми е като се попълват сумите за две години назад в последната колона ако не си бил болничен, какъв процент трябва да се отбележи - 80, 90 или 100? И минималната заплата е вече 380лв. а там калкулатора изчислява за втората година още на 340лв. но явно не е актуализиран.

# 397
Втората година от майчинството не е обвързана с минималната заплата Naughty

# 398
  • Северо=Западналия край
Втората година от майчинството не е обвързана с минималната заплата Naughty
Явно аз съм в грешка, сега се зачетох в закона, то си било 340лв. newsm78
Благодаря за инфото!

# 399
И аз имам такава вертикална линия. С първата ми бременност като не бях толкова образована с етапите на бременноста пак имах тази линия. И така се бях изплашила, че хванах самобръсначката и от долу до пъпа я обръснах. Да ама голяма грешка Simple Smile . От тогава там ми растат дълги и черни косъмчета.

# 400
Здравейте, ако може да включите и мен в списъка - на 24г съм от Бургас , с термин 21ви септември - момиченце  preggo Ще ви следя и ще коментирам , ако съм наясно с нещо, макар че с тази първа бременност с нищо не съм наясно Joy не знам кое е нормално и кое не , като цяло доста проблеми излязоха в течение на бременността, но не искам да се оплаквам, само се надявам бебчето да си дочака септември месец и да се роди здравичко

# 401
Здравейте,искам да ви питам как се храните( с какво) ?
В понеделник си правих кръвни изследвания и хемоглобина ми е малко по-нисък. Напоследък нямам никаква сила и като се прибера от работа направо "умирам" усетя ли възглавница Simple Smile Проблема ми предполагам, е че ям главно плодове и зеленчуци. Старая се да има и друго но просто не ми се яде. Вие как сте в тези жеги???

# 402
  • Драгоман
Здравейте,искам да ви питам как се храните( с какво) ?
В понеделник си правих кръвни изследвания и хемоглобина ми е малко по-нисък. Напоследък нямам никаква сила и като се прибера от работа направо "умирам" усетя ли възглавница Simple Smile Проблема ми предполагам, е че ям главно плодове и зеленчуци. Старая се да има и друго но просто не ми се яде. Вие как сте в тези жеги???

Аз заради малко нисък хемоглобин сега пия желязо, иначе гледам да ям от всичко, особено месо(то вдига хемоглобина), но явно понякога не е до храненето.

# 403
  • София
Добре дошли на новите момичета. Simple Smile

И аз напоследък се притеснявам с това хранене. Нищо не ми се яде и основно ям праскови. Страх ме е да не навредя на бебето. Вечер гледам да хапна нещо стабилно, но през деня стоя почти без храна и това никак сигурно не е полезно за бебчо. Дано да си расте и да се развива нормално. И желязото не го пия всеки ден, че това, което аз взимам се пие след хранене. Първия път си казах - е какво пък толкова може да дтане ако го пия на гладно и го пих без да съм яла. И след малко като започнаха едни киселени, едни болки в стомаха, чак свят ми се зави, ама буквално. От тогава не го пия без да съм хапнала добре и в послвдно време много прескачам, като не мога да ям. Дори вечер да хапна добре, все има млечни продукти в менюто ми а то нали не трябва да се ядат с приема на желязото, че не се усвоява то добре заради калция.

# 404
  • София
Rumka883, къде се загуби последните няколко дни? Всичко наред ли е?

Общи условия

Активация на акаунт