СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 438
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Момичета,

да има някоя от вас от Велинград? Чудя се къде в града да си направя запис на тонове? Сигурно в градската болница ще има, но ако има някоя от вас, която може да ми даде повече инфо, ще съм благодарна.

Аз си следя бременността в Тина Киркова в София, но от един месец съм във Велинград на почивка и не ми се ходи до София само за единия запис  Laughing

Благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet

# 421
  • Северо=Западналия край
Най странното, е че тя се развива добре на кг. за сега, но явно дърпа от мойте запаси (които не са малко: ) ).
И при мен е така.Момичета вие колко кг качихте,че аз се притеснявам че съм качила само 6кг от началото в 31 седмица съм вече
Не се притеснявай за малкото качени килограми, аз съм +4 кг от началото, при всеки човек е различно, с първата бременност качих 7-8кг. общо, като гледам  и сега натам вървя, моето бебче е 1,500кг. в 31 г.с. и доктора казва че е нормално. Радвай се на малкото качени килограми, после като се роди бебо почти всички тези 6кг ще си останат в болницата.

# 422
За килограмите не се притеснявайте толкова, а и има време бебенцата да порастнат. Други, които са по- едри могат и да забавят темпа накрая.Важното е да се развиват нормално. На мен ми е втора бременност - с първата качих 13 кг и бебето както си вървеше голямо, през 9 мес. изобщо не качи (всяка седмица ми казваха едни и същи мерки, а и родих 2 дни след термин бебе 3 кг.). С тази бременност, както съм писала вече, бебенцето е по- малко и килограмите ми в 34 г.с. са +3 кг от началото на бременността(и стартовите ми килограми не са били много, дори напротив). Изобщо не се притеснявам. Важното е бебенцата да са здрави и да се развиват. Всяка бременност е различна.

# 423
ateto и аз питах д-ра и той каза да не се притеснявам,че бебето си взима каквото му е необходимо и не е нужно да съм качила много кг.
В 34седм съм решила да отида при доктора при когото ще раждам да ме види и да каже,кое как ще стане и как е бебка,колко е наддала и.т.н
На моменти е много странно лекаря ми дето ми следи консултацията,каза да лежа на лявата страна,но бебка хич не е доволна такива шутове и ритници раздава,че чак се свивам от болка.Лягам на дясната страна и тя мирясва?!Не мога да разбера какво става,дали нещо не я притискам

# 424
Аз с първата бременност +18кг сега само 6 Joy

# 425
Ох, като чета колко малко килограми сте качили...аз съм като слон значи.  Mr. Green Стартирах си  съвсем с нормално тегло за моя ръст 170 см. 54 кг.

# 426
И при мен му е по удобно като лежа на дясната си страна. Напоследък ме сърбят зърната и гърдите но не пускат коластра. На някоя от вас случва ли се същото?

# 427
  • Драгоман
И при мен му е по удобно като лежа на дясната си страна. Напоследък ме сърбят зърната и гърдите но не пускат коластра. На някоя от вас случва ли се същото?
  Сигурно те сърбят защото стават по-големи и мен ме сърбят понякога и на зърната ми се образува нещо като засъхнала коричка, предполагам, че изпускат помалко коластра, затова е тази коричка.

# 428
  • Северо=Западналия край
Сърбежи по гърдите и аз имам, но това е увеличение им размер, още от предната бременност получих и  много стрии по гърдите и сега и тез сърбежи е направо ужас. Мажи се с някое кремче което охлажда, аз ползвам едно на ейвън. Иначе за спане ми е ужасно неудобно, коремчето все ми пречи и зависи бебо каква позиция е - веднъж ми е по удобно на ляво, друг път надясно, по гръб не мога да спя, имам чувството че се задушавам

# 429
Момичета, като ви чета  колко малко кг. сте качили, чак ви завиждам.
Аз съм в 34 седмица  и съм качила 18.
Направо  слон, на 163см.ръст.  Embarassed

# 430
Спокойно, нито 18 е кой знае колко много, нито ще стоиш така особено дълго. Най-много месец-два и поне половината ще отпадне от раз, а след няколко месеца и другата половина.

# 431
Момичета, като ви чета  колко малко кг. сте качили, чак ви завиждам.
Аз съм в 34 седмица  и съм качила 18.
Направо  слон, на 163см.ръст.  Embarassed
не се притеснябаи и аз съм 160 и вече съм 90кг.Това че съм качила 14 не пречи да съм топка:)))Горе главата живи и здрави да сме с бебоците после 6те сваляме

# 432
Килограмите се свалят, важното е да е ок бебето.  Peace
За хапването - трудно ми е да ям в жегите, ама няма начин Simple Smile Поне веднъж-два пъти седмично месо, по една кофичка кисело мляко дневно, поне 200 грама сирене през ден. И плодове и зеленчуци, поне по един пъпеш дневно  Crazy

Аз имам друг въпрос - почвам да се оглеждам за памперси вече. Мисля да пробваме Памперс, до нас има магазини за паралелен внос, цена на мега пак (не обърнах внимание размера, сигурно има от всички ) беше 19 лв. Това добра цена ли е? И има ли разлика м/у турските Памперс и тези, които се предлагат в големите вериги?  Flutter

# 433
Ами според мен памперсите се нагаждат според чувствителността на кожата на бебето. 2007 г родих дъщеря ми, започнах с Памперс, но кожата и се зачервяваше до възпаление. Смених ги с Мофикс от които бях много доволна. Така че е индивидуално -  според бебчо.

# 434
Ами аз съм качила малко +3 от началото, като са качени последните два месеца, но бебка е 2,200 аз съм в 35седмица. Според лекарката ми всичко с бебка е ОК развива се нормално, нищо, че не качвам. Но за протокола аз си почнах на повече кг. За момента нямам стрии но много ме притеснява че ще получа имам си по краката от пртедното напълняване (не бременност). За спането ако не е възглавницата ми не мога да сзаспя ( а тя как топли ...). И аз така мога да спя само на дясно, даже от време на време ми изтръпва десния крак. 

Общи условия

Активация на акаунт