СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 424
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Ами аз не пия желязо, понеже всичко беше ОК до сега. Но ям домати с пъпеш, диня или праскови за десерт. Не си падам много по хляба, ако хапна за закуска. Нещо месото не ми върви. Гледам да стотвя нещо с картофи или ориз, че ММ само на салата ще лудне.  Май вредя на малката, като си гледам резултатите и колко съм отпаднала. Но пък тя не е рита нон стоп.
Забелязала съм нещо странно като почна да ям и тя почва да шава. В нас казват,че се радва че съм и дала нещо за ядене  Joy

# 406
  • Драгоман
ами прави са хората! Това, че рита не значи, че расте, накрая има опасност да се роди дребно или с анемия! внимавайте какво ядете - не е важно количеството, а качеството и разнообразието.

# 407
Най странното, е че тя се развива добре на кг. за сега, но явно дърпа от мойте запаси (които не са малко: ) ).

# 408
Момичета, аз като една невежа , да попитам- какво мислите за този списък :
http://m.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=613
Благодаря

# 409
Момичета, аз като една невежа , да попитам- какво мислите за този списък :
http://m.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=613
Благодаря
Става въпреки,че аз бих пропуснала някои неща

# 410
Най странното, е че тя се развива добре на кг. за сега, но явно дърпа от мойте запаси (които не са малко: ) ).
И при мен е така.Момичета вие колко кг качихте,че аз се притеснявам че съм качила само 6кг от началото в 31 седмица съм вече

# 411
Аз съм вече +15 но през седми съм качила около кило. От другата седмица съм в осми.

# 412
Изобщо не се притеснявам, че не качвам последния месец. До сега съм +8 и съм доволна. Бебето расте, което е важно. На мен не ми трябват излишни килограми и без това има още време до термин. Силно се надявам да не избързва бебокът, а да си стои максимално до термин. Но от друг страна не искам да преносвам.

janach, и аз действам по-подобен списък и доста неща имам вече. Но шишета все още не съм купувала, както и адаптирано мляко, защото се надявам да кърмя и ще купя ако се наложи /има голям специализиран бебешки магазин непосредствено до нас, както и много добре заредени аптеки/. За мен лично са много удобни тензухените пелени, когато се оригва бебето и се слагат на рамото.
По-важно е ако кърмиш да имаш удобен сутиен, подложки за кърмене докато се регулира кърменето, крем за зърната.

А какви памперси ще ползвате, избрахте ли вече?

# 413
Аз смятам сега през август да започна да се снабдявам с принадлежностите за кърмене и за болницата. Иначе пък се надявам в 37-ма като станем full term вече да се роди че иначе ще стане над 3500 гр.
И аз не ям много в жегите но пък явно той си наддава ( предполагам че килцето което съм наддала през седми месец е негова заслуга  Hug )

# 414
  • Драгоман
 Аз съм +10 кг, но в последния месец нищо почти  не съм качила. Но то в тези жеги и не може да се яде много! Памперси само на Памперс, от останалите марки не съм доволна. Може би и Хъджис също стават, но за по-нататък. Аз си имам доста неща от първото, така че не мисля да купувам много, този път АМ няма да взимам да се запасявам, че миналия път ми беше беполезно  Peace Предполагам, че ще си имам кърма, пък ако нещо недай Боже нямам, ще се купи в последствие.

# 415
Аз съм в началото на 32ра според мен, а според изчисленията на лекарите в началото на 33та , още от самото начало бебето върви една седмица назад, което съм убедена , че се дължи на изместването на овулацията ми, тъй като си я следях с цел да не забременея  Laughing затова съм сигурна , че не е заченато , тогава когато те си мислят Rolling Eyes В събота бях на ФМ и изчислиха , че бебето е 1550 гр и се притеснявам, че е много малко, лекарят каза, че всички показатели са в норма и не коментира нищо за теглото, но все пак ми остават 2 месеца само и май няма да стигнем 3кг Confused Последните седмици и аз не ям както преди, основно съм на салати и плодове, през деня хляб с нещо си... Качила съм 13кг до сега, но последния месец са само 2, а аз последните месеци се качвало повече, нямам търпение за другата консултация да видя, че девойката е над 2килограма. Като цяло това кой колко килограма е качил, няма особено значение, всичко си зависи от структурата на човека, аз съм си склонна към напълняване и то корема не ми е толкова голям, колкото задника и гърдите #Crazy

# 416
И моето е 1.500. Изобщо не се притеснявай всичко е наред.

# 417
Аз съм в 33та и съм качила 14кг ooooh!бебешока е 2кг.и  ми излезнаха стрии по корема, но вече се прежалих и примирих,4е 6те се ходи при др.Енчев Sad Ние откъм покупките за малкия сме готови,но немога да си намеря нощници и бельо за болницата.Момичета на мен от около седмица ми тече(много малко и не посточнно)някакъв прозречен секрет от гърдите newsm78 при вас има ли такова нещо?Какъв аспиратор за нос взехте?Май много ми станаха въпросите

# 418
Аз си купих стерилизатор за шишета и машинка за загряване на шишета. Сега се чудя дали изобщо ще ми трябват  newsm78 Иначе със сутиени за кърмене съм от 2-3 месеца- бяха по- удобни от другите като мерих  Rolling Eyes
За протокола- в 31ва бях качила 11,5 от началото .

# 419
Аз съм в 33та и съм качила 14кг ooooh!бебешока е 2кг.и  ми излезнаха стрии по корема, но вече се прежалих и примирих,4е 6те се ходи при др.Енчев Sad Ние откъм покупките за малкия сме готови,но немога да си намеря нощници и бельо за болницата.Момичета на мен от около седмица ми тече(много малко и не посточнно)някакъв прозречен секрет от гърдите newsm78 при вас има ли такова нещо?Какъв аспиратор за нос взехте?Май много ми станаха въпросите

Това , което ти тече от гърдите е коластра, не се притеснявай, хубаво е  Laughing Аз бях чула, че е хубаво да се купи някакво кремче и от 8ми месец да се правят масажи на зърната, за да загрубеят малко и да не е толкова неприятно кърменето в началото, затова онзи ден лекичко започнах да си стискам едното зърно и при мен потече съвсем малко Grinning После четох, че тези масажи на зърната могат да предизвикат контракции и реших да ги оставя за 9тия месец Simple Smile За нощница може да потърсиш такава с копченца отгоре около гърдите, за да кърмиш без да се събличаш много много

Общи условия

Активация на акаунт